Quote:
Originally posted by sabb
Τι είναι αυτά που διαβάζω ? Αν στην ηλικία των \"ούτε -κάν- τριάντα\", τελειώνουν όλα και μας πιάνει μαύρη απελπισία, τότε εγώ που οσονούπω φτάνω το μισό αιώνα (sic) δεν έχω άλλη επιλογή και το μόνο που μου μένει να κάνω , είναι ν\' ανοίξω δυό μέτρα στο χώμα, να μπω μέσα στη κάσα και να κλείσω και το καπάκι από πάνω.....
Λοιπόν φίλη μου del, σε πληροφορώ πως ακόμη και στα 50 και στα 60 και στα 160, ο άνθρωπος μπορεί να κάνει όνειρα για το αύριο, πόσο μάλλον στα τριάντα του.. Έχω ένα συνομήλικο φίλο μου που ονειρεύεται πότε να βγει στη σύνταξη, να πάρει μια βαρκούλα και να πηγαίνει κάθε μέρα στο ψάρεμα. Αντιδρώ σε μια τέτοιου είδους αντίληψη, πρώτ\' απ\' όλα γιατί εκείνο που είναι σημαντικό , είναι το να ζει έντονα κανείς την κάθε του μέρα, να \"αρπάζει την κάθε στιγμή\" απ\' τα μαλλιά και να της ρουφάει την κάθε της ικμάδα (carpe diem) . Δεν μπορώ όμως να παραγνωρίσω πως η βαρκούλα κι ο άπλετος χρόνος ηρεμίας και ξεκούρασης, μακριά από το άγχος και την ανασφάλεια της κάθε παραγωγικής ηλικίας, δεν παύει να αποτελεί για τον φίλο μου μια προοπτική κι ένα όνειρο ζωής !!
Κάνε όνειρα, βάλε στόχους, γνώρισε τους ανθρώπους, μάθε να εμπιστεύεσαι τα ένστικτα σου, δες την κάθε μέρα με περισσότερη αισιοδοξία...
Όχι μόνο δεν σε πήραν τα χρόνια, αλλά είσαι πολύ μικρή για να απαξιώνεις ένα μέλλον που σου ανήκει...
Συμφωνώ απόλυτα.Στη ζωή δεν υπάρχουν κανόνες.στα 30 πρέπει να έχεις μια σταθερή δουλειά,να έχεις οικογένεια κ.λ.π.Τους κανόνες(στόχους)τους βάζουμε εμείς σύμφωνα με αυτά που θέλουμε,ονειρευόμαστε κ ...αυτό συμβαίνει μέχρι το τελευταίο λεπτό της ζωής μας!