Κρίσεις πανικού, φοβίες και χρόνια θεραπεία. Υπάρχει λύση τελικά???
Καλησπέρα,
το όνομα μου είναι Ειρήνη και από το 1992 προσπαθώ να βρω μια λύση για να μου φύγουν όλα όσα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Το 1992 άρχισα να ζαλίζομαι λίγο, ήταν η τελευταία χρονια στη σχολή, είχα στεναχωρεθεί και λίγο κι έτσι πήγα κι έκανα εξετάσεις και απλά ο γιατρός μου έδωσε λίγο σίδηρο, το οποίο μου τσάκισε το στομάχι. Άρχισα να ζαλίζομαι περισσότερο κι έτσι πήγα σε άλλο γιατρό και μου έδωσε seroxat και βενλαφαξίνη σε πολύ ήπια μορφή. Αυτή ήταν η αρχή των προβλημάτων μου. Με το πρώτο, και που βέβαια ήταν και το τελευταίο, seroxat άρχισαν τα πάντα, κρίσεις πανικού, φοβίες, σκέψεις αυτοκτονίας και όλα τα γνωστά. Η χειρότερη κρίση πανικού που μου έφερε ήταν 4 Δεκεμβρίου 1992 και όταν συνήλθα λίγο είχα πίεση 3 και 6 :( Έψαξαν οι δικοί μου και βρήκαν έναν καλό γιατρό και άρχισα αγωγή με anafranil, xanax και κάτι άλλο για να ανέβει λίγο η πίεση μου. Φυσικά από εκείνη την ημέρα ξαναβγήκα έξω μόνη μου στις 4 Απριλίου 1993. Μέχρι τότε ήμουν μέσα στο σπίτι και πέρασα πολύ δύσκολα. Έτσι συνέχισα και άρχισα να γίνομαι καλύτερα, ώσπου μία καλή μέρα στο 1999 κατάφερα κι έκοψα τα πάντα και είχα βρει τον παλιό μου εαυτό και ήταν τέλεια.
Το 2002 γίνεται κάτι και με επηρεάζει πάρα πολύ. Ξαναπάω στο γιατρό μου και με βάζει πάλι στα φάρμακα. Δοκίμασα αρκετά και καταλήξαμε στα effexor τα οποία όταν καταργήθηκαν τα απλά και υπήρχαν μόνο τα xr άρχισαν να με πειράζουν στο στομάχι κι έτσι είχα περισσότερο άγχος. Το λέω στο γιατρό και μου δίνει συμπληρωματικά το trileptal. Οι πρώτες μέρες ήταν καλές, όμως μετά από λίγο άρχισα να έχω υπερένταση, να μην μπορώ να κοιμηθώ, να με ενοχλεί και ο παραμικρός ήχος, με αποτέλεσμα να μου αυξήσει το trileptal και να μου μειώσει το effexor. Τελικό αποτέλεσμα? Μία πάρα πολύ δυνατή κρίση πανικού τον Σεπτέμβριο του 2007. Βέβαια, ξέχασα να αναφέρω ότι ο γιατρός πλέον είχε τόσο πολύ κόσμο και σχεδόν καθόλου ώρα για τους ασθενείς. Αλλάζω γιατρό αφού έψαξα πολύ καλά και πάω. Μου δίνει το arvifax το οποίο είναι ίδια ουσία με το effexor σε συνδυασμό με xanax και βέβαια κόψαμε το trileptal. Μέχρι και σήμερα κάνω θεραπεία με πολλές παρενέργειες και η πιο έντονη, τρελούς πονοκεφάλους για τους οποίους μου έδωσε inderal προληπτικά. Σήμερα πήγα και είπα δεν αντέχω άλλο με όλα αυτά, να βρούμε κάτι άλλο με λιγότερες παρενέργειες γιατί το arvifax μου φέρνει αρκετά και μου βάζει παράλληλα το cipralex, που δεν το έχω ξαναπάρει. Διάβασα λίγο τις οδηγίες βέβαια και φοβήθηκα, αλλά θα δείξει. Έχω δοκιμάσει πάρα πολλά, έχω πάει και σε ψυχολόγο και κόντεψα να του κάνω εγώ ψυχανάλυση.
Σκέφτομαι πλέον και την ομοιοπαθητική, έχω διαβάσει για την θεραπευτική ύπνωση. Έχω κολλήσει, δεν ξέρω τι να κάνω. Βαρέθηκα με όλα αυτά. Καμιά συμβουλή???