Μείωση αντιψυχωσικού- αποτελέσματα
Γεια σας
Για όσους δεν με γνωρίζουν είχα ψυχωσικό και ξεκίνησα με abilify 15 αλλά γρήγορα πήγε στο 10, πριν 3,5 χρόνια
σταδιακά το μείωνα και τώρα παίρνω 5 mg για πεντε μέρες ενώ δύο (τρίτη παρασκευή) δεν το παίρνω. Σε αυτή τη δοσολογία είμαι εδώ και 5 μήνες.
Επιπτώσεις:
Εδώ και αρκετό καιρό δεν κοιμάμαι πολύ, ξυπνάω πολύ νωρίς 3- 4 - 5 η ώρα και είμαι με το ρολόι στο χέρι μέχρι να πάω στη δουλειά. πηγαίνω αποο τις 6.30 7 ενώ παλιά βαριά 9 ήμουν εκεί. Βγάζω δουλειά με το κιλό, δεν κοιμάμαι τα μεσημέρια και το απόγευμα πηγαίνω γυμναστήριο και χτυπιέμαι σε πολύ έντονους ρυθμούς για 2 ώρες (τρέξιμο με ένταση για 40 λεπτα, personal training)
το βράδυ κοιμάμαι νωρίς γύρω στις 11 χωρις να το καταλάβω τις περισσότερες φορές.
Παλιότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα την έβλεπα ως αγγαρεία, δυσανασχετούσα και ένιωθα μέσα μου ότι έχω βαρύ φορτίο. Τα εκτελούσα χωρίς ενέργεια και κουράγιο. Τώρα όλα άλλαξαν
Τα είπα στο γιατρό και μου είπε ότι στη ποσότητα που παίρνω το φάρμακο 3,5 mg απο ανταγωνιστής της ντοπαμίνης γίνεται αγωνιστής της ντοπαμίνης γιαυτό γίνομαι τρελό φορτηγό. Μου είπε ότι αν μειωθεί και άλλο ο ύπνος θα είναι καμπανάκι κινδύνου που θα θέλει αντιμετώπιση αλλα σε γενικές γραμμές με είδε ικανοποιημένο που έγινα πάλι δραστήριος και παραγωγικός όως παλιά και δεν ήθελε να με τρομοκρατήσει.
Τελικά τι συμβαίνει με αυτή τη ντοπαμίνη? είναι τόσο σχετιζόμενη με την ενέργεια? το φάρμακο οταν ειναι αγωνιστής της ντοπαμίνης την αυξάνει ή την κάνει να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα?