Καλημέρα σε όλους έχει τύχει σε κανέναν να έχει κάποιο ψυχοσωματικο η ψυχοσωματικα για αρκετό καιρό σε κανέναν και αν αυτό μετά από ποσό και με ποιους τρόπους υποχωρούν
Printable View
Καλημέρα σε όλους έχει τύχει σε κανέναν να έχει κάποιο ψυχοσωματικο η ψυχοσωματικα για αρκετό καιρό σε κανέναν και αν αυτό μετά από ποσό και με ποιους τρόπους υποχωρούν
Εγω εχω μυικες συσπασεις 1 χρονο τωρα καθημερινα και παντου. Δεν νομιζω οτι θα περασουν ποτε... Εκανα μυογραφημα, οκ. Η νευρολογος μου πε πως αν ηταν κατι θα χε φανει μετα απο τοσον καιρο. Επισης, εχω αρρυθμιες, οχι καθημερινα αυτες. Κι αυτες τις συνηθισα. Επισης, εχω 4 επεισοδια θολωσης οφθαλμων μεσα σε 6 μηνες. αυτο το τελευταιο ακομη το ψαχνω με εξετασεις...
Δοκιμασα για ενα διαστημα. Δεν εκανε κατι σπουδαιο στις μυικες συσπασεις, μου εξαφανισε τις αρρυθμιες, ομως. Τα σταματησα ομως οταν επαθα το επεισοδιο θολωσης που ετρεχα,εδω πια και με το ζορι.τρεφομαι.
Και εγώ μυικες συσπάσεις φωτοευαισθησια και τσιμπήματα στα χέρια πήγα σε νευρολογο φοβούμενος σκπ και έβαλε τα γέλια μου είπε ότι μπορεί να φταίει το βαρύ φόρτο εργασίας που είχα του είπα για μαγνητική και μ είπε δεν χρειάζεται
αρρυθμιες χρονια τωρα. απαλευετες ειναι οι ατιμες. επισης πλεον δεν μπορω να φαω τιποτα χωρις να νιωθω οτι παθαινω εμφραγμα
εγω την παρασκευη θα κανω οπτικα προκλητα, νευρολογικη εξεταση για να αποκλεισω τη σκληρυνση η τυχον αλλες νευρολογικες ασθενεις. Αν βγει αρνητικη, δεν ξερω αν θα ασχοληθω αλλο, ισως θα πρεπει να πειστω μετα οτι ακομη κι οι θολωσεις ορασης ειναι ψυχοσωματικο (αν και δυσκολευομαι να το αποδεχτω). Παντως, οι μυικες συσπασεις κι οι αρρυθμιες οντως ειναι ψυχοσωματικα μαλλον. Αλλα φοβαμαι οτι θα τα εχω μονιμα. Παντως στις αρρυθμιεε με βοηθησε το μαγνησιο.
Εύχομαι σε όλους να τελειώσουν αυτό μαρτυριο και καλη επιτυχία για της εξετάσεις εύχομαι να μην είναι απολύτως τίποτα
Aπο ψυχοσωματικά άλλο τίποτα,4 μήνες αγωγής κ έχω θέματα...ζαλάδες,σβημάρα,να� �τία,πόνο στο στήθος χαμηλότερης έντασης από πριν την αγωγή βέβαια αλλά κάθε μέρα είναι μία μάχη!
Και τα οπτικα προκλητα καλα.βγηκανε. Τι να πω πια; οτι θα θολωνε η οραση απο αγχος μου.φαινοταν αδιανοητο. . Να παω ξανα σε οφθαλμιατρο; Εχω κανει 2 φορες βυθοσκοπηση σε 2 διαφορετικους, με ειδε και ενας τριτος κι αρνηθηκε να μου κανει κι αλλη βυθοσκοπηση.
Ειναι η πιο ευκολη εξεταση που εχω κανει εβερ. Σε καλωδιωνουνε (οχι κατι.τρομερο) και.εσυ απλα κοιτας μια σκακιερα. Πρωτα στο ενα ματι και μετα στο αλλο. Τα αποτελεσματα τα μαθαινεις επιτοπου.
