Αντιψυχωσικο δεν έχω πάρει ποτέ, ζαναξ εννοείται είμαι πια εθισμένη. Τι είναι χειρότερο από τα δύο το ζαναξ ή το αντιψυχωσικο βρε παιδιά ; Αν πάρω λίγη ποσότητα αντιψυχωσικου λέτε να τα καταφέρω να κοψω το ζαναξ; Πείτε εμπειρίες!
Printable View
Αντιψυχωσικο δεν έχω πάρει ποτέ, ζαναξ εννοείται είμαι πια εθισμένη. Τι είναι χειρότερο από τα δύο το ζαναξ ή το αντιψυχωσικο βρε παιδιά ; Αν πάρω λίγη ποσότητα αντιψυχωσικου λέτε να τα καταφέρω να κοψω το ζαναξ; Πείτε εμπειρίες!
Δεν εχει σχεση το εννα με το αλλο. Ειναι σαν να λες ασπιρινη ή ζαναξ ή ασπιρινη ή αντιψυχωσικο. Τα αντιψυχωσικα ειναι ενα απαραιτητο κακο για οσους τα χρειαζονται, οπως φανταζομαι και τα ζαναξ αλλα σε αλλη κατηγορια.
Με λιγα λογια ακολουθεις τις οδηγιες του γιατρου σου και να ευχεσαι να εχεις πεσει σε καλα χερια. Τεσπα εγω δεν ακολουθαω πληρως τις οδηγιες του δικου μου, παιρνω αντιψυχωσικο και εχει θεωρησει καλο να μου γραψει και αντικαταθλιπτικο και στεντον. Προσωπικα δεν αισθανομαι κανενα αγχος και δεν θα ελεγα οτι αισθανομαι οτι εχω καταθλιψη. Ασθενειες του μυαλου τι να πεις, δεν ειναι απλα τα πραγματα.
Παίρνω 4 ζαναξ των 0,25 την μέρα μαζί με εφεξορ 100 μιλ. Μου λέει ο γιατρός να μπω στο αντιψυχωσικο 0,25 ζιπρεξα , να είναι σωστός; Να πάρω μία δεύτερη γνώμη.
Να αναφέρω πως ποτέ δεν είχα ψυχωσικο επεισόδιο έχω περάσει βαρειά κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και πολύ άγχος.
Δεν χρειάζεται να έχεις ψύχωση για να σε βοηθήσει το ζυπρέξα, εμένα με βοήθησε με τον ύπνο και τις ιδεοληψίες! Είναι και πολύ μικρή η δόση αυτή, απλά να ξέρεις ότι θα κοιμάσαι λίγο περισσότερο και θα έχεις και περισσότερη όρεξη για φαγητό
0,25 zyprexa αποκλείεται.Μαλλον εννοείς 2,5 mg.Εγω σου έγραψα και σε άλλο νήμα ότι από τότε που άρχισα το zyprexa έκοψα το ζαναξ.Και έπαιρνα 0,25 πρωί μεσημέρι και 0,50 το βράδυ.Πλεον παίρνω 2,5 zyprexa και 20mg ladose.Απο βδομάδα θα παίρνω μισό χάπι των 2,5 zyprexa και σταδιακά θα το κόψω.
Παίρνω κι εγώ ζυπρεξα 2,5mg μαζί με συμπαλτα 120 mg. Εμένα δυστυχώς δεν με βοηθάει στο άγχος ο συνδυασμός που παίρνω,όχι ότι με έχει βοηθήσει και κάτι άλλο δηλαδή, ωστόσο γενικά θεωρείται ότι κάνει καλή αγχολυση σε χαμηλές δόσεις των 5 mg η 2,5 mg.Εκεί που με βοηθάει σίγουρα είναι στον ύπνο αν και πάρα την θεωρητικά μικρή δόση κοιμάμαι αρκετά (γύρω στις 9-10 ώρες και αργώ πολύ μέχρι να συνέλθω, πάει αργά το απόγευμα συνήθως.Πιθανώς θα σε βοηθούσε το ζυπρεξα σε μικρή δόση να μειώσεις σταδιακά τα ζαναξ και γιατί όχι να τα κόψεις κάποια στιγμή!
