Καλησπέρα! Έχω ένα πρόβλημα από πέρυσι στη δουλειά μου, παρότι τώρα έχω σταματήσει. Εργαζόμουν ως ταμίας σε κάποιο σουπερμαρκετ και είχα προσαρμοστεί. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι με μένα και γω με αυτούς. Ξαφνικά ήρθε κάποιος άνω των πενήντα ηλικιακά και δούλευε εποχιακά για το καλοκαίρι στις αποθήκες. Από τη πρώτη στιγμή,ένιωσα ότι το άτομο αυτό με έβαλε στο μάτι και εννοώ ότι του άρεσα εμφανισιακά. Δεν ένιωθα καθόλου άνετα, ένιωθα και νιώθω μια απέχθεια διότι απλά δεν μου αρέσει όλο αυτό που συμβαίνει. Όταν ήμουν στη βραδινή βάρδια και ο κόσμος λιγόστευε επειδή σε λίγο θα έκλεινε το κατάστημα, αυτός καθόταν σαν μπάστακας στη πόρτα και με κοίταζε επίπονα. Νιώθει μια γυναίκα πότε αρέσει σε κάποιον. Έκανα πως δεν καταλαβαίνω και κλείδωνα το ταμείο και πήγαινα να φτιάξω τα ράφια για να τον αποφύγω. Όταν ήθελε κάτι να αγοράσει, πάντα ερχόταν στο δικό μου ταμείο και σε κανένα άλλο. Τον εξυπηρετούσα διότι ήμουν στη δουλειά και δεν μπορούσα να τον διώξω να πάει αλλού. Δεν ήθελα να δώσω και στόχο στους άλλους για να σχολιάζουν μετά. Όταν σχολούσα, έφευγα πολύ γρήγορα γιατί είμαι και πεζή γενικώς. Εν ολίγοις, ενώ ήθελα να δουλέψω, ευχόμουν να μην είναι στη βάρδιά μου. Πέρυσι το φθινόπωρο πήγα στο ατμ για μια συναλλαγή και έτσι όπως γύρισα να φύγω, στεκόταν πάλι αυτός ο τύπος και μου είπε : " Γεια σου τι κάνεις; Καλά είσαι''; Τρόμαξα γιατί δεν ήξερα ότι ήταν πίσω μου και σκέφτηκα μήπως με ακολούθησε. Δεν απάντησα και αμέσως έφυγα. Αυτό το στυλ της ερώτησης που μου κάνει με εκνευρίζει, διότι δεν λέει απλά μια τυπική καλημέρα ή καλησπέρα για να πω τυπικά επίσης. Νιώθω ότι προσπαθεί με το ζόρι να μου πιάσει τη κουβέντα, ενώ δεν θέλω! Δεν μου αρέσει καθόλου και νιώθω μια αηδία! Με το τρόπο μου που δεν απαντώ και φεύγω, αυτός δεν σταματά και συνεχίζει. Πριν λίγες μέρες πήγα να ψωνίσω και πάλι άρχισε ακριβώς την ίδια ερώτηση. Έκανα έναν μορφασμό ότι ενοχλούμαι και πάλι έφυγα. Νιώθω κάτι σαν παρενόχληση και μάλλον είναι παρενόχληση αυτό και θα ήθελα να μου πείτε αν είναι όντως. Σκέφτομαι να πάω και στη αστυνομία να του κάνει μία σύσταση για να πάψει να με ενοχλεί. Δεν θέλω ούτε να του μιλήσω, ούτε με ενδιαφέρει να τον γνωρίσω. Με το ζόρι;Τι δεν καταλαβαίνουν μερικοί; Την επόμενη φορά θα του πω να πάψει να με ενοχλεί γιατί θα τον καταγγείλω. Τι θα κάνετε εσείς;