Μυστήριο;
Θεσμός;
Σύμβαση;
Ένωση δύο ανθρώπων;
Σχέση δηλωμένη στο κράτος;
Ή κάτι άλλο;
Τι είναι τελικά ο γάμος;
Έχω μπερδευτεί...
Όποιος το χει βιώσει ας βοηθήσει
Printable View
Μυστήριο;
Θεσμός;
Σύμβαση;
Ένωση δύο ανθρώπων;
Σχέση δηλωμένη στο κράτος;
Ή κάτι άλλο;
Τι είναι τελικά ο γάμος;
Έχω μπερδευτεί...
Όποιος το χει βιώσει ας βοηθήσει
Γαμος ειναι η επιθυμια δυο ανθρωπων να ζουν μαζι καθε μερα , να μοιραζονται λυπες και χαρες, να εχουν κοινους στοχους κι επιδιωξεις , να χαιρονται με τις επιτυχιες ο ενας του αλλου.
Αν θα το δηλωνουν ως Μυστηριο, ως συμβαση, ως κοινωνικη επιταγη εγκειται στα πιστευω του ζευγαριου.
γιατι εχεις μπερδευτει;
το θεμα ειναι τι ειναι για σενα και για την υποψηφια/νυν συντροφο σου και οχι για τους αλλους.
δεν ειναι για ολους τους ανθρωπους το ιδιο, ξεχασες και μερικες εκδοχες.
πχ :κοινωνικη καταξιωση, συναισθηματικη ασφαλεια, οικονομικη εξασφαλιση, δημιουργια οικογενειας, κλπ.
για μενα, ειναι περιπου οτι λεει το μελος καργα, απο πανω, συν μια αυτοματη ρυθμιση για τα δικαιωματα του ζευγαριου.
O γάμος είναι ένα μυστήριο και όχι το Μυστήριο ...
Ένα πείραμα δυο ανθρώπων είναι που εμπεριέχει αγάπη,ερωτά , κατανόηση,εξέλιξη,ελευθέρι α και το κυριότερο αλληλοσεβασμό .Όταν χαθεί έστω και ένα απο αυτό το στοιχείο τότε το πείραμα απέτυχε .
Τίποτε λιγότερο ,τίποτε περισσότερο...
Όποιος το έζησε ή το ζει μπορεί να καταλάβει τι λέω !
Για σένα που είναι θεσμός τι πιστεύεις πως θα ήταν ωφέλιμο να κάνεις ώστε να μη φτάσεις στο χωρισμό;
Τι εννοείς λέγοντας αυτόματη ρύθμιση για τα δικαιώματα του ζευγαριού;
Συμφωνώ ότι το πώς θα το δηλώσει το ζευγάρι έγκειται στα πιστεύω του (θεσμός, μυστήριο, Μυστήριο, σύμβαση, συμφωνία, ένωση κλπ), καθώς και ότι μπορεί να καλύπτει διάφορες ανάγκες (κοινωνική καταξίωση, συναισθηματική ασφάλεια, οικονομική εξασφάλιση κλπ)... Ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας μπορούμε να πούμε πως είναι το ίδιο;
Έχεις δίκιο !
Με το πέρασμα των χρόνων τα πειράματα είναι ολο και πιο δύσκολα και εκεί πραγματικά φαίνεται τι άνθρωπος είσαι και τι είσαι διατεθημενος να κάνεις .
Τι σημαίνει η λέξη αγάπη ,έρωτας και τι εγωισμός ...
Μην ξεχνάς όμως πως μέσα από αυτές τις δυσκολίες οι σχέσεις και δυναμώνουν και μεγαλώνουν αρκεί να υπάρχουν οι αρχικές βάσεις οι οποίες να είναι γερές!
Όταν λες δοκιμές τι εννοείς ?
Σε ποιο τομέα ?
Γιατί ο γαμος δεν περιλαμβάνει μόνο ένα κομμάτι .
Οχι, δεν ειναι θεσμος για μενα. ειναι ΚΑΙ θεσμος. αλλιως δεν χρειαζοταν. μεναμε και με τις σχεσεις μας. για οσο θελαμε.
ειναι πρωταρχικα συμβατοτητα στις προσωπικοτητες και στις επιθυμιες, τοσο του ενος για τον αλλον, οσο και για την ζωη, ειναι αμοιβαια ελξη, συναισθηματικη και σωματικη και μετα, ειναι ενας θεσμος που εξασφαλιζει κοινωνικα καποια πραγματα, αυτο που σου ειπα "δικαιωματα".
κι αυτα ειναι το να αποτελεις αναγνωρισμενα απο την κοινωνια το κοντινοτερο ατομο του ανθρωπου που παντρευεσαι, που σημαινει οτι αν ερθεις σε δυσκολη θεση, εκεινος θα φροντισει να τηρηθουν οι επιθυμιες σου και τα δικαιωματα σου κι οχι καποια ξαδερφη που δεν εχεις ξαναμιλησει απο την τριτη γυμνασιου...
επισης ρυθμισει περιουσιακα και κληρονομικα θεματα.
για να μην φτασω στον χωρισμο, θα επρεπε κατ αρχας να μην ΘΕΛΩ να χωρισω και να μην θελει και ο συντροφος μου να χωρισουμε. και τα δυο μαζι. το ενα μονο δεν φτανει.
απο εκει και περα, τα υπολοιπα που κανεις, ειναι οσα κανεις για να μην διαλυσεις γενικα, μια ερωτικη σχεση. δλδ να εισαι συνεννοησιμος, να ενδιαφερεσαι για τον αλλο και την σχεση σας, να υπαρχει ζωντανη ουσιαστικη επικοινωνια κλπ.
πραγματα που ετσι κι αλλιως τα κανεις οταν ΘΕΛΕΙΣ μια σχεση. γι αυτο εν τα απαριθμησα. γιατι οταν ΘΕΛΕΙΣ, ξερεις τι να κανεις. το θεμα ειναι να θελει και ο αλλος. αν δεν θελει, καμια προσπαθεια δεν εχει νοημα κατα την γνωμη μου.
