Αγάπη.Τι σημαίνει για σας η αγάπη?
Πιστεύετε πως η αληθινή αγάπη μπορεί να πληγώσει κ γιατί?
Printable View
Αγάπη.Τι σημαίνει για σας η αγάπη?
Πιστεύετε πως η αληθινή αγάπη μπορεί να πληγώσει κ γιατί?
Θυμάμαι μια κοπέλα πολύ παλιά (στα είκοσι μου και βάλε) που όταν με είχε γνωρίσει είχε πει πάρα πολύ όμορφα λόγια για μένα, για την εμφάνιση μου, για όμορφα συναισθήματα που της έβγαζα. Με τον καιρό δέθηκα μαζί της και την στιγμή που επέλεξα να της ανοιχτώ έφαγα μια μεγαλοπρεπή απόρριψη. Στον γυρισμό καθόμουν μέσα στο λεωφορείο και έκλαιγα ...ούτε που ήξερα τι γινόταν γύρω μου..πιθανώς και κανένας να μην με έιχε πάρει πρέφα. Μου πηρε λίγο καιρό μέχρι να το ξεπεράσω. Μετά απο μέρες έμαθα πως η συγκεκριμένη τηρούσε παρόμοια τακτική και σε άλλα αγοράκια.
Που το θυμήθηκα τώρα αυτό..όπως και να χει ....θέλω να πω το εξής....
Η αγάπη είναι κάτι σαν περιορισμός. Δεν πληγώνει όταν υπάρχει, αλλά όταν εξαφανίζεται.
Ναι αλλά αυτό που λες vince δεν ήταν αγάπη.Εγώ μιλάω για πραγματική αγάπη.Π.χ.γονιών(κ όχι μόνο.....).
Κ τελικά κάποιος που άθελά του μας πληγώνει κ λέει πως μας αγαπάει πραγματικά,μας αγαπάει?Άρα τι είναι η αγάπη?Ένα αόρατο,ανεξήγητο συναίσθημα?Αναλλοίωτο που απλά υπάρχει μέσα μας κ το βγάζουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας ακόμα κ \'άρρωστο\'?
Ναι μάλλον έρωτας ήταν..το μπερδεύει κανείς πολύ εύκολα..
Θα πω για μενα τί περιεχει η αγαπη:
χρονο, τρυφεροτητα, δεσιμο, χωρο, αερα, συμπαρασταση, αποδοχη, ανεξαρτησια, εμπιστοσυνη
και καλλιεργειται συνεχως....παιρνει διαφορετικο σχημα συνεχως:)
Μιλαω και για την γονεϊκη αγαπη: κ μαλιστα σ αυτην θα προσθετα διχως ορους.
Μα πως λες πως είναι αγάπη αφού καν δε σε είχε γνωρίσει?Τι αγαπούσε κάποιον που δε γνώριζε?
Αφού λες μόλις της ανοίχτηκες έφαγες την απόρριψη.
Εμμ κοίτα.. γενικά έχω φάει τα χειρότερα όσες φορές έχω ανοιχτεί...αν εξαιρέσω γονείς δηλαδή δεν καταλαβαίνω για ποιά αγάπη μπορούμε να μιλάμε εκτός απο αγάπη μεταξύ των δύο φύλλων..το οποίο στην τελική δεν είναι αγάπη αλλά έρωτας..
Το πάω πολύ φιλοσοφικά το θέμα αλλά είναι επειδή με απασχολεί.Quote:
Originally posted by Sofia
Θα πω για μενα τί περιεχει η αγαπη:
χρονο, τρυφεροτητα, δεσιμο, χωρο, αερα, συμπαρασταση, αποδοχη, ανεξαρτησια, εμπιστοσυνη
και καλλιεργειται συνεχως....παιρνει διαφορετικο σχημα συνεχως:)
Μιλαω και για την γονεϊκη αγαπη: κ μαλιστα σ αυτην θα προσθετα διχως ορους.
Εγώ δε μπορώ να την προσδιορίσω γιατί νομίζω πως είναι κάτι ανώτερο και απόροια αυτής είναι όλα τα ωραία που λες.