Olivia καλησπέρα σε εχω πετύχει σε αναλογα που θεματα που αφορουν κ εμενα και εχουμε παρομοια περιπτωση.Αρρυθμιες φουλ οι παλμοι μου ανεβαινουν σαν τρελοι απο καθιστη σε ορθια σε θεση.Πηγα σε καρδιολογο καρδιογραφημα ξαπλωμενη 74 παλμοι καρδιογραφημα καθιστη 104 παλμοι.εκανα τριπλεξ φυσιολογικοτατο.τριπλεξ καρωτιδων τελειο.Μου λεει δεν εχεις κάτι.Φευγω με πιανουν εμβοες παω ωρλ με στελνει για μαγνητικη εγκεφαλου και μαντεψε...ορισμενες αλλοιωσεις μη ειδικου απεικονιστηκου χαρακτηρα.Παω στην νευρολογο μου λεει δεν ειναι σκπ για τα τυπικα σε ενα χρονο ξανακανε μαγνητικη κ την ρωταω τι ειναι αυτες οι αλλοιωσεις?κ μου λεει πολλοι εχουν χωρις να ειναι κατι ετσι οπως τις βλεπω εγω πιστευω οτι ειναι κατι μικρα αγγειακια.Κ εδω ειναι το ερωτημα μηπως αυτες οι ταχυπαλμιες προκαλεσαν τις εστιες?
Δεν γνωριζω να σου απαντησω. Εμενα βρεθηκε.μια στικτη εστια στην οποια ουτε ο ακτινολογος ουτε η νευρολογος εδωσαν σημασια.. Η νευρολογος μου πε πως οσο μεγαλωνουμε κανουμε εστιες χωρις να σημαινει σκπ. Οι εστιες στη σκληρυνση εχουν συγκεκριμενη μορφολογια απο ο,τι καταλαβα Εμενα δεν μου πε να επαναλαβω τη μαγνητικη.
Εγω ειμαι σε φαση να προσπαθησω να ξρεμησω γιατι παλι ξανακυλαω και δεν πειθομαι πως δεν εχω κατι. Διαβασα κιολαε πωε καμια εξεταση δεν ειναι εκατο τοις εκατο.εγκθρη για τη διαγνωση της σκπ κι αρχιζω παλι να αμφιβαλω. Με τις αρρυθμιεες εχω παψει να ασχολουμε οπως και με τιε μυικρς συσπασεις.Και τα δυο μου εμφανιστηκαν μετα αποστρες. Πιστευω πως θα τα εχω μονιμα και τα δυο.
κ εμένα τα ιδια μου ειπε η νευρολογος μου ειπε αν θελω σε 1 χρονο να την επαναλαβω για να δω οτι θα ειναι το ιδιο.κ να το ξεχασω κ να κανω οτι δεν τις ειδα ποτε.αλλα εχω διαβασει τοσα κ εχω τρελαθει η αληθεια ειναι δεν ειμαι καθολου καλα ψυχολογικα εχω επηρεαστεί πολυ στην καθημερινοτητα μου κ εχω κ ενα 4χρονο παιδι που με εχει αναγκη.ευχομαι να ειναι ολα περαστικά κ στο μυαλο μας
Μου ειπε η νευρολογοςχαρακτηριστικα οτι αν.βαζαμε ολους τους ανθρωπους να καναν μαγνητικη κατι θα βρισκαμε χωρις να σημαινει τπτα. Πραγματικα ειναι η μονη γιατρος που μου ενεπνευσε εμποστοσυνη. Μας συμβουλευω να το ξεχασουμε.και να το αφησουμε. Μην κανεις ξανα μαγνητικη, δεν θα τελειωσει ποτε αυτο.
Πάσχω από ΣΚΠ εδώ και 4 χρόνια. Ότι θέλετε ρωτήστε με.
Καλησπέρα. Εγω έχω συμπτώματα 7 μήνες τώρα όπως μια καθημερινή ζαλάδα:
-αίσθηση όταν πάω να κάτσω οτι πέφτω
-αίσθηση όταν κοιτάω από ψηλά οτι πέφτω
-αίσθηση όταν περπατάω οτι επιπλέω
-γενικότερα αισθήσεις σαν ιλίγγου αλλά χωρίς να είναι ίλιγγος, λες και έχω ανεβει σε ταψί σε λούνα πάρκ που μόλις ξαπλώσω σπίτι μου φεύγουν όλα. Κοιμάμαι σαν πουλάκι και όταν ξαπλώνω και αράζω δεν το έχω.
Τα αιτία δεν τα γνωρίζω , υπάσχουν δυο υποψίες:
1) μπορεί να είναι ψυχολογικό διότι μετά τον κοβιντ καταπιέστηκα παρα πολύ με τα ραπιντ με τα εμβόλια με τις κομμένες ώρες με τον κόσμο και τις απόψεις του με την προσωπική μ ζωή …..
2) δεν είμαι γιατρός αλλά έχω την εντύπωση οτι μπορεί να είναι νευρολογικό και πιθανον ΣΚΠ
Οπααα…..
