Καλησπέρα,μπορεί κάποιος να μου περιγράψει τα σωματικά συμπτώματα της κατάθλιψης πως νιώθει,καθώς έχω αγχώδη διαταραχή κ αρρωστοφοβία αλλά θεωρώ ότι αρχίζω να θεωρώ οτι υπάρχουν κ δείγματα κατάθλιψης σιγά σιγά.
Printable View
Καλησπέρα,μπορεί κάποιος να μου περιγράψει τα σωματικά συμπτώματα της κατάθλιψης πως νιώθει,καθώς έχω αγχώδη διαταραχή κ αρρωστοφοβία αλλά θεωρώ ότι αρχίζω να θεωρώ οτι υπάρχουν κ δείγματα κατάθλιψης σιγά σιγά.
τί εννοείς;
τα πιο σύνηθη είναι η κόπωση, η ευερεθιστικότητα, η ανηδονία.
τσέκαρε εδώ μια λίστα και καλου κακού μίλησε με τον γιατρό σου
Δεν ξέρω κάθε μέρα μου έρχεται τάση λιποθυμίας ναυτία κάνω μπάνιο λαχανίαζω φοβάμαι να βγώ έξω γιατί δεν έχω δύναμη...είμαι και αρκετά αδύνατη μου λένε ότι είναι ψυχολογικό γιατί κατα βάση έχω αγχωδη διαταραχή φοβάμαι μην είναι κάτι παθολογικό...υποφέρω
ο γιατρός που σε διέγνωσε μπορεί να σε βοηθήσει, αν μπορείς επικοινώνησε μαζί του.
μήπως έχεις αναιμία ή κάποια έλλειψη βιταμίνης;
Δεν έχω ελλείψεις αλλά δεν ξέρω κ τι στο καλό έχω...Μπορεί το άγχος ν έχει φέρει τόση σωματική κατάπτωση μου φαίνεται αδιανόητο.
Κατάπτωση. Νιώθεις σαν βάρος στο στήθος. Κόβεται η όρεξη σου να κάνεις πράγματα. Κάθεσαι στον καναπέ με το ένα χέρι ακουμπισμένο στο μάγουλο και το πρόσωπο με ελαφρά κλίση προς την πλευρά του χεριού και σκέφτεσαι πηγαίνοντας από τη μία σκέψη στην άλλη μέσα σε ένα συναίσθημα λύπης το οποίο μπορεί να χει σκαμπανεβάσματα ανάλογα με τη δεδομένη κάθε φορά σκέψη. Κι οι σκέψεις αυτές είναι αρνητικά συμβάντα από το παρελθόν ή αρνητικές προβλέψεις για το μέλλον, αν και συμβαίνει να κάθεσαι στον καναπέ απλά λυπημένος και να μην σκέφτεσαι τίποτα.
Η κατάθλιψη μπορεί να ναι από λύπη ως το κυρίαρχο συναίσθημα, έως να σε έχει κυριαρχήσει ένα συναίσθημα απόγνωσης και εντονότατης λύπης, σαν μια ανάμεικτη συναισθηματική κατάσταση που μέσα στη σκέψη σου μοιάζει σαν νέφος που κάλυψε τα πάντα και σου χει κόψει κάθε ελπίδα.
Το άγχος είναι όταν πνίγεσαι μες σ' ένα ποτήρι νερό για κάτι συγκεκριμένο που έκανες ή σκοπεύεις να κάνεις με συγκαλυμμένο φόβο ότι αυτό το κάτι, για διάφορες αιτίες και λόγους που σκέφτεσαι, θα σου βγει στραβό. Μπορεί βέβαια τα γενεσιουργά του αίτια να είναι περισσότερα του ςνόες, πχ περισσότερες της μιας έγνοιες, σκοτούρες, και μια προδιάθεση, ως γνώρισμα του χαρακτήρα σου, το οποίο ξυπνάει όποτε βρεθείς σε θέματα που ο εαυτός σου έμαθε ως αυτοποιημένη πια κίνηση να ξυπνάει το άγχος. Το άγχος συνοδεύεται συνήθως από ταχυπαλμία, εφίδρωση, κι αν είναι έντονο από κόπωση και αίσθημα αδυναμίας ή και ρίγους αφού χτυπάει και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Στην κατάθλιψη, πρώτα ψάξε για κοντινούς σου θετικούς ανθρώπους και επεδίωξε μια καλή συζήτηση μαζί τους που να χει και διάρκεια, για θετικά πράγματα έστω κι αν αυτά αφορούν περί ανέμων και υδάτων. Θα δεις τότε έστω κάποια διαφορά στη διάθεση. Κι επιδιώκεις τέτοιες επικοινωνίες να τις κάνεις όλο και συχνότερα. Με το άγχος είναι να βρεις το κουράγιο μέσα σε κεινη την κατασταση να βάλεις τα πράγματα κάτω αντικειμενικά στις πραγματικες τους διαστάσεις διότι το άγχος έχει και το χαρακτήρα της υπερβολής και της μεγέθυνσης αυτών στα οποία το άγχος αφορά.
