Originally Posted by
kostas62
Γειά σου,
Ευτυχώς, πριν φτάσω σε αυτό το σημείο, είχα καταφέρει στα 40 μου να είμαι οικονομικά ανεξάρτητος, και να μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια από τις επενδύσεις μου πειράζοντας...λίγο τις αποταμιευσεις μου ...
Έτσι οταν πια , βλέποντας ότι το βάρος των ευθυνών που είχα αναλάβει, ήταν πέραν των ψυχικών αντοχών μου (Είχα την γενική διεύθυνση μιας θυγατρικής μεγάλης πολυεθνικής στην Ελλάδα) υπέβαλα την παραίτηση μου ,για να δω πως θα προχωρήσω στην ζωή μου ..
Μου ζήτησαν να παραμείνω έστω και part time ,σε επαφή μόνο με τους μεγάλους πελάτες μας ,τους οποίους γνώριζα καλά και μπορούσα να συνεργαστώ ευχάριστα..
Το αποδεχτηκα μια και το οικονομικό πακέτο που μου πρόσφεραν ήτα πολύ ικανοποιητικό.
Έτσι έφυγε ένα μεγάλο βάρος της ψυχικής μου πίεσης.
Συγχρόνως έκοψα κάθε σχέση με άτομα και δράσεις που μου δημιουργουσαν άγχος, και ένα μεγάλο διάστημα ( έχοντας τώρα και αρκετό ελεύθερο χρόνο) το αφιέρωσα μόνο σε πράγματα που με χαλαρωναν ..
Περιπατους στη φύση ,ταξιδάκια σε μέρη που πάντα ήθελα να επισκεφτώ και τα ανέβαλα, άσκηση, καλή διατροφή και ..Καλό ύπνο!
Mεσα σε ένα χρόνο, η βελτίωση μου ήταν τεράστια και σε 2 χρόνια ακόμη μπόρεσα να διακόψω και τα ssri που έπαιρνα..
Από τότε και για πολλά χρόνια είμαι ισσοροπιμενος και καλά, και ευχαριστημένος που πήρα εγκαίρως τις αποφάσεις μου ...
Η συμβουλή μου είναι, να προσπαθήσεις σύντομα να γινεις ,όσο το δυνατόν λιγότερο εξαρτημένος από το εργασιακό και κοινωνικο περιβάλλον σου .
Σε αυτό βέβαια θα βοηθήσει η άνετη οικονομική σου συγκρότηση το συντομότερο, και η αλλαγή στον τρόπο σκέψης σου ...