καλυτερα να φευγεις, να γλυτωνεις και τον χρονο σου...
Οι "δοκιμές" πήγαιναν με τα πειράματα... Δεν πιστεύω πως έχεις κάνει δοκιμές στο γάμο σου. Ή όχι;
Από την εμπειρία σου ποιες πιστεύεις πως είναι αρχικές βάσεις που χρειάζεται να είναι γερές για να πετύχει ο γάμος και ποιο θεωρείς το σημαντικότερο στοιχείο που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση του;
Σεβασμός !
Αυτό για εμένα είναι το άλφα και το ωμέγα πέραν από την αγάπη φυσικά που εννοείται ότι υπάρχει ώστε να κάνεις ένα γάμο .
Σεβασμός στα θέλω του άλλου,σε αυτό που είναι ,στις επιθυμίες του στις προσδοκίες του και φυσικά και στην οικογένεια αυτού αν καταλαβαίνεις πως είναι σημαντικό μέρος στην ζωή του (ένα κομμάτι που συχνά δεν το λαμβάνουν πολλοί υπόψιν τους και όμως παίζει καθοριστικό ρόλο)
Όσο σημαντικός είναι ο σεβασμός άλλο τόσο σπουδαίο κομμάτι μέσα σε ένα μακροχρόνιο γάμο είναι ο ερωτισμος και η διατήρηση αυτού ...
Όσο δύσκολο είναι να σέβεσαι τον άλλον στα θέλω του άλλο τόσο είναι να διατηρείς αυτό το κομμάτι ενεργώ κόντρα στην ρουτίνα και στις ανάγκες των παιδιών που κάποια στιγμή υπερκαλύπτουν τις ανάγκες που έχει ένας άντρας και μια γυναίκα ...
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχω κάνει δοκιμές στο γάμο μου ?
Είκοσι χρόνια κρατάει νομίζεις έχουν περάσει έτσι απλά ή έχουν αντέξει λίγα πράγματα ?
Πιστεύεις ότι δεν υπαρχει περίπτωση ρηξης ?
Το μελλον δεν μπορω να το διαβασω.
επομενως δεν ξερω αν δεν θα εχω ποτε λογους ειτε αντιστοιχους ειτε διαφορετικους για να χωρισω...
στο περελθον, χωρισα απο σχεση, οχι απο γαμο, γιατι παρολο που καναμε φοβερη παρεα, μου ειχε τελειωσει εντελως η ερωτικη επιθυμια για εκεινον, και δεν γινοταν να συνεχισω ετσι..
Καταλαβαίνω...
Ο λόγος που άνοιξα το θέμα είναι ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε το μέλλον οπότε προσπαθώ να βρω απάντηση σε κάποια πράγματα που με προβληματίζουν...
Ο νόμος εξασφαλίζει τα δικαιώματα των μελών του ζευγαριού και των παιδιών. Με ένα χωρισμό αν δεν υπάρχουν παιδιά ο γάμος-οικογένεια παύει να υπάρχει και καθένας τραβάει το δρόμο του. Αν υπάρχουν παιδιά και πάλι ο γάμος παύει να υπάρχει, η οικογένεια όμως;
Για παράδειγμα αν στα 10 χρόνια γάμου σου τελειώσει (γενικά μιλάω) η ερωτική επιθυμία για τον άλλο και έχεις 2 παιδιά 6 και 3 ετών χωρίζεις όπως χώρισες όταν είχες μόνο τον εαυτό σου;
Marilou σ' ευχαριστώ για την ανάλυση!
Πιστεύω πως πάντα υπάρχει περίπτωση ρήξης κι ότι σίγουρα σε 20 χρόνια γάμου θα έχετε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Όμως γνωρίζεις τη συνταγή της επιτυχίας (απάντηση #6) κι ο γάμος σου είναι επιτυχημένος. Για ποιο λόγο έχεις κάνει δοκιμές;
Σεβασμός στα θέλω του άλλου τι σημαίνει για σένα και πως το έχεις εφαρμόσει;
αν υπαρχουν παιδια, ποτε δεν παυουν να εχουν τους ιδιους γονεις, οποιος κι αν φυγει απ το σπιτι.
η αρχικη οικογενεια ομως δεν υπαρχει, για τον απλο λογο οτι μονο οι γονεις ειναι εξ αιματος συγγενεις με τα παιδια. οι γονεις δεν ειναι εξ αιματος συγγενεις μεταξυ τους.
επομενως, αν τελικα αποφασισουν να χωρισουν, μπορει να τους συνδεει για παντα η ανατροφη των παιδιων, οικογενεια ομως, δεν ειναι μεταξυ τους. ειναι μονο με τα παιδια...
ποσο δε μαλλον αν χωρισουν με εντασεις, εχουν διαφωνιες για το διαζυγιο, εχουν πληρη συναισθηματικη απομακρυνση. τι οικογενεια να ειναι αν αδιαφορουν η ειναι σκοτωμενοι;;; η σχεση τους και ο γαμος τους εκανε οικογενεια. αν αυτα διαλυθουν, δεν ειναι οικογενεια. παμπολλες χωρισμενες οικογενειες, δενε χουν καθολου κοινες δραστηριοτητες γιατι οι γονεις δεν τα βρισκουν με τπτ, ουτε θελουν να βλεπουν ο ενας τον αλλον.
εγω θα σου ελεγα οτι οχι, δεν θα χωριζα το ιδιο ευκολα αν ειχα μικρα παιδια, οσο αν δεν ειχα.
η πραξη με διαψευδει ομως.
τελικα, αυτο που κραταει τον γαμο, ειναι η κοινη επιθυμια του ζευγαριου για τον γαμο τους και οχι τα παιδια..