Ευχαριστώ πολύ για την πιο ουσιαστική απάντηση που έχω πάρει...ευτυχώς είμαι εξωστρεφής και έχω άτομα δίπλα μου!το πρόβλημα μου κατά βάση είναι το άγχος κ κυρίως άγχος υγείας,δεν μπορώ να χωνέψω ότι όλα αυτά τα σωματικά που νιώθω και η κατάπτωση είναι απο αυτό,σα να αρνείται ο εγκέφαλος να το δεχτεί.Κάθε μέρα με βασανίζει η σκέψη μν έχω κάτι κ δν μου το βρίσκουν,βασανίζω τους δικούς μου όλους λεγοντάς τους κάθε μέρα σε τι γιατρό θα πάω.Δεν έχω δύναμη για τις απλές καθημερινές συνήθειες.
ioannis2 διάβαζα το ποστ σου καθισμένη στον καναπέ με το ένα χέρι ακουμπισμένο στο μάγουλο και το πρόσωπο με ελαφρά κλίση προς την πλευρά του χεριού και σκέφτεσαι πηγαίνοντας από τη μία σκέψη στην άλλη... πραγματικά η πιο ακριβής περιγραφή της κατάστασης! Ελπίζω να μην το περνάς αυτή την στιγμή αλλά να το βίωσες στο παρελθόν, να το έχεις ξεπεράσει και να το αναγνωρίζεις!
η ελλειψη ενεργειας ειναι σωματικο συμπτωμα κτθλψης , ακομη και για πραματα που παλια σευχαριστουσαν , και η αδρανεια ........για ευχαριστα πραματα παντα , γιατι αν μιλαμε για κατι δυσαρεστο η κοπιωδες , αναφερομαστε σε τεμπελια .....
Δεν υπάρχει τεμπελιά. Όλοι θέλουμε να περνάμε καλά απλώς μερικές φορές το μυαλό μας είναι σε τόσο σκοτεινά σημεία που δε θέλουμε να κάνουμε τίποτα αυτό τα λέει όλα
τεμπελειά υπάρχει και είναι οκ να είσαι τεμπέλης γιατί η ζωή είναι μικρή και δεν είναι όλα υποχρεώσεις.
η διαφορά είναι με το πώς αισθανεσαι.
στην τεμπελειά δεν κάνεις κάτι κι είσαι οκ με αυτό.
στην ψυχιική ασθένεια δεν κάνεις κάτι και αισθάνεσαι άσχημα πριν το κάνεις, δεν ξέρω αν το έθεσα σωστά.
Παιδιά ανησυχώ...δεν ξέρω τι έχω πια....περπατάω κ αγκομαχάω θολούρα στο κεφάλι ναυτία σβημάρα δεν μπορω να κάνω βήμα ψυχ μ είπε να ξεκινήσω αγωγή κ φοβάμαι ...είναι δυνατον απο ψυχολογικά ολο αυτό ...δεν βγαζω λίγο περπάτημα
Κ εγώ όλο ψάχνω...είμαι κ υπερβολικά αδύνατη δεν ξέρω αν παίζει κ αυτό ρόλο...κ εγω 4 μ 5 μήνες παλεύω με γιατρούς...αλλά ανησυχώ γιατί δεν βγάζω το περπάτημα με τίποτα αγκομαχάω ζορίζομαι λαχανιάζω δυσφορώ...smath είσαι σε αγωγή;
Ακριβωωωως τα ίδια! Δεν μπορώ με κόσμο με πιανει δυσφορία, εχω ενα τρεμουλο συνέχεια, το βράδυ τιναζομαι συνέχεια και δύσπνοια πολλες φορές μεσα στην ημέρα. Ζαλάδα, θολη όραση, εξάντληση, ταση λιποθυμίας και ενα αισθημα οτι θα πάθω κατι (συνέχεια), αισθημα παλμων . Ολα αυτα. Ξεκίνησα αντικαταθλιπτικά μια εβδομαδα πριν αλλα επειδη με πειραξανε τα κοψαμε τωρα και θα ξεκινησω σε λιγες μερες μιση δοση.
