ΑΦΙΕΡΩΜΑ : Εικόνες απο το Σύμπαν !
Οταν η καρδιά μου βαραίνει και τα μάτια μου γεμίζουν δάκρυα αγωνίας, όταν ο ορίζοντας χάνεται και εξανεμίζει το ονειρά μου... η μόνη μου παρηγοριά ειναι ο Ουρανός...
Η Ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο, η Αγάπη, η Αρμονία, η Ελευθερία...
Κοιτάξτε μαζί μου το Σύμπαν και αναζητήστε την Ομορφιά, την Αγάπη, την Ειλικρίνεια, την Καλοσύνη...
Εικόνες από ένα Σύμπαν μοναδικό.. κουβέντες που μπορει να σας φανούν σαν παραμύθι... ο αντικατοπτρισμός ενός άλλου κόσμου, που υπάρχει στην αιωνιότητα...
Σας ειχα υποσχεθεί ένα νέο φωτογραφικό αφιέρωμα! Και αυτό θα είναι για το Σύμπαν και για ότι μαζί θα ανακαλύψουμε εκεί επάνω!
Αφεθείτε! Φυγαμεεεεεεεεεεεεεεεε !
Η Ουράντια, ο πλανήτης μας!
Καθως ανεβαίνουμε, μια ματιά στον πλανητη μας ... Μια ματιά προς τα πίσω..
Ο πλανήτης μας, η Ουράντια.....
Σε μας φαντάζει τεράστιος αλλά δεν είναι παρά μια κουκίδα στην απέραντη δημιουργία. Μια ευλογημένη κουκίδα ζωης, το πρωτο σκαλί προς τις αιώνιες εμπειρίες μας...
Η θέση μας στο Σύμπαν ...
Στη διάρκεια της κατάθλιψης και των πανικών μου, ανάμεσα στα άλλα είχα πάθει και ένα είδος \"αποπροσανατολισμού\" , δηλαδή δεν μπορούσα να έχω προσανατολισμό. Δεν ήξερα που ειναι η ανατολη , η δύση. Λουζομουν στον ιδρώτα μέχρι να καταλάβω που βρίσκομαι... Και όχι μόνο για το που βρίσκομαι εγω σαν φυσικό πρόσωπο, αλλά που βρίσκομαι σε σχέση με το Σύμπαν! Αχά! Εκεί να δείτε αγωνία!
Κάθε μέρα έμπαινα στο site της ΝΑΣΑ, αυτό με έκανε να νιώθω προσωρινά καλύτερα... Ψάχνοντας για μια θέση στο Συμπαν ανακάλυψα πολλά και διάφορα....
Ενα Βιβλίο όμως ήταν αυτό που μου άνοιξε τις πόρτες της γνώσης...
Από το Βιβλίο της Ουράντια λοιπόν , ιδού το στίγμα του πλανήτη μας στην απέραντη δημιουργία :
Η Ουράντια είναι ένας συνηθισμένος πλανήτης του Τοπικού σύμπαντος του Nέβαδον.
Το Σύμπαν του Νέβαδον περιέχει περίπου 10 εκατομμύρια πλανήτες από τους οποίους μόνον οι 3.840.101 ήταν κατοικημένοι (μέχρι το έτος 1934 μ.X .)
Η Ουράντια, ο πλανήτης μας, βρίσκεται στο έβδομο Υπερσύμπαν του Όρβοντον - ο κεντρικός πυρήνας του οποίου είναι ο Γαλαξίας - Γαλακτώδης Οδός - με πρωτεύουσα του Υπερσύμπαντος την Ουβέρσα.
Το Τοπικό μας Σύμπαν του Nέβαδον έχει 100 Αστερισμούς.
Η Ουράντια, έχει τον αύξοντα αριθμό 606. Αυτό σημαίνει ότι ήταν ο 606ος πλανήτης του συστήματος που χρονικά ανέδειξε ζωή μετά τη δημιουργία του συστήματός μας. Από τα 1.000.000 χρόνια που καταγράφτηκε σαν κατοικημένος πλανήτης μέχρι το 1934 έχουν κατοικηθεί άλλοι 13 κόσμοι στο σύστημά μας.
Στους συμπαντικούς χάρτες, ο πλανήτης μας αναφέρεται ως εξής:
«O 606 της Σατάνια, στον Αστερισμό του Νορλατιαντέκ, τοπικό σύμπαν Nέβαδον, ελάσσων τομέας Ένσα, μείζων τομέας Σπλάντον, Υπερσύμπαν του Όρβοντον».
Εχουμε λοιπον μια συγκεκριμένη μέση στο Συμπαν, δεν αιωρουμαστε τυχαία.. Επιστημονική φαντασία? Ενα ωραίο παραμύθι? Εγω όμως άρχισα να συνειδητοποιώ ότι έχω μια θέση στο Συμπαν, ότι δεν ήμουν χύμα...