χθες, ειμασταν 3 ωρες στο τηλεφωνο με εναν φιλο του ανδρα μου (εγω τον ακουγα στην ανοιχτη ακροαση) που χωρισε μετα απο 10 χρονια γνωριμιας- γαμου, οπως το λες. με ενα παιδι 5 χρονων.
ποιος ζητησε το διαζυγιο;;; και ομως η γυναικα... αυτος δεν ειχε παρει χαμπαρι οτι ειχε προβλημα ο γαμος του. νομιζε οτι ολα πανε καλα. και ομως η γυναικα του ηταν δυστυχισμενη χωρις αυτος να ξερει τπτ.... ηταν επικοινωνια και συναισθηματικη εγγυτητα αυτο που ειχαν, αν δεν καταλαβε ΚΑΝ οτι εχουν προβλημα;;;
προφανως δεν ηταν. του ηρθε κεραμιδα. ζητησε διαζυγιο. ειχε δε απ οτι προεκυψε μια αλλη σχεση η πρωην του. το ανακοινωσε, χωρισαν συναινετικα, και απο τοτε τρωνε τις σαρκες τους κατηγορωντας ο ενας τον αλλον γιατι και οι δυο θελουν να παρουν το παιδι (εχει μεινει με την μανα του, αλλα ο φιλος μας δεν συμφωνει πλεον).
δεν καταλαβαινω γιατι τα ρωτας ολα αυτα. αντιμετωπιζεις μια συγκεκριμενη κατασταση;
Αντιμετωπίστηκαν δύσκολες στιγμές αλλά είναι πραγματικά αμελητέες μπροστά στις όμορφες ...
Πάντα στην αρχή μια σχέσης είτε αυτή λέγεται απλή συγκατοίκηση ή γάμος κάνεις δοκιμές ..
Δοκιμάζεις να δεις αν οι παλιές σου συνήθειες μπορούν να παραμείνουν πλέον και μετά από αυτό .
Αν ο παλιό σου τρόπος διαχείρισης κάποιον πραγμάτων όσο αφορά τα πρακτικά θέματα μπορούν να παραμείνουν ίδια ή χρειάζονται κάποιες τροποιησεις ή ακόμα και πλήρης αλλαγές όπου εκεί καλεισαι πραγματικά να δείξεις αν μπορείς να το υποστηρίξεις όλο αυτό ...
Σεβασμός στα θέλω του άλλου είναι αυτό που είπα και παραπάνω ..
Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση μέσα σε μια συμβίωση να υπερισχύουν μόνο τα δικά σου θέλω όσο αφορά τα απλά καθημερινά πράγματα ή και τα πιο ιδιαίτερα...
Κάπου εκεί σεβεσαι ότι υπάρχει ακόμα ένας άνθρωπος και εκεί ή συμβιμβαζεσαι με κάποια ή απλά τα καταργείς .
Όλο αυτό βέβαια κάτω από αμοιβαία αλληλο υποστήριξη...
Δεν μπορείς να ενεργεις σαν μονάδα πλέον ,σέβεσαι την επιθυμία του για το οτιδήποτε και την διαμορφώνεις στα μέτρα σου ούτος ώστε να μην καταπιέζει όλο αυτό ούτε εσάς αλλά ούτε και την σχέση σας .
Πέραν του οτιδηοιτε όμως ένας γάμος έχει ισχύει όταν ένας τομέας παραμένει ζωντανός όσα χρόνια και να περάσουν ,ανεξαρτητων προβλημάτων ,παιδιών και ότι άλλο μπορεί να ταρακουνήσει την "ρουτίνα " της αρχικής συμβιώσεις .
Αυτος είναι ο ερωτικός ..
Ο ποιο απενοχοποιημενος ,ελεύθερος και αδιαπραγματευτος έρωτας που μπορεί να υπάρξει ποτέ ..
Όχι γιατί είσαι παντρεμένος ή παντρεμένη αλλά γιατί αυτη η ταμπέλα είναι ικανή να απενεχοποιηση και την παραμικρή ιδέα στο μυαλό μιας γυναίκας και να την κάνει να ζήσει τα πάντα μέσα σε αυτόν χωρίς ίχνος δισταγμου ανά πάσα ώρα και στιγμή ..
Αυτό άλλωστε δεν είναι αυτό που κρατάει έναν άντρα πάντα μέσα σε αυτόν όπως και μια γυναίκα ?
Όσα προβλήματα και να προκυπτουν αν υπάρχει συζήτηση και έπειτα ένα καλό ερωτικό αποτέλεσμα είναι η συνταγή για πολλά πολλά χρόνια να μείνει ζωντανό όλο αυτό ...
Αν μια απλή σχέση θέλει απλά ένα καλό σεξακι ,ένας γάμος θέλει ένα έντονο και παρατεταμένο σεξ για να κρατήσει ..
Αυτό είναι δεδομένο πλέον ...
δεν θελουν το ιδιο πραγμα ολα τα ζευγαρια απο τον γαμο τους. ξερω παρα πολλα ζευγαρια με παιδια, που δεν κανουν σεξ εδω και χρονια, αλλα δεν εχουν καμια επιθυμια να χωρισουν, γιατι δεν θελουν να χασουν την καθημερινοτητα τους. τωρα, αν μενουν ανεραστοι ή εχουν σχεσεις εξω απο τον γαμο, δεν το γνωριζω.
γνωριζω μονο οτι δεν χωριζουν συνειδητα, γιατι διαχωριζουν την ερωτικη τους απομακρυνση απο τον γαμο τους..
κατι τετοιο μας ελεγε κι ο φιλος μας χθες "μα πως μπορεσε να χωρισει οταν εχει αυτο το παιδι, ειχαμε αυτην την οικογενεια ".. γι αυτον ειναι αδιανοητο να χωρισει μια γυναικα που εχει ενα υπεροχο παιδι, εναν αφοσιωμενο ανδρα, μια οικογενεια που ολοι νομιζουν οτι κολυμπαει στην ευτυχια, με τα λεφτα τους, με υγεια, κλπ.