Οταν λεω οτι με πειραξε εννοώ οτι στην αρχή αυξάνουν το άγχος, την ανησυχία και σου κουδουνιζει το κεφάλι (μάλιστα εγω τα εκοψα για λιγο γιατι μου δημιουργούσε ενα τρεμουλο σαν να παθαινεις ηλεκτροσόκ).Βέβαια οι παρενέργειες ειναι διαφορετικές σε καθε οργανισμό και εξαρτάται απο το καθε αντικαταθλιπτικο. Θέλει υπομονή τις πρωτες μέρες.
καλησπερα μηπως εισαι πολυ αδυνατη στα κιλα??δες τον δεικτη μαζας σωματος σου αν εισαι ελλειποβαρης μηπως ειναι λογω κιλων.οι ζαλαδες δεν ειναι παντα συμπτωματα καταθλιψης.η καταθλιψη ειναι μονιμη χαμηλη διαθεση ,τασεις για ασχημες σκεψεις και γενικα ενα αισθημα θλιψης μονιμο.οι πονοκεφαλοι ζαλαδες δεν σημαινει απαραιτητα οτι εχεις καταθλιψη ισως να ειναι απο τα κιλα να ρωτησεις τον γιατρο σου.
Μου λένε οτι τα κιλά μου παίζουν ρόλο στην κατάπτωση απο το αγχος...απλά εγώ δεν τα δέχομαι όλα αυτά κ νομίζω οτι κάτι παθολογικό εχω κ ψαχνω κ ψαχνω...
καταρχας ξεκινα με καλη διατροφη κοψε την ζαχαρη η οποια ειναι υπευθυνη για ζαλαδες ημικρανιες και για πολλα αλλα και κοψε και τα επεξεργασμενα τροφιμα.μετα μιλα με εναν παθολογο να σου πει.το πιο πιθανο ειναι λογω κιλων επειδη εισαι αδυνατη να αισθανεσαι ετσι.κανε και γενικες εξετασεις.αλλα προς Θεου μην παιρνεις χαπια για καταθλιψη χωρις καν να εχεις δεν θα σε βοηθησουν εδω δεν βοηθανε ουτε κ μας που εχουμε καταθλιψη.
Έχω αγχώδη διαταραχή αρρωστοφοβία κ ήπια κατάθλιψη κάνω ψυχοθεραπεία κ μ παρέπεμψε σε ψυχίατρο για αγωγή..οκ έχω ψυχολογικό πρόβλημα απλά ανησυχώ αν η τόση κατάπτωση κρύβει κ κάτι άλλο;γτ δεν είναι λογικό να αγκομαχάω με 2 βήματα
εκανες γενικες εξετασεις αιματος;με ηπια καταθλιψη καλο θα ηταν να μην παιρνεις χαπια καταθλιψης διοτι μετα αυτα πολυ δυσκολα κοβονται.εφοσον δεν εχεις μειζονα καταθλιψη οπως εγω ειναι κριμα και αδικο να παιρνεις χαπια και να μπεις σε αυτο το λουκι.για την ηπια καταθλιψη ειναι παρα πολυ αποτελεσματικα ο κουρκουμας και το john wort σπαθοχορτο.απλα μην παρεις χαπια για το τιποτα δεν αξιζει.
Υποφέρω όμως απ το άγχος δεν είμαι λειτουργική δεν μπορώ να δουλέψω να αναπνεύσω πονάω εμμονές με την υγεία κρίσεις πανικού
Κι εγω τα ίδια....
πηγαινετε και στην εκκλησια τωρα που ειναι χαιρετισμοι καθε παρασκευη θα σας κανει πολυ καλο.γενικα να πατε προς τον Χριστο και το αγχος θα φευγει.ρωτηστε και τον ψυχιατρο σας για θεραπειες με ελαφρια αντικαταθλιπτικα οχι χαπια ομως αλλα φυτικα σκευασματα.μην πατε στα χαπια χωρις να εχετε κατι σοβαρο.
