Γενικά είμαι σε φάση πολύ περίεργη κοιμάμαι πάρα πολλές ώρες και ενώ ξυπνάω νυστάζω και πάλι ..
Printable View
Γενικά είμαι σε φάση πολύ περίεργη κοιμάμαι πάρα πολλές ώρες και ενώ ξυπνάω νυστάζω και πάλι ..
Μήπως έπαθες υπερκόπωση από τή δουλειά; μήπως νά ελέγξεις καί τό θυρεοειδή σού;ψαξτο
Εγώ θυμάμαι όταν κοιμόμουν καί ξυπνούσα κομμάτια ήταν από τήν πολλή σωματική καί ψυχολογική κούραση
Έχω κοιτάξει θυροειδή αλλά δεν έχω ...επίσης είναι άνεργη. Παίρνω φαρμακευτική αγωγή και η αλήθεια είναι αυτές τις μέρες έπαιρνα και ένα τέταρτο χαπακι ρεμερον για να μέ παίρνει ο ύπνος το βράδυ... Κάτι που είχα κάνει και παλαιότερα αλλά δεν είχα τόσο μεγάλο θέμα πια ..χτες ξύπνησα με μια νευρικότητα απίστευτη νυστα λες και είχα να κοιμηθώ τρεις μέρες δεν άνοιγαν τα μάτια μου. Χτες βράδυ δεν ήπια αλλά κ σήμερα το ίδιο
Παίρνω το βαλντοξαν και προκαλεί κι αυτό έτσι μια ελαφριά κατάκλιση αλλά με το να μην δουλεύω κτλ είχα κάνει το ωράριο τούμπα και λέω ας ξεκινήσω κ λίγο ρεμερον να με πιάνει. Αλλά κοιμάμαι δώδεκα με δεκατρείς ώρες. Και πάλι νυστάζω. Έχω κοιμηθεί και παραπάνω.
Μην ανησυχείς από τα φάρμακα είναι.Εγώ με τα μινιτραν κοιμόμουν συνέχεια.Όλη μέρα
Δλδ ας πούμε αν κοιμόσουν το βράδυ μετά πάλι ήθελες να κοιμάσαι όλη μέρα??
Εγω δυστυχως ναι.Ειχα φτασει σε σημειο να κοιμαμαι 16 ωρες και τη μερα.κοιμομουν το βράδυ ξύπναγα μεσημερι ετρωγα και παλι υπνος.Δηλαδη αυτό το πράγμα που περασα δε θέλω να το ξαναζησω.Μονο κοιμομουν δεν εκανα τίποτα αλλο.Μη φτασεις σε ενα τετοιο σημειο και εσυ.Να εισαι προσεκτική με τον ύπνο και να λες ότι σε ενοχλει στον γιατρό σου.
Καλησπέρα.. Χρειάζομαι και εγώ μια συμβουλή.. Εχ ξεκινήσει μιτραν εδώ και 3 μέρες.. Νυστάζω πολύ και ειδικά το πρωι δεν είμαι καλά.. Νιώθω Σανς να μην λειτουργεί το κεφάλι μ.. Από το απογευμα και ύστερα κάπως στρωνω
Έτσι συμβαίνει με αυτά τα χάπια. Κι εγώ πάντα το απόγευμα ήμουν καλύτερα στις αρχές όταν τα πρώτο πήρα, το πρωί δρν μπορούσα να λειτουργήσω.Quote:
Με τον καιρό όμως θα αλλάξει αυτό. Θα στρωσει…
Εγώ απογοητευτεί πολύ.. Νιώθω ότι θα πεθάνω.. Νιώθω σαν φυτό.. Δεν θέλω να πηγαίνω ούτε στην δουλειά.. Βγαίνω έξω και νιώθω ότι το σώμα μου δν συμβαδίζει με το μυαλό μου... Μακάρι να μ περάσει και να είναι παρενέργεια.. Είχα ξεκινήσει και εσκιταλοπραμι πριν λίγο καιρό αλλά τν εκοψα γιατί με διέλυσε και τώρα μ έδωσε άλλος ψυχίατρος μινιτραμ..
