Καλημέρα στα μέλη βρίσκεται κανενας σε θεραπεία για το αγχος;;; Με τι αγωγή και ποτέ άρχισε να βλεπει βελτίωση;;
Printable View
Καλημέρα στα μέλη βρίσκεται κανενας σε θεραπεία για το αγχος;;; Με τι αγωγή και ποτέ άρχισε να βλεπει βελτίωση;;
Δεν υπαρχει θεραπευτικο σχημα για αγχος , μονο συμπτωματικο ...........................
Επειδή το άγχος προκύπτει από τις σκέψεις που κάνουμε θεωρώ καλύτερη θεραπεία την γνωσιακη ψυχοθεραπεία. Τώρα αν το άγχος σ έχει κάνει δυσλειτουργικο παίρνεις κ τα φάρμακα ώστε Ν ανταποκριθεί καλύτερα στην ψυχοθεραπεία. Δεν έχω βέβαια καταλάβει τι έχεις γιατί άγχος έχουμε όλοι σε άλλους εκδηλώνεται ως κρίση πανικού σε άλλους σε ιδεοψυχαναγκαστικη νεύρωση κοκ. Σε άλλους που δεν έχει φτάσει τόσο μακρυά το πράγμα το αντιμετωπίζουν με πιο φυσικές μεθοδους
Ποιο πολυ με έντονες αρνητικές σκεψεις σαν εμμονές δεν παθαίνω κρίσεις πανικού!!
Μακ τι εννοείς ότι σου καλύπτει μόνο τα συμπτώματα χωρίς να το θεραπεύει σε βάθος απλά σου θολώνει τα συμπτώματα;;;
Μπορεί να εννοεί ότι μειώνει την ένταση των ε μονών αλλά μόλις τα κόψεις πάλι αυτές δυναμώνουν. Δηλαδή δεν τα παίρνεις ένα χρονικό διάστημα γίνεσαι καλά κ μετά τα κόβεις. Συνήθως είναι εφ όρου ζωής. Πάντα θα χουμε άγχος το σωστό είναι να μάθουμε να το διαχειριζομαστε
Καλησπέρα! Βρίσκομαι σε θεραπεία για ΓΑΔ εδω και 2,5 μήνες. Διαφορά άρχισα να βλέπω μετά τον πρώτο μήνα στο άγχος και μετα τον δεύτερο στην μελαγχολία. Γενικά έγινα πιο ευδιάθετη, μου μειώθηκε κατά πολύ το άγχος αλλα το μόνο κακό είναι ότι πήρα λιγάκι βάρος ενω γενικά είμαι αδύνατη και σταθερή στο βάρος μου εδώ και χρόνια. Παίρνω 5mg abilify και 20 enlift.
Πρωτη σου φορά περνεις φαρμακευτική θεραπεία για το αγχος;;;
Φιλε/η είναι η δεύτερη αγωγή που ξεκινάω την πρωτη φορά πηρα το cipralex με καλα αποτελέσματα αφού το διέκοψα ( σταδιακα όπως με καθοδήγησε ο γιατρος) μετά από δυο μηνες άρχισαν ξανά ολα Τωρα ειμαι τέταρτη μερα στο εφεξορ 37,5 αλλά δεν μου έχει δοσει αγχολυση και φρικαρω
Καλησπέρα. Και το cipralex και το effexor ενδείκνυνται για μείωση των συμπτωμάτων και του άγχους. Οπότε καλά σε κατευθύνει ο γιατρός. Από κει και πέρα είναι θέμα οργανισμού σε ποιο θα ανταποκριθεί καλύτερα κλπ. Κι εμένα με ταλαιπωρεί πολύ το αγχος και το cipralex βοηθούσε πολύ όσο το έπαιρνα. Αλλά δεν άντεχα τις παρενέργειες...
Ξέχασα να πω ότι θέλουν κάποιες βδομάδες να δράσουν... δεν μιλώ συγκεκριμένα για το effexor γιατί δεν το έχω δοκιμάσει αλλά συνήθως τα αντικαταθλιπτικά χρειάζονται κάποιες εβδομάδες...
Ναι το ξερω ότι θελει περίπου μηνα για ν αρχίσει να αποδίδει.....το προβλημα μου είναι ότι με έχει χωρίς αγχολυση και τρωω φρικες..... τι παρενεργειες σου εκανε αν επιτρεπεται;;
Ναι πρώτη φορά. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν χρειαστεί να τα σταματήσω. Ο γιατρός μου είπε ότι τα χρειάζομαι για ένα εξάμηνο μέχρι το πολύ ένα χρόνο. Μετά μου είπε ο οργανισμός και το μυαλό συνηθίζουν και δεν ξαναγυρνάς εύκολα στην παλιά κατάσταση.
