Έχετε κάνει γενική νάρκωση; Τι εμπειρίες έχετε; Κυρίως μετά τη διαδικασία. Πόσο σας πήρε να συνέλθετε; Τι νιώθατε;
Printable View
Έχετε κάνει γενική νάρκωση; Τι εμπειρίες έχετε; Κυρίως μετά τη διαδικασία. Πόσο σας πήρε να συνέλθετε; Τι νιώθατε;
Δεν θυμαμαι να ένιωσα τίποτα, αλλά θα σου πω κάτι χαρακτηριστικό που μου έμεινε και το θυμάμαι ακόμα μετά από 30 χρονια. Κάθε φορά που έβηχα με πονούσαν τα ράμματα. Εγώ έβηχα για κανα διημερο ή τριήμερο μετά τη νάρκωση και πονούσα. Και με το γέλιο πονούσα πάλι, αλλα σε αυτό δεν εφταιγε η ναρκωση!
εχω κανει ολικη ναρκωση , εκανα δυο μερες να συνελθω , και blackout ναρκωση , που εχεις τις αισθησεις σου αθικτες , δεν το καταλαβαινεις ομως , αφου με ρωτησαν τονομα μου και τοπα στα Αγγλικα , παντως αμεσω μετα πηρα ταυτοκινητο μου μου πηγα σπιτι.......
Την Τρίτη πρέπει να μπω για μια μικρή επέμβαση και έχω αγχωθεί. Αρχικά μου είπαν με μέθη αλλά μίλησα χθες με το γιατρό και είπε ότι θα γίνει με γενική αναισθησία. Μάλλον θα το ακυρώσω. Αύριο πρέπει να πάω για τον προεγχειρητικό έλεγχο στην κλινική. Το ακύρωσα ήδη μία φορά την προηγούμενη εβδομάδα. Φοβάμαι αφάνταστα την νάρκωση.
Εμενα μου Χαν δώσει ένα αγχολυτικό πιο πριν που με έκανε φουλ χαρούμενη και πέρασα γενικα καλά στην διαδικασία πριν. Στο μετά στην ανάνηψη ενιωθα ότι δεν εχω οξυγόνο και ήταν αρκετά τρομακτικό γιατι δεν μπορουα να μιλήσω η να κουνηθω. Απλα θυμάμαι πόσο ήθελα να φωνάξω βοήθεια. Πιθανότατα ξύπνησα νωρίτερα η κάτι τέτοιο. Ήμουν στο εξωτερικό όμως δεν ξέρω πως είναι στην Ελλάδα η όλη φάση.
επιτρέπεται αγχολυτικό πριν τη νάρκωση; Θα ρωτήσω αύριο. Φοβάμαι κυρίως μετεγχειρητικές επιπλοκές, όχι δηλαδή όσο θα είμαι στην κλινική, αλλά όταν θα γυρίσω σπίτι γιατί μου είπαν ότι δεν θα διανυκτερεύσω εκεί και ότι δεν είναι απαραίτητο. Και ειδικά το αίσθημα του βάρους στο στέρνο δεν το αντέχω καθόλου. Ντρέπομαι βέβαια να το ακυρώσω δεύτερη φορα, αλλά τι να κάνω. Ίσως προσποιηθώ ότι έχω κόβιντ για να μην με δεχτούν. Υποτίθεται ότι πριν την εισαγωγή θα μου κάνουν τεστ, αλλά ίσως πάρω τηλέφωνο και πω ότι βγήκα θετικός στο ράπιντ.
Τι να σου πω Αντώνη. Ήρθε η νοσοκόμα μου τό έδωσε κανα 20 λεπτό πριν και μου είπε είναι για να σου φύγει το άγχος. Δεν ρώτησα παραπάνω απλα το πήρα και όντως απέκτησα κια τρομερή ευφορία. Μακάρι να χα μάθει ποιο ήταν χαχαχα. Στο εξωτερικό μάλλον επιτρέπεται. Μην το σκέφτεσαι πολύ απλα κάντο. Όλα καλά θα πάνε. Εξάλλου μια μικρή επέμβαση είναι όπως είπες. Ελάχιστες οι πιθανότητες για επιπλοκές. Πρπεει να σαι πολύ άτυχος και παράλληλα άσχετος ο γιατρός για να συμβεί
Με αγχωνει και το ότι δεν μπορω να φαω δώδεκα ώρες πριν. Παθαινω υπογλυκαιμιες, αν δεν φαω πριν κοιμηθω έχω ζαχαρο 70. Θα το ακυρωσω. Απλα ντρεπομαι να ξαναπαρω το γιατρό. Δεν θα παω για τον προεγχειρητικο ελεγχο και έτσι δεν θα μπορεσουν να το κάνουν.