Πηγές κατευθειαν γιατρό ή το άφησες καιρό ;
Πολύ ωραία.. Σαν να με διαβάζω.. κι εγώ έπειτα από μια περιόδου αυξημένου στρες και άγχους και φόβου με κοβιντ και εμβόλια μου βγήκε καθημερινή ζαλάδα.. Σα να νιώθω ότι θα πέσω αλλά δεν έχω πέσει ποτέ.. Νιώθω αυτά που περιγράφεις.. Χωρίς να είμαι γιατρός πιστεύω ότι είναι καθαρά ψυχολογικό.. Βέβαια εγώ έχω και τα θεματακια μου με τον αυχένα αλλά έχω παρατηρήσει ότι όταν ξεχνιέμαι και δε το σκέφτομαι δε νιώθω κάτι.. Αν ήταν παθολογικό θεωρώ ότι δε θα μας περνούσε όταν αραζαμε πχ όπως λες.
Εγω δεν μπορω να καταλαβω πώς επεσα σε αυτη την παγιδα του φαυλου κυκλου. Απεκτησα νοσοφοβια, μετα συμπτωματα, η νοσοφοβια ενταθηκε τα συμπτωματα επισης. Οι γιατροι μου λενε δεν εχω τπτα και η.λογικη μου μου λεει να τους ακουσω αλλα οι αμφιβολιες με.τριβελιζουν. Και το χειροτερο καταλαβα πως πια δεν μπορω να επιστρεψω στην κανονικοτητα μου. Συνηθισα να ζω.με τον φοβο και δεν μπορω να αισθανθω κανενα θετικο.συναισθημα. Και τελικα απο το φοβο μη νοσησω απο σωματικη ασθενεια, νοσησα απο ψυχικη ασθενεια η οποια ειναι κι η πιο δυσκολη να αντιμετωπιστει.
Ακριβώς το ιδιο εχω παθει.Την ωρα που εστειλα το τελευταιο μηνυμα εδω ξαπλωσα και ανεβασα 153 παλμους εκανα 30 λεπτα να καταφερω να τους ριξω πηρα τον καρδιολογο πηγα απο εκει μου κανει καρδιογραφημα 60παλμοι σηκωνομαι 90 μετα ξαναπεφτουν.Του λεω οτι εχω αισθημα παλμων στο λαιμο μου λεει αυτο μπορει να ειναι αρρυθμια κ μου ειπε να παω απο βδομαδα να μου βαλει ενα χολτερ 48ωρο αν κ δεν πιστευει οτι εχω κατι ισως κριση πανικου.εμενα ολα αυτα ξεκινησαν 2 μηνες τωρα μεχρι προτινος πηγαινα τα κλασσικα οδοντιατρο γυναικολογο κ ενα τσεκ απ γενικο 1 φορα το χρονο και ενδοκρινολογο.Πριν 2 μηνες ειχα κανα χρονο ενα γρομπαλακι στον καρπο δεν με ενοιαζε με ειχε πριξει ο αντρας μου να παω να το δω παω στον δερματολογο κ μου λεει πηγαινε να το βγαλεις καλου κακου κ να κανουμε μια βιοψια.εκανα το λαθος κ μπηκα στο ιντερνετ κ εψαχνα παρομοια κ μου εβγαζε ολο για οζωδες μελανωμα μεχρι να βγει η βιοψια με εκλαιγα πραγματικα μερα νυχτα.εννοειται δεν ηταν τιποτα ηταν ενα απλο δερματοινωμα.επειτα με πιανει το στομαχι παω στα επειγοντα μου λεει ψιλαφιζω την αορτη σου βγαλε μια αξονικη παθαινω σοκ.αξονικη πεντακαθαρη απλα επειδη ειμαι αδυνατη παντα σε εμενα ψιλαφιζεις την αορτη.περναει κ αυτο με πιανουν εμβοες κ νευραλγιες κ ενας πανικος οτι μπορει να εχω καρκινο παω στον ωρλ μου κανει ενδοσκοπηση κτλ μου λεει ειναι ολα τελεια εχω ενα θεμα με την ακοη βεβαια αναιπαισθητο.μου γραφει μαγνητικη εγκεφαλου με το πορισμα που ειπαμε αισθητα προκλητα βγηκαν τελεια τυμπανογραμμα τελειο κ ηλεκτρονυσταγμογραφημα εχω οριακη υπαισθησια που σημαινει σε ενταση μπορει να με πιανει ζαλαδα ιλλιγγος.πηγα στον καρδιολογο τριπλεξ καρδιογραφηματα κλτ τελεια.ε σημερα μου λεει θα σου βαλω ενα χολτερ να δουμε.ολα αυτα μεσα σε 2 μηνες,δεν μπορω να ζησω φυσιολογικα εχω παραμελησει σπιτι αντρα παιδι.κ νομιζω οτι ο επομενος γιατρος θα ειναι ο ψυχολογος
Πήγα σε ορθοπεδικο νομίζοντας ότι θα είναι από την μέση το πόδι μου..με παρέπεμψε κατευθείαν σε νευρολόγο. Με έβαλε κατευθείαν για 3 μαγνητικές και βρέθηκε η εστία στην σπονδυλική στήλη. Σειρά είχε η παρακέντηση νωτιαίου μυελού. Από τότε κάνω θεραπεία και είναι σα μην έχω τίποτα.