Με άλλα λόγια η αγάπη δεν κατασκευάζεται,ούτε δημιουργείται.Εξελίσσεται ναι.Π.χ. όσο κ αν θέλουμε κάποιους ανθρώπους δε μπορούμε να τους αγαπήσουμε.Μόνο να δεθούμε μαζί τους,να τους συμπονέσουμε κ.λ.π.
Τι πιστεύεις?
Η αγάπη υπάρχει παντού.Quote:
Originally posted by vince
Εμμ κοίτα.. γενικά έχω φάει τα χειρότερα όσες φορές έχω ανοιχτεί...αν εξαιρέσω γονείς δηλαδή δεν καταλαβαίνω για ποιά αγάπη μπορούμε να μιλάμε εκτός απο αγάπη μεταξύ των δύο φύλλων..το οποίο στην τελική δεν είναι αγάπη αλλά έρωτας..
Όχι καλή μου Arsi...δυστυχώς δεν υπάρχει πάρα ελάχιστα. Εδώ βλέπεις και γονείς να πουλάν η ακόμα και να σκοτώνουν τα παιδιά τους..Quote:
Originally posted by Arsi
Υπαρχειειειει.....Quote:
Όχι καλή μου Arsi...δυστυχώς δεν υπάρχει πάρα ελάχιστα. Εδώ βλέπεις και γονείς να πουλάν η ακόμα και να σκοτώνουν τα παιδιά τους..Quote:
Μήπως να ψηφίζαμε??
Arsi μου μακαρι να μπορουσα να γραψω πώς νιωθω την αγαπη, τί ειναι για μενα κ τί χρωμα δινει στη ζωη μου. Αλλα δεν εχω αυτο το ταλεντο:)Quote:
Το πάω πολύ φιλοσοφικά το θέμα αλλά είναι επειδή με απασχολεί.
Εγώ δε μπορώ να την προσδιορίσω γιατί νομίζω πως είναι κάτι ανώτερο και απόροια αυτής είναι όλα τα ωραία που λες.
Φυσικα ειναι κατι ανωτερο απο οσα εγραψα. Μονο που αυτο που εγραψα ειναι τί θελω εγω να περιεχει η αγαπη. Αυτο μονο. Το αποτελεσμα ειναι κατι το μοναδικο, ετσι κ αλλιως για τον καθενα μας:)
Σαφως κ υπάρχει:)
Ψηφιζω δαγκωτο ΝΑΙ:)
Η αγάπη υπάρχει παντού.Μα παντού.Ακόμα κ για τον αέρα που αναπνέουμε.
Το θέμα είναι πως μπορούμε να βάλουμε μέσα στην ψυχή μας αυτό το ανώτερο συναίσθημα που για μένα είναι κ το νόημα της ζωής.Κ τι μας εμποδίζει στο να πλημμυρίσουμε απ\'αυτή.
Μπορείτε να φανταστείτε μια ζωή χωρίς αγάπη?
δεν υπαρχει ζωη χωρις αγαπη
η αγαπη βαζει ταξη στο χαος....;) η Αγαπη
Ναι συμφωνω σ αυτο που λες. Αλλους ανθρωπους τους νιωθουμε πιο κοντα μας, αλλους οχι. Δεν μπορουμε να αγαπησουμε ολο το συμπαν. Ομως πιστεύω πώς ο τροπος που αγαπαμε, δινει κ ενα στιγμα για τον τροπο που πορευομαστε σε ολη μας τη ζωη. Δλδ δεν ειναι καποιο κομματι ανεξαρτητο απο την υπολοιπη υπαρξη μας κ συμπεριφορα....Quote:
Με άλλα λόγια η αγάπη δεν κατασκευάζεται,ούτε δημιουργείται.Εξελίσσεται ναι.Π.χ. όσο κ αν θέλουμε κάποιους ανθρώπους δε μπορούμε να τους αγαπήσουμε.Μόνο να δεθούμε μαζί τους,να τους συμπονέσουμε κ.λ.π.
Τι πιστεύεις?
Νομίζω ...δε θα πάρεις ούτε μια έδρα....ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!!Quote:
Μήπως να ψηφίζαμε??
