Προσωπικά κενά που με επηρεάζουν
Καλησπέρα σε όλους και όλες!Επειδή είμαι καινούριος,αν γράφω σε λάθος ενότητα να μεταφερθεί.
Είμαι 30 χρόνων και πριν από περίπου 2 χρόνια μετακόμισα εκτός Αθηνών(μαζί με τους γονείς μου).Ενώ όλα πάνε καλά,είναι και το σπίτι σχεδόν καινούριο και πολύ ωραίο,υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα(βασικά ένα ακόμα είναι ότι δεν έχω βρει σταθερή δουλειά αλλά το παλεύω με μικροδουλειές προς το παρόν).Δεν μπορώ να βρω άκρη με νέους και νέες,άτομα στην ηλικία μου δηλαδή.Νομιζω ότι δεν με θέλουν,ότι είμαι ανεπιθύμητος δηλαδή και ότι με βλέπουν σαν ξένο.Εδω και περίπου 2 χρόνια έχω πάρε δώσε μόνο με ένα παιδί το οποίο πρόσφατα μπήκε Εποπ στο στρατό(οπότε έφυγε),την αδερφή του(καλή κοπέλα)και άλλη μια κοπέλα με την οποία ψιλοτσακωθηκαμε και ξεκόψε για ασήμαντη αφορμή.Ουσιαστικα δηλαδή μου έμεινε μόνο η αδερφή του παιδιού που μπήκε Εποπ στο στρατό.Κανενας άλλος και καμιά άλλη δεν έχει πλησιάσει.Ακομα και καμιά δεκαριά κοπέλες που τις έβλεπα και τυχαία ανακάλυψα τα ινστα τους και τις ακολούθησα,δεν με ακολούθησε πίσω ούτε μια...βέβαια καμια από αυτές δεν με ξέρει πως λέγομαι ουτε ποιος είμαι...εγώ όμως αυτό το εκλαμβάνω σαν σημάδι απόρριψης....
Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου είναι ότι έχω πάρα πολλά κενά σε σχέση με άλλα άτομα τις ηλικίας μου,ακόμα και μικρότερα...κενά για τα οποία δεν ευθύνομαι εγώ.... δυστυχώς από τα 20 και μετά βίωσα μια πολύ άσχημη κατάσταση στο σπίτι με φτώχεια, αρρώστιες(ο πατέρας μου με αναπηρία 75% αν θυμάμαι καλά λόγω καρκίνου και πολλών εγκεφαλικών,η μάνα μου αναπηρία 85% λόγω αυτοάνοσου,αδέρφια δεν υπάρχουν)...δεν σπούδασα τίποτα(τελείωσα ΕΠΑΛ αλλά τουλάχιστον αυτό που τελείωσα το κάνω αρκετά καλά),εμένα στο κέντρο της Αθήνας σε ένα παλιό σπίτι 50 χρόνων,ασυντηρητο,με όλο τον υπόκοσμο γύρω γύρω,κυκλοφορουσα με ένα αμάξι ερείπιο,δεν έβγαινα συνέχεια έξω,δεν πήγαινα διακοπές κλπ κλπ...και νομίζω ότι λόγω όλων αυτών των κενων οι νέοι θα με απορρίψουν...θα λένε για να μην έχει κάνει τίποτα αυτός τόσα χρόνια ποιος ξέρει τι θα είναι και θα με διάολο στείλουν...προσωπικά εγώ εκνευρίζομαι όταν βλέπω άτομα 20-25 ετών να έχουν πάει σε πιο πολλά μέρη και να έχουν κάνει πιο πολλά πράγματα από εμένα...παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 2 χρόνια κάπως έφτιαξαν τα πράγματα,όπως είπα και παραπάνω νοικιάσαμε ένα σπίτι δεκαετίας με όλες τις ανέσεις και εγώ πήρα ένα καλό αμάξι,έστω και μεταχειρισμένο,το παρελθόν με κυνηγάει ακόμα...δηλαδή από την μια μεριά τα χαίρομαι όλα αυτά πχ το σπίτι και το αμάξι,αλλά από την άλλη λέω γιατί εγώ έφτασα 28 για να τα αποκτήσω όταν κάποιοι άλλοι είχαν τα ίδια η παρόμοια από τα 18 η τα 20 η τα 23 ξέρω γω?