Αντε παλι απο την αρχη...
Οχι οτι ειχαν περασει ποτε αλλα τουλαχιστον προσπαθουσα και τα ηλεγχα . Ισως το θεμα δεν θεωρηθει τοσο σχετικο με την καταθλιψη μου αλλα επειδη ειναι ποικιλομορφη η κατασταση μου αλλα τελικα σε καταθλιψη καταληγει για αυτο επελεξα αυτη την κατηγορια . Οπως εχω πει υποφερω απο οριακη και διπολικη τυπου β εδω και χρονια και χρονακια . Ενω καποια πραγματα πηγαιναν καλυτερα και ειχα καταφερει κατα πολυ να ελεχξω συναισθηματα αλλα και συμπεριφορες , φετος το καλοκαιρι , σταδιακα μπηκα ξανα σε εναν κυκεωνα που δεν μπορω να βγω απο αυτον . Βεβαια σταματησα για 1μιση μηνα τις συνεδριες με τον ψυχολογο μου επειδη ελειπε αλλα και επειδη χρειαζομουν ενα διαλλειμα ωστε να χαλαρωσω . Ειναι κουραστικο καθε βδομαδα να ειμαι εσω ετοιμη για μια ακομα θεραπεια . Ομως ενο οψη του εμβολιου το οποιο θελω πολυ να κανω λογω κοινωνικης ευθυνης κυριως καθως τον κορονοιο δεν τον φοβαμαι ουτε στο ελαχιστο , ανοιξε ενα νεο κυκλο σοριας προβληματων και δεν μπορω να ξεπερασω . Βεβαια δεν ειναι μονο το εμβολιο , υπαρχουν και καποια αλλα αγχη στη ζωη μας , οικονομικης φυσεως τα οποια ομως θα λυθουν και αυτο ειναι το μονο σιγουρο , απλα χρειαζεται λιγος χρονος , οποτε δεν θα επρεπε να παιρνω και τοσο σοβαρα . Περιττο να πω πως ξεκινησαν και παλι τα ψυχοσωματικα μου , οι σκατοαρρυθμιες ενω ειχα περασει ενα μεγαλο διαστημα σχεδον απουσιας τους σε σημειο που ελεγα οτι οκ , ισως απαλλαχτηκα . Επειτα , μια εντονη προσοχη στο σωμα μου. Εβγαλα μια μελανια στο ποδι , Θεε μου τι περασα για εκεινη τη μελανια που στην τελικη επειτα θυμηθηκα πως χτυπησα καποια στιγμη και δεν εδωσα καν σημασια , ηπια , αυτοτραυματιστηκα , κλειστηκα στον εαυτο μου , ξεσπασα κτλ κτλ κτλ . Ολο πονανε τα ποδαρια μου , ταχα μου . Εχω φυσικα επισκευτει και ειδικο γιατρο και εξετασεις εχω κανει αιματολογικες σχετικα με πηκτικοτητα κτλ , ειναι ολα παραπανω απο καλες . Επειτα ποναει η πλατη μου ,αν και αυτο δεν το δινω μεγαλη σημασια . Γενικοτερα ειμαι σε μια τρελη εγρηγορση χωρις να μπορω να ηρεμησω . Καθοτι συγγραφεας , κλεινομαι στο δικο μου κοσμο και γραφω συνεχεια , συνεχεια , συνεχεια , εχω τελειωσει δυο μεγαλα βιβλια μεσα σε 2 μηνες διοτι μου αρεσει να δημιουργω ενα δικο μου κοσμο και να κλεινομαι εκει μεσα χωρις να σκεφτομαι την πραγματικοτητα . Ειναι φορες που νοιωθω οτι οι ηρωες μου ειναι αληθινοι και μπαινω σε ρολους σκεπτομενη ωστε να μπορω να τους αποδωσω στο γραψιμο ακομα καλυτερα . Οι αυτοτραυματισμοι μου εχουν ενταθει και εχουν γινει αρκετα σοβαροι , φτανουν το σημειο ακρωτηριασμου κατα μια εννοια , καθως προσπαθω ολοενα και περισσοτερο να μπιξω το μαχαιρι μεσα στο χερι μου . Με δυσκολια βγαινω εξω , ισως μονο για τρεξιμο η περπατημα , ιδιαιτερα που ελειπαν τα παιδια μου 2 βδομαδες στο χωριο , δεν κουνουσα απο το σπιτι . Τα γενεθλια μου τα περασα κλεισμενη σπιτι , τη γιορτη του συντροφου μου επισης και εκεινος δειχνει καταβεβλημενος που με βλεπει ετσι , οχι , ποτε δεν θα ξεσπαγα πανω του , προσπαθω να κανω αστεια και να τον κανω να γελασει με βλακειες αλλα ειναι δυσκολο . Εχουμε πανω απο 3 μηνες να κανουμε ερωτα καθως δεν θελω , οχι δεν με πιεζει φυσικα , ειναι υπεροχος και του το λεω συχνα . Δημιουργω μεγαλους ερωτες και αγαπες στα βιβλια μου και νοιωθω οτι για μενα δεν αφηνω ουτε μια σταλα να νοιωσω . Ο ψυχολογος μου το λεει , παγωμενη σταση ολο αυτο , ομως ευτυχως δεν βγαινει στα παιδια μου , εκει ειμαι φυσιολογικη , ειναι ο μονος ρολος στη ζωη μου που νοιωθω φυσιολογικη χωρις οριακες και διπολικες αναταραξεις . Εφτασα τα 46 και ακομα ταλαιπωρουμαι με κατι ποθ δεν νομιζω οτι θα περασει ποτε . Σκεφτηκα πολλες φορες να δωσω ενα τελος εντονα , αλλα κοτευω , εφτασα κοντα αλλα παντα σταματουσα , οπως και χθες , οπως και πριν απο λιγο καιρο . Ομως κουραστηκα , δεν αντεχω αλλο .Πλεον δεν μπορω καν να κλαψω , αστεια κανω . Προχθες σε μια απο τις ελαχιστες εξοδους μου , πηγα τα παιδια μου θεατρο στο Χαρη Ρωμα που αγαπαμε ολοι , και λεει ο μεγαλος μου γιος "πωωω ρε μαμα ωραια τα αστεια που ακουγαμε , σαν αυτα που λες και κανεις και εσυ" , και σκεφτομαι πως ειναι δυνατον με τετοιο ψυχισμο να κανω πλακα αντι να καθησω να συζητησω σοβαρα το τι θα κανω διοτι σιγουρα καποια στιγμη θα παω χαμενη και το ξερω . Ισως για αυτο δεν φοβηθηκα ποτε τον κορονοιο , επειδη πραγματικα χεστηκα , ενω προσεχω τους διπλα μου , κραταω φυσικα τα μετρα αλλα για μενα τιποτα , δεν πλενω καν τα χερια , δεν βαζω αντισηπτικο κτλ . Αυτα .... με λιγα λογια απολυτη ταλαιπωρια και απολυτη θλιψη και απογνωση , μεχρι ποτε ομως ?? ?