Originally Posted by
Skiouros8
Τα πήρες ή τα παιρνεις; Γιατι το έλκος θέλει κάποιο διάστημα να θεραπευτεί.
Στο κέντρο είναι σίγουρα πόνος ΓΟΠ, δεν ξέρω τι λένε οι δικοί σου γιατροί, οι δικοί μου λενε αυτο και ειναι γνωστο γενικα στηβ ιατρικη βιβλιογραφια οτι τα συμπτωματα της παλινδρομησης πολλες φορές συμπίπτουν με αυτά της καρδιάς σε σημείο να αλλοιώνουν ακόμα και καρδιογράφημα. Έχω διαβάσει περίπτωση που υπήρχε ST elevation σε νεαρό ενήλικα με συμπτώματα παλινδρόμησης και μετα τη θεραπεία το καρδιογράφημα του ήταν φυσιολογικό.
Έχει τύχει και σε μένα να πάω με κρίση πανικού λόγω δυσπεψίας ατα επειγοντα και το καρδιογράφημα αλλοιωνοταν με παράσιτα λόγω συσπάσεις του οισοφάγου μου που εγώ θεωρούσα έκτακτες αλλά ήταν συσπάσεις του οισοφάγου. Είναι πολύ εύκολο να τα μπερδεύεις γιατί σχετίζονται εξίσου με τον αέρα και νιώθεις το φτερούγισμα/σταμάτημα ανάσας κι εκεί.
Μπορεί επίσης να είναι παγιδευμένο αέριο εντέρου (ο πόνος μπορεί να είναι ψηλά στον αριστερό πονο) ή κάτι μυοσκελετικο. Το οποίο είναι εξίσου σοβαρό. Εγώ δεν έδινα σημασία σε μυοεσκελετικους πόνους και τους θεωρούσα πόνους καρδιάς μέχρι που αναγκάστηκα να φοράω ναρθηκακι για δύο μήνες λόγω καταπονησης. Χθες είχα ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με σένα , πόνο στα αριστερά, κοντά στη μασχάλη, αντανακλούσε και σε όλο το χέρι. Εγώ βέβαια έχω αρχίσει να πιστεύω μήπως είναι ο πνεύμονας μου που με ενοχλεί γιατι έχω και τις αιμοπτυσεις, αλλά δεν ξέρω. Είναι και το έντερο εκεί και έχω ευερεθιστο, ολα αυτα παιζουν ρολο δυστυχως.
Ψάξε το στις κατάλληλες ειδικότητες αν συνεχίζει. Να ειναι πχ αντανακλαστικός πόνος από τη σπλήνα. Έχεις κάνει υπέρηχο άνω κοιλίας; Πήγαινε σε έναν παθολόγο να σε καθοδηγήσει.
Ακολούθα πρώτα το πλάνο του νευρολόγος με την αγωγή κι αν μένεις στα ίδια, το ξαναβλεπεις.
Τα ζαναξ τα ξεκινησες;