Γιατι προσελκυω μονο τοξικους;
Γεια σας! Εχω ξανακανει ενα θρεντ σε αυτη την κατηγορια του φορουμ σχετικα με το οτι δεν εχω φιλους. Εχω μονο το αγορι μου (ειναι η πρωτη μου σχεση την οποια εκανα στα 19-20). Στο καινουριο θρεντ ομως θα ηθελα να θιξω ενα αλλο θεμα. Υπαρχει κατι που με τρωει μεσα μου και δεν μπορω να ηρεμησω καθολου. Ειμαι κυριολεκτικα το μονο ατομο που ξερω που τα εχει παει τοσο σκατα στο θεμα της φιλιας. Ημουν παντα κλειστη και δεν μιλουσα σχεδον καθολου. Επισης σχεδον παντα "απομονωνα" τον εαυτο μου (δεν μπορω να καταλαβω ακριβως γιατι) χωρις να με νοιαζουν ιδιαιτερα οι συνεπειες. Δεν ειχα ποτε κολλητο φιλο η κολλητη φιλη. Μονο στο νηπιαγωγειο. Τωρα τελειωνω το πανεπιστημιο (του χρονου λογικα). Καθε φορα που προσεγγιζα καποιον η με προσεγγιζε αυτος κατεληγε να ειναι τοξικος. Το εχω συζητησει με το αγορι μου και τους γονεις μου και καταληγουμε στο συμπερασμα οτι δεν εχω κανει καποιο λαθος. Η τουλαχιστον κατι ακραιο. Πως γινεται να μη γνωριζω ενα νορμαλ ατομο οταν εχω τοση αγαπη και τοσο νοιαξιμο μεσα μου να δωσω; Δεν εχω κανει ποτε μακροχρονια φιλια καθως αναγκαζομουν να ξεκοψω με τις συμπεριφορες που αντιμετωπιζα. Και με ατομα που δεν ειχα καποιο θεμα απλα χανομουν (διαφορετικες υποχρεωσεις η εκαναν καινουριες παρεες). Εχω προσπαθησει να ξαναβρεθω με πολλους γνωστους αλλα παντα η δεν ταιριαζουμε η δεν μου δινουν σημασια. Ειμαι 21 πλεον και ολοι εχουν ηδη φιλους και 100 δουλειες να κανουν οποτε δεν ανοιγουν τους κυκλους τους. Βλεπω οτι οι περισσοτεροι αντιμετωπιζουν δυσκολιες αλλα εχουν παντα ενα φιλο (η εστω ενα γνωστο διπλα τους). Η εχουν μια γνωριμια που κραταει χρονια (και ας μην ειναι φιλια φιλια, καταλαβατε). Βλεπω οτι ειμαι ο μονος ανθρωπος που δεν το εχει. Και τωρα τελευταια ουτε τα υπολοιπα πραγματα στη ζωη μου πανε καλα. Τι να κανω για να το ξεπερασω (αφου πλεον δεν αλλαζει δυστυχως τη βλακεια μου την εκανα) και να προχωρησω στη ζωη μου κανονικα;
Υ.Γ.: Εννοειται οτι καθε απαντηση/γνωμη ειναι ευπροσδεκτη αλλα θα ηθελα αν γινεται πιο καλοπροαιρετες απαντησεις. Εχω κουραστει παρα πολυ να κανω bullying στον εαυτο μου για την τυχη μου και τις λαθος επιλογες μου. Θα ηθελα να ακουσω κατι που θα με κανει να νιωσω καλυτερα. Ευχαριστω εκ των προτερων!