Για να δούμε! Τουλάχιστον μια που εκτροξευτήκαμε στο διάστημα, να ξέρουμε που θα γυρίσουμε! Εχουμε - βρε αδελφέ- μια διεύθυνση.
Και εγω άρχισα να νιώθω κάπως καλύτερα..
Το Υπερσύμπαν του Ορβοντον
Με ένα τρισεκατομμυριο κόσμους!
Ταξίδι προς τον Πλούτωνα...
Στις 24 Γενάρη του 2006 , το διαστημοπλοιο \"New Horizons\" εκτοξεύτηκε για την εξερεύνηση του πλεον απομακρυσμένου πλανήτη , του Πλούτωνα. Αναμένεται να φθάσει εκεί το 2015 και θα είναι η πρώτη μας επίσκεψη σε αυτόν τον τόσο μακρινό πλανήτη.
Πρόκειται για το ταχύτερο και πλέον εξελιγμένο διαστημόπλοιο (μη επανδρωμένο βέβαια) που κατασκευάστηκε ποτέ από τους ανθρώπους (75,000 χλμ/ώρα).
Καλό ταξίδι !
Το σύνολο της Συμπαντικής Δημιουργίας
Απο \"ΤΟ Βιβλίο της Ουράντια\" Εγγραφο 15
www.urantia.org
και
http://clubs.pathfinder.gr/UrantiaBook_GreekReaders
\"Εκτός των σφαιρών του Παραδείσου-Χαβόνα, το σχέδιο της συμπαντικής οργάνωσης προβλέπει τις ακόλουθες μονάδες:
Υπερσύμπαντα 7
Μείζονες τομείς 70
Ελάσσονες τομείς 7,000
Τοπικά σύμπαντα 700,000
Αστερισμοί 70,000,000
Τοπικά συστήματα 7,000,000,000
Κατοικημένοι πλανήτες 7,000,000,000,000
Κάθε ένα από τα επτά υπερσύμπαντα είναι δομημένο, περίπου, ως εξής: (Σημειωση : έτσι είναι δομημένο και το δικός μας Υπερσύμπαν που φέρει το κοσμικό όνομα Όρβοντον).
Ένα σύστημα περιλαμβάνει περίπου 1,000 κόσμους
Ένας αστερισμός (100 συστήματα) 100,000 κόσμους
Ένα σύμπαν (100 αστερισμοί) 10,000,000 κόσμους
Ένας ελάσσων τομέας (100 σύμπαντα) 1,000,000,000 κόσμους
Ένας μείζων τομέας (100 ελάσσονες τομείς) 100,000,000,000 κόσμους
Ένα υπερσύμπαν (10 μείζονες τομείς) 1,000,000,000,000 κόσμους
Όλες αυτές οι εκτιμήσεις είναι προσεγγίσεις κατά το κάλλιστον, αφού καινούργια συστήματα συνεχώς εξελίσσονται, ενώ άλλες οργανώσεις διέρχονται προσωρινώς εκτός υλικής υπάρξεως.\"
------
Πως να νιώσεις μοναξιά τώρα ? Μαζί μας στροβιλίζονται τρισεκατομμύρια κατοικημένοι κόσμοι με κοινό στόχο και σκοπό : την κατάκτηση της Τελειότητας.
Τόσοι ήλιοι, όσα ποτήρια νερού περιέχουν οι ωκεανοί του πλανήτη σας.
Και μια και το ΄φερε η κουβέντα στους ήλιους, για διαβάστε και αυτό :
Οι Ήλιοι.
Πρόκειται για τους αστέρες του διαστήματος, σε όλα τα πολύμορφα στάδια της ύπαρξεώς τους. Ορισμένοι αποτελούν μοναχικά, εξελισσόμενα διαστημικά συστήματα. ʼλλοι είναι διπλοί αστέρες, συστελλόμενα ή εξαφανιζόμενα πλανητικά συστήματα. Οι αστέρες του διαστήματος υπάρχουν σε όχι λιγότερα από χίλια διαφορετικά στάδια και φάσεις.
Εσείς γνωρίζετε ηλίους οι οποίοι εκπέμπουν φως συνοδευόμενο από θερμότητα. Υπάρχουν, επίσης, ήλιοι που λάμπουν χωρίς θερμότητα.
