Έχω απίστευτη δύσπνοια , νιώθω ότι θα σκάσω και δεν μπορω να πάρω βαθιά ανάσα και προσπαθώ να χασμουρηθω για να πάρω . Το παθαίνει κανεις !?!?!?!
Και επίσης παίζει ρόλο η περίοδο που περιμένω ; Γιατί το έχω προσέξει κ άλλες φορές
Printable View
Έχω απίστευτη δύσπνοια , νιώθω ότι θα σκάσω και δεν μπορω να πάρω βαθιά ανάσα και προσπαθώ να χασμουρηθω για να πάρω . Το παθαίνει κανεις !?!?!?!
Και επίσης παίζει ρόλο η περίοδο που περιμένω ; Γιατί το έχω προσέξει κ άλλες φορές
Κατ αρχήν ηρέμησε .
Αν έχεις κάποιο ηρεμιστικό παρτο.
Δεν είναι τίποτα .
Αν δεν έχεις κάποιο ηρεμιστικό πάρε κάποια χαρτοσακούλα ή φάκελο μεγάλο και άρχισε να αναπνέεις εκεί μέσα σταθερά και θα επανέλθεις .
Κοριτσάκι μου είσαι πολύ μικρή για να σε πιάνουν τέτοια .
Σε παρακαλώ ηρέμησε .
Το άγχος στα προκαλεί όλα αυτά .
Γιατί ;;;
Τι είναι αυτό που σε αγχώνει ;;
Σε παρακαλω μην το κανεις αυτό στον εαυτό σου.
Στα λέω εγώ αυτά που τα παθαίνω από τα 23 μου και πάω τριάντα τώρα...
Με σκαμπανεβάσματα βέβαια .
Σε παρακαλω ηρέμησε και να χαίρεσαι τη ζωή σου, τα νιάτα σου , την οικογένεια σου και τους φίλους σου.
Ζήσε !
Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω παρά πολύ για τα λόγια σας και που μου απαντήσατε να είστε πάντα καλά ! Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι με αγχώνει,έρχεται από το πουθενά αυτό το κακό πράγμα και σηκώνω τα χέρια ψηλά χωρίς να μπορω να κάνω κάτι . Τόσο καιρό ήμουν καλά χαιρόμουν και νόμιζα ότι είχε περάσει , αλλ όχι ! Αυτό εκεί !
Κοιτα έτσι ακριβώς είναι ο πανικός .
Φεύγει και έρχεται .
Εμένα με είχε πιάσει πρώτη φορά το 2014 και ξανά επέστρεψε το 2017.
Αν δεν βρεις κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει θα χειροτερέψει ...
Μπορεί να φεύγει , αλλά έχει τις ρίζες του καπου μέσα σου και ξαναεπιστρέφει.
Βρες ένα ψυχολόγο να μοιραστείς ότι μπορεί να σε βασανίζει και θα το ξεπεράσεις .
Να το δεις άμεσα γιατί είσαι μικρή και δεν είναι καλό να βασανίζεσαι και να χαλάς την ποιότητα της ζωής σου !
Απο οτι εχω καταλάβει δεν σε έχει δει πνευμονολογος.
Να πας σε έναν καλό να σε δει και να σου κανει εξετάσεις. Ειναι απλές μην το σκεφτείς καν.
Καλό ειναι να σε δει την περίοδο της δύσπνοιας , αλλα και σε κανονικη περιοδο να πας θα σου βρει αν υπαρχει κατι.
Μην ταλαιπώρησε αλλο.
Όχι δεν έχω πάει και κανένας γιατρός δεν μου έχει πει ότι χρειάζεται κιόλας . Ούτε καν η ψυχολόγος μου. Χθες πήγα στα επείγοντα από την υπερβολική δύσπνοια και οξυγόνο ήταν 99% ο γιατρός μου λέει έχεις καλύτερο οξυγόνο από όλους μας ! Δεν αναιρώ την συμβουλή σου , σε ευχαριστώ αν συνεχιστεί ίσως παω ! Τώρα όμως έχω κλείσει ραντεβού σε γυναικολόγο να δει τις ορμόνες μου γιατί έχω παρατηρήσει ουι με πιάνει είτε πριν αδιαθετήσω είτε κατά την διάρκεια της ωρηξιας.
