Το λεω οσο πιο ευγενικα μπορω ,σε ολα τα μελη του φορουμ περιλαμβανοντας και τον εαυτο μου. Σ Υ Ν Ε Λ Θ Ε Τ Ε
Printable View
Το λεω οσο πιο ευγενικα μπορω ,σε ολα τα μελη του φορουμ περιλαμβανοντας και τον εαυτο μου. Σ Υ Ν Ε Λ Θ Ε Τ Ε
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ................ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΦΑΓΩΜΑΡΑ
γιατι?ποιος φαγωνεται με ποιον???
ΣIΓA THN ΦAΓΩMAPA. EIΣTE NEOI ΓIA AYTO MIΛATE. ΔEN ZHΣATE TIΣ ΠAΛIEΣ KAΛEΣ EΠOXEΣ.
Kαι η φαγωμαρα καλη ειναι, αναβουν τα αιματα :p
και τα λαμπακια σε αυτους πουδεν συμμετεχουν..Quote:
Originally posted by mariap
Kαι η φαγωμαρα καλη ειναι, αναβουν τα αιματα :p
ειναι και αυτη μια ασχολια να περναει η ωρα .. :)
χρατσα, χρατσα, χρουτσα.. χρατςςςςς....
αναρωτιεμαι για κατι ομως.. αφου το θελουμε το φορουμ, αφου μεταξυ μας υπαρχει κατανοηση, γιατι να υπαρχουν τετοια θεματα που να μας στεναχωρουν μεταξυ μας; δεν υπαρχει λογος, δεν εχουμε κατι να χωρισουμε. ειχα κανει ενα τοπικ \"η καταντια του φορουμ\" κ αυτο συνεχιζει να μου θυμιζει. στεναχωριεμαι ομως, γιατι πριν αρκετο διαστημα, δεν σκεφτομουν τι θα γραψω, πως θα το γραψω, εγραφα - σας ειχα διπλα μου, τωρα πια το χιλιοσκεφτομαι κ συνεχιζω να αμφιβαλλω που πατησα ποστ τελικα.
Moυ θυμιζει την προηγουμενη μου σχεση το φορουμ.
Τσακωνομασταν συνεχεια, μπορει και καθε μερα. Δεν ειχαμε τι να κανουμε, δεν πηγαιναμε πουθενα, ειχαμε βαλτωσει. Και οι καυγαδες ηταν σαν να μας αναζωογονουσαν, ξεσπαγαμε και μετα ησυχαζαμε....
Κατι τετοιο πιστευω ειναι και εδω :p
χαχα... μου θυμησες την ψυχολογο \"καθε προβληματικη σχεση, ειναι κ εξαρτητικη\" βρε λες;
Εξαρτητικη λες πως ηταν η σχεση μαζι του?
Εκατσα 3 χρονια για αυτη τη μαλακια? :p
για κατσε...
δλδ και καθε εξαρτητικη σχεση ειναι προβληματικη?
AN EINAI KAI OI 2 EΞAPTHMENOI OXI. AN EINAI MONO O ENAΣ TOTE ΘA YΠAPΞEI EKMETAΛΛEYΣH
ειμαστε σιγουροι γι αυτο?
για το οτι αν ειναι και οι δυο εξαρτημενοι δεν ειναι προβληματικη εννοω
Οι σχέσεις συνεξάρτησης (codependence) σίγουρα είναι προβληματικές, απλώς ίσως είναι πιό βιώσιμες με την ωφελιμιστική έννοια καθαρά. Αν δει κανείς τη σχέση σαν τρίτη οντότητα, γίνεται αυτή να πάσχει χωρίς να υπακούει στο πρότυπο εκμεταλλευτή-εκμεταλλευόμενου. Κατα τη γνώμη μου πάντα.
AN EINAI KAI OI 2 EΞAPTHMENOI AΠOYΣIAZEI TO ΣTOIXEIO THΣ EΛΛEIΨHΣ ΣEBAΣMOY KAI KATA ΣYNEΠEIA THΣ EKMETAΛEYΣHΣ. TA YΠOΛOIΠA ΔHΛ. YΠEPBOΛIKO ΔEΣIMO KTΛ ΔEN TA ΘEΩPΩ ΠPOBΛHMA AΦOY KAI OI 2 ΣKEΦTONTAI ME TON IΔIO TPOΠO
ναι, αλλα δεν παραμενει το γεγονος, οτι σαν εξαρτημενοι, εστω και αλληλοεξαρτημενοι, δεν μπορουν να ξερουν αν αυτο που τους κραταει μαζι ειναι η αλληλοσυμπληρωση η ιδια η εξαρτηση?
H EΞAPTHΣH YΠAPXEI ΓIATI EINAI EYTYXIΣMENOI. ΣIΓOYPA ΠANTΩΣ ΘA YΠAPXOYN KAI ΠEPIΠTΩΣEIΣ OΠOY MENOYN MAZI ΛOΓΩ EΞAPTHΣHΣ KAI MONO.
AYTO ΠOY EKANA EΓΩ HTAN NA MHN ΘEΛΩ NA ΠIΣTEΨΩ KAΠOIA ΓEΓONOTA KAI NA ΨAXNΩ ΓIA ΔIKAIOΛOΓIEΣ
νομιζω οτι οταν υπαρχει εξαρτηση, εστω κι αν ειναι αμοιβαια,πολλα δεν πιστευει κανεις και πολλαδε θελει να βλεπει η να σκεφτεται κανεις.προεχει να μη χασει το βολεμα της εξαρτησης του..