Τελικά αποφάσισα να μην προσποιηθω ότι έχω κοβιντ. Θα περιμένω να με πάρει τηλ ο γιατρός να με ρωτησει αν πήγα για τον έλεγχο και θα πω "α για σήμερα ήταν; Νόμιζα ότι εννοουσατε την άλλη εβδομάδα". Κι έτσι θα αναγκαστεί να το αναβάλλει.
Βέβαια μπορεί να μου πει να πάω οταν με πάρει τηλέφωνο, αλλά θα του πω ότι είμαι εκτός πόλης. Πού θα πω ότι είμαι όμως; Ίσως πω ότι έφυγα για Πάσχα. Είναι όμως φίλος του πατέρα μου, λέτε να τον πάρει τηλέφωνο να τον ρωτήσει; Ίσως δεν το σηκώσω και τον πάρω εγώ τηλέφωνο το απόγευμα όταν πια θα είναι αργά για να γίνει ο έλεγχος. Βέβαια μπορεί να το βάλει και Πέμπτη γιατί και την προηγούμενη εβδομάδα την Πέμπτη ήταν. Πφφφ....
Καταρχας ρωτα τον γιατρό πόσες ώρες θα είναι η επέμβαση αν και δεν παιζει ρόλο και γω πηγαινα για 2ωρο αλλα κρατουσαν 3,5-4 ωρες. Εχω κάνει 2 εγχειρησεις ,η μια με επισκληρίδιο, συν μια μέθη...μεσα σε 3 χρονιες . Δεν θυμάμαι τίποτα ασχημο μόνο την ώρα που με ξύπναγαν που κανει κρυο στα χειρουργεία. Μονο αν είσαι πάνω απο 70 χρ και για κάποιες επεμβάσεις εχεις λόγο να φοβασαι, ολα θα πανε καλά
Δεν εχει νόημα να το ακυρώνεις. Κάποια στιγμή θα το κάνεις ούτως η άλλως. Οποτε καντο τωρα να τελειώνεις.
40 λεπτα θα διαρκεσει πάνω κάτω,μπορει και λιγότερο.
Λοιπον με πήρε τώρα ο γιατρός τηλέφωνο πρωινιατικα και μου λέει να μην φαω τιποτα και να ερθω σήμερα. Αδειασε λέει μια θέση στο χειρουργείο,τι σημαίνει αυτό; Ξεπαστρεψαν καποιον; Δεν πάω. Μου ειπε να παρω τηλ την προισταμενη να την ενημερωσω. Θα παρω και θα πω να γινει μετά το Πασχα. Εντωμεταξυ του λέω στο τηλέφωνο ότι φοβαμαι τη νάρκωση και λέει ας το κάνουμε με μέθη. Διαβασα ότι αυτή η διαδικασία γίνεται με νάρκωση,πώς μου λέει ας το κάνουμε με μέθη; Με κοροϊδεύει;
Να σου πω κάτι; Παραλογίζεσαι. Τι θα αλλάξει μετά το Πάσχα δηλαδή;
Κάνε την επέμβαση να ησυχάσεις, δεν είναι κάτι σοβαρό, ο ίδιος το είπες.
ειναι μια επεμβαση που πρεπει οπωσδηποτε να γινει, ή ειναι μια επεμβαση που εχεις ζητησει εσυ και μπορει να μην γινει;
τι ειδους επεμβαση ειναι; μπορει οντως να γινει με μεθη; γιατι δεν την προτιμας αφου ανησυχεις τοσο;
"αδειασε θεση", σημαινει οτι κατι αναβληθηκε προφανως...