τρια μυνηματα στο ιδιο λεπτο 01:24
Υπαρχει! Τελος!
Συνεχίστε και ίσως με πείσετε :p
χαχα:)
μα αλοιμονο:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
αλλωστε τοσο ποιηματα, τοσες μουσικες, τοσα βιβλια, ολες οι τεχνες ασχοληθηκαν......
και τοσες συζητησεις για την πεμπτουσια της ζωης....
Και όμως πιστεύω πως τα ομορφότερα ποιήματα δεν ειπώθηκαν ποτέ..
κι αυτο απο αγαπη το πιστευεις!Quote:
κι επισης εχεις πολυ ευαισθητη ψυχη...
το συμπληρωσα τωρα το μυνημα...
ωραία τα γράφεις......:)Quote:
Arsi μου μακαρι να μπορουσα να γραψω πώς νιωθω την αγαπη, τί ειναι για μενα κ τί χρωμα δινει στη ζωη μου. Αλλα δεν εχω αυτο το ταλεντο:)
Φυσικα ειναι κατι ανωτερο απο οσα εγραψα. Μονο που αυτο που εγραψα ειναι τί θελω εγω να περιεχει η αγαπη. Αυτο μονο. Το αποτελεσμα ειναι κατι το μοναδικο, ετσι κ αλλιως για τον καθενα μας:)
Πιστεύετε πως υπάρχουν γονείς που δεν αγαπούν τα παιδιά τους?ή απλά είναι \'άρρωστος\' π.χ. κάποιος που κακοποιεί το παιδί του σεξουαλικά.
Κάποτε είχα γράψει σε δικά μου quotes ότι \'οι τρόποι να αγαπήσουμε (ή μάλλον καλύτερα να δείξουμε την αγάπη...τωρινό αυτό)είναι ίσοι με τους κόκους άμμου.Αλλά δε μπορούμε να αγαπήσουμε κάποιον διαφορετικά απ\'τον τρόπο που αγαπάμε τον εαυτό μας\'
Για τον εαυτό μου μιλούσα...νομίζω πως κάποτε είχα νιώσει τόσο έντονα που δεν μου βγαίναν τα λόγια....αν με καταλαβαίνεις...Quote:
Originally posted by researcher
Απλά δεν είναι το ίδιο πλέον.
μερικες φορες η καρδια μας νιωθει πολυ πιο εντονα απ οσο οι λεξεις μπορουν να περιγραψουν...Quote:
Για τον εαυτό μου μιλούσα...νομίζω πως κάποτε είχα νιώσει τόσο έντονα που δεν μου βγαίναν τα λόγια....αν με καταλαβαίνεις...Quote:
Πολλες φορες researcher, ευχηθηκα να μουν πιο εκφραστικη:(.....
αλλα υπαρχουν πολλοι τροποι να εκφρασουμε την αγαπη μας, εστω κ χωρις λεξεις....
Η αγάπη έρχεται κάθεται στην ψυχή μας κ μένει για πάντα.Καταβάθος αναλλοίωτη άσχετο αν την καλύπτουμε στο βάθος με λήθη........
Προσωπικά μέσα μου,βαθιά αν ψάξω όσους αγάπησα στη ζωή μου,μετρημένοι στο ένα χέρι(άντε 6 κ όχι 5)(γιατί για τους υπόλοιπους δε θεωρώ ότι τους αγάπησα όσο έντονα κ αν ένιωσα,δέθηκα..)φίλους,σχέσ� �ις,γενικά ανθρώπους...ακόμα το ίδιο νιώθω κ ας έχω να τους δω π.χ. χρόνια ή χαθήκαμε.Απλά είναι κάπου χωμένη μέσα κ όταν τη βλέπω μου δίνει δύναμη μόνο κ μόνο η ύπαρξή της,απλά επειδή νιώθω έτσι.
Αrsi εισαι χειμμαρος:) δημιουργικοτητας αποψε (στην ομορφη κουβεντα)!Quote:
Πιστεύετε πως υπάρχουν γονείς που δεν αγαπούν τα παιδιά τους?ή απλά είναι \'άρρωστος\' π.χ. κάποιος που κακοποιεί το παιδί του σεξουαλικά.
