Originally Posted by
Sandraki
Καλησπέρα Marilou, σ ευχαριστώ για όλα αυτά τα όμορφα σου λόγια. Πραγματικά τα εκτιμώ.
Να σου πω την αλήθεια, πιστεύω πως θα τα κατάφερνα και τότε , θα ζοριζομουν αλλά θα τα έβγαζα εις πέρας ακόμα και μ ένα μωρό. Δεν είχε ωστόσο άδικο που με απέτρεψε από κάτι τέτοιο τόσο νωρίς. Σκοπός δεν είναι να κάνεις ένα παιδί για να νιώσεις εσύ καλύτερα . Ένα παιδί το κάνεις για να προσφέρεις πράγματα σε αυτό. Ανιδιοτελως, ως εκεί που μπορείς έτσι; Πχ εμένα οι γονείς μου παντρεύτηκαν μετα από έξι μήνες σχέσης και μ έκαναν σε χρόνο ντε τε ( και πιστεύω πως έπαιξε σημαντικό ρόλο κάποια τρομερή απογοήτευση της μητέρας μου πριν από τον μπαμπά μου από μια άλλη σχέση ). Θεωρώ πως εγώ της έδωσα δύναμη σαν μωρό να το ξεπεράσει. Χωρίς να μου το έχει εκμυστηρεύτει ποτέ... Το θεωρώ κακό... Θα ήταν άδικο να συμπεριφερθω ανάλογα στο παιδί μου.
Συμφωνώ απόλυτα στο σημείο που λες πως αυτός που θα κρίνει την δουλειά σου ως μητέρα είναι τα ίδια τα παιδιά σου. Έχεις απόλυτα δίκιο.
Ο μελλοντικός μου άνδρας είναι στ αλήθεια τρομερά υποστηρικτικός, με στηρίζει παντού, έχει λογική...μπορεί να αντιληφθεί αν κάπου κάνω λάθος ή υπερβάλλω ώστε να μου το επισημάνει, και επίσης μπορεί να αντιληφθεί όταν με αδικούν. Κι αυτό τον θυμώνει. Μ έχει βάλει για τα καλά στη ζωή του, στην οικογένεια του... Με ξέρει όλη η πόλη ως η γυναίκα του τάδε... Δεν κάνει πράγματα δίχως να το συζητήσουμε... Ήδη κάνουμε σχέδια για το πώς θα φτιάξουμε το σπίτι μας (το σπίτι της μητέρας του όπου θα ζήσουμε εμείς )... Και ναι ανέχτηκε πάρα πάρα πολλά για να φτάσει σε σημείο να λέει πως δεν θέλει σχέσεις... Ωστόσο μου απέδειξε πόσο πολύ με αγαπάει.
Για το ζήτημα της μητέρας μου ...είμαι απογοητευμένη από εκείνη. Έχω μάθει πράγματα από τον παππού μου (τον πατέρα της) και τον θείο μου (τον αδερφό της) κι έχω πέσει από τα σύννεφα. Άσχημες συμπεριφορές... Συμφεροντολογικες... Να θέλει και αυτή και ο πατέρας μου να επεμβαίνουν ακόμα και στις δικές τους ζωές. Ήδη με τον θείο μου δεν μιλάνε πια.. Με τον παππού μου έχουν τυπικές σχέσεις. Εγώ πάλι έχω ουσιαστικές...και δηλώνει περήφανος για μένα. Έχει και άριστες σχέσεις με τα πεθερικά μου.
Marilou και τα δικά μου πεθερικά δυστυχώς είναι σε προχωρημένη ηλικία... Ο πεθερός μου συγκεκριμένα τον τελευταίο καιρό δεν είναι στα καλά του , έχει αρχή άνοιας... Η πεθερά μου είναι κι αυτή μεγάλη, ευτυχώς όχι με σοβαρά προβλήματα. Εύχομαι να την έχουμε χρόνια κοντά μας, να ζήσει και τα εγγόνια της. Κι εγώ δεν μπορώ λεπτό να τους παρεξηγησω, ειδικά και μετά τον τρόπο που μου έχουν φερθεί και μ έχουν κυριολεκτικά αγκαλιασει... θα ήμουν αχάριστη. Μόνο καλό μου έχουν προσφέρει αυτοί οι άνθρωποι. Αφού όταν κουράζεται και ταλαιπωρείται την μαλώνω και εγώ και ο γιος της κι εγώ συγκεκριμένα της λέω, τι θα κάνω εγώ αν πάθεις κάτι; Έχεις κι ένα γάμο να δεις, εγγόνια να πας στο σχολείο! ☺️ Χαίρεται κι εκείνη.
Χαχαχα μ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι, είμαι σίγουρη πως θα γινεις άριστη πεθερά. Δεν είναι πολλές γυναίκες έτσι... Το βλέπω κι από φίλες μου...αγορομανες... Από τωρα γυρνάνε και λένε αστειευόμενες πως οι λυσσαρες θα το φάνε το αγοράκι τους και δεν θα το επιτρέψουν ποτέ. Εγώ γελάω!!!
Σαν να έχουν αντιστραφεί λίγο οι ρόλοι τελευταία ή είναι η ιδέα μου? Αντί να είναι κακές οι πεθερές τον ανδρών , αρχίζουν και γίνονται των γυναικών; Τι στο καλό;
Αυτό που λες στο τέλος, πως η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές που μας χρωστάει και μας αξίζουν το έχω σκεφτεί κι εγώ... μου το έχει επισημάνει και ο άνδρας μου στο παρελθόν. Μακάρι να είναι έτσι και στην δικιά μου περίπτωση...
Χαχαχα οι συμμαχίες με την πεθερά είναι ό,τι καλύτερο! Δεν τις αλλάζω!!
Καλό Σαββατόβραδο να έχουμε! :)