Καλησπερα, ειμαι φοιτητης στο 6ο ετος σε σχολη ανθρωπιστικων σπουδων 4ετους φοιτησης. Η σχολη απο την αρχη δε μου αρεσε, αλλα μου αρεσει το μετα, δηλαδη να ασχοληθω με αυτο στο μελλον. Παρεες κλπ δεν εκανα γιατι δεν ταιριαζα με κανεναν εκει μεσα. Στα μαθηματα δεν πηγαινα συχνα γιατι ειχα διαφορα οικογενειακα προβληματα. Οποτε παντα εδινα μαθηματα χωρις σημειωσεις, με εξαιρεση λιγα μαθηματα που ειχα καποια βοηθεια απο σημειωσεις στην ομαδικη της σχολης στο facebook. Ηταν πολυ δυσκολο και κατεβαλλα διπλασια προσπαθεια απο τους συμφοιτητες μου που ηξεραν τα σος η ειχαν καλες σημειωσεις και περνουσαν πολυ ευκολα μαθηματα. Επισης, δυο εξεταστικες τις ειχα χασει λογω προβληματος υγειας. Απο τα 60 μαθηματα της σχολης, χρωσταω τα 15, δηλαδη εχω 45 περασμενα και αυτο με παρα πολυ κοπο. Ψυχολογικα ειμαι χαλια, κοιμαμαι 1 το βραδυ και ξυπναω 4 το πρωι. Επι 4 εβδομαδες ετσι ειμαι. Ειμαι εντελως χαμενος και η σχολη μου φαινεται βουνο. Ηξερα απο την αρχη οτι δε θα τελειωσω στα 4 χρονια, λογω δυσκολιας της σχολης, αλλα το οτι εφτασα 6ο και χρωσταω ακομα 15 μου φαινεται βουνο ολο αυτο. Εχω διαφορα συμπτωματα αγχους οπως και λιποθυμικα επεισοδια. Επισης, σκεφτομαι τα φοιτητικα μου χρονια, οτι δηλαδη δε γλεντησα, δεν εβγαινα συχνα, και ολα αυτα που συνεπαγονται με τη φοιτητικη ζωη και κλαιω σε καθημερινη βαση. Σκεφτομαι μολις με το καλο τελειωσει η εξεταστικη να παω σε καποιον ψυχολογο. Λετε να βοηθησει; Γενικα ειμαι κλειστος χαρακτηρας και απ οτι φαινεται εχω πολυ χαμηλη αυτοεκτιμηση και αυτοπεπεοιθηση. Επισης, ειμαι πολυ αγχωδης. Και μονο στην ιδεα να μη περασω ολα τα μαθηματα την νεα χρονια που θα μας ερθει, με πιανει τοσο αγχος που μπορει να μην κοιμηθω και ενα ολοκληρο 24ωρο. Οι γονεις μου ειναι πολυ υποστηρικτικοι ολα αυτα τα χρονια αλλα εχουν κι εκεινοι τα δικα τους προβληματα και δε τους λεω τιποτα για τα αγχη μου. Θελω να τελειωνω οσο το γρηγοροτερο γινεται με τη σχολη, πρωτα πρωτα για μενα, για τον κοπο, τα ξενυχτια, τα αγχη και να κανω και περιφανους τους γονεις μου. Ωρες ωρες πανω στο διαβασμα νιωθω οτι τζαμπα χανω χρονο, οτι δε θα περασω το μαθημα, οτι ολοι οι κοποι τοσων ετων θα πανε χαμενοι και αλλα τετοια ωραια. Οποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα πολυ. Καλες γιορτες και ευχομαι το νεο ετος υγεια, ψυχικη και σωματικη, και ο καθενας να κανει αυτο που ονειρευεται!