Εχω περάσει τα ιδια. Θα πω μερικά απο πραγματικές εμπειριες στο θέμα δύσπνοια, επείγοντα κτλ.
Ξεκίνησε σε μένα ξαφνικά, σε ηρεμία βράδυ πριν κοιμηθώ (μετα απο καιρο κατάλαβα οτι κάτι ελαφρές δυσπνοιες που παθενα χρόνια πριν ήταν προδρομα συμπτώματα), μετα συνέβαινε σε ακαθόριστες ώρες - μερες και κατα 95% σε ηρεμία.
Στα επείγοντα δεν μου βρίσκαν τίποτα, τα ίδια με εσένα μου έλεγαν. Μετα άρχισα τους ιδιωτες γιατρούς......., τίποτα και εκεί , όλα καλά.
Αφου πηγα σε όλους (παθολ, καρδιολ, πνευμονολ) και μου εδιναν ηρεμιστικά, τα συμπτώματα συνέχιζαν χωρίς διαφοροποίηση. Βρηκα μετα απο ψαξιμο πνευμ/γο πολυ εμπειρο με πολλα και σύγχρονα μηχανήματα, εν τελη μου εδωσε ενα φαρμακο και ενα συμπληρωμα και ηρεμισα απο τα συμπτωματα σταδιακα.
Επισης και στο νος σωτηρια ειναι καλοί για τέτοια στα εξωτερικά, αλλα εγω προσωπικα
δεν παω στα νοσοκομεία ποια λόγω του ιου.
Οταν μειώθηκαν τα συμπτώματα κοιμομουν καλα και δεν ηθελα ουτε ηρεμιστικά. Μετα ξανα αρχισα το κάπνισμα και μετα απο 6 μηνες ειχα τα ιδια , παλι την ιδια αγωγή και πέρασε. Αυτος μου ειχε πει μετα τις εξετάσεις που μου εκανε, να μην περνω ηρεμιστικα χειροτερεύουν τα συμπτώματα δύσπνοιας.
Να παρεις μηχανάκι να μετράς το οξυγόνο σου και την νύχτα σε ηρεμία που μειώνετε.
Το οξυμετρο βοηθα κ καθησυχάζει σε κρισεις δύσπνοιας λογο αγχους.
Ομως αν εχεις πχ αλλεργικό ασθμα που ενεργοποιείται απο διαφορους παραγοντες οι οποιοι μπορει να ειναι απο το κλιμα υγρασια μεχρι κατι στο σπιτι, απο κατοικιδιο,λουλουδι μεχρι μουχλα σε τοιχο, μπορει να εχεις οξυγονο 99% κ η δύσπνοια να καλπαζει λογο ασθματος.
Οποτε το σωστο ειναι να κανει μια σπιρομετρηση που ειναι απλη εξεταση κ ανωδυνη κ ετσι θα ειναι σιγουρη αν η δυσπνοια της ειναι απο αγχος.
Το λεω απο προσωπική εμπειρια.
Κουστω, συμφωνώ μαζι σου.
Πραγματικά αποτελεσματα μέτρησης O2 με το οξυμετρο σε μενα:
Αίσθημα δυσπνοιας έντονο, 97% Ο2
Καμια δύσπνοια, όλα φυσιολογικά 93% Ο2.
Αυτα που έγραψα ειναι ακραια μεν , ενδεικτικά δε. Υπάρχουν και ενδιαμεσα αποτελέσματα ετσι.
Ο γιατρος πνευμ. μετα απο ειδικες εξετάσεις (απλές μην τρομάξεις, σε πολύ εξιδυκεμενα μηχανήματα) βρήκε αρχη χαπ τύπου εμφυσιματος. Και χαμηλό ενα ένζυμο αντιοξιδωσης των πνευμόνων.
Ηλικία μου είναι 43.
Αν είσαι πολύ νεότερη , η χαπ δεν παίζει.