Δεν ξέρω τι ακριβως ειναι αυτο που πρεπει να κανεις και τι προβλεπεται. Η μητερα μου ειχε κάνει νάρκωση για μια υπόθεση 30-40 λεπτών αλλα επειδη ήταν μιας ηλικιας και βαρια καπνίστρια εκανε αμαν να συνέλθει. Εσυ δεν εισαι 65+, είσαι?
Σίγουρα κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και παίζει ρόλο και σε τι φάση είσαι. Εγώ θυμάμαι τότε που είχα κάνει χειρουργείο στη μέση, είχα βρει μία νευροχειρούργο που είχαμε κουμπώσει πολύ καλά σαν άνθρωποι, μου ενέπνεε εμπιστοσύνη και γενικά θεωρούσα την επέμβαση σαν κάτι που θα γίνει για να ξεμπερδεύω με το πρόβλημά μου και δεν πήγα καθόλου αγχωμένη. Είχε ωραία ομάδα γύρω της, κάναμε πλάκες εκεί που με προετοιμάζανε, μου είπαν πάνω στη συζήτηση κάτι τύπου όπου να 'ναι θα κοιμηθείς και θα αράξεις κάνα 3ωρο ( τελικά γύρω στις 4 ώρες πήρε), μου δώσαν αναισθησία χωρίς καλά καλά να το καταλάβω κι όλα μια χαρά. Μετά με ξυπνήσανε, ήμουν λίγο ζαβλακωμένη, εκεί που με μεταφέρανε στο δωμάτιο ξαφνικά σκάσαν ένα σωρό σόγια που δεν τους είχα πει τίποτα και τους είχε ειδοποιήσει η μάνα μου από μόνη της, άρχισα τα καντήλια και εξαφανιστήκαν όλοι και ξύπνησα για τα καλά! ΧαΧαΧα!
Σημειωτέο ότι είμαι παχύσαρκη και βαριά καπνίστρια επίσης, είχαμε κάνει προεγχειρητικές εξετάσεις εξονυχιστικές τότε. Με είχε συμβουλεύσει όσο μπορώ να μην καπνίζω πριν το χειρουργείο και ειδικά μια μέρα πριν καθόλου.
Είναι αφαίρεση ενός μικρού πολυποδα. Είναι επι της ουσίας κάτι σαν επεμβατικη εξέταση. Ο πατερας μου που έχει κανει κάτι παρομοιο το έκανε με ολική αναισθησία. Κι εμένα με ολική αναισθησία μου είπε αρχικά, για αυτό και φοβουμουν. Τώρα μου λέει ξαφνικά ότι γίνεται και με μέθη. Δεν ξέρω τι να υποθεσω.
Το ξέρω ότι δεν αλλάζει κάτι με το να το αναβαλλω, απλως χρονικά αισθανομαι περισσότερο αγχωμενος τώρα και θα ήθελα να περασω τις γιορτές χωρίς το άγχος της ανάρρωσης και να σκέφτομαι οτι κάτι θα παθω απο την αναισθησία.
Στον προεγχειρητικο έλεγχο τι εξετάσεις σου εκαναν; εμένα μου είπαν θα με δει ο καρδιολογος και θα κάνω ουρολογικες και αιματολογικες και μια ακτίνα. Αρκούν αυτά;
Φοβαμαι ότι θα πέσει το ζαχαρο μου κατά τη διάρκεια της ναρκωσης. Και τις μετεγχειρητικες επιπλοκες. Αν δηλαδή παθω κάτι μετά στο σπιτι,λόγω της ναρκωσης.
Ο γιατρός δεν είναι καθόλου συνεννοησιμος και μου λεει αλλα κάθε φορά. Θα ζητησω να μιλησω με τον αναισθησιολογο μπας και βγαλω άκρη.
