Originally Posted by
Remedy
βασικα, ολα στο παραπανω ειναι για υπογραμμιση, γιατι κατα την γνωμη μου, εδω τα λες ολα γι αυτο που συμβαινει.
δεν ξερω αν εισαι πολυ αγχωδης, αλλα και να μην εισαι, εχω την εντυπωση οτι δεν σου αρεσει καθολου να μενεις μονη σου και να περνας χρονο χωρις αλλους ανθρωπους.
πιο αναλυτικα, ας αρχισω απ το τελος.
νομιζω οτι εχεις μια σκεψη οτι αυτοι οι φιλοι απομακρυνθηκαν επειδη ειπες ελευθερα και ειλικρινα την γνωμη σου.
αλλου το λες αυτο υπερασπιζομενη την ειλικρινεια σου, αλλου προβληματισμενη για την ευθιξια τους, νομιζω ομως οτι παραλληλα εχεις και μια ενοχή, μηπως αν το χειριζοσουν διαφορετικα, δεν εφευγαν κι οτι ισως αν δεν εφευγαν, διαμορφωνοταν αυτες οι φιλιες οπως επιθυμουσες.
εγω δεν πιστευω οτι εφυγαν επειδη θιχτηκαν, οποτε τα καλα νεα ειναι οτι μπορεις να ηρεμησεις απο τις ενοχες, οτι ισως τους "εδιωξες" επειδη μιλησες.
νομιζω οτι εφυγαν επειδη εχοντας εσυ αυτην την αντιδραση συνειδητοποιησαν οτι θελετε διαφορετικα πραγματα για αυτην την σχεση, ενω εκεινοι την ηθελαν με την συχνοτητα και την χαλαροτητα που υπηρχε μεχρι τοτε, μονο που δεν ειχαν αντιληφθει οτι εσυ ηθελες κατι αλλο.
ετσι, αφενος το 'κατι αλλο" δεν τους ταιριαζε ωστε να αλλαξουν στην σχεση σας, αφετερου, δεν ηθελαν να συνεχισουν την χαλαρη αυτη παρεα με ενα ατομο που καταπιεζοταν και ταλαιπωριοταν και ηθελε κατι αλλο.
γι αυτο φευγουν. οχι επειδη θιγονται.
το αλλο που λες, μου κανεις επισης μεγαλη εντυπωση. λες οτι αν μπορουσες να τους κανεις κι ολους φιλους σου θα το θελες (γι αυτο σκεφτομαι οτι ισως σε ενοχλει η μοναξα). ωραια ακουγεται, ομως δεν ταιριαζουμε με ολους. επομενως, γιατ να ηθελες να εισαι φιλη με ανθρωπους που δεν ταιριαζεις;;;
μπορεις να ταιριαξεις με τον καθενα σχεδον, ετσι, επειδη το αποφασισες;
μηπως "αποφασιζεις" οτι ταιριαζεις με ανθρωπους που δεν ταιριαζετε στην πραγματικοτητα και το βλεπουν αυτοι, ενω εσυ δεν το βλεπεις;
μηπως στην συνεχεια επειδη σε συμπαθουν κι αυτοι, αλλα αντιλαμβανονται οτι δεν ταιριαζετε, κρατουν την φιλια καπως χαλαρη και αραιη κι ετσι εσυ που θεωρεις οτι ταιριαζετε, στεναχωριεσαι και θελεις παραπανω;
λες και το αλλο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση.
οτι ισως οσοι συναντας δεν θελουν απαραιτητα να επενδυσουν σε μια σχεση μαζι σου (σε αντιθεση με εσενα που θελεις), αλλα μπορει να ερχονται για αλλους λογους.
... αυτο μου θυμιζει πολυ το παραπονο που εχουν πολλες κοπελες, οτι γνωριζουν ανδρες που δεν ξερουν εξαρχης οτι θελουν σχεση μαζι τους, ωστοσο τις πλησιαζουν σχεδον παντα επειδη θελουν σεξ...
αντιλαμβανομαι οτι βαζεις θετικο προσημο στο οτι οι δικες σου προθεσεις ειναι να "επενδυσεις" οπως λες σε μια νεα φιλικη γνωριμια και αρνητικο στο οτι οι αλλοι εχουν αλλους σκοπους, ισως.
τι σκοπους αραγε; φιλικες "ξεπετες"; καπως οπως οι ανδρες που γνωριζουν καποιες κοπελες τους δινουν την εντυπωση οτι θελουν μονο ερωτικες ξεπετες;
νομιζω, οτι πισω και απο τις δυο περιπτωσεις κρυβεται το ιδιο θεμα. κατα τη γνωμη μου, ΔΕΝ ξερουμε τι θελουμε απο μια γνωριμια, ειτε ειναι φιλικη ειτε ερωτικη, αν δεν περασει ευλογο διαστημα.
στο διαστημα αυτο, αναδεικνυονται οι προσωπικοτητες και ξερουμε πλεον αν ταιριαζουμε για κατι λιγο, για κατι πολυ, για κατι παρα πολυ, η για τιποτε.
ΜΕΤΑ απο αυτο, μπορουμε να μιλαμε για επενδυσεις και σχεσεις και δεν το θεωρω προσον το να κανεις μια γνωριμια εχοντας εξ αρχης τον σκοπο να "επενδυσεις" οπως λες, ειτε ειναι φιλικη ειτε οχι.
για μενα, κρυβει μονο μια αναγκη για παρεα, χωρις ομως να ειναι μια συνειδητη επιλογη για το συγκεκριμενο ατομο. ειναι απλα μια αναγκη να μην μεινουμε μονοι.
νομιζω, οτι οταν θα κανεις καλυτερη παρεα με τον εαυτο σου, θα κανεις και καλυτερες παρεες με τους αλλους, χωρις να αγχωνεσαι ποσο στενη και συχνη θα ειναι, γιατι τοτε θα μπορεις να αφουγκραστεις πως ταιριαζει να ειναι μια σχεση με το συγκεκριμενο ατομο και ως δια μαγειας, θα θελετε και οι δυο την ιδια συχνοτητα και ποσοτητα ειτε ειναι μεγαλη ειτε μικρη, χωρις να προβληματιζεσαι.