Πες το στο γιατρό σου να διορθωσει την αγωγή, ίσως πρέπει να κόψεις κάποιο χάπι...
Καλησπέρα.. Καμία συμβουλή για το μινιτραν;; έχω φρικάρει. Τι παίρνω 3 μέρες και νιώθω σαν φυτό.. Δεν ξέρω καν πως περπατάω... Σα να μην είμαι εγώ.. Διάθεση μηδέν.. Λες κ κοιμάται το μυαλό μου.. Δώστε μ λίγο κουράγιο
Κάνε υπομονή μέχρι να συμπληρωθει ο απαιτούμενος χρονος για να δράσει το φάρμακο,και μετά αξιολογείς την επίδρασή του.Quote:
Είναι πολύ νωρίς οι τρείς μέρες για να βγάλεις αξιόπιστα συμπεράσματα.
Το μινιτράν εκτός απο αμιτριπτιλλίνη που είανι αντικαταθλιπτική ουσία έχει και αντιψυχωσική,την περφεναζίνη για αυτό νοιώθεις αυτό το κενό.
Καλό αγώνα και υπομονή.
Μήπως ξέρετε αν το μινιτραν φέρνει τρομερή αδυναμία;; νιώθω δν με κρατάνε τα ποδια μου.. Κάνω 5 βήματα έξω και γυρνάω σπίτι έτοιμη να λιποθύμησω.. Φοβάμαι τόσο πολύ..
Κι εγώ έτσι ένιωθα όταν έπαιρνα αντιψυχωσικο χαπι… τρομερή κούραση και δεν με κρατούσαν τα πόδια μου. Δεν ήξερα τι είχα. Ήμουν πολύ χάλια.Quote:
Τα συμπτώματα που έχεις είναι από το φάρμακο. Θέλει υπομονή μέχρι να περάσει ένα διάστημα …
Σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες! Μ έδωσες λίγη δύναμη σε αυτο που περνάω.. Ακόμα κ τα άκρα μου δν έχουν δυνάμεις.. Ώρες ώρες νιώθω ότι δεν έχω δυνάμη να κρατήσω ούτε το κινητό, ούτε να περπατήσω καν.. Διαβάζω ότι το αντιψυχικο κάνει τρομερές παρενέργειες... Ακόμα κ νευροληπτικο σύνδρομο και μπορείς να πεθάνεις.. Διαβάζω κάτι τέτοια και φρικάρω.. Δν ξέρω γτ επέλεξε αυτό το Χαπι π έχει κ αντιψυχικο μέσα.. Δν ξέρω καν σε τι βοηθάει.. Μπορείς αν ξέρεις να μ. Πεις;;
Τι διάγνωση έχεις; Εμένα μου έδωσε για ιδψ αντικαταθλιπτικό και αντιψυχωσικο.Quote:
Η αλήθεια είναι πως τα αντιψυχωσικα είναι βαριά φάρμακα και προκαλούν πολλές παρνεργειες από ότι ακούω και διαβάζω κι εγώ…
Σε τι δοσολογια το παίρνεις;
Αγχώδης διαταραχή και ήπια κατάθλιψης. Παίρνω μινιτραν 2-10mg
Παιδιά σος.. Τα μινιτραν κάνουν κ παρενέργειες στα μάτια;; όταν βγαίνω έξω στο φως δεν μπορώ καθόλου.. Λες και δν βλέπω.. Έχω φοβηθεί πάρα πολύ
Δεν ξέρω για το μινιτραν αλλά πολλά αντικαταθλιπτικά προκαλούν θολούρα στα μάτια. Θα περάσει σιγά σιγά λογικά. Γιατί δεν κοιτάς το χαρτί με τις παρενεργειες να δεις αν συγκαταλέγεται;Quote:
Ρε παιδιά.. Παίρνω μινιτραν 10 μέρες.. Έχω από χτες.. Που δν νιώθω το σώμα μου.. Πχ ότι τρώω δν νιώθω τοι μασάω.. Τα χέρια μου, τα πόδια μου... Σα να μην τα αισθάνομαι.. Παίζει να φταίει το φάρμακο; εκεί που λέω ότι με βοηθάει κάτι καινούργιο με πιάνει
Από το φάρμακο είναι. Χάνεται η αίσθηση γενικά…Quote:
Μήπως να μιλήσεις με τον γιατρό;
Λες να πάρω τον γιατρό; τον παίρνω συνέχεια στο τέλος θα μου πει αντε παραταμε..όσες φορές τν έχω πάρει για κάτι μου λέει κάνε υπομονή να δράσει το Χαπι.. Θέλει μέρες ακόμα.. Δν ξέρω τι να κάνω.. Να τν πάρω να τ π ότι δν νιώθω το σώμα μου;;
Σε καταλαβαίνω κι εγώ έτσι τον έπαιρνα και του έλεγα και μου απαντούσε το ίδιο κάθε φορά : κάνε υπομονή να δράσει το φάρμακο.Quote:
Τελικά το φάρμακο έδρασε όσον αφορά τις σκέψεις και τις ιδεοληψίες που είχα αλλά η καταστολή και η απάθεια που ένιωθα ήταν πολύ έντονες.