Αυτό που ειπε ο κουστω , μου το είπε σαν περιστατικό ο γιατρός και μάλιστα σε αθλήτρια 23, που τελικά ειχε επεισόδια άσθματος και ταλαιπωριόνταν 1-2 χρόνια.
Ναι να πας γιατι κ κατι να εχεις θα ειναι απλο τυπου αλλεργικο ασθμα κ δεν θα υποφερεις οταν σε πιανει.
Θα ξερεις τι εχεις οποτε δεν θα παθαινεις κρισεις πανικου ,,που οντως φερνουν δυσπνοια, και θα εισαι ηρεμη.
Επισης οι εξετασεις ειναι ευκολες , απλα θα φυσηξεις σε ενα χωνί κ θα βγουν καποιες μετρησεις.
Η ηλικια δεν παιζει ρολο, εγω τα βραδια υπεφερα με δυσνποια κ ημουν τοτε 13 ετων. Πηγα πνευμονολογο μου το εντοπισε κ στανιαρα. Μου το εφερνε στο υπνοδωματιο ενας αλλεργιογονος παραγοντας.
Τσαμπα τυραννας τον εαυτο σου.
Αν ειναι να πας πήγανε σε κάποιον καλό με εμπειρία και καλό εξοπλισμό.
Συνηθως η δύσπνοια που δεν εμφανίζεται με την προσπάθεια (ανέβασμα 4 οροφων) είναι η ασθμα ή χαπ.
Εγώ όλα αυτά τα συμπτώματα τα έχω από το στομάχι. Air hunger, σαν να μην μπορείς να πάρεις βαθιά ανάσα. Όταν έχω έξαρση παλινδρόμησης μου συμβαίνει αλλά πλέον το έχω συνηθίσει, κάνω υπομονή αναγκαστικά.
Σπυρομετρηση να κανείς, όπως σου πρότειναν, είναι καλό να αποκλείσεις ότι είναι κάτι πνευμονολογικο.
Πώς σε διεγνωσαν; Ειναι 31 , έχω ορθοστατικη ταχυκαρδία που προέκυψε εδώ και 1,5 χρόνο ξαφνικά και έχω διάφορα περίεργα συμπτώματα. Λόγω μικρών αιμοπτυσεων έκανα αξονική πνεύμονα και βγήκε καθαρή. Σπυρομετρηση κλπ όλα εντάξει. Μια μελέτη ύπνου θέλω να κάνω κάποια στιγμή γιατί Παλιά είχα ένα ρολογακι που μετρούσε οξυγόνο στον ύπνο και έπεφτε στο 88 ενώ παράλληλα μου φαινόταν ότι κάνω άπνοιας στον ύπνο.
Μετα απο ενα στρεσογόνο διάστημα πολλών μηνών το 2018, τα Χριστούγεννα του 18 ξεκίνησε το πανηγύρι με δύσπνοια ε μετά τα γνωστα επείγοντα, εξετάσεις ξανα εξετάσεις, τίποτα που να εξηγεί δύσπνοια , κακουχία ή καποια αρρώστια.
Αφού ψάχτηκα με παθολόγους, καρδιολ, πνευμονολόγους, βρηκα τελικά πνευμ. που μου εκανε εξετάσεις σε κατι μηχανήματα και μου έδωσε ενα εισπνεόμενο και ενα συμπλήρωμα αντιοξιδοτικο και με έπιασαν και πέρασε. Επισης τυχαία βρήκα κατι εστίες στην μαγνητικη εγκεφ,, που εκανα λόγω πονοκεφάλων έντονων. Ασχετων με δυσπνοια.
Εντωμεταξύ στο διάστημα αυτο των 2 ετων ειχα κακο υπνο, εβαζα 2 μαξιλαρια για να αναπνέω καλύτερα, ποναγε ο αυχένας μου απο την στάση στο κρεβάτι , ειχα κακη διάθεση, πίεση. Το βράδι στον υπνο πέφτει το οξυγόνο. Εμένα πάει απο 92-95%. Οταν ειμαι κρυωμενος 91%. Εχει τύχει και 87 για λίγο. Αυτο που συμπέρανα ειναι οτι οι τιμες δεν σχετίζονται ιδιαίτερα με το αίσθημα δύσπνοιας.