εμ να ομως που εκεινη ειχε ελλειψεις και τα κλωτσησε ολα αυτα τα "ωραια" και "αξιοζηλευτα", για μια ζωη με ερωτα...
Συγκεκριμένη κατάσταση δεν αντιμετωπίζω. Τα ρωτάω όμως για να βρω απαντήσεις ώστε να μπορέσω να προλάβω ίσως κάποια μελλοντική κατάσταση. Όπως του φίλου σου για παράδειγμα.
Η επικοινωνία και η συναισθηματική εγγύτητα είναι ευθύνη και των δύο να διατηρηθεί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η σύζυγος πρώτα βρήκε νέο σύντροφο και μετά χώρισε. Και τώρα τρώνε τις σάρκες τους γιατί; Η μαμά και ο μπαμπάς δεν έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για το παιδί;
Η οικογένεια του παιδιού αυτή τη στιγμή ποια μπορούμε να πούμε ότι είναι;
τρωνε τις σαρκες τους γιατι θα επαναδιαπραγματευθουν την επιμελεια του παιδιου...
πρεπει να την ειχε την σχεση πριν χωρισει, αλλα δεν ηταν μια σχεση για "βολεμα". δλδ, μην φανταστεις οτι βρηκε καπου να πιαστει και γι αυτο χωρισε. ειναι η ιδια ευκαταστατη και αποκατεστημενη. δεν χρειαζεται αποκατασταση. το ιδιο και οπρωην συζυγος.
για μενα, χωρισε ξεκαθαρα γιατι ηταν δυστυχισμενη στην προσωπικη τους σχεση, και ερωτευθηκε εντελει καποιον.
η οικογενεια του παιδιου ειναι οι δυο γονεις του (μεχρι να ξαναπαντρευτουν καποιους αλλους).
απλα οι γονεις μεταξυ τους δεν ειναι οικογενεια. ειναι πλεον εχθροι. ξεκαθαρα...
τωρα.. αυτο που περιγραφεις, "να ξερεις μπας και προλαβεις" κλπ... χμ... σαν προσπαθεια να ελεγξεις το αγνωστο μελλον μου κανει, κι αυτο το πραγμα δεν γινεται.... υπαρχου απειρες μεταβλητες στην ζωη του καθενος που ουτε να ξερεις μπορεις, ουτε να ελεγξεις εκ των προτερων..
εισαι παντρεμενος; ετοιμαζεσαι να παντρευτεις;
Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις! Έχετε διάθεση να αναπτύξετε τη σκέψη σας για να μου απαντήσετε κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα! Να είστε καλά!
Δεν υπάρχει γάμος με όλη την σημασία της λέξεως χωρίς σεξ ..
Δεν μπορείς να καταπιέσεις μια καθαρά ανθρώπινη ανάγκη σου .
Αν δεν υπάρχει σεξ μέσα στο γάμο το μόνο σίγουρο είναι ότι κάπου αλλού το βρίσκουν .
Εκτός και αν μιλάμε για ηλικίες από 65 και άνω όπου εκεί υπάρχουν γάμοι χωρίς σεξ ...
Άλλο είμαστε σε ένα γάμο και το σεξ το βρίσκουμε αλλού δηλαδή απατουν -εξαπατουν τους συντρόφους και άλλο είμαι μέσα σε ένα γάμο με παιδιά καθημερινοτητα και σεξ φυσικά να προσπαθουμε να είμαστε σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς καλά .
Αυτος είναι γάμος με όλη την σημασία και τότε μπορείς να μιλάς για το πώς μπορείς να το πετύχεις και να το υποστηρίξεις όλο αυτό ....
Το γεγονός ότι είσαι σε ένα μακροχρόνιο γάμο δεν προϋποθέτει μόνο μια καλή καθημερινότητα ..
Μάλλον ο φίλος εθελοτυφλουσε σε πολλά πράγματα εκτός και αν η γυναίκα του ήξερε πολύ καλά να το παίζει σε διπλό ταμπλό ..
Πλέον μετά από τόσα χρόνια και τόσα που έχω δει και ακούσει τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον ..
Ξέρω ζευγάρι που το έβλεπες έξω και το ζηλευες ,βγαίναμε μαζί και έλεγα Παναγία μου τι έρωτας και ξαφνικά ένα ωραίο πρωί η γυναίκα ζητούσε διαζύγιο γιατί ειχε παράλληλη μακροχρόνια σχέση χωρίς κανένας μας να πάρει απολύτως χαμπάρι το οτιδήποτε ...
Άλλο το φαίνεστε και άλλο το τι είναι στην πραγματικότητα ...
Δεν νομίζω να μπορείς να προλάβεις καταστάσεις σε κάτι τέτοιο όσο καλά προετοιμασμένος και να είσαι ..
Τα γεγονότα που εξελίσσονται μέσα σε ένα γάμο μπορούν να σου αναπτύξουν πρωτόγνωρα συναισθήματα ούτος ώστε να μην είσαι προετοιμασμένος να τα διαχειριστεις .
Είτε αυτά είναι καλά είτε άσχημα .
Μακάρι όσοι ξεκινήσαμε ένα γάμο και πολύ περισσότερο όταν κάναμε παιδιά να ειμασταν απόλυτα σίγουροι ότι όλο αυτό θα κρατήσει.
Κανένας νομίζω δεν μπαίνει σε κάτι τέτοιο θέλοντας στο τέλος να καταλήξει σε ένα ψυχοφθόρο διαζύγιο ..
Κακά τα ψέματα όταν ένα ζευγάρι έχει παιδί δεν χωρίζει ποτέ μα ποτέ ..
Σπίτια αλλάζει ,ζωές όχι ..