Πάντως αν δεν νιώθεις καλά να τον πάρεις, μη διστάσεις.
Ρε συ ώρες ώρες νιώθω ότι δν ζω.. Λες και είμαι σε άλλο κόσμο.. Λες και θα πεθάνω.. Δν ξέρω πως νασ το περιγράψω.. Με έχει βοηθήσει με το άγχος το Χαπι αλλά νομίζω μ έχει ξυπνήσει αλλά πράγματα.. Πχ έξω όταν βγαίνω λες και δεν ξέρω π βρίσκομαι.. Ενώ έχω αίσθηση κλπ.. Λες κ δν είμαι όντως εκεί π ειμαι...οταν τ λέω με πιάνει πχ αυτό η με πιάνει εκείνο μήπως φταίει το φάρμακο μ λέει κάνε υπομονη να δράσει... Θέλει 15 μέρες και βάλε.. Απλά έχω φρικάρει.. Θέλω να ζήσω και νιώθω ότι δν ζω... Είναι πρωτόγνωρο Πράγμα..κ μ είναι τοοσ δύσκολο
Έτσι ακριβώς ένιωθα κι εγώ. Σαν να μη ζούσα. Και δεν μπορούσα ακριβώς να το περιγράψω….ήταν πολύ πρωτόγνωρα τα συναισθήματα η μάλλον η αίσθηση καλύτερα.Quote:
Ελπίζω να σταθεροποιηθείς σύντομα και να σε βοηθήσει το φάρμακο χωρίς να νιώθεις έτσι.
Εσένα σε βοήθησε;; έγινες καλά;; νιώθω τοοσ χαλια..βγαινω έξω κ ενώ δν έχω τπτ πχ να με πονάει.. Νιώθω ότι θα πεθάνω.. Σ ευχαριστώ π μ απαντάς κια μ δίνεις λίγη δύναμη..
Με βοήθησε στις ασχημες σκέψεις και στις ιδεοληψίες που είχα. Με τον καιρό δεν ήταν τόσο έντονη η αίσθηση που λες πως νιώθεις ότι θα πεθάνεις αλλά είχα μια απάθεια για όλα. Ήμουν σε καταστολή. Δεν με άγγιζε τίποτα. Ούτε καλό ούτε κακό. Στην αρχή δεν καταλάβαινα πως είναι από το χάπι. Αλλά τόση καταστολή και απάθεια δεν γινόταν να είχε συμβεί έτσι από μόνο του.Quote:
Ποσο καιρό τα παίρνεις;
Εγώ το παίρνω 12 μέρες σήμερα.. Δν σ πέρασε όμως αυτή η καταστολή;; το Χαπι υποτίθεται το παίρνουμε για να μας βοηθήσει.. Ανά είναι να είμαι έτσι τότε τι νόημα έχει.. Εγω νιώθω ώρες ώρες ότι δεν ξέρω αν ζω η αν πεθαίνω.. Δν μπορώ να στο εξηγήσω ακριβώς
Μινιτραν παίρνεις κ εσύ η κάποιο άλλο φάρμακο;
Όχι εγώ έπαιρνα rapiproz που είναι αντιψυχωσικο. Το έχω κόψει 3 βδομαδες τώρα και νιώθω ότι αρχίζω να επανέρχομαι από αυτή την κατάσταση απάθειας που ένιωθα. Τώρα παίρνω μόνο αντικαταθλιπτικό αναφρανιλ.