Εγω παντα φοβουν τις αρρωστιες και απεφευγα να πηγαινω σε γιατρους απο φοβο. Αλλα δεν με επηρρεαζε στην.καθημερινοτητα μου, το χα καπου βαθεια κρυμμενο. Παθαινω ενα μικρο προβλημα υγειας το οποιο μεχρι να.διαγνωστει περασα ενα διασρημα εντονου στρες. Εκει πηγα και σε πολλους γιατρους κι εχασα και την εμπιστοσυνη μου γιατι ο καθενας μου λεγε και κατι αλλο. Ε, μετα μου.μπηκε στο.μυαλο οτι.θα μου βγει.καποια ασθενεια, ενιωσα ευαλωτη ξαφνικα, ειπα αφου ηδη νοσησα αρα γιατι να μην παθω και κατι πιο σοβαρο. Ε, μετα αρχισαν τα συμπτωματα και μετα τα τουρ στους γιατρους. Αλλα βλεπω τελικα πως οσες εξετασεις και να.κανω δεν θα ησυχασω. Ελεγχω συνεχως την οραση μου, την ακοη μου... Πιο παλαια ειχα παθει κολλημα οτι θα μουδιασω,μουδιαζα απο λαθος σταση σωματος.και μεχρι να μου περασει, παθαινα πανικο. Δεν εχει τελμα αυτο.
κοιτα τα μουδιασματα της σκπ αν κ ο ΜΚ.89 ξερει καλυτερα να μας απαντησει νομιζω οτι δεν πανε κ ερχονται ουτε μολις αλλαξεις θεση περνανε.ειναι συμπτωμα διαρκειας.Ξερω κ απο ξαδερφο μου που εχει σκπ οτι μουδιασε ξαφνικα μια μερα ολοκληρος απο την μια πλευρα.Γιατι τα κλασσικα μουδιασματα λιγο στην καρεκλα κτλ τα εχω κ εγω χρονια.εχω κ μια κηλη στην μεση αλλα αυτα μολις αλλαξω θεση και αιματωθει περναει.ειναι φαυλος κυκλος οπως λες ομως κ ειναι στιγμες που λεω ξεκολλα δεν εχεις τιποτα ειναι στο μυαλο σου και στιγμες που λεω κ αν δεν ειναι στο μυαλο μου κ πρεπει να το βρω?παντως γεγονος ειναι οτι πριν 2 βδομαδες ειχε ενα ατυχημα ο αντρας μου κ εμενα μαζι του το βραδυ ε μια βδομαδα στο νοσοκομειο ουτε εμβοες ουτε καρδιες ουτε τιποτα.ειχα εστιασει στο προβλημα που υπηρχε οντως κ δεν ειχα καν τον χρονο να ασχοληθω με εμενα.μολις ηρθαμε σπιτι πηρα κ την απαντηση της μαγνητικης κ ξαναξεκινησε ολο απο την αρχη.
Κι εγω δεν σου κρυβω οτι μπαινω στον πειρασμο.να παω.και σε αλλο νευρολογο να δειξω τη μαγνητικη αλλα.με.συγκρατει αυτο που μου πε η νευρολογος που.πηγα οτι θα βρεθει κανενας που θα μου πει.οτι εχω σκληρυνση και θα μου αρχισει και θεραπεια μονο.και μονο για τα χρηματα. Δεν το .πιστευω οτι θα το κανει καποιος αυτο αλλα.πιστευω οτι μπορει να μου πει κανεις κατι διαφορετικο και.να μου μπει παλι η αμφιβολια. Οποτε το αφηνω. Διαβασα οτι η εξεταση που εκανα, τα οπτικα προκητα σχεδον παντα δειχνει τη ακληρυνση, οταν υπαρχουν φυσικα διαταραχες ορασης. Οποτε προσπαθω να το ξεχασω...