Κάποτε είχα γράψει σε δικά μου quotes ότι \'οι τρόποι να αγαπήσουμε (ή μάλλον καλύτερα να δείξουμε την αγάπη...τωρινό αυτό)είναι ίσοι με τους κόκους άμμου.Αλλά δε μπορούμε να αγαπήσουμε κάποιον διαφορετικά απ\'τον τρόπο που αγαπάμε τον εαυτό μας\'
Καταρχην για το πρωτο ερωτημα: ναι ειμαι σιγουρη πώς υπάρχουν γονεις που αγαπουν τα παιδια τους. Δεν νομιζω πως ειναι θεμα αποψης δικης μου ή οχι.
Μια ματια γυρω μας (οχι στην ειδησεις) πειθει πιστευω: Πώς να πιστεψω πώς ο γονιος που χει βγαλει το παιδι του να πουλαει χαρτομαντηλα, στο ελεος του καθε αγνωστου ή με ενα καθημερινο ωραριο, αγαπαει το παιδι του? Πως να αντιληφθω πώς ο γονιος που εκπορνευει το παιδι του, το κανει απο αγαπη? ή αυτος που το εκβιαζει με τον λογο \"αν δεν κανει αυτο...θα....\"...Δλδ αν αυτα ειναι τροπος αγαπης, ο τροπος ταπεινωσης, εκμεταλλευσης κ κακοποιησης ποιος ειναι?
Δικο σου ειναι? Πολυ ομορφο:) κ αληθινο συναμα! Ετσι πιστευω κ εγω...κ στεναχωριεμαι για τους ανθρωπους που δεν ανοιγουν την καρδια τους να μαθουν κ να αγαπησουν πρωτα τον εαυτο τους. οχι εγωιστικα, μα για να εχουν μεγαλυτερη κ ποιο ολοκληρωμενη επαφη κ με οτι αλλο αγαπησουν...:)Quote:
Arsi, γραφεις πολυ ομορφα:)
Sofia τέτοια φαινόμενα τα βλέπουμε συχνά και έξω. Σε άλλες χώρες είναι ακόμα χειρότερα. Ο άνθρωπος νομίζω πως πλέον είναι ξεγραμμένος από αυτό που τον έκανε άνθρωπο...ακόμα και στην φύση δεν βλέπεις τέτοιες παρεκκλίσεις..Quote:
Μια ματια γυρω μας (οχι στην ειδησεις) πειθει πιστευω: Πώς να πιστεψω πώς ο γονιος που χει βγαλει το παιδι του να πουλαει χαρτομαντηλα, στο ελεος του καθε αγνωστου ή με ενα καθημερινο ωραριο, αγαπαει το παιδι του? Πως να αντιληφθω πώς ο γονιος που εκπορνευει το παιδι του, το κανει απο αγαπη? ή αυτος που το εκβιαζει με τον λογο \"αν δεν κανει αυτο...θα....\"...Δλδ αν αυτα ειναι τροπος αγαπης, ο τροπος ταπεινωσης, εκμεταλλευσης κ κακοποιησης ποιος ειναι?
παρεκκλισεις απο τι?Quote:
Sofia τέτοια φαινόμενα τα βλέπουμε συχνά και έξω. Σε άλλες χώρες είναι ακόμα χειρότερα. Ο άνθρωπος νομίζω πως πλέον είναι ξεγραμμένος από αυτό που τον έκανε άνθρωπο...ακόμα και στην φύση δεν βλέπεις τέτοιες παρεκκλίσεις..
μα απο την αγαπη...
την αγαπη εχεις ως μετρο και λες αυτο δεν ειναι αγαπη
ειναι παρεκλιση...
το χαβα μου εγω...και τον χαλβα μου...
Quote:
παρεκκλισεις απο τι?
μα απο την αγαπη...
ειναι παρεκλιση..
ωραια παρατήρηση: το φυσιολογικο ειδικα σε τετοιες σχεσεις ειναι η αγαπη. γι αυτο κ τα σχολιαζουμε!γιατι ειναι κατι α-φυσικο.