Τα τρισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων ετών κατά την διάρκεια των οποίων ένας συνήθης ήλιος θα συνεχίσει να εκπέμπει θερμότητα και φως δίνουν μία καλή εικόνα των απείρων ενεργειακών αποθεμάτων τα οποία περιέχει κάθε μονάδα ύλης. Η πραγματική ενέργεια η οποία βρίσκεται αποθηκευμένη σ αυτά τα αόρατα σωματίδια φυσικής ύλης είναι πέραν κάθε φαντασίας. Και η ενέργεια αυτή διατίθεται σχεδόν εξ ολοκλήρου ως φως, όταν υποβληθεί στην τρομακτική πίεση της θερμότητος και τις συνακόλουθες ενεργειακές δραστηριότητες, οι οποίες επικρατούν στο εσωτερικό των φλογερών ηλίων.
Υπάρχουν και άλλες συνθήκες υπό τις οποίες οι ήλιοι αυτοί μετασχηματίζονται και εκπέμπουν μεγάλο μέρος της διαστημικής ενεργείας που έρχεται στην τροχιά τους, μέσα στα καθορισμένα διαστημικά κυκλώματα. Πολλές φάσεις φυσικής ενεργείας και όλες οι μορφές της ύλης έλκονται και εν συνεχεία διανέμονται από τις ηλιακές γεννήτριες. Με τον τρόπο αυτό, οι ήλιοι χρησιμεύουν ως τοπικοί επιταχυντές ενεργειακής κυκλοφορίας, λειτουργώντας ως αυτόματοι σταθμοί ισχύος-ελέγχου.
Το υπερσύμπαν του Όρβοντον φωτίζεται και θερμαίνεται από πλέον των δέκα τρισεκατομμυρίων φλογερών ηλίων. Οι ήλιοι αυτοί είναι οι αστέρες τους οποίους μπορείτε να παρατηρήσετε στο αστρονομικό σας σύστημα. Περισσότεροι από δύο τρισεκατομμύρια βρίσκονται σε πολύ μεγάλη απόσταση και είναι πάρα πολύ μικροί ώστε να μπορείτε να τους δείτε από την Ουράντια. Στο κυρίαρχο, όμως, σύμπαν, υπάρχουν τόσοι ήλιοι, όσα ποτήρια νερού περιέχουν οι ωκεανοί του πλανήτη σας.
Εμείς και οι ... \"αλλοι\"
Οι Πλανήτες.
Αυτοί είναι οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ύλης, οι οποίες ακολουθούν μια τροχιά γύρω από έναν ήλιο ή άλλο διαστημικό σώμα.
Το μέγεθός τους ποικίλει από τους πλανητοειδείς, μέχρι τις πελώριες αεριώδεις, υγρές ή στερεές σφαίρες.
Οι ψυχροί κόσμοι που έχουν κτιστεί από την συγκέντρωση περιφερομένης διαστημικής ύλης, όταν συμβεί να βρεθούν στην κατάλληλη, σε σχέση με έναν κοντινό ήλιο, θέση, γίνονται οι ιδανικότεροι πλανήτες για να φιλοξενήσουν έλλογα όντα.
Οι νεκροί ήλιοι, κατά κανόνα, δεν είναι κατάλληλοι για ζωή. Συνήθως βρίσκονται πάρα πολύ μακριά από έναν ζώντα, δραστήριο ήλιο, ενώ επιπλέον, έχουν πολύ μεγάλη, συνολικά, μάζα. Η βαρύτητα είναι τρομακτική στην επιφάνειά τους.
Στο δικό σας υπερσύμπαν ούτε ένας ψυχρός πλανήτης στους σαράντα δεν μπορεί να κατοικηθεί από πλάσματα του είδους σας. Και, φυσικά, οι υπερθερμασμένοι ήλιοι και οι παγωμένοι εξωτερικοί πλανήτες είναι ακατάλληλοι να φιλοξενήσουν ανώτερες μορφές ζωής.
Στο ηλιακό σας σύστημα, μόνον τρεις πλανήτες είναι επί του παρόντος κατάλληλοι για να συντηρήσουν την ζωή .
Η Ουράντια, όσον αφορά στο μέγεθος, στην πυκνότητα και στην θέση είναι από πολλές απόψεις ιδανική για να κατοικηθεί από τον άνθρωπο.
Οι νόμοι της φυσικής-ενεργειακής συμπεριφοράς είναι κατά βάση συμπαντικοί, οι τοπικές ωστόσο επιρροές έχουν πολύ μεγάλη σχέση με τις φυσικές συνθήκες που επικρατούν στον καθένα ξεχωριστά πλανήτη και στα ηλιακά συστήματα.
Μία σχεδόν ατελείωτη ποικιλία μορφών ζωής, αλλά και άλλων ζωντανών εκδηλώσεων χαρακτηρίζει τους αμέτρητους κόσμους του διαστήματος. Υπάρχουν, πάντως, ορισμένα στοιχεία ομοιότητος σε μία ομάδα πλανητών η οποία βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σύστημα, ενώ υπάρχει επίσης ένα συμπαντικό πρότυπο έλλογης ζωής.