Εχω πάρει πολλά φυτικά κ ομοιοπαθητική διαλογισμοί βελονισμοί τίποτα....είναι μονόδρομος όταν δεν μπορείς να αναπνεύσεις κ είσαι ράκος...το θέμα είναι με την αγωγή να καταλαγιάσουν όλα αυτά...
Το σωμα μας πολλές φορές δείχνει την υγεία ή την αρρώστια του μυαλού
κατάθλιψη = δεν έχεις όρεξη για τίποτα ,είσαι μονίμως ξαπλωμένος ,παίρνεις αρκετά κιλά (από τα αντικαταθλιπτικά συνήθως),συνεχής έλλειψη ενέργειας και μερικές φορές και ζαλάδες, τάσεις αυτοκτονίας ή νιώθεις οτι θα πάθει κάποιος δικός σου κακό συνεχώς, νευρικότητα, άρνηση , παραισθήσεις , νιώθεις ότι όλοι λένε πράγματα εναντίον σου και ότι σε κοροιδεύουν.
Τα φαρμακα σασ κοβουν την ενεργεια κι εσεισ αντιδρατε στη μειωμενη ενεργεια παρατωντασ τα παντα δεν ειναι ετσι πρεπει να αντιμετωπισετε ολα στα ισα με τα φαρμακα φταιει το πωσ μεγαλωσατε οταν εισασταν παιδια δεν παιζατε για να εχετε αυτογνωσια τα ορια σασ ωσ παιδια
Αυτα απο το μετωπο
Και εγώ μια απ'τα ίδια..
Πρώτη φορά μπαίνω σε τέτοιο forum.
Εδώ και 6 μήνες ξεκίνησαν ζαλαδες, αρρυθμίες, έκτακτες συστολες, αϋπνία, έλλειψη ενέργειας, λαχανιασμα κλπ
Έχω πάει σε ότι γιατρό μπορείς να φανταστείς και άκρη δεν έχω βγάλει.
Ολοι μου είπαν να πάρω cipralex.
Δοκίμασα για μια εβδομάδα και έγινα χειρότερα.
Όσο και να κάνω υπομονή όπως μου είπαν δεν μπορούσα ούτε να κοιμηθώ.
Τωρα ξεκίνησα remeron.
Υπνηλία φουλ και οι ζαλαδες εκεί.
Σε καμία περίπτωση δεν έχω κατάθλιψη.
Έχω όρεξη να κάνω πράγματα αλλά αυτή η μόνιμη ζαλάδα με αγχώνει και έχω φτάσει στο σημείο να φοβάμαι να παω στην δουλειά μου.
Πριν 6 μήνες περπατούσα 10χλμ την ημέρα και έκανα Βάρη και μπανιο στην θάλασσα χειμώνα καλοκαίρι.
Αυτό που με αγχώνει είναι οι ζαλαδες και οι αρρυθμίες.
Επιμενουν οι γιατροί ότι είναι άγχος.
Έχω κλείσει 2εβδομαδες με remeron.
Προς το παρόν δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Δεν πέρασε η αϋπνία με το ρεμερον; Πόσα μιλιγκραμ παίρνεις; Το cipralex μια χαρά ήταν αλλά δεν βοηθάει απ'την αρχή στον ύπνο οπότε θα έπρεπε να σου είχαν δώσει και ζαναξ για πριν κοιμηθείς. Επίσης έπρεπε να περιμένεις πάνω από μήνα για να δεις κάποια βελτίωση. Εγώ στο δίμηνο με 10mg cipralex ήμουν κάπως καλύτερα και πάλι έκανα αύξηση δόσης. Θέλω να πω ότι θέλει χρόνο. Το ρεμερον δρα πιο γρήγορα.
Το remeron βοήθησε στον ύπνο με το παραπάνω.
Με έχει κανει κοτόπουλο.
Παίρνω 15mg μισό δηλαδή.
Πρόβλημα στον ύπνο δεν είχα.
Το cipralex μου το είχε δημιουργήσει.
Απλά με cipralex ενώ πήρα και Xanax ένιωθα σαν κάψιμο σε όλο το σώμα την νύχτα και υπέφερα.
Τωρα τρομάζω να ξυπνήσω.
Είμαι στις 2 εβδομάδες με remeron αλλά όλη μέρα οι ζαλαδες και ψιλό βουητό στα αυτιά εξακολουθούν.
Δεν έχουν βελτιωθεί καθόλου.
