Originally Posted by
Sofissa
Χαιρετώ!
Είμαι νέα στο φόρουμ, διάβασα λίγες από τις ιστορίες σας και είπα να παραθέσω και τη δική μου μήπως μπορέσετε να μου δωσετε καμία συμβουλή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Είχα σχέση με ένα παιδί περίπου δύο χρόνια τώρα, η οποία όμως λόγω του ότι ήταν από απόσταση, καθώς μενουμε σε διαφορετικές πόλεις και δεν είχαμε τη πολυτέλεια να βρισκόμαστε συχνά. Όλα όμως ήταν τέλεια, η επικοινωνία ήταν συνεχής και οι συναντήσεις όταν γινόντουσαν ακόμα πιο όμορφες. Κάναμε σχέδια για το μέλλον και πότε ξανά κανείς δε με είχε κάνει να νιώσω έτσι, με βοηθούσε στα πάντα, με στήριζε και μου έδειχνε ότι με αγαπούσε πολύ, και φυσικά και γω το ίδιο. Ήταν η πρώτη φορά, στα 26 μου πλέον, που βρήκα έναν άνθρωπο να φαντάζομαι μέλλον μαζί του μετά από αρκετές αποτυχημένες σχέσεις. Πριν ένα μήνα όμως, όλα άλλαξαν μετά από κάποια λάθη και από τις δύο πλευρές και διαρκείς τσακωμούς και ανησυχίες για κάποιο χρονικό διάστημα, ώσπου μου είπε ότι θα ήταν καλύτερο να το αφήσουμε για τώρα και ότι θέλει το χρόνο του να ηρεμήσει από όλο αυτό. Ξέρω πως γενικά στη ζωή του έχει αρκετές δυσκολίες και προβλήματα κυρίως οικογενειακά όμως πάντα ήμουν εκεί όταν το χρειαζόταν. Τις πρώτες μέρες ενώ είχαμε πει να μείνουμε χωριά μου έστελνε αρκετά συχνά για να δει απλά πως είμαι και για να μάθει τα νέα μου, γιατί μου είχε πει ότι είναι πολύ σημαντικό για εκείνον να είμαι καλά. Από την αρχή που τελειώσαμε με διαβεβαίωνε πως αυτό είναι προσωρινό κι πως τα όνειρα που έχουμε κάνει θα πραγματοποιηθούν απλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Όσο περνούσαν οι μέρες εγώ ήμουν πιο χάλια ψυχολογικά, ώσπου κάποια στιγμή του το έδειξα και μου είπε ότι γενικά είναι πολύ πιεσμένος και πως πιστεύει πως η σχέση μας δε θα πετύχει αυτή τη στιγμή αν τη ξαναπροσπαθησουμε. Μου ζήτησε να κάνω τη ζωή μου κι να είμαι καλά και να αφήσω τα πράγματα να κυλήσουν και πως κάποια στιγμή θα είμαστε σίγουρα μαζί. Η αλήθεια είναι πως το έχω πιστέψει γιατί ποτέ δε μου είχε δώσει δικαίωμα και γενικά ήταν πολύ καλός μαζί μου σε όλη τη διάρκεια της σχέσης αλλά δε ξέρω πια τι να κάνω; Από τη μια θέλω να προχωρήσω και όπου βγει, από την άλλη και μόνο οι ελπίδες που μου έχει δώσει με βασανίζουν και δε με αφήνουν να ηρεμήσω, μαζί με τα αναπάντητα γιατί τον έκαναν να απομακρυνθεί. Πάντα έχω τον φόβο μέσα μου, όπως οι περισσότεροι, πως αν τον αφήσω θα τον χάσω για πάντα, ενώ ταυτόχρονα προσπαθώ να σεβαστώ την απόφαση του και να μην τον ενοχλω, παρόλο που εκείνος ενώ μου ζήτησε να μη μιλάμε όταν περάσουν λίγες μέρες μου στέλνει μηνυμα. Έχω κάνει το λαθος στο παρελθόν σε άλλη σχέση, έπειτα από χωρισμό να προσπαθήσω πολύ για την επανασύνδεση, με μόνο αποτέλεσμα φυσικά να τρώω τα μούτρα μου και να πληγώνομαι, οπότε δε θέλω να το επαναλάβω. Τι να κάνω; Με συγχωρείτε για το μακροσκελές κείμενο