Από ότι λένε όλοι τα αντιψυχωσικα είναι βαριά φάρμακα και έχουν πολλές παρενέργειες. Δυστυχώς πάμε να φτιάξουμε κάτι και χαλάει κάτι άλλο.
Καταλαβαίνω πολύ καλά πως νιώθεις. Σαν να μη ζεις….
Εμένα αυτό το μινιτραν είναι αντικαταθληπτικο και αντιψυχωσικο μαζί... Δν ξέρω τι ακριβώς είναι τι αντιψυχωσικο.. Τα έπαιρνες πολύ καιρό τα αντιψυχωσικα; εγώ είχα έντονο στρες και ήπια κατάθλιψη... Δν ξέρω γτ το αντιψυχωσικο αν κ είναι σε μικρή δοση στο μινιτραν μ είπαν..
Τα έπαιρνα για δυο χρόνια. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί μας δίνουν αντιψυχωσικο αφού δεν έχουμε ψύχωση. Προσπαθούν να καταστείλουν ίσως κάποιες σκέψεις, το άγχος κλπ αλλά είναι βαριά φάρμακα.Quote:
Ναι ε; ρν έχω ιδέα για αυτά τα φάρμακα... Αυτόν τν καιρό ψάχνω στο ιντερνετ..δν μπορώ να καταλάβω.. Αν είναι να είμαι τοοσ χάλια από το χάπι τι να πω.. Με έχει βοηθήσει στο άγχος αλλά μ έχει δημιουργήσει άλλο θέμα...νιωθω λες κ δν ζω.. Βγαινω έξω και δν ξέρωω ζω η πεθαίνω... Λες κ είμαι σε άλλο κοσμο.. Πφφφ
Σίγουρα ο κάθε οργανισμός αντιδράει και διαφορετικά. Πάντως αυτό που νιώθεις είναι σίγουρα από το φάρμακο. Είναι αυτό που ειπα ότι φτιάχνουμε ένα και χαλάει κάτι άλλο. Και προφανώς οι γιατροί όταν τους το λέμε δεν έχουν τι να πουν γιατί ξέρουν ότι προκαλεί αυτά τα συμπτώματα. Και σου λέει από το να έχει άγχος και σκέψεις, ας νιώθει όπως νιώθει. Αλλά για μας που το περνάμε είναι πολύ δύσκολο. Έκανα πολλές φορές κι εγώ τη σύγκριση σκέψεις η αυτό που ένιωθα από τα χάπια και δεν ξέρω τι είμαι προτιμότερο. Σεν γίνεται να νιώθουμε πάντως τέτοια καταστολή και απάθεια και ότι δεν ζούμε…Quote:
Καλημέρα.!μ είναι πολύ δύσκολο.. Το πήρα για καλύτερα κ νομίζω με έχει κάνει χειροτερα.. Ήμουν πλ αρνητική στο να ξεκινήσω Χαπι αλλά είχα πολύ άγχος και δν ήξερα αν θα τα καταφέρω να το αποβάλλω μόνη μου.. Δ μπορώ να καταλάβω όμως γτ μ έδωσε ένα φάρμακο με αντιψυχικο μέσα.. Πραγματικά μακάρι να μ το έκοβε.. Είμαι μέσα στο σπίτι και δν ξέρω καν π βρίσκομαι βγαίνω έξω κ δν ξέρω καν π είμαι.. Νιώθω λες κ είμαι σνα ρομπότ κ ότι αυτό π με πιάνει θα πεθάνω ειδικά έξω.. Πλέον ούτε Ν κοιμηθώ καλά δν μπορώ.. Ολο όνειρα βλέπω και ξυπνάω κουρασμένη.. Τα αντιψυχωσικα τι ακριβώς είναι;; μα δν έχουμε ψύχωση..