Χεχε άλλο χαβάς και άλλο χαλβάς...Quote:
παρεκκλισεις απο τι?Quote:
Sofia τέτοια φαινόμενα τα βλέπουμε συχνά και έξω. Σε άλλες χώρες είναι ακόμα χειρότερα. Ο άνθρωπος νομίζω πως πλέον είναι ξεγραμμένος από αυτό που τον έκανε άνθρωπο...ακόμα και στην φύση δεν βλέπεις τέτοιες παρεκκλίσεις..
μα απο την αγαπη...
ειναι παρεκλιση...
το χαβα μου εγω...και τον χαλβα μου...
Παρέκκλιση από την αγάπη...φυσικό επακόλουθο με το που δάγκωσε ο άνθρωπος τον καρπό της γνώσης..
vince αυτη ειναι η μια πλευρα της ζωης. δεν ειναι η μοναδικη ομως. αν εχουμε την διαθεση να δουμε αυτη την πλευρα, ας δουμε κ την αλλη: οπως μια μανα που θυσιαζεται κυριολεκτικα για το παιδι της (ειδικα σε φυσικες καταστροφες παρατηρειται πιο εντονα)....ή ενας ανθρωπος για καποιον αλλο αγαπημενο του. φυσικα κ υπάρχει κ αγαπη ...μονο που αλοιμονο αν περιμενουμε μια καταστροφη για να την δουμε....Quote:
Με κάνεις κ κοκκινίζω έντονα(κ ας μη με βλέπει κανείς...χεχεχε).Σ\'ευχαριστ� �:)Quote:
Δικο σου ειναι? Πολυ ομορφο:) κ αληθινο συναμα! Ετσι πιστευω κ εγω...κ στεναχωριεμαι για τους ανθρωπους που δεν ανοιγουν την καρδια τους να μαθουν κ να αγαπησουν πρωτα τον εαυτο τους. οχι εγωιστικα, μα για να εχουν μεγαλυτερη κ ποιο ολοκληρωμενη επαφη κ με οτι αλλο αγαπησουν...:)Quote:
Arsi, γραφεις πολυ ομορφα:)
Παρόλα αυτά πρέπει να είμαι πως να το χαρακτηρίσω δεν ξέρω...αλλα πιστεύω πως κ ο γονέας που στέλνει το παιδί του για χαρτομάντηλα το αγαπάει όπως μπορεί να αγαπήσει τον εαυτό του.Δλδ το περισσότερο που μπορεί.Απλά του κάνει κακό.
Εμένα ο πατέρας μου πηδάει κ καλά απ\'το μπαλκόνι για μένα αλλά μου έκανε κακό.Δεν το\'θελε.
Σαφώς υπάρχει εφόσον νιώθουμε πως υπάρχει. Εξ αρχής όμως διαφώνησα με το \"παντού\"...Quote:
vince αυτη ειναι η μια πλευρα της ζωης. δεν ειναι η μοναδικη ομως. αν εχουμε την διαθεση να δουμε αυτη την πλευρα, ας δουμε κ την αλλη: οπως μια μανα που θυσιαζεται κυριολεκτικα για το παιδι της (ειδικα σε φυσικες καταστροφες παρατηρειται πιο εντονα)....ή ενας ανθρωπος για καποιον αλλο αγαπημενο του. φυσικα κ υπάρχει κ αγαπη ...μονο που αλοιμονο αν περιμενουμε μια καταστροφη για να την δουμε....Quote:
Quote:
Σαφώς υπάρχει εφόσον νιώθουμε πως υπάρχει. Εξ αρχής όμως διαφώνησα με το \"παντού\"...Quote:
ααααα...τωρα τα μασας
διαφωνησα με το παντου και καλα
ε οχι φιλε μη τα γυριζεις τωρα....ολα κι ολα...!
Κόλησες με το παντού vince,εννοούσα πως μπορούμε να αγαπήσουμε τα πάντα κ να τη δούμε παντού γύρω μας αλλά δυστυχώς κάπου σκαλώνουμε.Κ το παντού πήγαινε στο ότι είπες για ποια άλλη αγάπη μπορούμε να μιλήσουμε εκτός των 2 φύλλων που εν τέλει είναι ερωτας(κοιταξέ το).