Nαι 2,5 παιδιά συγνωμη δηλ καλύτερα ζιπρεξα παρά ζαναξ ;
take a break εγω προσωπικα αμφισβητω τη γνωμη του γιατρου μου, φαντασου και εσυ με τη σειρα σου τι αμφισβητηση πρεπει να ριξεις περι φαρμακευτικης αγωγης απο τα μελη εδω που ουτε καν σε εχουν συναντησει. Η απαντηση ειναι που να ξερουν?
Όντως δεν ξέρουμε.Προσωπικες εμπειρίες παραθέτουμε
Καλημέρα!
Το εφεξορ στη δόση που το παίρνεις δυστηχως δεν σε καλύπτει..
Αν σε κάλυπτε συνήθως μετά το τρίμηνο η χρήση των ηρεμιστικών που δίνονται στην αρχή της θεραπείας θα έπρεπε να είχαν μειωθεί ....αυτή είναι και η ουσία που μπαίνεις στο αντικαταθλιπτικό...
Βρες ένα σωστό γιατρό να σου ρυθμίσει τις δόσεις σου ή ακόμα να σε αλλάξει και χάπι ...
Το εφεξορ μπορείς να το κόψεις πάντα με τις οδηγίες του γιατρού...αν δεν μπορείς πάει να πει όχι ότι εθιστικες απλα δεν έχει γίνει σωστή θεραπεία .
Τα πηγα απο τα 9,5/μερα στα 3,5 /μερα σε τρεις μηνες , δεν ηταν καθολου ευκολο , μεγαλο ζορι , ακομη και τωρα μου λειπουν , ενω τα εκοψα απο τον 10/2019 εως τον 1/2020 , μεγαλη προσοχη σε αυτα τα κολοχαπα ...........εχω κοψει εφεξορ, δεν ηταν καθολου δυσκολο, το ζαναξ με δυσκολεψε πολυ .....ειμαι ομως πεισμων , αλλα καταβεβλημενος .......πολυ .....
Φυσικά και σε πιάνει αφού είναι γνωστό ότι η δράση του ξεκινάει από τα 150 και πάνω ...αν σε πιάνει τότε παλεψε το και μην μπαίνεις στο τρυπακι και άλλων χαπιών...
Διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες ,1.5 λίτρο την ημέρα νερό ,πολλούς φυσικούς χυμούς, προβιοτικα για την καλή χλωρίδα του εντέρου καθημερινο περπάτημα για 30 λεπτά τουλάχιστον και είμαι σίγουρη πως αν ακολουθήσεις αυτά και κιλά δεν θα παρεις και ο οργανισμός σου θα δουλευει ρολόι!
εγω παιδια παιρνω ζυπρεξα των 15mg . παλια τα εσπαγα στο σπιτι... εσπασα δυο κιθαρες και κατι τζαμια.. πλεον δεν γινετε κατι τετοιο γιατι παιρνω τα φαρμακα μου... αλλα.. δεν νιωθω οτι παιρνω την σωστη αγωγη... δεν νιωθω οτι πασχω απο ψυχωση...δεν ακουω φωνες δεν βλεπω πραγματα...
καμια βοηθεια?
Ηλια εγώ είμαι ήσυχη σαν αρνάκι καθόλου νευρα
μακαρι να ειχα και εγω τοτε την διαυγεια να μην παρω αυτο το αντιψυχωσικο που παιρνω.... αλλα πλεον ειναι αργα.....
Bασικά στα λέω έτσι χύμα επειδή έχω μεγάλο θυμό για τις κόκκινες γραμμές. Για παράδειγμα κανένας γιατρός δε θα σού πει ότι η αληθινή ονομασία του ζάναξ είναι ' φάρμακο μόνο για κρίσεις πανικού' κανείς όμως. Ντάξει με ένα σεροκουελάκι 25mg θεωρώ -και το έχουν δοκιμάσει πολλοί- μπορέίς να το κόψεις.
Όλα είναι θέμα διατροφής και άσκησης!
Μην τα περιμένουμε όλα από τα χάπια .Συζήτησε την σωστή δοσολογία για την περίπτωση σου με τον γιατρό σου και παράλληλα ξεκινά διατροφή όχι διατα και άσκηση .
