Εδω και 2 μηνες δυστυχως ταλαιπωρουμαι απο εντονους εως και πολυ εντονους στην περιοχη του θωρακα, που ξεκινουν ειδικα απο την περιοχη του στομαχου και προς τα πανω και αριστερα. Διαφραγμα, κατωτερο μερος του πνευμονα κλπ και εως κατω απο τη αριστερη μασχαλη ενω ειναι διαμπερεις και φτανουν μεχρι και την κλειδα και ωμοπλατη στο πισω μερος. Ως φυση οι πονοι ειναι στην πλειοψηφεια τους πολυ οξειες σουβλιες, δυνατα τρυπηματα και τσιμπηματα και κατα καποιο τροπο νοιωθω οτι μεταδιδονται ακτινωτα απο το σημειο εκινησης πανω απο το στομαχι προς τα πανω και αριστερα με καποια περιοδικοτητα.
Υπαρχουν στιγμες κατα τη διαρκεια της ημερας που υποχωρουν αλλα επανερχονται αργα η γρηγορα. Συχνα συνδιαζονται και με πονους σε ολοκληρη την κοιλιακη χωρα σημειακα σε πολλα σημεια ταυτοχρονα και με ιδια χαρακτηριστικα, οξεις σουβλιες, κλπ. Ταυτοχρονα συνηθως εχω μετεωρισμο ειδικα στο στομαχι αλλα και στο υπολοιπο γαστρεντερικο και κυριως στο παχυ εντερο ενω σε δυο περιπτωσεις οταν η ενταση των πονων ηταν μεγαλη, κρισεις πανικου ακολουθησαν.
Απο πλευρας εξετασεων εχω κανει λιγο πολυ τα παντα. Τελευταια ειδα γαστρεντερολογο ο οποιος μου ειπε οτι τα συμπτωματα ειναι ατυπα και μετα και απο ψηλαφηση δεν εδειξε να πιστευει οτι ειναι κατι περισσοτερο απο οτι πιστευουν και οι υπολοιποι γιατροι δηλαδη αγχωδης διαταραχη.
Ωστοσο μου εγραψε ενα ηπιο σπασμολυτικο (Doralin) και σε 10 ημερες μαλλον θα κανω καποιες ενδοσκοπησεις (ο νοων νοειτω:)) διοτι δεν βλεπω καμμια διαφορα εως τωρα.
Η δε ψυχιατρος σκεφτεται να μου αλλαξει το Dumyrox με Cymbalta (Duloxetine) πιστευοντας οτι θα ειναι αποτελεσματικοτερο στην καταπολεμηση των ψυχοσωματικων.
Οπως και να χει δεν ειμαι υποχονδριος ουτε βαζω στο νου μου οτι μπορει να εχω την ταδε η δεινα σοβαρη παθηση. Διαβαζοντας φυσικα και μαθαινοντας περισσοτερα εχω σκεφτει διαφορες περιπτωσεις με παρομοια συμπτωματα απο νευρωσεις και ινομυαλγια μεχρι γαστριτιδες, στομαχικα ελκη κλπ. Το ευερεθιστο εντερο το θεωρω σχεδον δεδομενο ομως δυναται να προερχονται πονοι τοσο ψηλα απο εκει?
Τελος παντων, οπως και να χει η αιτια λιγο με απασχολει αυτη τη στιγμη, πραγματικα λεω μεσα μου ας ειναι οτι θελει. Αυτο που χρειαζομαι τωρα ειναι η αντιμετωπιση των συμπτωματων και η ανακουφιση απο τους πονους.
Τα συνηθη SSRI's δεν εχουν κανει καποια διαφορα ως τωρα ενω ειχα και δυσκολια στο να τα ανεχτω οργανικα τα περισσοτερα απο αυτα.
Εαν τα αποτελεσματα των ενδοσκοπησεων βγουν φυσιολογικα υποψιαζομαι αγωγη με καποιο σπασμολυτικο απο τη μια για το εντερο και Cymbalta για τους πονους. Η δικη μου εικονα ειναι οτι οι πονοι εχουν να κανουν και με το στομαχι αλλα δεν φαινεται να βρισκεται κατι εως τωρα εκει οποτε μαλλον δεν θα μου δοθει καποια αγωγη γ'αυτο.
Παρα ταυτα κανενας δεν φαινεται ακομα να εχει μια σαφη εικονα των αιτιων περα απο τη γενικη ομπρελα της γενικευμενης αγχωδους διαταραχης με αποτελεσμα να μην εχω δει καμμια ουσιαστικη βελτιωση οσον αφορα την ανακουφιση απο τους πονους και απλα να νοιωθω σαν πειραματοζωο.
Να αναφερω επισης οτι και οι παλιοφιλες οι εκτακτες συστολες με ξαναθυμηθηκαν μετα απο αρκετους μηνες και με επισκεπτονται μερικες φορες την ημερα για διαστηματα απο 15 λεπτα εως και μια ωρα. Οχι οτι δινω σημασια πλεον.
Ξερω οτι θετω πολλα και επαναλαμβανομενα θεματα αλλα επειδη δεν εχω δει καμμια ουσιαστικη ανακουφιση απο τους πονους απο τους "ειδικους", εχει κανεις καμμια παρομοια εμπειρια η χρησιμη συμβουλη σχετικα? Αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι η συμπτωματικη αντιμετωπιση σ'αυτο το σταδιο. Να μπορεσω να αρχισω να λειτουργω ξανα σε οσο το δυνατον πιο φυσιολογικο βαθμο γιατι οι πονοι πραγματικα εχουν χειροτερευσει την ποιοτητα ζωης.