Γίνονται παράλληλες θέλοντας και μη και σίγουρα πάντα μα πάντα το πρόγραμμα του θα εξαρτάται από το πρόγραμμα του άλλου όσο αφορά τα παιδιά ..
Όσο πολιτισμένο είναι ένα διαζύγιο αυτή η κατάσταση είναι ίδια παντού .
την σημασια του "γαμου" σε καθε γαμο, την βαζει το εκαστοτε ζευγαρι.
εφοσον δεν παιρνουν διαζυγιο κι εχουν κοινη ζωη, αυτοι "γαμο" το λενε και γαμος ειναι και για τον νομο και για την κοινωνια. ..
δηλαδη, εσυ δεν γνωριζεις κανεναν γαμο, που ενω τον διατηρουν κανονικοτατα, βρισκουν σεξ εκτος γαμου, εξαπατωντας τους συντροφους τους; εντυπωση μου κανει..
το τι στην αληθεια γινεται μεσα σε καθε γαμο, μονο το ζευγαρι το ξερει.
και πολλες φορες δεν λεει και αληθεια προς τα εξω, προσπαθωντας να διατηρησει μια κοινωνικη εικονα που φανταζεται οτι πρεπει να εχει.
φυσικα και μιλαω για ζευγαρια απο 35 και ανω και υγιη. οχι για 65 και ανω... για ενεργα σεξουαλικα ατομα, δηλαδη...
ο φιλος του ανδρα μου που ελεγα πριν στον κωστα, ειναι 40 χρονων. κι αυτοι πριν χωρισουν ηταν ενα αξιοζηλευτο ζευγαρι για τους γυρω τους. και το πιο περιεργο ειναι οτι ηταν αξιοζηλευτοι και για τον ανδρα... η γυναικα ομως ειχε διαφορετικη αποψη.
Αυτό λέω ,ότι ο καθένας ορίζει τον γάμο του όπως θέλει και όπως αντέχει ,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει την λέξη γάμος όπως την ξέρουμε και μας έχει καθιερωθεί ...
Άλλο τι ισχύει και άλλο τι έχω φτιάξει εγώ ώστε να περνάω καλά ,μην τα μπερδεύουμε και ούτε φυσικά είναι κατακριτέα να μην παρεξηγηθουμε ...
Γνωρίζω ζευγάρια που έχουν συγχωρέσει την απιστία και είναι καλά πλέον μαζί όπως δυστηχως γνωρίζω και ζευγάρια που ο ένας ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΗ στη απιστία του άλλου ..
Γιατί ζευγάρι που να γνωρίζει ότι απαταει και να είναι μαζί με την γυναίκα του -αντρα , αλήθεια είναι ότι όχι δεν ξέρω ...
Γιατί σου κάνει εντύπωση ?
Δεν έχουμε όλοι τον ίδιο κοινωνικό περίγυρο ούτε ο καθένας μας δέχεται ανθρώπους που εξαπατούσε τους συντρόφους τους στο άμεσο κοινωνικό τους περίγυρο.
Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τις προσωπικές σχέσεις ..
Καλώς ή κακώς εγώ δεν θέλω να έχω επαφές με τέτοιου είδους ζευγάρια ..Να πηγαίνουν με άλλους και μετά να βγαίνουμε όλοι μαζί και να το παίζουν ευτυχισμένοι ,όχι,ευχαριστώ ,αλλά σε θεατρικές παραστάσεις που θηγονται αξιοπρεπειες εγώ δεν συμμετέχω οπότε μην σου κάνει εντύπωση...
Άλλωστε εγώ είμαι άτομο που αν δεν δω με τα μάτια μου και αν δεν ακούσω με τα αυτιά μου για το οτιδήποτε αφορά κάτι τέτοιο δεν πιστεύω κανέναν και τίποτα .
Όπως και είμαι άτομο που το στόμα του δεν το κράτα κλειστω μπροστά σε κοροϊδίες και ανηθικότητες,οπότε δεν με προτιμούν για παρέα τέτοια άτομα ...παίζει και αυτό ...
Γι'αυτό μην σου φαίνεται παράξενο ειδικά στις ηλικίες που είμαστε .
μαριλου, το να γνωριζεις για καποιον, δεν σημαινει οτι τον κανεις και παρεα, αλλο το ενα και αλλο το αλλο.
κι εγω γνωριζω πολλες και πολλους που παριστανουν τους ευτυχισμενα παντρεμενους, ενω ειναι δυστυχεις και τσιλιμπουρδιζουν οπου βρουν στο ιντερνετ, εξαπατωντας τους/τις συζυγους τους που δενε χουν ιδεα, αντι να χωρισουν με αξιοπρεπεια. δεν σημαινει οτι ειναι στο περιβαλλον μου κιολας...
Τι εννοείς τις ξέρεις Rem.
Για πες μας..
Υποθέτεις ή τις εχεις δει με τα μάτια σου ,γνωρίζεις προσωπικά την οικογένεια της και τους συζηγους και το έχεις διαπιστώσει ...
Γιατι παρακάτω λες ότι δεν κάνεις παρέα ..
Άρα πως γίνεται αυτό ?
Εκτός και αν είσαι από τους ευκολοπιστους που πιστεύουν τον οποιοδήποτε τυχαίο ...
Γιατί ως γνωστό άλλο ξέρω μέσο τρίτου και όταν αυτός ο τρίτος έχει θεματακια με κακίες ζήλειες και αποθημενα και άλλο το διαπιστώνω μόνη μου ...
Και εγώ ξέρω ακόμα και εδώ μέσα σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων οτι υπάρχουν άτομα που την πέφτουν σε άντρες έτσι στην ψύχρα και μάλιστα κάνουν και κυριγνα από πάνω για το πόσο πιστοί ει άι στις σχέσεις τους ..
Δεν μπορώ όμως να ξέρω αν λένε αλήθεια γιατί δεν τους έχω γνωρίσει προσωπικά ...