Εκτός οτι βελτιώνεται η σωματική σου υγεία αλλάζει και η ψυχική σου διάθεση .
Κάνε μια προσπάθεια παράλληλα με την αγωγή ,δεν έχεις να χάσεις τίποτα .
Να ξερεις οτι το εφεξορ ανήκει στα καλύτερα της κατηγορίας του, δυστυχώς ομως με πολλες παρενέργειες ....τις ξέρω, τις έζησα και μου ήταν πολύ ζόρι να τις διαχειριστώ ειδικα οταν χρειάστηκε για ένα χρονικο διαστημα να παω στα 150....Το κομματι της κατάθλιψης ήταν το πιο δύσκολο για έμενα ...ηταν τελειως άγνωστο και πραγματικά με εκανε να χάσω τον ευατο μου...
Εκανα πολυ υπομονή(και οι γυρω μου,ομολογώ,ήρωες.... ) γιατί με βοήθησε στο ιατρικο θέμα που είχα ....πλέον ομως είμαι στο 75αρι που δεν επηρεάζει καθόλου την διάθεση μου (γιατί με το 150αρι μετά τον πρώτο καιρο ειχα φτασει να είμαι πολυ χαρούμενη θα έλεγα ,σε σημειο που δεν με αναγνώριζα...)
Γενικα μπορω να πω οτι μέχρι να το συνηθίσω μου πήρε αρκετό καιρό και μαζί με κατι αλλα θεματκια που είχα αλλοιώθηκε πολύ η συμπεριφορά μου κάτι που αναγνώριζα και δεν το ήθελα γι αυτό και προτίμησα να μπω στη φάση της μείωσης του και στην αντικατάσταση του με συπμληρωματα βιταμινών(με την βοηθεια μιας σπουδαιας για εμενα γιατρου) που πραγματικά με βοήθησαν να ξαναεπανελθω και σωματικά και ψυχολογικά...
Γι αυτο σου ειπα ,ψάξε να βρεις πρώτα τον γιατρό που νομίζεις οτι είναι στα δικά σου μετρά ,που θα καταλάβει απόλυτα τι χρειάζεσαι και μετά με πολύ υπομονή και θέληση θα τα καταφέρεις .
Αφου τα κατάφερα εγω μπορούνε ολοι πίστεψε με !
Και αν δεν εψαξα μαριλου μου, εδώ είπαμε να κόψω το εφεξορ και να μπω στο λαντοζ και δεν μου έδωσε καν κινητό τελειως αδιάφορος έφτασα επείγοντα από την απόσυρση από το εφεξορ και επαιρνα τον παθολόγο που έχω αυτόν δεν τον έβρισκα. Σε άλλον που είπα ότι δεν μπορώ να κόψω το εφεξορ σε μία μέρα και να μπω σε άλλο αντικαταθλιπτικο αμεσα σχεδόν με έβρισε.
Κάνε μια προσπάθεια και στις γειτονικές πόλεις σου να βρεις κάποιον άλλον .Μην το αφήσεις ..Αφού δούλεψε το εφεξορ και ήδη έβλεπες αλλαγή στην διάθεσή σου πέραν από τις παρενέργειες πάει να πει ότι ξέρουν πάνω κάτω τι χρειάζεσαι για να βρεις το κουράγιο να ξεκινήσεις τουλάχιστον μία σωστή θεραπεία .
Έχω καταλάβει ότι ένας ψυχίατρος με μεγάλη εμπειρία και κλινική δοκιμη ίσως να δώσει ένα σκεύασμα που δεν εμπίπτει αποκλειστικά στη πάθηση. Το σημείο κλειδί είναι πως οφείλει να είναι σε επαφή μαζί σου για οτιδήποτε νιώσεις.
Γενικότερα παιδιά μεγάλη αποστασιοποίηση των ψυχιάτρων έχω αντιληφθεί και νομίζω πως είναι οι μόνοι επαγγελματίες υγείας που παίρνουν τέτοια απόσταση από τον ασθενή τους. Ειναι μέθοδος αυτη;Ο Μακ έχει πολύ δίκιο σε αυτά που λέει.