Εσυ δλδ ήσουν καλά για 2 μήνες και μετά επανήλθες πάλι στην αρχική κατάσταση? Πόσο καιρό έπαιρνες το cipralex?
Ladose και zyprexa 2,5 mg παίρνω εγώ.Ξεκινησα με ladose το οποίο μετα από 1,5 μήνα με βοήθησε ελάχιστα και μετα μου πρόσθεσε ο γιατρός το zyprexa.Την 5η μέρα με το zyprexa ξεκινησα να βλέπω τεράστια διαφορά και έγινα άλλος άνθρωπος.Οπως είπε και η κοπέλα δεν ξέρω τι θα γίνει όταν χρειαστεί να το κόψω.
Το cipralex το επερνα για σχεδόν ένα χρόνια το εφτασα μέχρι 15 mg και αφού ένιωσα αρκετά καλα αποφασίσαμε με τον γιατρίνα το αποσύρουμε. Μετά την οριστική απόσυρση λοιπον σε δυο μηνες επανήλθαν ολα αυπνιες αρνητικές σκεψεις απαισιοδοξία φοβίες κτλ. Δυστυχως από την εμπειρία μου έχω δει ότι ένα πολυ μεγάλο ποσοστό υποτροπιάσει μετά την διακοπη
Για ποσό καιρό το Xanax φιλε;;
Παιδιά σας εδωσαν και αγχολυτικά ε? Εμενα τπτ, την πρώτη εβδομάδα τα είδα όλα με το ablilify και το enlift παρόλο που τα παιρνα στην ελάχιστη δόση και τα 2 (0,5 και 5mg αντίστοιχα). Μου είχαν φέρει ταχυκαρδίες και ακαθησία. Μετά τη βδομάδα ήμουν μια χαρά, κανένα σύμπτωμα. Μου είχε απλά προτείνει ο γιατρός να παίρνω εναλλάξ στην αρχή μια το ένα μια το άλλο ή να διακόπτω τελείως για μια μέρα και να συνεχίζω. Μπορώ να πω ότι απέδωσε. Το ζαναξ το φοβήθηκα να το πάρω λόγω του ότι έχω ακούσει ότι είναι πολύ εθιστικό.
Πολυ σωστά σου είπε ο γιατρός σου!
Ετι ξεκινάει η φαρμακευτική αγωγή με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να ξεκινήσεις και ψυχοθεραπεία για να βρεις την πηγή που σου προκαλεί ολη αυτή την κατάσταση .
Η μικρότερη περίοδος φαρμακευτικης αγωγής είναι έξι μήνες και από εκεί και πέρα αποφασίζεις σε συνεργασία με τον γιατρό σου πότε θα γίνει η σταδιακή μείωση με σκοπό την διακοπή.
Να ξέρεις όμως ότι από μόνα τους τα χάπια δεν κάνουν δουλειά ,Για να μπορείς να μπεις στην φάση διακοπής πρέπει να έχεις μάθει να διαχειριζεσαι απο μόνη σου τις δύσκολες μέρες .
Τα χάπια άπλα σου δίνουν μια οργανική ώθηση να ξαναγίνεις λειτουργικός και μια σχετική ηρεμία και ευεξία!
Μακ ρε φιλε γιατί το λες αυτο;;; Εμενα την πρωτη φορά που μου έσκασε η διαταραχή προσπαθούσε 5 μηνες με ψυχοθεραπεία ο γιατρος δεν μου έδινε αγωγή και όταν είδαμε ότι δεν μπορω να βοηθηθώ μου έδωσε το cipralex και με είχε βοηθήσει παρα πολυ όχι τόσο για την θεραπεία της όλης κατάστασης αλλά τουλάχιστον ημουν λειτουργικότατος και δεν φρικαρα. Αλλά αν είναι να καταλήξεις μη λειτουργικός γιατί να μην βοηθηθείς;;
Εγώ πάντως παίρνω αντικαταθληπτικα από το 2006 κ όπως το βλέπω όχι μόνο δεν τα κόβω αλλά ο γιατρός μου έχει πρωτεΐνες αρκετές φορές να πάρω αριπιπραζολη νομίζω το abilify είναι δεν είμαι σίγουρη. Απλά πιστεύω ότι είναι τρομερά δύσκολο κάποια στιγμή να είσαι λειτουργικός χωρίς τα φάρμακα. Νομίζω θα τα παίρνω όλη μου τη ζωη
Για ψυχοθεραπεια , συμφωνω , και για ψυχολογους .............................., αν παθαινα τωρα κτθλψη η αγχος , σε ψυχολογο θα πηγαινα , δλδ . στερνη μου γνωση να σειχα πρωτα ............... αλλα επειδη εχω παρει ΟΟΟΟΟΟΟΛΑ τα χαπακια τα αντικαταθλιπτικα , και απο κανενα δεν βοηθηθηκα , ειμαι πλεον εναντιον ........... το μονο που σου κανυν , ειναι να σε κανουν απαθη , οποτε δεν αισθανεσαι τιποτα , ουτε και ιδιαιτερη κτθλψη φυσικα , γι αυτο και σου αφαιρουν την σεξουαλικη διαθεση , σαν παρενεργεια ,..........τωρα αν εσυ θες να παιρνεις , ειναι δικαιωμα σου , απο μενα μακρια τα ' φαρμακα ' αυτα ....... και ειμαι μη λειτουργικος , παρα τα παλιοφαρμακα , αλλα οχι φρικαρισμενος , επειδη ειμαι ψυχραιμος ......