Διαχωρίζουμε τις προσωπικές μας σχέσεις με αυτές τον σοσιαλ ...
Άλλωστε κανείς δεν παριστάνει σε ένα χώρο τον ευτυχισμένο όταν έχει προσωπικές σχέσεις με κάποια μέλη ..
Και θα σου μιλήσω και προσωπικά γιατί καταλαβαίνω ..
Εγώ δεν μπορώ να παριστάνω κάποια που δεν είμαι επειδή ακριβώς πλέον γνωρίζω αρκετά άτομα από εδώ μέσα και γνωρίζουν και την οικογενειακή μου κατάσταση ..
Αυτό άρα θα κατεριπτε αυτόματα την προσωπική σχέση που έχω μαζί τους γιατί θα ήταν φανερό εφόσον με γνωρίζουν πλέον και στην καθημερινότητα μου οτι είμαι φεικ .
Το αν η δική μου νορμάλ καθημερινή και απόλυτη φυσιολογική ζωή όπως χιλιάδων άλλων γυναικών φαντάζει εδώ μέσα τέλεια και εικονική δεν είναι δικό μου θέμα ούτε δίνει το δικαίωμα στον κάθε τυχαίο να την κρίνει ενώ δεν με γνωρίζει προσωπικά και φυσικά ούτε που θα το ανεχτώ αν γίνει κάτι τέτοιο ..
Όλα αυτά τα λέω γιατί έχω δεχτεί και συνεχίζω να δέχομαι άκυρες κριτικές από διάφορους άσχετους μόνο εδώ μέσα φυσικά ,οπότε απαντώ με πολύ απόλυτο τρόπο σε αυτό που λες ..
Άρα πως εσύ υποστηρίζεις ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ φυσικά αλλά για κάποιον που δεν κάνεις παρέα ότι το παίζει ευτυχισμένος ..
Με ποια λογική ?
Νομίζω αντιλαμβανόμαστε όλοι πως εδώ μέσα που ει άι ένας χώρος που το 98% των μελων εχουν σοβαρότατα προβλήματα και δεν μπορούν να δουν το νορμάλ όχι μόνο για εμένα αλλά και για εσένα που είσαι παντρεμένη ,αλλά και για το αμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον αυτό κατευθείαν δεν το καθιστά αδύνατο ?
Έχουμε άποψη και διαλέγουμε τις παρέες μας ανάλογα με αυτά που βλέπουν τα μάτια μας και ακούν τα αυτιά μας ..
Αν καθόμαστε και δίνουμε συμμαχία σε όλο αυτό το κουτσομπολιό που μόνο ενοχή και κακεντρέχεια κρύβει τότε πρέπει να αναλογιστούμε λιγάκι τι γίνεται με εμάς και γιατί όλο αυτό ?
οπου σταθούμε και όπου βρεθούμε δεν παραλείπουμε να το κατηγορούμε..
Έμενα ολο αυτό μόνο εμμονικα και εκδικητικά χαρακτηριστικά μου βγάζει .
Χαίρομαι και επικροτω οταν μια οικογένεια είναι καλά .
Οπότε εκφραζω πάντα την άποψη μου σύμφωνα με το πραγματικό μου βίωμα και σύμφωνα με το βίωμα που ξέρω και μπορώ να έχω άποψη από έναν άνθρωπο που συναναστρέφομαι προσωπικά .
Το οτιδήποτε άλλο δεν με απασχολεί και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να μπω στην διαδικασία να το κρίνω γιατί πολύ απλά είμαι ευτυχισμένη και απόλυτα ικανοποιημένη με την ζωή μου ..
Άλλωστε ως γνωστό εγώ προσωπικά όταν δεν ήμουν καλά ,είχα αρρωστήσει και το έχω δηλώσει ήμουν έτοιμη να διαλύσω το σπίτι μου ..
Άρα μπορώ να ξέρω από πρώτο χέρι ποτε ένας άνθρωπος είναι σένα πραγματικό γάμο και πότε σε ένα εικονικο και πολύ περισσότερο δεν το κρύβω από πουθενά και από κανέναν γιατί δεν ντρέπομαι γιαΤΙΠΟΤΑ απολύτως ..
Αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν ΠΑΝΤΑ .
Τώρα και για να έρθουμε στο θέμα που έγινε αφορμή ,ι φίλος σου εγώ πιστεύω ότι εθελοτυφλουσε σε κάποια πράγματα .
Εκ πείρας σου λέω πάλι πως κανένας μα κανένας άντρας αν η γυναίκα του ξενοπηδαει δεν το αφήνει έτσι .
Το αντιλαμβάνεται ...
Όπως και μια γυναίκα ,δεν υπάρχει περίπτωση εγώ προσωπικά να μην αντιληφθώ κάτι τέτοιο όπως και ο άντρας μου σε εμένα ..
Είναι θέμα χαρακτήρα πως να το κάνουμε ..
Έναν άνθρωπο όταν ζεις μαζί του από τα μάτια τον διαβάζεις σε κάτι τέτοιο ...
Προσωπική άποψη το λέω και πάλι και κρίνοντας πάντα με τους χαρακτήρες που γνωρίζω εγώ και όχι από την Κατίνα της γειτονιά μου...
Εχεις σκεφτει ποτε να πουλας λευκα ειδη,σεντονια?Μαριλου
Καιρό τώρα κολοτρωγεσαι κοπελιά με εμένα και το τι λέω αλλά μην χτυπιεσαι άλλο καλό μου ..
Τα σχολια σου πανε εκεί που δεν πιάνει μελάνι και ούτε περνιέσαι για καμιά με αυτά που γράφεις κατά καιρούς οποτε αλλού αυτά ...την χολή εκεί που περνάει
Είπα και εγώ ένα θέμα που δεν θα χαλάσει με τα κομπλεξικα σχόλια σας ..
Άντε και έχω βράδυα απόψε είπα να περάσει ευχάριστα αλλά που ...
