Τι σωματικά συμπτώματα έχετε που να έχουν να κάνουν με αισθήσεις στο δέρμα, πχ μυρμήγκιασμα, κάψιμο, βελονιάσματα, ανατριχίλα, αίσθηση κρύου, κλπ;
Printable View
Τι σωματικά συμπτώματα έχετε που να έχουν να κάνουν με αισθήσεις στο δέρμα, πχ μυρμήγκιασμα, κάψιμο, βελονιάσματα, ανατριχίλα, αίσθηση κρύου, κλπ;
Καλησπέρα εννοείς στις κρίσεις πανικού και στο έντονο άγχος;Εγώ έχω μουδιάσματα,μυρμηγκιασματ� � κάποιες φορές αίσθημα καυσου, κάποιες φορές κρυαδες και τρέμουλο και τα υπόλοιπα δηλαδή ταχυκαρδία, δύσπνοια, αίσθημα πνιγμού, τρέμουλο, ΖΑΛΑΔΕΣ(σχεδόν καθημερινές)πόνο στο στήθος.Αυτα τα υπέροχα ☺️
Κ εγώ καθημερινά έχω αίσθημα παλμών δυσφορία κάποιες φαγουρες τσιμπήματα σαν βελόνα σε διαφορα σημεία ένα γαργαλητό περίεργο μέσα στα Κόκκαλα κ κυρίως τρέμουλο και σαν δόνηση σε όλο το σωμα! Ααα! Κ δύσπνοια! Αυτά τα ωραία!
Δυστυχώς μπορεί και όλη την ημέρα κάποιες φορές διαφέρει η ένταση βέβαια.Στην κρίση πανικού που είναι όλα πολύ έντονα μπορεί από 20 λεπτά μέχρι και 1 ώρα βέβαια εγώ δεν την αφήνω να περάσει από το μυαλό μου γιατί με πιάνει φοβία και το σκέφτομαι συνέχεια οπότε δεν μπορώ να χαλαρώσω.Μιλας με ψυχολόγο;
Είχα μιλήσει πιο παλιά. Ξέχασα να αναφέρω ότι πλέον δεν έχω συμπτώματα ή μάλλον είναι σε αμελητέο βαθμό.
Εγώ τα είχα χρόνια και πιστέυω ότι έμεναν επειδή φοβόμουν ότι ήταν κάτι παραπάνω από ψυχοσωματικά. Όταν το κατάλαβα, άρχιζαν να φεύγουν.
Εγω εχω πρησμενη κοιλια π μ προκαλει αρρυθμιες και δυσφορια ατελειωτη με εντονα να χτυπαει η καρδια....κ μετα παμε σε ψιλοπανικου κοπωση και ολα τα παρελκομενα.....ψυχοσωματικ� � εκτακτων με πρησμενη κοιλια και εντονες ταχυκαρδιες κ φοβο κλπ κλπ ....
Αχ τι κανεις;; Όντως έχουμε καιρό να τα πούμε! Μια είμαι καλά μια όχι μωρέ κ κλασικά προσπαθώ να πω ότι είναι όλα άγχος μπας κ ηρεμήσω. Νομίζω ότι το πρόβλημα κ σε μένα είναι πως δεν το πιστεύω 100% όποτε αυτό με πάει πίσω. Έκανα κ μια μαγνητική κ με πείραξε λίγο είχα σύμπτωματα μετά σαν έξαρση αλλά δεν έχω ιδέα γιατί κ πως . Τώρα είμαι καλύτερα όμως. Κάνω γιόγκα κ προσπαθώ να χαλαρώνω γενικά. Οι έκτακτες κ το τρέμουλο είναι πλέον τα βασικά που με ταλαιπωρούν. Εσυ πως είσαι;; Τι νέα;
Αχ τι κανεις;; Όντως έχουμε καιρό να τα πούμε! Μια είμαι καλά μια όχι μωρέ κ κλασικά προσπαθώ να πω ότι είναι όλα άγχος μπας κ ηρεμήσω. Νομίζω ότι το πρόβλημα κ σε μένα είναι πως δεν το πιστεύω 100% όποτε αυτό με πάει πίσω. Έκανα κ μια μαγνητική κ με πείραξε λίγο είχα σύμπτωματα μετά σαν έξαρση αλλά δεν έχω ιδέα γιατί κ πως . Τώρα είμαι καλύτερα όμως. Κάνω γιόγκα κ προσπαθώ να χαλαρώνω γενικά. Οι έκτακτες κ το τρέμουλο είναι πλέον τα βασικά που με ταλαιπωρούν. Εσυ πως είσαι;; Τι νέα;
Θα αρχίσεις να παρατηρείς το σώμα σου. Πότε ξεκινούν να είναι έντονα τα ψυχοσωματικα; Ε αν καθε φορά συνδυάζεις αυτό που νιωθεις με ένα περιστατικό που έχει γίνει πριν (πριν λίγα λεπτά, ώρες, μέρες) τότε θα καταλάβεις πως όλο αυτό δεν είναι σωματικό αλλά ψυχικό. Αν στεναχωρηθηκες με κάτι, αν αγχωθηκες, αν θυμωσες κτλ. Για να μπορέσεις κάτι να αλλάξεις, πρέπει πρώτα να το παρατηρήσεις, να το εντοπίσεις και σιγά σιγά να γινει η αλλαγή.