Τώρα πρεπει να πάρω το γιατρό για να το αναβαλλω αλλά ντρεπομαι. Το ειπα ήδη στην προισταμενη και μου είπε ότι δεν υπαρχει πρόβλημα αλλά μάλλον δεν ξέρει οτι το ανεβαλλα ήδη μια φορά. Επίσης αναρωτιεμαι γιατί επιμενει τόσο ο γιατρός. Μηπως φοβάται οτι είναι καρκίνος; Αλλά σε κάθε περιπτωση προτιμω μετά τις γιορτές, να χαλαρωσω απο αυτο το άγχος.
Σκίουρε εσύ επειδή κάνεις συχνά εξετάσεις, έχεις ήδη πολύ καλή εικόνα του εαυτού σου και υπάρχει ιστορικό λεπτομερές.
Τα βασικά είναι αυτά που λες, ακτινογραφία θώρακος, καρδιολογικός έλεγχος, αιματολογικές. Αυτές έκανα άμεσα πριν το χειρουργείο.
Εγώ έκανα με την ευκαιρία θυρεοειδή, ζάχαρο και φυσικά ακτινογραφίες, αξονικές και μαγνητικές λόγω του προβλήματός μου τις προηγούμενες βδομάδες πριν το χειρουργείο. Αιματολογικές έκανα και κάνω μια φορά το χρόνο και θυρεοειδή μια φορά στα 5 χρόνια επειδή έχουμε κληρονομικότητα στην οικογένεια, αλλά δεν έτρεχα και στους γιατρούς όλη την ώρα, οπότε τα κοιτάξαμε κι αυτά για να έχουμε πρόσφατη εικόνα.
Μπορεί να έχεις μια ψιλοϋπνηλία και ατονία τις επόμενες μέρες λόγω της νάρκωσης, μπορεί και όχι. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Θα σου δώσουν οι γιατροί οδηγίες, μην πανικοβάλλεσαι.
Δεν έχω πάρει ακόμα τον γιατρό. Δεν προλαβαινω για τον έλεγχο έτσι κι αλλιώς απλα νιωθω αβολα να τον παρω τηλεφωνο. Μήνυμα αν του στειλω δεν θα το δει. Να περιμενω να με πάρει αυτός; Αλλά αν δεν με πάρει και νομίζει ότι θα χειρουργηθω κανονικά αύριο;
Μπορεί να σκεφτει κάποιος μια δικαιολογία να πω στον γιατρο;
Εκανα γενικη αναισθησια πριν μια βδομαδα.Οταν ξυπνησα ετρεμα και είχα σπασμούς.Ζαλιζομουν λίγο και ειχα αναγουλες,δυστυχως εκανα και εναν εμετο και μου έκαναν ενεση αντιεμετικη.Δεν ειναι κατι φοβερο...Δε ξερω αν ειναι απο την αναισθησια ή την επέμβαση εγω νυσταζω ακομα και νιώθω ατονία
Στην τελευταία επέμβαση που έκανα, που ήταν πλαστική , όταν ξύπνησα, είδα το ρολόϊ να δείχνει 12.00 . Στις 13.05 , έφευγα από το νοσοκομείο όρθιος. Η νάρκωση δεν με πείραξε καθόλου. Ούτε ζαλάδα, ούτε εμετοί , ούτε ατονία . Έφαγα πολύ , πικάντικα και καλά !
Το ότι πόναγε η επέμβαση που είχα κάνει , ήταν τελείως άλλη υπόθεση . Από τη νάρκωση όμως τίποτε.
Έχω κάνει, μέθη, επισκληριδιο και γενική...σε διαφορετικές φάσεις....Γενική έκανα δύο φορές και η μία ήταν για κανένα 4 Ώρο...όπως είπαν πάρα πολλοί,εκτός από το κρύο που νοιώθεις,διότι ο οργανισμός είναι χαλαρός και γενικά στα χειρουργεία έχουν μια χαμηλή σταθερή θερμοκρασία ,και παρολου που είμαι πάρα πολύ φοβιτσιαρα όλα ήταν μια χαρά....εγώ είχα μετά και για 24 ώρες και επισκληριδιο...δεν καταλαβαίνεις τιποτα, όσο πιο πολύ έχεις οξυγόνο μετά την επέμβαση τόσο και πιο εύκολα για μένα συνέρχεσαι ..
Την έκανες τελικα την επέμβαση σκιουρε;