Συνέχισε να λες και εσύ ότι θες δικό σου κόμπλεξ και αδιαφορώ οπότε τζάμπα γράφεις
Και για την ενημέρωση ..
Εγώ σεντόνια δεν πουλάω ,έχω κάτι τυπακια σαν και εσένα που τα ψωνίζω ...
Κορίτσια γιατί μαλώνετε;
Στην περίπτωση ενός γάμου όπου όπως είπε η Remedy το ζευγάρι δεν κάνει σεξ αλλά έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις θεωρείτε πως εξαπατούν ο ένας τον άλλο και ότι ξενοπηδάνε; Πιστεύετε πως δεν είναι ρεαλιστικό το να έχουν κάνει συνειδητά αυτή την επιλογή;
Σχετικά με το σεβασμό στα θέλω του άλλου... Χωρίς να γνωρίζω τα προσωπικά σας κάνω την παρακάτω υπόθεση :
Είστε ικανοποιημένες στο σεξουαλικό κομμάτι με τους συζύγους σας και από το γάμο σας γενικότερα, και στα 10, 15, 20 χρόνια γάμου έχετε την επιθυμία να έχετε εμπειρίες και με κάποιον άλλο άντρα/ες. Η επιθυμία σας αυτή θεωρείτε πως πρέπει να είναι σεβαστή από το σύζυγό σας; Πως θα το διαχειριζόσασταν;
Απορώ μια τέτοια προσωπικότητα σαν εσένα , πως γράφει σε ένα φόρουμ απο το πρωι ως το βράδυ για να υμνήσει το πόσο κάλη συζυγος/μανα ειναι σε αντίθεση με μας που ωχρειούμεθα γιατι έχουμε τα πραγματκά προβλήματα ,δουλευουμε 8ωρο και μας τα χεις πρήξει με τα σεντονια σου πονάνε τα ματια μας. Ξυδάκι καλή μου !
ψωνηστιρι μαλιστα....τι επιπεδο!
Άκου τελευταία φορά γιατί στο είπα κολοτρωγεσαι καιρό και δεν σου δίνω σημασία και θα συνεχίσω από εδώ και πέρα να το κάνω ....
Λάθος ,το βράδυ σπάνια γράφω μόνο όταν έχω βάρδια και ξέρεις γιατί ?
Γιατί έχω άντρα και περνάω καλά ξεδινω που λένε ..
Εντελώς πληροφοριακά όλα αυτά ...
Κοίτα να βρεις και εσύ και να σταματήσεις να ασχολησε με το τι κάνω εγώ και γενικά οποίος έχει ζωή και να μοιράζεις ειρωνία και χολή εδώ μέσα στον οποιδηποτε ..
Θα βοηθούσε πολύ να έχεις άντρα και να ξεδινεις πιστεψε με και δεν θα έχεις αυτή την κατάντια γιατί και εσύ εδώ μέσα είσαι από ότι βλέπω ...
Όσο για το ξυδακι πιες το εσύ ,πίνω καφεδάκι τώρα από την δουλειά όπως πάντα ,εγώ μια χαρά ειμαι και κάνω αυτό που γουστάρω χωρίς να δίνω αναφορά για το πότε θα γράφω και τι κάνω όλη μέρα ...
Και επειδή πολύ ντόρος με το όλη μέρα σε ένα φόρουμ ,μάθε πως το να μπεις σε μια ειδοποίηση που έρχεται από την εφαρμογή του κινητού σου δεν σου παίρνει παραπάνω από πέντε λεπτά ...
Γι'αυτό κόψτε αυτή την πιπίλα και γενικά αν πιάσουμε εδώ μέσα αυτοί που σχολιάζουν και απαντάνε πόσα χρόνια το κάνουν αυτό, θα πρέπει να τους πούμε ότι η ζωή τους είναι μόνο εδώ μέσα και όμως δεν είναι γιατί από ότι μας λένε και δουλειά έχουν και διακοπές πάνε και άντρα έχουν ....
Πόσο άκυρη και ανίδεη επίθεση πραγματικά ...
Δεν με ενοχλεί να βλέπω ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ζωές και να τις επικροτω άλλωστε ...
Έλα σε παρακαλώ αποκτήσαμε τροχονόμο στο φόρουμ ..ασχολησου με κάτι άλλο και μάθε τα σεντόνια γράφονται από ανθρώπους που έχουν να πουν πολλά για τα θέματα που αντιμετωπίζουν ,που κάνουν διάλογο αναπτύσσοντας εμπειρίες και το κυριότερο από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν και όχι με δύο γραμμές σε κάθε τους μήνυμα για να προσβάλουν μόνο και να χαλάσουν μια στρωτή συζήτηση ....
Κανονικά τέτοια μηνύματα όπως το αρχικο δικό σου που σκοπό έχει μόνο να χαλάσει την ροή άσχετα τελείως δηλαδή ,που ρίχνουν μόνο χολή θα έπρεπε να διαγράφονται απευθείας μπας και καταφέρουμε να κρατήσουμε ένα θέμα χωρίς τα αποθημενα σας που μόνο εδώ μέσα μπορείτε και τα βγάζετε ...
Και σε παρακαλώ τώρα πάνε παίξε αλλού γιατί όπως πάντα χαλάς ένα θέμα που ξεκίνησε πολύ όμορφα ..
Παίξε αλλού που δεν έχει σεντόνια θα σε βοηθούσε πολύ στο νευρικό σου σύστημα και αν δουλεύεις οχτάωρο μάθε ότι εγώ δουλεύω 24ωρα και 48 ώρα συνεχόμενα και δεν έχω τόσα νεύρα ,άρα με εσένα έχε πάει κάτι καλά ...
Ο καθένας όμως διαλέγει την δουλειά που θα κάνει οπότε μην νομίζεις ότι κανείς κατόρθωμα με το οχταωρακι που δουλευεις ..
