Σχέση από απόσταση. Κλείσαμε την απόσταση αλλά έχει κλειστεί στον εαυτό του
Έχω Άσπεργκερ + ΔΕΠΥ και τα έχω με κάποιον που εχει τα ίδια. Είμαστε 24 ετών. Ήμασταν σχέση από απόσταση. Μια φορά μου είπε ότι δεν μπορεί να τα έχει με κάποιον που θα βλέπει τόσο σπάνια ομως κάναμε σχέδια για μια ζωή μαζί και συγκατοίκηση. Μιλάγαμε πολύ συχνά, εκείνος έλεγε πως έψαχνε μια ειλικρινή σύνδεση. Του είπα ψέματα ότι έχω μια θεία στην περιοχή του για να μην αισθάνεται ανασφάλεια ότι δεν μπορώ να τον επισκέπτομαι και να μετακομίσω. Εγω ιδανικά θα ήθελα να τα έχουμε κάνα 10μηνο ή 1 χρόνο από απόσταση για να μαζέψω χρήματα και ύστερα να έρθω να συζισουμε. Αλλά αγχώνομουν πως εκείνος δεν θα με περίμενε. Έχω ξαδέρφη και μια αλλη φίλη που ειχαν σχέσεις από απόσταση με άτομα από το εξωτερικοί και εκεινοι τις περίμεναν 2 χρονια την μια και 4 την άλλη για να τελειώσουν τις σχολές τους. Εμενα δεν χρειαζόταν να με περιμένει τόσο, μόνο χρήματα ήθελα να μαζέψω και να ξέρω λίγο την γλώσσα. Εν τέλει βιαστηκα και έκανα την κίνηση να μετακομίσω στους 4,5 μήνες σχέσης με αρκετό άγχος και χάος. Δεν είχα "θεια" να μείνω σε εκείνη μέχρι να βρω σπίτι να νοικιάσω. Οπότε του είπα ότι η "θεία" μου λείπει και θα μείνω σπίτι του. Αυτός μόλις είχε αρχίσει να δουλεύει και δεν το έχει με το να μαζεύει χρήματα. Αγοραζει ακριβά αναψυκτικά και κονσόλες για βιντεοπαιχνιδια συνέχεια. Εγώ δεν είχα πολλά χρήματα, αυτός πλήρωνε τα 2/3 του σουπερμάρκετ για 3 εβδομαδες που έκατσα σπίτι του μέχρι να βρω να νοικιάσω και οταν βρήκα σπίτι έπρεπε να δώσω προκαταβολή και το 1ο ενοίκιο. Αυτός ξέμεινε από χρήματα και άργησε να πληρώσει το δικό του ενοίκιο για 2 εβδομάδες. Επίσης τον δυσκόλευε η καινούργια του εργασία. Άρχισε να είναι χάλια ψυχολογικά και να είναι απόμακρος. Αυτό συμβαίνει από τότε τον Δεκέμβρη. Επιπλεον φοβάται μηπως τον κάνω χειρότερα επειδή και εγώ έχω κατάθλιψη. Μια μέρα δεν είχε κουράγιο να πάει να αγοράσει φαγητό και του πήγα. Μιλάμε λίγο στα μηνύματα, 2-3 φορές την εβδομάδα. Εγω του λέω να βρεθούμε και πολλές φορές δεν είναι καλά. Ευτυχώς όμως τελευταία και αυτός κάνει κινήσεις για να βρισκόμαστε.
Με έχει επηρεάσει όλο αυτό, δεν του έχω πει τίποτα όμως για να μην τον αγχωσω. Κάνω μαθήματα για να μαθω την γλώσσα και θα ξεκινήσω να εργάζομαι. Άργησα να πάρω μπρος γιατί ήμουν σε άσχημη κατάσταση συναισθηματικά αλλά πάλι καλά τώρα εχω κανονικούς ρυθμούς. Και λόγω του ότι δεν ξέρω την γλώσσα αισθάνομαι αποκλεισμένη και θα ήθελα να γραφτώ κάνα γυμναστήριο αλλά κάνω οικονομία. Έχω συγκατοίκους ξένους από Νεπάλ και Μπαγκλαντές, δεν έχουμε πολλά κοινά και ειναι άλλες ηλικίες, προσέγγισα μια Ελληνίδα που έμενε στην ίδια πολυκατοικία αλλά μετακόμισε σε άλλη πόλη μετά. Είναι δύσκολο να έχω συγκατοίκους με το Άσπεργκερ, θα προτιμούσα να συζω με την σχέση μου αλλα μου είπε ότι είναι νωρίς ακόμη και όντως είναι, για αυτό ιδανικά θα ήθελα να τα είχαμε κάνα 10μηνο ή χρόνο πριν μετακομίσω αλλά φοβομουν ότι δεν θα με περίμενε. Εδώ είναι καλύτερα για εμένα από ότι στην Ελλάδα, έχει πολλές υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία.
Στεναχωριεμαι γιατί άλλες κοπέλες που ξέρω είναι πολύ χαρούμενες και ευχαριστιουνται την ζωή τους, φλερτάρουν με πολλούς ή έχουν όμορφες σοβαρές σχέσεις. Εμένα δεν γυρνάει να με κοιτάξει κάνεις, πριν από αυτόν δεν μπορούσα να βρω κάποιον για 3 χρόνια. Είτε με ασπεργκερ είτε χωρίς. Αυτός που τα έχουμε είχε σχέσεις από μικρός και δεν το αντιμετώπιζε αυτό. Ενοχλουμαι που αισθάνομαι τόσο απελπισμένη και επίσης θα ήθελα να βγαίνουμε συχνά και να περνάμε καλά. Θέλω να τον βοηθήσω, θέλω να του σταθώ στις δύσκολες στιγμές, είναι καλός χαρακτήρας. Δεν ξέρω πως να τον ξεκολλήσω από αυτή την χάλια ψυχολογία. Το προηγούμενο καλοκαίρι που ήρθα εδώ για επίσκεψη για 3 εβδομαδες περάσαμε υπέροχα, κάθε μέρα βγαίναμε. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά, είστε όλοι υπέροχοι, το αγαπώ αυτό το φόρουμ