Η περίπτωση μου σχετίζεται με την οξείδωση του στρες στον οργανισμό.
Ανουλακι, αν έχεις την δυνατοτητα πήγανε. Καλυτερα κανονισε το μονη, αλλιως πες στους γονεις σου οτι θες να σε δει και πνευμονολογος.
Η διάγνωση δηλαδή έγινε μέσω της αποτελεσματικότητας του σκευάσματος; Πίεση εννοείς αρτηριακή πίεση ή αίσθημα πίεσης στο στηθος;
Χαχαχα ναι
Επίσης να πω ότι το πρωί όταν ξυπνάω και το μεσημέρι δεν έχω καν δύσπνοια και μόλος έρθει το βράδυ το παθαίνω
Σε μικρές ηλικιες το αλλεργικό άσθμα είναι πιθανό. Το ψυχολογικο θα το δεις μετα.
Σκιουρος8, αρτηριακή.
καλησπερα κι απο εμενα Αννουλακι.
Λοιπον, αφου εχεις κανει ολες τις σημαντικες εξετασεις ,αρα φευγει ο φοβος του να εχεις κατι σοβαρο, αυτο που κατα την γνωμη μου σου μενει ειναι να ψακτεις για αλλεργιες αλλα προκαλουμενες απο λουλουδια,φαγητα κ.α. τετοια, οπου θα πρεπει να παρατηρησεις το περιβαλον γυρο σου εαν συμπηπτει δλδ τοτε που σε πιανουν ολα αυτα.
Το χασμουργητο που εχεις σε στιγμες που δεν νισταζεις ειναι μια κινησ που κανει ο οργανισμος απο αναγκη οξυγωνοσης του εγκεφαλου, υπαρχει δλδ εληψη οξυγωνου εκεινη την ωρα για αυτο ανοιγεις το στομα και προσπαθεις να ρουφιξεις οσο οξυγωνο μπορεις, σε συνδιασμο με τις οποιες ενοχλησεις πονοκεφαλους κι αλλα τετοια παει να πει οτι εχεις περιρισμενη εισοδο οξυγωνου, αυτο γινετε απο αλλεργιες λουλουδιων ακομα και απο χαλια που εχουμε στο σπιτι μπορει να προκληθει. Εαν βεβαια αποκλησουμε ολα τα αλλα οπως πνευμονικες παθησεις αφου εκανες ολες τις εξετασεις, η καρδιακα και φυσικα λογο ηλικιας δεν θα ειναι το αγχος αρα δεν ειναι και κρισεις πανικου. Αρα κατα την προσωπικη μου γνωμη παντα και απο τα οσα γραφεις, δλδ με προχειρο υπολογισμο αλλα με την μεγαλη εμπειρια μου κι τις "τρομερες γνωσεις μου πανω στην ανθρωπολογια "ετσι νομιζω λοιπον οτι το θεμα που θα πρεπει να κανεις εξετασεις δλδ ειναι στις αλλεργιες απο εξωτερικους παραγωντες και απο φυτα, λουλουδια κι αλλα τετοια . Αφου ο κανωνας της ιατρικης λεει οτι ξεκιναμε παντα απο τα πιο ευκολα ,πιο απλα δλδ προβληματα οπου μπορει να προκαλουν μια παθηση κι με την σειρα ανεβαινουμε .
Σε ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες ! Από εξετάσεις έχω πάει αρκετές φορές παθολόγο και γενικότερα ποτέ μου δεν είχα πρόβλημα καρδιακό και φέτος που πήγα στον καρδιολόγο για το γνωστό αυτό θέμα που με απασχολεί ακόμα ήταν απλά μια τρυπουλα στο διάφραγμα η οποία είναι τελείως ακίνδυνη όπως είπε και ο γιατρός . Αυτό που θέλω να πω είναι από το πρωινό ξύπνημα ως τις απογευματινές ώρες μέχρι που νυχτώσει η δύσπνοια δεν υπάρχει ! Αλλά για καλό και για κακό θα κάνω αυτή υην εξέταση που μου λες !