ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΨΥΨΩΣΙΚΑ
Καταρχήν, πολλά ευχαριστώ σε όλους όσοι μπήκαν στον κόπο να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σε προηγούμενο θέμα συζήτησης.
Ο φίλος μου, απολύθηκε από την τελευταία του δουλειά μαζί με άλλους συναδέλφους του ως θύματα της περιβόητης κρίσης. Επειδή στο παρελθόν είχε περάσει ένα διάστημα ανεργίας ενός περίπου έτους, είχε στηρίξει πολλά σε αυτή τη δουλειά και όταν την έχασε (και χωρίς δική του υπαιτιότητα) δεν το άντεξε. Άρχισε να ακούει "φωνές" σε σημείο που τελικά κάρφωσε το αυτοκίνητό του σε μία κολώνα. Το σοκ μεγάλο για όλους τους αγαπημένους του. Εννοείται πως νοσηλεύτηκε για δύο μήνες και μάλιστα με την συγκατάθεσή του. Οι "φωνές" υποχώρησαν σχεδόν αμέσως με την φαρμακευτική αγωγή και έκτοτε είναι απούσες. Για το περιστατικό με το αυτοκίνητο οι γιατροί επιμένουν πως δεν ήταν απόπειρα αλλά κραυγή για βοήθεια (φορούσε ζώνη, είχε χαμηλή ταχύτητα κλπ).
Σημειώνω εδώ ότι όταν τον γνώρισα μου είχε πει από την αρχή ότι έπασχε από κατάθλιψη και λάμβανε αγωγή zoloft.
Σήμερα η κατάσταση έχει ως εξής:παίρνει καθημερινά χάπια adovia, trileptal, akineton και ένεση risperdal κάθε 15 ημέρες.
Μένει μαζί μου, ψάχνει για νέα δουλειά και κάνει όνειρα για το μέλλον. Και ένα από αυτά, είναι ένα παιδί! Δεν σας κρύβω ότι είναι και δικό μου όνειρο, αλλά αυτή τη στιγμή για εμένα προέχει να είναι καλά, να βρει μία δουλειά και να επανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.
Και ναι, φοβάμαι πολύ. Ο ίδιος δεν αναφέρει ποτέ τη λέξη ψύχωση. Ο γιατρός του μιλάει για σοβαρή κατάθλιψη με ψυχωτικά χαρακτηριστικά τα οποία υποχώρησαν πολύ γρήγορα.Ψάχνω στο διαδίκτυο και βλέπω πως η αγωγή του είναι αγωγή για τη σχιζοφρένεια η οποία όμως έχει τόσες μορφές όσοι και οι άνθρωποι που ασθενούν! Τί συμβαίνει τελικά?
Συγχωρέστε με όλοι εδώ μέσα, υπάρχει κανείς που έχει κάνει παιδιά μετά τη διάγνωση? Τί σας έχουν πει οι γιατροί σας σχετικά?
Πρέπει να ενθαρρύνω τον άνθρωπό μου ή όχι?
Δεν έχω περάσει την κόλαση που έχετε περάσει οι περισσότεροι (εκτός μίας περιόδου κατάθλιψης μετά από ένα χωρισμό) και νιώθω άσχημα που αγγίζω ένα τόσο ευαίσθητο για όλους σας θέμα.