Στο πρώτο σου μήνυμα την αϋπνία την αναφέρεις σαν σύμπτωμα μαζί με όλα τα άλλα που αναφέρεις. Το cipralex δεν βοηθάει άμεσα στον ύπνο αλλά έμμεσα μειώνοντας το άγχος και καλυτερεύοντας τη διάθεση αλλά παίρνει χρόνο για την έμμεση δράση. Για το ρεμερον τώρα. Καταρχάς είναι ακόμη νωρίς για να δράσει πλήρως. Άλλες δύο εβδομάδες χρειάζεται σίγουρα για να δεις κάποιο αποτέλεσμα. Μετά μίλα με τον γιατρό σου. 15mg θεωρείται η δόση έναρξης, ειδικά αν έχεις πολύ άγχος μάλλον δεν θα σε καλύψει. Μη σκέφτεσαι όμως ότι η μεγαλύτερη δόση θα σου προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη υπνηλία κλπ γιατί δεν ισχύει. Βέβαια κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός οπότε βλέποντας και κάνοντας. Περαστικά.
Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά, έχεις δίκιο.
Αϋπνία είχα όταν ξεκίνησα cipralex.
Γυρνώντας στο remeron είχα το αντίθετο.
Μίλησα με doctor νωρίτερα και μου είπε να συνεχίσω remeron απλά να το κάνω 1/4 για να μην είμαι πολύ down το πρωί.
Και εφ'οσον με πείραξε το cipralex να ξεκινήσω παράλληλα μαζί με το remeron το brintellix.
Απλά να το παίρνω πρωί αυτό.
Δεν ξέρω...ειμαι και κατά των χαπιών και είμαι σε μεγάλο δίλημμα ρε γμτ..
Θα δω, θα πάρω και δεύτερη γνώμη μάλλον.
Ευχαριστώ πολύ για τα περαστικά και το ενδιαφέρον
Έχει λογική αυτό που σου είπε με την έννοια ότι σου κρατάει το ρεμερον σε δόση πολύ χαμηλή στην οποία δουλεύει μόνο ως υπναγωγο για να μην έχεις τα ίδια προβλήματα με το δεύτερο αντικαταθλιπτικό ως προς την αϋπνία. Το brintellix δεν το έχω δοκιμάσει οπότε δεν έχω άποψη, ξέρω ότι είναι SSRI. Ούτε εγώ θέλω, αλλά άμα χρειάζεται...μη μείνεις μόνο στο χάπι, προσπάθησε να εντοπίσεις την αιτία του άγχους και να την αντιμετωπίσεις. Καλή συνέχεια.
Μετα απο 1 μήνα αγωγής ήμουν κάπως καλά σήμερα απανωτές τάσεις λιποθυμίας να πέφτει απότωμα το αίμα απ το κεφάλι κ το σώμα είμαι 5η μέρα που άρχισα ολόκληρο το χάπι...ανησυχώ μήπως κάτι έχω όπως κ πρίν κ δεν είναι ψυχολογικά όλα αυτά εν τέλη.
Και εγώ στην ίδια κατάσταση είμαι...
3 γιατροί 3 διαφορετικές γνώμες.
Άλλος μου λέει να αυξήσω το remeron άλλος να πάρω παράλληλα brintellix.
Εγώ εξακολουθώ και έχω ένα μόνιμο βουητό στα αυτιά και ψιλοζαλαδα και όπως και εσύ πιστεύω ότι κάτι άλλο παίζει.
Η έχω κάποιο παθολογικο θέμα που δεν το έχουν βρει η αυτό οφείλεται στα φάρμακα.
Ξεκίνησα δουλειά κανονικά και όσο και να ξεχνιεμαι εκεί το βουητό παραμένει όλη μέρα.
Έκανες κάτι άλλο;
Πως είσαι τώρα;
Μήπως είναι παρενέργεια του φαρμάκου;
Τώρα κάθε μέρα ζαλίζομαι αρκετά κ ναυτία όλη μέρα έχω κουραστεί με όλα αυτά ξεκίνησα δουλειά μετά απο 1 μήνα αναρρωτικής κ ζορίζομαι να τη βγάλω κ είναι κ τηλεργασία.η ψυχ μ λέει δν νομίζει να είναι από τα χάπια 1 μήνας αγωγής κ δν βλέπω προκοπή κ βάζω κακές σκέψεις αν είναι ψυχολογικά η παθολογικά