Είχα όλα τα ψυχοσωματικα που αναφέρετε συν κάτι έξτρα που ήταν σε προσφορά εκεινη την περίοδο (είχε και1+1 δωρεάν). Δύσκολο. Φοβάσαι. Φοβάσαι τα πάντα, αλλά στην ουσία, φοβάσαι τον θάνατο και προσπαθείς με κάθε τρόπο να τον προλάβεις.
Ανάλογα με την αιτία του άγχους, τα δικά μου συμπτώματα είναι διαφορετικά κάθε φορά. Άλλες φορές έχω έκτακτες συστολες, άλλες φορές ζαλάδες, άλλες ταχυκαρδία. Δερματικα δεν εμφανισα ακόμα
Από τον θάνατο δε μπορείς να ξεφύγεις. Ε αν το καταλάβεις αυτό, ίσως αποκτήσεις περισσότερο πείσμα. Εγώ θυμάμαι ήθελα να είμαι συνέχεια στο κρεβάτι. Φοβόμουν τα πάντα. Είχα δύο επιλογές, ή θα το αφήσω να με νικήσει ή θα το νικήσω εγώ. Και επειδή Κουράστηκα να φοβάμαι, επέλεξα να το νικήσω. Κάνω ψυχοθεραπεία, με γνωρίζω κάθε μέρα. Δυναμωνω και κάθε φορά που κοιτάω πίσω και βλέπω τι έκανα, νιώθω περήφανος. Μπορεί οι γύρω μου να μη μπορούν να δουν τι πρόοδο μου, να μην μπόρεσαν ποτέ να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι, αλλά εγώ ξέρω. Θα έρθει η στιγμή που θα καταλάβεις πως όλα είναι στο μυαλό σου και το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρεις τον έλεγχο. Και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύουμε. Απλά ο φόβος περιπλέκει τα πράγματα. Το μυαλό είναι δικό σου, σου ανήκει.
Συγχαρητήρια για όλα όσα κατάφερες.Ευχομαι κάθε μέρα να είσαι όλο και καλύτερα και να απολαμβάνεις την κάθε σου στιγμή.Εφτασα κι εγώ κάποια στιγμή σε ενα σημείο να μη μπορώ να κουνηθώ και να είμαι στο κρεβάτι.Ξερω πολύ καλά ότι τον θάνατο δε θα το γλιτώσει κανείς μας και όλα αυτά που λες προσπαθώ και τα σκέφτομαι γιατί έτσι είναι.Κανω κι εγώ ψυχοθεραπεία μια φορά την εβδομάδα.Εχω δει διαφορά σε μερικά πράγματα ήμουν σε πολύ καλό δρόμο και έφαγα μια σφαλιάρα με δύο σοβαρά θέματα στο οικογενειακό περιβάλλον που μου γύρισαν όλα τούμπα.φτου από την αρχή τώρα.Αλλα αυτή την φορά νιώθω ότι ξέρω πως θα φτάσω πάλι στο σημείο που ήμουν πριν ξαναπεσω.Ευχομαι για όλους μας να καταφέρουμε να τα ξεπεράσουμε γιατί είμαστε δυστυχώς παααρα πολλοί που παλεύουμε.
Είσαι πολύ καλός και μας δίνεις αισιοδοξία με αυτά που λες. Ξέρω ποσό δύσκολο είναι κ ακόμα προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι είναι ψυχοσωματικά. Κάποια ξέρω πως είναι αλλά για κάποια ακόμα να πειστώ. Βέβαια έχω κάνει ένα σωρό εξετάσεις κλασικά. Θα κάνω αυτο που ειπες κ θα αρχίσω πάλι ψυχοθεραπεία που κακώς σταμάτησα κ εύχομαι σιγά σιγά να είναι καλύτερα τα πράγματα. Οι γύρω μας δεν μπορούν να καταλάβουν ποσό δύσκολο είναι όλο αυτό γιατί δεν το περνάνε είναι λογικό δεν ξέρουν πως να σο διαχειριστούν. Αλλά δεν πειράζει εμείς μέσα μας ξέρουμε κ κάθε μικρή νίκη είναι απίστευτα σημαντική!
Η ψυχοθεραπεία να ξέρεις ότι έχει ένα δρόμο. Να ανεβαίνεις προς τα πάνω. Κάποιες φορές θα πέφτεις αλλά θα είσαι σε πιο ψηλό σημείο από ότι ήσουν πριν. Από μόνη της όμως δεν κάνει δουλειά, χρειάζεται να προσπαθείς κι εσύ. Θα σε βοηθήσει ε αν δώσεις και στον εαυτό σου το δικαίωμα να φοβάται, να ανησυχεί, να νιώθει ευάλωτος. Όσο θεωρείς ότι όλο αυτό ειναι κακό, δεν σε βοηθάει. Κάποτε ήσουν καλά, άρα θα γίνεις. Και δεν πειράζει να φοβάσαι. Εγώ άκουγα ελικόπτερο και κρυβομουν (ειχα κατάθλιψη). Δεν ξέρω τι φοβόμουν τότε. Θα μάθεις πολλά για σένα με τη ψυχοθεραπεία, θα δεις πλευρές του εαυτού σου που δεν γνώριζες. Απλά χρειάζεται χρόνο.
anamenoume apantisi