Ολα_ειναι_δανεικα νομίζω περιγράφεις ένα πολύ ισχυρό δέσιμο οπου ο ένας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον άλλο. Κι εγώ ανέκαθεν το φανταζόμουν αυτο σαν θετικό, με μια γενναία δόση τραγικότητας, με την έννοια οτι ο ανθρωπος είναι τραγικό ον απο τη φύση του. Εγω εννοούσα τις σχέσεις που έχουν σαν θεμέλιο την εξάρτηση και όχι το δέσιμο. \'Ενα είδος συναισθηματικού βολέματος που περισφίγγει τον πραγματικό εαυτό και των δύο. Και χώρια το δευτερογενές κέρδος μιας τέτοια παθολογικής σχέσης (οικονομικά, συγκατοικηση κλπ.)
AYTO ENNOΩ. H EΞAPTHΣH NA ΠPOEPXETAI AΠO TO ΔEΣIMO. NA YΠAPXEI TPEΛH AΓAΠH KAI OXI EΞAPTHΣH ΓIA THN EΞAPTHΣH
οταν υπαρχει στη μεση συνηθεια και εξαρτηση, ακομα και αγαπη αν το θες, ποσο ευκολο ειναι να διαχωρισει κανεις που ακριβως αρχιζει το ενα και που τελειωνει το αλλο και για ποιο απ ολα καθεται στην σχεση?
EΔΩ EINAI ΠOY ΞEXΩPIZOYN OI ENHΛIKOI AΠO TA ΠAIΔAKIA. EINAI BAΣIKO NA MΠOPEIΣ NA KANEIΣ AYTOΨYXANAΛYΣH ΩΣTE NA ΞEPEIΣ ΠANTA ΠOY BPIΣKEΣAI KAI TI EINAI TO KAΛYTEPO ΓIA TON EAYTO ΣOY.
EMΠNEYΣTH ΣOPPY ΠOY PHMAΞAME TO ΘEMA ΣOY AΛΛA ΠOΛY AΞIA TOY ΔΩΣAME
Mηπως να ανοιξει καποιος νεο θεμα για τις σχεσεις με εξαρτηση?
Γιατι φαινετε πολυ ενδιαφερον θεμα :)
ας φερει η σιλια την ηλεκτρικη να μας συμμαζεψει :):):):)
EXΩ TETOIO ΘEMA AΛΛA EINAI ΠOΛY ΠPOΣΩΠIKO KAI ΔEN ΘA HΘEΛA NA ΞEΦYΓEI.
αστο βρε ολα, μη σου πουμε καμια μαλακια και μας διωχνεις αρον αρον :)
E αμα ειναι να σας πω την δικια μου εμπειρια απο τετοια σχεση :p
ε οκ, κριμα να παει χαμενη εδω.Quote:
Originally posted by mariap
E αμα ειναι να σας πω την δικια μου εμπειρια απο τετοια σχεση :p
ανοιξε εσυ ενα θρεντ να μας πεις την εμπειρια σου
η εξάρτηση, θολωνει τα οποια συναισθηματα υπάρχουν. ειναι φοβος κ ελλειψη εμπιστοσυνης. δεν ειναι ταυτοσιμο της αγαπης, αλλα παει κοντρα σ αυτην.Quote:
Originally posted by Remedy
οταν υπαρχει στη μεση συνηθεια και εξαρτηση, ακομα και αγαπη αν το θες, ποσο ευκολο ειναι να διαχωρισει κανεις που ακριβως αρχιζει το ενα και που τελειωνει το αλλο και για ποιο απ ολα καθεται στην σχεση?
Remedy δεν ξερω αν ειναι και σωστο... γιατι ποναει ακομα
AN O AΛΛOΣ EXEI NA ΠEI KATI ΣOBAPO ΣTO ΘEMA MOY ΓIATI NA TO KANΩ? AN OMΩΣ MOY ΛEEI ΓIA ΣAIT ΓNΩPIMIΩN ΘA TON BPIΣΩ KAI AΣ KATHΓOPHΘΩ.
ANTI NA BAΛEI HΛEKTPIKH H ΣIΛIA MHΠΩΣ ΘA HTAN KAΛYTEPA NA METONOMAΣEI TO ΘEMA?
α αυτο το ξερεις μονο εσυ...
δεν τιθεται θεμα σωστου..τιθεται θεμα αν νοιωθεις οτι θελεις κατι να μας πεις γι αυτο, η οχι...
αν δεν το νοιωθεις,μη το κανεις
Ισως καποια στιγμη το κανω... αλλα τωρα ναι δεν νοιωθω ακομα ετοιμη.
να σου πω κατι ολα, και θαθελα να μη παρεξηγηθεις, στο λεω εντελως φιλικα και χωρις κακα αισθηματα.
τον παπαρα οπως ξερεις δεν τον εκτιμω ουτε την λειτουργια του εδω μεσα και επιφυλασσομαι και για τον ρολο που βαραει γενικοτερα..
αλλα με στεναχωρησε πολυ που μιλησες ετσι στον βελβετ...
ΣOΦIA KANEIΣ ΛAΘOΣ. ΔEN EINAI ΠANTA ETΣI
ποια ειναι η σοφια παλι?
H SOFIA :-).
ΣTAMATA NA EIΣAI EΠIΘETIKH ΓIATI EMΠOΔIZEIΣ THN EΠIKOINΩNIA
Αυτό ταιριάζει περισσότερο στο μοντέλο της \"σχέσης για την εξάρτηση\" που περιγράφαμε πιο πάνω, έτσι δεν είναι?Quote:
Originally posted by Sofia
η εξάρτηση, θολωνει τα οποια συναισθηματα υπάρχουν. ειναι φοβος κ ελλειψη εμπιστοσυνης. δεν ειναι ταυτοσιμο της αγαπης, αλλα παει κοντρα σ αυτην.
νομιζω πως ναι..