Originally Posted by
csath
Έχω συγγενείς καρδιολόγους και πηγαίνω σ αυτούς ή συστημένος απ αυτούς σε κάποιους άλλους, οπότε μια κάποια σιγουριά τη νιώθω ή τουλάχιστον προσπαθώ να τη νιώθω. Το υπερηχογράφημα, το χόλτερ κλπ.είναι βασικές εξετάσεις κι αν ο γιατρός διαπιστώσει κάτι κακό πάνω σ αυτά θα σε στείλει για περαιτέρω εξετάσεις. Ναι ειναι και θέμα που θα τύχεις, αλλά η πλειοψηφία έχει συνείδηση της ιατρικής των ιδιότητος. Τα περιστατικά που αναφέρεις είναι καθαρά θέμα ιατρικών λαθών, έχω και γω αρκετά ν αναφέρω, ειδικά στα νοσοκομεία, αλλά δεν θέλω τώρα να το κάνω. Το θέμα του εύζωνα ήταν κληρονομικό, που αν γινόταν ενας καλός και αναλυτικός έλεγχος θα είχε προληφθεί. Προφανώς ήταν τυπικός και επιπόλαιος ο έλεγχος...
Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να έχεις τον προσωπικό σου ιατρό έτσι ώστε και στο νοσοκομείο να χρειαστεί να πας, να τον πάρεις τηλέφωνο και να επιληφθεί αυτός από κει και έπειτα. Δεν είναι αυθεντίες οι ιατροί, ούτε Θεοί, όμως αν έχεις χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης ξέρεις ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για σένα. Καταλαβαίνεις πότε ένας γιατρός κάνει καλά τη δουλειά του, όταν δεν σ εξετάζει επιπόλαια, όταν σου μιλάει σωστά και εμπεριστατωμένα, όταν η όλη του εικόνα σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Μεγάλωσα σε οικογένεια γιατρών, οι θείοι μου δηλαδή, έχω πάει και σε καθηγητές πανεπιστημίου, μπορώ να κρίνω πότε ένας είναι υπεύθυνος και πότε "απατεώνας", αν μπορεί να μου επιτραπεί η λέξη. Νομίζω το ίδιο μπορείς να κάνεις και συ, έχεις κρίση, έχεις επισκεφτεί πάμπολλους καρδιολόγους απ οτι έχεις γράψει στο παρελθόν και νομίζω έχεις καταλάβει ότι δεν είναι όλοι οι ίδιοι.
Ναι, ο γιατρός είπε να του κάνουνε μήνυση αν πάει κάτι στραβά, όμως πως μπορείς να πεις ότι είναι 100% αν τυχόν έχει λάθος; Τίποτα δεν είναι 100%, ακόμα και ο ψυχίατρός μου λέει "εδώ τώρα που κάνουμε τη συνεδρία μπορεί να πέσει ένας μετεωρίτης πάνω μας, υπάρχουν πιθανότητες".
Με συγχωρείς, δεν ήξερα ότι έχεις δυσαυτονομία, αυτό είναι κάτι που το χει διαγνώσει καρδιολόγος; Θέλω να πω φαίνεται στην εξέταση; Έχεις διαταραχές του καρδιακού ρυθμού; Επειδή και γω έχω, αλλά μου είπε ότι είναι φλεβοκομβική ταχυκαρδία.