Quote:
Originally posted by anwnimi
Πόσο εύθραστη είναι τελικα η ψυχική υγεία; Πόσο ισχύει αυτο που λένε, η λεπτή κλωστή που χωρίζει την υγεία από τη νόσο;
Είμαι συγκλονισμένη...Ένας άνθρωπος, ωραίος άνθρωπος, ευγενής, χαρούμενος, χωρίς να τον ξέρω ιδιάίτερα καλά, μα ήξερα ότι είχε απώλειες στη ζωή του, τον συναντώ στο δρόμο, του μιλάω, γεμίζει δάκρυα, τον αγκαλιάζω. Έλα, πάμε για καφέ να μίλήσουμε. Όχι, σε ευχαριστώ, να΄σαι καλά.
Και μετά από δύο μέρες μαθαίνω τα άσχημα νέα. Στην απομόνωση της κλινικής, βίαια, με κίνδυνο και την απόλυση από την εργασία. Χωρίς κανέναν να υπάρχει για στήριγμα.
Θεέ μου! Γιατί κάποιοι άνθρωποι να βασανίζονται από απανωτά χτυπήματα; Πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος; Και τι γίνεται αν δεν έχει κανέναν να στηριχθεί, ένα αποκούμπι; Το στιγμα μιας μικρής κοινωνίας; Η απόλυση;
Άραγε υπάρχει το καμπανάκι να χτυπήσει για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να είμαστε εμείς οι ίδιοι σε θέση να ζητήσουμε βοήθεια; Όταν κανένας μπορεί να μην υπάρχει για μας εκεί;
Πιστεύω οτι όντως, πρόκειται για μια λεπτή κλωστή, μου όμως, έχει την δύναμη της φλόγας του κεριού μέσα της...