Σε ο,τι αφορά τις παρενέργειες του cipralex που με ρώτησες: ζάλη, θολούρα, μειωμένη λίμπιντο, αδράνεια... στην αρχή το έπαιρνα το μεσημέρι αλλά επειδή δεν με βόλευε (μια μέρα με το ζόρι έφτασα σπίτι απ'την υπνηλία) άρχισα να το παίρνω βράδυ αλλά έτσι παρετεινα το χρονικό διάστημα των παρενεργειών... με βοήθησε στο αγχος και όσο το έπαιρνα ένα δερματολογικό μου ψυχοσωματικό είχε εξαφανιστεί αλλά δεν το άντεχα... γενικά είχε αργήσει να δουλέψει και στο αγχος και στη διάθεση... για τον ύπνο μέχρι να δράσει έπαιρνα xanax. Μίλα με τον γιατρό σου για το αγχος...
Τελικά αυτό το cipralex σε κάθε οργανισμό επιδρά διαφορετικά. Εγώ δεν είχα ποτέ θέμα
Ετσι ακριβώς !δίνεις λίγο χρόνο στον οργανισμό σου να συνηθίσει όλο αυτό και να αρχίσει να δουλεύει η αγωγή και ξεκινάς παράλληλα και την θεραπεία. Άλλωστε οι πρώτες μέρες είναι λιγάκι δύσκολες αλλά κάνεις πολύ υπομονή.
Μην ξεχνάμε όμως ότι ο κάθε οργανισμός λειτουργεί σαν μονάδα με αυτά τα χάπια...Δέκα άτομα να πάρουν το ίδιο χάπι ,δέκα διαφορετικές αντιδράσεις θα ακούσεις ...
[QUOTE=Macgyver;1128061]Για ψυχοθεραπεια , συμφωνω , και για ψυχολογους .............................., αν παθαινα τωρα κτθλψη η αγχος , σε ψυχολογο θα πηγαινα , δλδ . στερνη μου γνωση να σειχα πρωτα ............... αλλα επειδη εχω παρει ΟΟΟΟΟΟΟΛΑ τα χαπακια τα αντικαταθλιπτικα , και απο κανενα δεν βοηθηθηκα , ειμαι πλεον εναντιον ........... το μονο που σου κανυν , ειναι να σε κανουν απαθη , οποτε δεν αισθανεσαι τιποτα , ουτε και ιδιαιτερη κτθλψη φυσικα , γι αυτο και σου αφαιρουν την σεξουαλικη διαθεση , σαν παρενεργεια ,..........τωρα αν εσυ θες να παιρνεις , ειναι δικαιωμα σου , απο μενα μακρια τα ' φαρμακα ' αυτα ....... και ειμαι μη λειτουργικος , παρα τα παλιοφαρμακα
Μακ φιλε σέβομαι την άποψη σου εγώ έχω βιώσει τα αποτελέσματα της θεραπείας και ναι έχεις δικαιο σε καταστείλει ολα τα συναισθηματα αλλά έχω φιλο ο οποίος με την βοήθεια αυτών παντρεύτηκε εκανε παιδια και συντηρεί την οικογένεια του και τους υπεραγαπάει ενώ όταν τον έπιασε δεν μπορούσε ούτε να πάει στην τουαλετα
Ναι έτσι ακριβώς γινόταν και σε μένα, το βράδυ καταλάγιαζαν τα συμπτώματα και ευτυχώς κοιμόμουν.
Μην αγχώνεσαι καθόλου, μετά τη βδομάδα θα υποχωρήσουν όλα. Εγω τον πρώτο καιρό επειδή μου έπεφταν βαριά και τα 2 φάρμακα ταυτόχρονα έπαιρνα μόνο το abilify και μετά τις 2 εβδομάδες ξεκίνησα ξανά το enlift και δεν είχα πρόβλημα.