Olivia κορίτσι μου γλυκο είμαι σίγουρη ότι θα το ξεχάσεις.. το θέμα είναι ότι αύριο μεθαύριο θα βρεις κάτι άλλο να ασχοληθείς, που ειλικρινά δε στο εύχομαι.. Πρέπει να εστιάσεις στο τώρα, στο σήμερα.. Μόλις θα πηγαίνει το μυαλό σου σε αρνητικές σκέψεις, θα λες στον εαυτό σου είμαι ασφαλής, δεν έχω τίποτα και θα κάνεις τις ανάσες σου και θα ζεις στο παρόν..
δεν ειναι ευκολο να διαγνωστεις με σκληρυνση και να ξεκινησεις θεραπεια.κ δυστηχως επειδη μπηκα στον πειρασμο αυτες τις βδομαδες κ διαβασα ενα σωρο αλλοιωση στην μαγνητικη δεν ειναι μονο η σκληρυνση εγω εκει ειναι που πραγματικα τρομοκρατηθηκα οτι μπορει να ειναι 1002.εμενα η νευρολογος ειναι ειδικη για σκπ ηξερε απο οταν μπηκα μεσα κ ξεκινησα με την λεξη μαγνητικη τι θα της πω.κ μου ειπε ασε την μαγνητικη για σενα πες μου.θεωρω οτι σιγουρα ξερει να διακρινει μια μαγνητικη αν ειναι σκληρυνση ασε ποθ κ ο ακτινολογος δεν εγραψε κατι αναλογο.βεβαια μπορει να ειναι κ να μην δειχνει ακομα παιζει κ αυτο το σεναριο ειναι πολλες οι εξετασεις που χρειαζονται.ας μην μπαινουμε σε αυτο το τρυπακι.το πιο σωστο που μου ειπε ηταν οτι ειναι δυστυχως ειναι λαθος να γραφονται ετσι ευκολα μαγνητικες εγκεφαλου γιατι ολο κατι βρισκεις κ πανικοβαλεσαι.μπορει λεει να τα εχεις απο παιδι αυτα.το θεμα ειναι οτι με το αγχος που δημιουργησαμε μπορει να τα κανουμε ολα χειροτερα και πρεπει να το δουμε αλλιως.τα λεω σε εσενα για να τα ακουω κ εγω
πραγματικα αν δεν ειχα ψαξει για μελανωμα εκει δεν θα ειχαν ξεκινησει ολα αυτα.μετα ολο κατι ειχα.ολο κατι εψαχνα αρχισα να ψαχνω για τους οζους στον θυροειδη ωχ λεω εχω καρκινο ωχ το ενα ωχ το αλλο απο εκει εφτασα στον ωρλ χωρις να το καταλαβω.τι ηθελε κ μου εγραψε αυτη την μαγνητικη ?καλυτερα να μην το ηξερα.
Έτσι ξεκινάει, από το άτιμο το google..
Τα μούδιασμα δε πάνε και έρχονται. Είναι εκεί μόνιμα και μέρα με την μέρα χειροτερευουν. Σε σημείο που να τρυπιεσαι με καρφίτσες και να μη καταλαβαίνεις τίποτα. . Ο δικός μου νευρολόγος με το που με είδε χωρίς καν να προλάβω να κάνω τις μαγνητικές μου είπε ότι έχω σκπ. Μεγάλο γατονι.
Εγω ξερεις τι ξερω; οτι οι δυο νευρολογοι που πηγαμε μας ειπαν τα ιδια κι εμεις ακουμε το ιντερνετ, το ατιμο. Το μονο καλο που εχω κανει μεχρι.τωρα ειναι οτι σταματησα να διαβαζω για ασθενειες στο ιντερνετ. Ολα εχουν συμβει, να μη φαινεται η σκληρυνση στη μαγνητικη και να φανει αργοτερα, να φαινεται σκληρυνση στη μαγνητικη και να μην εχεις κανενα συμπτωμα. Αμα κατσουμε τωρα να το ψαξουμε, αστο... Το πώς λειτουργει παντως το σωμα ειναι απιστευτο. Εγω ειχα φαει κολλημα οτι θα παθω σκληρυνση προτου παρουσιασω και το παραμικρο.συμπτωμα. Και μεσα σε ενα χρονο εφθασα να χω θολωσεις ορασης. Ε, που να τις γλιτωσω μετα τις μαγνητικες;
Ναι, ενας καλος νευρολογος το βλεπει απο την κλινικη εξεταση σε συνδυασμο με τα συμπτωματα.
Μπράβο σου που σταμάτησες να ψάχνεις συμπτώματα στο ίντερνετ..