Πώς να συμβουλεύσω τη φίλη μου
Λοιπόν παίδες η ιστορία έχει ως εξής. Έχω μια παρά πολύ αγαπημένη φίλη, παιδική, την οποία έχω σαν αδελφή μου. Στην προσωπική της ζωή έχει βασανιστεί αρκετά, συνήθως η μια λανθασμένη επιλογή πίσω από την άλλη. Τώρα είναι κοντά στα 38 και έχει βρει έδω και τρεις μήνες έναν σύντροφο από κοινή παρέα.
Εκείνος για να είμαι εντελώς ειλικρινής μαζί σας δεν μου γεμίζει το μάτι. Έχει χωρίσει εδώ κ ενάμιση χρονο και έχει ένα κοριτσάκι από τον γάμο του. Στη φίλη μου έχει εξιστορισει όλα τα προβλήματα και τα γεγονότα που οδήγησαν στον χωρισμό, κατηγορώντας μόνο την πρώην του, η οποία τελικα ήταν και αυτή που του ζήτησε διαζύγιο. Εφόσον η προβληματική ήταν η πρώην γιατί αυτος δεν τη χώριζε πρωτος;; Κάτι δεν μου κολλάει.
Στο δια ταύτα τώρα. Η φίλη μου θέλει διακαώς παιδί. Και το έχει συζητήσει μαζί του στα πλαίσια του πώς βλέπει το μέλλον και τί θέλει από τη ζωή της. Εκείνος παρότι είναι πολύ λίγο μαζί και το διαζύγιο του επίπονο κ αρκετά πρόσφατο (η κορούλα του πληγώθηκε πολύ) της έχει πει ότι τη βλέπει σοβαρά και ότι θα ήθελε παιδί μαζί της. Seriously? Έχεις γνωρίσει έναν άνθρωπο τρεις μήνες, εισαι πρόσφατα διαζευγμένος με παιδί κ δεν θες τον χρόνο σου να δεις πώς θα προχωρήσεις με μια νέα γνώριμια; Και εισαι ετοιμος να μπεις στη διαδικασία αποκτησης ενος παιδιού σε τοσο σύντομο χρονικό διάστημα; Μου φαίνεται κάπως επιπόλαιος και ανώριμος. Επίσης, αυτό που με παραξένεψε είναι ότι ακόμα και σε εμένα κ τον άντρα μου κατηγόρησε έμμεσα την πρώην του, ότι του δημιουργεί θέματα με το παιδί, και ήταν η δεύτερη φορά που μας συναντούσε. Να μας συμπάθησε τόσο που ήθελε να μας πει τον πόνο του;
Γενικά, η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε όταν τον γνώρισα δεν ήταν και η καλύτερη. Ένας άνθρωπος που μιλά συνέχεια για δουλειά και για το πόσες ευθύνες εχει (μέσα από τα συμφραζόμενα τύπου είμαι κ πολύ πετυχημένος), εχει γενικά μια τάση επίδειξης. Και να σας πω κάτι ρε παιδιά; Αυτό που με χαλασε ήταν ότι στους σερβιτόρους μιλουσε στον ενικό και με ένα ύφος υποτιμητικό. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται παράλογο, αλλά για εμένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το πώς απευθύνεται κάποιος σε έναν άνθρωπο που τον εξυπηρετεί.
Αυτό λοιπόν που αναρωτιέμαι είναι, πώς μπορώ να κάνω κουβέντα ατη φίλη. Να της πω αυτά που σκέφτομαι και ότι θα πρέπει να πάρει αρκετό χρόνο, να τον γνωρίσει καλά πριν κάνει ένα παιδί με εκείνον; Ότι μου βγάζει καποια red flags;;