Χωρισμός, κατάθλιψη και zoloft
Εδώ και μήνες είμαι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ένας χωρισμός, μετά από πολλά χρόνια κοινής ζωής, έχει φέρει τα πάνω κάτω στο μέσα μου. Επισκέφτηκα ψυχίατρο στα μέσα Γενάρη. Αφού μιλήσαμε για την κατάσταση μου συνέστησε να πάρω αντικαταθλιπτικά, συγκεκριμένα τα entact και xanax. Ξεκίνησε την αγωγή από τα 5mg και πέρασα στα 10mg. Ζάναξ έπαιρνα μέρα παρά μέρα, ένα χάπι στα 0,25 mg. Το entact μου έδωσε κάποια ώθηση. Μέσα σε δέκα μέρες ένιωθα κάπως καλύτερα, έκανα σχέδια για το μέλλον και γενικά διαχειριζόμουν ικανοποιητικά την καθημερινότητα. Όμως στις 20 μέρες μου προκάλεσε μεγάλη διέγερση. Ένιωθα ανήσυχος αν και δεν βίωνα θλίψη. Ο ψυχίατρος μου είπε να τα διακόψουμε και να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Πρότεινε το Zoloft. Μια εβδομάδα στα 50mg και μετά πέρασμα στα 100mg παράλληλα με ζάναξ δυο φορές την ημέρα από 0,25mg. Είμαι στις 22 μέρες αλλά δεν βλέπω καμιά βελτίωση. Είμαι μέσα στη θλίψη δεν έχω διάθεση να βγω έξω. Βέβαια εργάζομαι κανονικά, δεν έχω πρόβλημα στη δουλειά. Εκεί που απέφευγα το ζάναξ νιώθω να το θέλω γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ από τις σκέψεις. Βέβαια έχει μια εβδομάδα που η πρώην πια σύντροφος έφυγε από την πόλη μου μέναμε. Έχουμε καθημερινή τηλεφωνική επαφή αλλά νιώθω μεγάλη μοναξιά. Φοβάμαι μη τυχόν και δεν με πιάνει το Zoloft. Για το ζάναξ φοβάμαι το ενδεχόμενο εθισμού γιατί από όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το χωρισμό έπαιρνα σποραδικά κάνα δυο χάπια μες την εβδομάδα για τουλάχιστον έξι μήνες. Ξέχασα να πω ότι έχω σχεδόν μηδενική λίμπιντο πια. Πόσο διάστημα κάνει περίπου να δράσει το συγκεκριμένο αντικαταθλιπτικό;