Κορίτσια-αγόρια βοήθεια...
Εδώ και αρκετά χρόνια (από την εφηβεία μου) προσπαθώ να βρω που κολλάω σαν άτομο. Ποιός θα ήθελα να είμαι. Άλλες φορές είμαι σίγουρος για το τι θέλω να κάνω και μετά το χάνω και ψάχνομαι και πάλι... Πριν όμως το συνεχίσω να σας πω μερικά πράγματα για μένα.
Καταρχήν έχω εξεταστεί από Νευρολόγο-Ψυχίατρο και του έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου. Δεν θεώρησε ότι έχω κάτι παθολογικό και μου συνίστησε να μην εμβαθύνω τόσο πολύ και ότι το πρόβλημα μου είναι ότι αναλύω υπερβολικά την ζωή μου. Μου εξήγησε ότι η φάση που περνάω είναι μέρος της εφηβείας και σίγουρα όχι κάποια διαταραχή.
Τώρα, να σας πω για μένα. Είμαι αρκετά νεαρός, 20 ετών και γενικώς (εκτός μερικών μικροπροβλημάτων) έχω σχεδόν άριστη σχέση με τους πάντες. Φίλους, γονείς, σχέσεις νομίζω δεν έχω κάποιο πρόβλημα είτε αστάθειας είτε δεν ξέρω γω τι. Έχω φιλίες που κρατάνε από το δημοτικό..
Εκεί που εστιάζω εγώ την προσοχή μου είναι αυτό που ανέφερα πριν λίγο. Στο τι θέλω να είμαι. Έχω πρόβλημα με την δική μου εικόνα. Θέλω να βρω την θέση μου στην κοινωνία αλλά πάνω απ\'όλα να τα βρω με τον εαυτό μου...
Τι εννοώ για να μην σας μπερδεύω.
Είμαι σίγουρος για πολύ ελάχιστα πράγματα στην ζωή μου μέχρι τώρα. Είμαι σίγουρος ότι είμαι άθεος. Είμαι σίγουρος για το τι φίλους θέλω να έχω. Είμαι σίγουρος για το τι κοπέλα θέλω να έχω. Π.χ. ξέρω ότι μου αρέσουν οι φίλοι μου να μην είναι ψεύτες και να είναι πιστοί. Όλες τις άλλες αδυναμίες τις συγχωρώ. Ξέρω ότι η κοπέλα μου αρέσει να είναι έξυπνη και δυναμική!
Γενικώς ξέρω το τι ζητάω από τους άλλους...
Για το τι ζητάω από μένα δεν ξέρω πολλά... Ξέρω ότι είμαι πολύ ευαίσθητος σαν άνθρωπος. Ξέρω ότι είμαι περισσότερο άνετα με γνωστούς μου παρά σε παρέες γνωστών.
Όμως π.χ. Τι επάγγελμα να κάνω; συνεχώς αλλάζω σκέψεις... λέω μα δεν θα είμαι καλός σε αυτό... ή δεν θα έχω καλές αποδοχές από αυτό ή δεν ξέρω γω τι...
Μετά, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα (από τι είδους μουσικής μου αρέσει μέχρι τι πολιτικές βλέψεις έχω) είναι ένα μπουρδούκλομα μέσα μου...
Έχω κάνει κάποια πρόοδο τα τελευταία χρόνια να τα βρω με τον εαυτό μου αλλά δεν ξέρω... νομίζω ότι έχω σοβαρή κρίση ταυτότητας και ότι έχω σχέση με κάποια από αυτές τις διαταραχές προσωπικότητας.
Με την οριακή έχω ψάξει τα κριτήρια και κατά την γνώμη μου μόνο η διαταραχή στην ταυτότητα ταιριάζει σε μένα...
Πίνω αρκετά αλκοόλ και τρέχω γενικώς με το αμάξι αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι κριτήριο. Όλοι οι φιλοί μου θα ταν οριακοί τότε.
Ακόμη και έτσι, 2 στα 9 συμπτώματα πιάνω και αυτά με δυσκολία... Όμως αν δεν είναι οριακή τι είναι αυτό ρε παιδιά;