Υπάρχει κάποια γυναίκα που έπαιρνε αντικαταθλιπτικα στην εγκυμοσυνη?
Printable View
Υπάρχει κάποια γυναίκα που έπαιρνε αντικαταθλιπτικα στην εγκυμοσυνη?
Το συζήτησα και με τη δική μου γυναικολόγο και με άλλον ένα. Και οι δύο μου είπαν ότι μπορώ. Για να καταλάβεις τι συμβαίνει, προσπάθησα για δεύτερη φορά να κόψω τα αντικαταθλιπτικα για να κάνω και άλλο παιδί αλλά υποτροπιασα και τις δύο. Αυτή τη στιγμή είμαι χωρίς φάρμακο αλλά είμαι χάλια. Δε ξέρω τι κάνω. Ο ψυχολόγος λέει ότι μπορώ να τα καταφέρω και ο ψυχίατρος ότι δε μπορώ χωρίς φάρμακα. Κάποιες φορές νιώθω ότι μπορώ αλλά άλλες είμαι τόσο χάλια που νιώθω ότι μόνο το φαρμακο μπορεί να με θεραπεύσει. Είμαι σε απόγνωση.
Ξέρω μια μαμά που στην δεύτερη εγκυμοσύνη έπαιρνε τα φάρμακα κανονικά αλλά δεν ξέρω ούτε τι φάρμακα και ούτε ακριβώς την διάγνωση της (δεν την έχω ρωτήσει για να μην έρθει σε δύσκολη θέση). Τώρα το παιδάκι της είναι 5 χρονών περίπου και φαίνεται μια χαρά.
Αλλά επειδή ο καθένας μας είναι διαφορετικός, αν εμπιστεύεσαι την γυναικολόγο σου καλύτερα να κάνεις ότι σου λέει.
Εγώ παιδια δεν έχω και πινω το ladose χρόνια. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης μου είπε κ ο ψυχίατρος κ ο γυναικολόγος ότι είναι αι ασφαλή.παρολο αυτα είναι κάτι που με αγχώνει. Δυστυχώς όμως είναι αδυνατο να είμαι λειτουργικη χωρίς το χάπι.
Όντως τα ladose και τα ζολοφτ που επερνα εγώ είναι τα πιο ασφαλή και ελεγμένα σε μια εγκυμοσυνη. Ο ένας γιατρός μου είπε ότι θα παίρνω τη δόση με την οποία είμαι καλά και ας είναι 100 ή 150 και η άλλη ότι μέχρι 75 μπορώ να παρω. Ο κάθε ένας έχει τη δική του άποψη. Οι ψυχολόγοι από την άλλη σου λένε θα τα καταφέρουμε χωρίς φάρμακα με ψυχοθεραπεία. Κάνω όμως πολλά χρόνια και πάλι υποτροπιασα.
Κι εγώ κάνω χρόνια αλλά μόλις κόβω το φαρμακο υποτροπιαζω. Τώρα άλλαξα ψυχολόγο και από τι κατάλαβα είναι της θεωρίας ότι πρέπει να θεραπεύσει το εσωτερικό παιδί που έχεις μέσα σου για να γίνεις καλά. Δε ξέρω αν έχω το κουράγιο να το κάνω είμαι 2 μήνες σε χάλια κατάσταση και έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι δε θα τα καταφέρω χωρίς φάρμακο. Απογοητευομαι όμως, γιατί να μη μπορώ?
Κάνεις ψυχοθεραπεία στον ψυχίατρο ή σε ψυχολογο? Εγώ κάνω σε ψυχολόγο και πραγματικά έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις. Ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να δουλέψω με τον ψυχολόγο την αποδοχή, γιατί πραγματικά δε μπορώ να αποδεχτώ αυτό που μου συμβαίνει. Από την. Άλλη η καινούρια ψυχολόγος που πήγα μου είπε ότι μόνο η σχιζοφρένεια χρειάζεται φάρμακα και όλα τα άλλα μπορούν να θεραπεύουν. Και είμαι σε απόγνωση. Απλά κουραστικά, αλλά δεν μπορώ να το αποδεχτώ.
Αυτή τη φορά έκοψα τα φάρμακα για να μείνω έγκυος και υποτροπιασα. Οπότε μου έχει κολλήσει ότι δε θέλω να πάρω φάρμακα, ότι θέλω να τα καταφέρω μόνη μου(αλλά πραγματικά έχω κουραστεί να προσπαθώ) , ότι δε θα μπορέσω ποτέ να κάνω άλλο παιδί, ότι είμαι άχρηστη, ότι δε θα κάνω ποτέ αδελφάκι στο παιδί μου και φταίω εγώ γιαυτό. Ότι εάν κάνω παιδί ενώ παίρνω φάρμακα, θα έχει κάποιο πρόβλημα, πως θα περάσω 9 μηνες πιστεύοντας αυτό το πραγμα, ότι η φίλη μου που γεννάει σε 2 μήνες προχωράει τη ζωή της και εγώ δε μπορώ. Νιώθω τύψεις, ενοχές, απελπισία και άλλα πολλα
Hope 2
Να έχεις εμπιστοσύνη τους γιατρούς (ψυχίατρους, γυναικολόγους) και όχι τόσο τους ψυχολόγους. Δεν έχω τίποτα αλλά όταν ακούω σε ένα άνθρωπο που λέει ότι δεν χρειάζεται φαρμακευτική θεραπεία όταν οι ψυχίατροι λένε το αντίθετο, όταν εσύ η ίδια παίρνεις τόσα χρόνια (όπως και εγώ) και μόλις τα κόβεις πέφτεις στα πατώματα νομίζω ότι είναι επικίνδυνος. Εμείς δεν είναι μόνο πως μεγαλώσαμε, οι εμπειρίες κτλ δηλαδή οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, σε εμάς είναι θέμα χημικής ανισορροπίας και χρειαζόμαστε φαρμακευτική θεραπεία. Είναι σαν λες σε κάποιον που είναι διαβητικός και το πάγκρεας δεν παράγει καθόλου ινσουλίνη ότι θα το φτιάξει με διατροφή.
Αυτόν που έχω βρει τώρα είναι ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτης δηλαδή κάνει και ψυχοθεραπεία. Η άποψη του είναι ότι τα φάρμακα θα τα χρειαστώ για μία ζωή , τα ίδια είπε και ο προηγούμενος, απλά μετά από λίγο καιρό θα πάω σε μία δόση συντήρησης. Το έχω αποδεχθεί και εγώ από τα να είμαι ζωντανός νεκρός καλύτερα με μία φαρμακευτική αγωγή να έχω τουλάχιστον μία πιο ανθρώπινη ζωή.
Τώρα είμαι 43 , από τα 27 άρχισα φαρμακοθεραπεία, από μικρό παιδί θυμάμαι είχα κάποιες ιδεοληψίες και έντονο άγχος απλά τότε είχα φτάσει στο απροχώρητο και μπήκα στον..... μαγικό κόσμο των αντικαταθλιπτικών και άρχισα να ζω κάπως σαν άνθρωπος. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά τα φάρμακα, στην κυριολεξία έχουν σώσει εκατομμύρια κόσμου, με τις παρενέργειες θα μου πεις αλλά τι θα κάναμε αλλιώς; Εσύ από πότε και πόσο χρονών είσαι;;ς