Υπάρχουν φυσικοί συσχετισμοί μεταξύ των πλανητικών εκείνων συστημάτων τα οποία ανήκουν στο ίδιο φυσικό κύκλωμα και τα οποία ακολουθούν στενά το ένα το άλλο στην ατελείωτη περιφορά τους στον κύκλο των συμπάντων.
-----
\"Το Βιβλίο της Ουράντια\" , απόσπασμα από το Εγγραφο 15
Η συνέχεια της ιστορίας...
Όταν διάβαζα αυτά τα κείμενα σάστισα! Η πρώτη αντίδραση ήταν «αϊ σικτίρ , τι άλλο θα ακούσουμε» και πέταξα το Βιβλίο πέρα
Από το απόλυτο μηδέν που βρισκόμουν - από τη πεποίθηση ότι τίποτε άλλο πέραν αυτών που βλέπουν τα ματάκια μου δεν υπάρχει και άντε ότι φάμε και ότι πιούμε- βρίσκομαι ξαφνικά στην άκρη ενός απέραντου Υπερσύμπαντος που αιωρείται στην αιωνιότητα κάνοντας φιγούρες μαζί με άλλα εφτά τρις πλανήτες! Ε! σαν πολλοί δεν γίναμε μάγκες από τη μια στιγμή στην άλλη?
Δεν φτάνει που δεν αντιλαμβανόμουν που είναι η Ανατολή και που η Δύση, τώρα πνίγηκα και σε έναν ωκεανό τρισεκατομμυρίων κόσμων.. Οι ζαλάδες εντάθηκαν, οι πονοκέφαλοι, οι εμετοί
Όμως, τα βράδια άρχισα να ρίχνω κλεφτές ματιές στον ουρανό. Βρε μπας? ʼρχισα να κάθομαι ώρες ατέλειωτες τις νύχτες στην ταράτσα του σπιτιού και να βυθίζω τη ματιά μου στον ουρανό. Με αποζημίωναν οι διάττοντες αστέρες που διέσχιζαν συχνά πυκνά από την μια μεριά στην άλλη τον ουρανό μου. Ζούσα τότε στο χωριό, δεν υπάρχουν φώτα εκεί και ο ουρανός αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο.
Με πολλές προσπάθειες προσπάθησαν να βάλω το μυαλό μου σε μια σειρά. Πήρα χαρτί και μολύβι και άρχισα να κάνω σχήματα , να βάλω τέλος πάντων το σύμπαν σε μια σειρά
Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να βρω άκρη με τα σύμπαντα, επικοινώνησα με τον έλληνα μεταφραστή του Βιβλίου της Ουράντια και του ζήτησα υλικό. Μου έστειλε σχήματα και εικόνες, μου έστειλε και το site του Gary Tonge.
Σαν παιδάκι στο νηπιαγωγείο άρχισα να κάνω τα πρώτα σχήματα προσανατολισμού σχεδιάζοντας το Σύμπαν, μια κουκίδα στη μέση του σχήματος με έναν τεράστιο φιόγκο: εγώ και δεξιά μου ένας ήλιος που ανατέλλει , αριστερά μου ένας ήλιος που δύει
Ταχυπαλμία! Έγινα μούσκεμα στον ιδρώτα! Και αστροναύτης να ήμουνα χαμένος στο διάστημα τέτοια αγωνία δεν θα είχα!
Τελειώνοντας εκείνο το σχήμα - μου πήρε μια βδομάδα ασκήσεων επι χάρτου- διαπίστωσα ότι είχα βρει και τον προσανατολισμό μου! Ο κόσμος ήρθε στα ίσα του! Τώρα ήξερα που βρίσκομαι! Απόλαυσα με όλες μου τις δυνάμεις την στιγμή της θεραπείας μου.
Παράξενα παιγνίδια που μπορεί να παίξει το μυαλό του ανθρώπου! Χρειάστηκε να «ταξιδέψω» σε Εφτά Υπερσύμπαντα για να βρω κατά που πέφτει η ανατολή στο χωριό μου. Ήμουν πολύ ευτυχισμένη, τωρα πατούσα γερά στον μικροσκοπικό πλανήτη μας έχοντας ανακαλύψει όλο το μεγαλείο μιας απέραντης και αιώνια επεκτεινόμενης δημιουργίας! Ε, ναι , πάντα ήμουν «ανάποδος» άνθρωπος
Τώρα όμως οι ουρανοί είχαν ανοίξει και εκτός από «ανάποδη» άρχισα να γίνομαι και πολύ
περίεργη! Και όλο να ρίχνω κλεφτές ματιές προς τον ουρανό
.