Δηλαδή και τον γύρω του κόσμου να κάνω αύριο,θα υπάρχει η σκέψη γιατί εγώ στα 30 και οι άλλοι πιο νωρίς?Από την άλλη μεριά δεν τους δίνω και άδικο για τα σοσιαλ(στις κοπέλες που δεν με έκαναν φολλου Μπακ)...όταν δεν βλέπουν φωτό και ιστορίες από εξόδους,διακοπές κλπ ποιος ξέρει τι θα νομίζουν για εμένα...και επίσης όταν έχουν πάει σε όλα τα μέρη εντός και εκτός Ελλάδας,θα καταδεχτουν να πάνε ακόμα μια φορά ειδικά για εμένα?πχ μια κοπέλα που έχει πάει Θεσσαλονίκη 3 φορές,θα καταδεχτει να πάει και 4ή φορά ειδικά για εμένα?παλιότερα έφτανα σε σημείο να μην μπορώ να κοιμηθώ,να πονάω όταν νυχτώνει,να μου έχει κοπεί η όρεξη(έχασα 6 κιλά σε ένα μήνα)....επισκέφτηκα ψυχίατρο δύο φορές αλλά δεν είδα σημαντική βελτίωση...νομίζω ότι τα καλά χρόνια τελείωσαν στα 29...από φέτος και μετά αρχίζουν τα δύσκολα...από τα 30 δηλαδή σφίγγουν ολα..ουτε έξοδοι,ούτε διακοπές,ούτε τίποτα δεν είναι όπως είναι από τα 18 ως τα 29...από όσο λένε τα καλύτερα χρόνια στη ζωή ενός ανθρώπου είναι από τα 20 ως τα 29...για εμένα ήταν η χειρότερη δεκαετία της ζωής μου,χωρίς να ευθύνομαι κατά κάποιο τρόπο...όσο κακά και αν ακουστούν τα παρακάτω,έχω μεγάλο άχτι στους γονείς μου για όλα αυτά που μου στέρησαν τόσα χρόνια(ουσιαστικά εξαιτίας τους έχασα την ωραιότερη δεκαετία της ζωής ενός ανθρώπου)και αν τακτοποιήθω κάποια στιγμή και φύγω από το σπίτι δεν θέλω να τους ξαναδώ ούτε σε φωτογραφια.Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν θέλω ποτε μου να παντρευτώ και να κάνω παιδία.Οσα χρόνια μου απομένουν από εδώ και πέρα θέλω να τα περάσω άνετα και ωραία,με εξόδους,διακοπές κλπ και γενικώς να τα χαλάω όλα για εμένα και όχι να τα κάνω πανες και φρουτοκρεμες...ακούγεται εγωιστικό αλλά πλέον πάνω από τον εαυτό μου δεν βάζω κανέναν...δεν θα εξακολουθώ να είμαι δυστυχισμένος για να είναι άλλοι ευτυχισμένοι...
Βέβαια εδώ που είμαι υπάρχει και ένα πρόβλημα...τουλάχιστον το 80% των κοριτσιών είναι πιασμένες/αρραβωνιασμένες/παντρεμένες οπότε με βλέπω μαγκούφη...έχω σκεφτεί να φύγω και να πάω αλλού πχ Πάτρα, Ναύπακτο,Βόλο,Λάρισα κλπ μπας και αλλάξει η τύχη μου και βρω και καμιά κοπέλα(ποτέ ομως γάμος,τα ειπαμε)...Αυτό θα δώσει λύση στο πρόβλημα?Γενικά τι μπορω να κάνω από εδώ και πέρα?Έχω χάσει κάθε όρεξη...φανταστείτε υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μου δωσει κάποια χρήματα από μια θεία μου(τριψήφιο νούμερο,όχι πολλά)και μου λένε οι δικοί μου να τα κρατήσω και να πάω διακοπές το καλοκαίρι...και τους απάντησα τώρα που να πάω διακοπές?τα καλά χρόνια πέρασαν..(τραγική ειρωνεία να μου το λένε εκείνοι που μου δημιούργησαν το πρόβλημα ουσιαστικά).Αυτό θα είναι το παράπονο μου μια ζωή.Οτι δεν έζησα ποτέ σαν νέος και ότι τα χρόνια που για όλους είναι τα καλύτερα,για εμένα ήτανε τα χειροτερα...Σρρυ για το μεγάλο μήνυμα!