Αν εσύ βαράς γκασμα οχτώ ώρες και εγώ κάθομαι μπροστά σε οθόνες υπολογιστων και απλώς πατάω κουμπιά δεν σημαίνει ότι έχεις μεγαλύτερη αξία και το χρησημοποιεις για να μειώσεις τους άλλους ...
Άντε και καλημέρα ,κοίτα να ξεδωσεις σήμερα που πραγματικά ξημέρωσε υπέροχη μέρα και για εμένα που αναγκάστηκα δουλευω και παραληλα κάνω πρακτική στην σχολή που επελεξα πέραν όλων των άλλων που κάνω ,γιατί έτσι μας αρέσει να γεμίζω την ζωή μου και όχι να σχολιαζω τις υμπεριφορές αγνώστων ....
Άντε πιστεύω σου λυθηκε η απορία γιατί περνάω τόσες ώρες εδώ μέσα και γενικά όλων αυτών που έχουν σκοπό να το χρησημοποιεισουν ...
Αν ποτέ το κάνω και επάγγελμα πίστεψέ θα φύγω από εδώ μέσα γιατί τον χρόνο θα τον ξοδεύω εκεί και θα είναι το ίδιο σε αυτό που εισπρατω από εδώ μέσα ευτυχώς από την πλειοψηφία ...
Αν λέω που δεν είναι αυτός ο σκοπός μου ..
Όποιος κατάλαβε κατάλαβε ..
Άντε διάβασε ένα ακόμα σεντόνι για να δεις ότι τζάμπα τα λέτε ,εμένα δεν με στάματα τίποτα στο να κάνω αυτό που γουστάρω είτε αρέσει σε ένα περιβάλλον που καλώς ή κακώς το μόνο που χρειάζεται είναι αλληλουποστηριξη και όχι ανθρώπους με χολή και κακεντρέχεια ..
Αυτά δεν ξαναασχολουμε μαζί σου μην ανησυχείς για να συνεχίσουμε και το θέμα που τόσο γουστάρω....
Καλημέρα !
Μην ασχολείσαι πραγματικά σύνηθες φαινόμενο εδώ μέσα δυστηχως να έχουμε τέτοιες προσωπικότητες ...
Την περίπτωση του ξενοπηδηματος εγώ είπα ότι δεν την θεωρω ότι αντικατοπτρίζει την λέξη γάμος ,καθαρά προσωπική μου άποψη ...
Για εμένα τουλάχιστον ...αν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο από πλευράς ,θα χαλούσε με τρόπο ώστε να μην επηρεαστούν τα παιδιά και κανένας άλλος ....
Αυτό για εμένα θα ήταν το μέλημα μου εφόσον φυσικά δεν έχω οικονομικό θέμα ώστε να είναι και ένας λόγος που κάποιες γυναίκες παραμένουν σε ένα γάμο και είναι σεβαστό από πλευράς μου
Είναι το στάνταρ μου αυτό ..Αν πας με άλλων τελειωσε δεν έχει γυρισμό είμαι κάθετη σε αυτό όπως και ο άντρας μου .
Το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό και μάλιστα είναι απαράβατος κανόνας ..
Αν γίνει κάτι με οποιοδήποτε πρέπει πρώτα να τελειώσει όλο αυτό και μετά να υπάρξει επαφή ..
Ει άι θέμα αρχών και ηθικής και από πλευράς του ...
Τώρα όσο αφορά τον σεβασμό και την επιθυμία πεσμου μόνο αν εννοείς να υπάρχει σαρκικη επαφή ,επιθυμία ή απλά να έχει κολακεύτει από ένα στενό μαρκάρισμα καποιου που έχει προκύψει μέσα στην πορεία μιας σχέσης ή ενός γάμου .
Έχει τεράστια διαφορά όλο αυτό .
Σίγουρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δεχτεί πέσιμο ,μαρκάρισμα ή όπως αλλιώς θες πες το όσα όρια και να βάζει ,υπάρχουν και στιγμές ιδιαίτερες στην ζωή του που κάπως γίνεται πιο ευάλωτος ,δεν είμαστε πάντα όπως πρέπει και είναι λογικό ...
Άλλο όμως παίχτηκε κάτι στον αέρα και στο μυαλό και άλλο προχώρησε σε κανονική επαφή και ενημερώθηκε και ο σύντροφός μας ...
Διευκρινησε το και θα σου πω την άποψη μου καθαρά εμπειρικά..
Ελάχιστα ούτε στα δάκτυλα του ενός χεριού σε σχέση με αυτά που πλέον γνωρίζω προσωπικά αυτό πάντα σας ξεφεύγει έτσι ?
Και θα βάλω στην θέση τους αλλά τόσα γιατί εγώ δεν τσακώνομαι ,αν πάνε να μου το παίξουν κηδεμόνες μέσα από μια οθόνη αυτή την αντιμετωπιση θα έχουν αν τους αρέσει ,εγώ κάνω παιχνίδι ...
Εντάξει το λύσαμε και αυτό ..
Είπαμε οποίος δεν γουστάρει υπάρχει και το κουμπάκι αγνοησης αλλιώς και θα με διαβάζει και θα ασχολείται μαζί μου εφόσον δεν έχει να κάνει άλλη δουλειά ..
Αυτό τα λέει όλα ..
Είπαμε χαλάς το θέμα άστο κοριτσάκι μου ..
Άστο και είχα δύσκολη νύχτα ,έλα μια μέρα να κάνεις βάρδια να δεις τι πόνος κυκλοφορεί εκεί έξω και τι ανάγκη έχουν οι άνθρωποι και θα σου έλεγα αν έχεις τον χρόνο να στείλνεις τέτοια μηνύματα ...
Ειλικρινά ρε συ πέραν όλων ,τι καταλαβαίνεις μέσα από όλο αυτό ?.Αρέσκεται να κρίνεις τον άλλον ?
Σε ανεβάζει ψυχολογικά όλο αυτό ?