Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ενοχές.
Πέρα από το ψυχαναγκαστικό κομμάτι με τις υποσχέσεις, έχω ένα ακόμη που έχει να κάνει με τον Χριστιανισμό.
Μου αρέσει να κατεβάζω και να βλέπω ταινίες και σειρές, να βγαίνω με φίλους, να γνωρίζω άτομα και κυρίως, γυναίκες (χεχεχε) και να ζω την ζωή μου ωραία και με μέτρο. Θέλω να είμαι Χριστιανός αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα στην θρησκεία που δεν μπορώ να τα καταλάβω ή μου είναι δύσκολα να ακολουθήσω.
Για παράδειγμα, καταλαβαίνω ότι δεν πρέπει να απατάμε αλλά μου φαίνεται δύσκολο να προσπαθώ συνέχεια να αποφεύγω πονηρές σκέψεις. Άμα μια γυναίκα είναι ωραία μου είναι δύσκολο. Είναι λογικό να νιώσω μια έλξη και να θέλω να την γνωρίσω καλύτερα.
Επίσης, ο μοναχός μου έιπε ότι μια γυναίκα δεν πρέπει να φοράει παντελόνια και αν θέλει να είναι σωστή Χριστιανή δεν πρέπει να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες. Μου φαίνεται πολυ τραβηγμένο. το είπε απο την άποψη οτι μια γυναικα δεν πρέπει να φοράει παντελόνι. δεν ξέρω αν πιστεύει αν επιτρέπεται να αθληθεί με φούστα.
Υπάρχουν παντού κανονές οι οποίες από όσο ξέρω, δεν είναι ξεκάθαροι στην Βίβλο. Πχ νομίζω, υπάρχει κανόνας που λέει για τα μαλλιά και για το ύφασμα των ρούχων. Αυτό δεν ισχύει σήμερα? Τότε γιατί ισχύει αυτό με τα ρούχα και τα παντελόνια? Επίσης, γιατί στην Παλαιά Διαθήκη υπάρχουν νομίζω, εδάφια που λένε για θανάτωση ανθρώπων που έχουν αμαρτάνει ενώ ο Χριστός μιλούσε για αγάπη και συγχώρεση. Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά?