Το ψιλομετανιώνω που γύρισα
Είμαι χάλια εδώ και ένα μήνα, κοιμάμαι άτσαλα, δεν τρώω, έχω φοβερές ταχυπαλμίες....
Έχω αυτισμό, ΔΕΠΥ και δυσαριθμησία (μαθησιακή δυσκολία). Είχα φύγει στο εξωτερικό για κάνα χρόνο. Ενιωθα μόνη μου εκεί πέρα και επίσης με δυσκόλευε πολύ το ότι εμένα με συγκατοίκους. Εργαζόμουν ημιαπασχοληση και περίμενα να με γράψουν στη χώρα για να πάρω επίδομα αναπηρίας και να κοιτάξω να μείνω μόνη μου. Πλήρωνα το ενοίκιο και διάφορα άλλα μόνη μου και χαιρόμουν πολύ για αυτό. Το θέμα είναι πως στην χώρα εκείνη υπάρχει μια φοβία για πόλεμο, άρχισαν να στελνουν και τις γυναίκες σε στρατιωτική θητεία και επίσης μοιράζουν στους πολίτες οδηγίες με το τι να κάνουν αν ξεσπάσει πόλεμος. Άρχισα να φοβάμαι πολύ καθώς ήμουν μόνη μου, είχα την σχέση μου μόνο. Ήταν μια οικογένεια που ήταν ο πατέρας Έλληνας και η μητέρα ντόπια και εχουν ένα παιδί 20 χρονων αλλά αισθάνθηκα άγχος να τους προσεγγίσω. Ο πατέρας ήταν από ένα διπλανό χωριό στην Ελλάδα.. Είχα βρει μια άλλη Έλληνιδα και προσπάθησα να την προσεγγίσω αλλά δεν πολύ ενδιαφέρθηκε, αν και απο ότι είδα μετακόμισε σε άλλη πόλη και μάλλον ήταν απασχολημένη αλλά αισθάνθηκα ότι ίσως κατάλαβε πως ειμαι διαφορετική.
Μίλησα σε ψυχολόγο πριν φύγω και μου είχε πει να κάνω ένα διάλειμμα αντι να αποφασίσω κάτι οριστικό αλλά εγώ άφησα την δουλειά μου, ξενοικιασα το δωμάτιο μου, χώρισα και έφυγα. Και οι γονείς μου συνέχεια μου ελεγαν να γυρισω πίσω.. Τώρα δεν κάνω τίποτα, εργασία δεν μπορώ να βρω, δεν εχω παρέες και κάθομαι όλη μέρα σπίτι. Μένω σε επαρχία έξω από την Αθήνα, είμαι 23 στα 24 και οι περισσότεροι συμμαθητές μου εργάζονται σε καφετέριες αλλα εμένα δεν με παίρνουν μου λένε πως δεν είμαι αρκετά κοινωνική. Ο πατέρας μου συνέχεια μου λέει ότι δεν έχω πλέον ασφάλιση και τέτοια. Δείχνουν ντροπή για εμένα που δεν δουλεύω και δεν πολυβγαινω. Χώρια το ότι ο αυτισμός επηρεάζει την διατροφή μου και οι γονείς μου δεν ξέρουν πως να βοηθήσουν με αποτέλεσμα να τρώω πολύ λίγο μέσα στην ημέρα και να έχω ζαλάδες. Ενώ εκεί αγόραζα ότι ήθελα, ειχα μόνο θέμα με τους συγκατοίκους γιατί ντρεπόμουν να πάω να μαγειρεύω πολλές φορές. Η εργασία μου ήταν καλή γιατί δούλευα από το σπίτι και δεν είχα πολλές επαφές με κόσμο, ήμουν τεχνική υποστήριξη σε μια εφαρμογή βιντεοπαιχνιδιού. Απλά με ενοχλούσε το ότι κάποιοι άνθρωποι ήταν καραεθισμένοι και οι υπεύθυνοι μας προτρεπανε να τους κάνουμε να παίζουνε ακόμη περισσότερο.
Με την σχέση μου μιλάμε ακόμη αν και φέρεται κάπως σαν να νευρίασε που του ζήτησα να χωρίσουμε. Μετά του είπα πως το παίρνω πίσω αλλά δεν το δέχθηκε .. και επίσης το δωμάτιο στο οποίο εμένα είναι ξενοικιαστο. Είχα αφήσει κάποια πράγματα οπως μια άδεια βαλίτσα και ένα χαλασμενο λαπτοπ πριν φύγω και έπρεπε ο ενοικιαστής να τα πετάξει αφού έφυγα, του είπα να κρατήσει ότι θέλει από αυτά που άφησα.. ντρέπομαι για αυτό. Ο ενοικιαστής μου ήταν ο συγκατοίκους, ίσως του πω να του αγοράσω πίτσα για συγνώμη. Το θέμα είναι η δουλειά, μου στέλνουν ακόμη προτάσεις για δουλειά και επίσης είναι να μου δώσει ένας πρώην ενοικιαστής μια προκαταβολή. Σκέφτομαι να ξαναπάω έστω και για 1 μήνα, δεν ξέρω.
Δεν είμαι σε καλή φάση, συγνώμη αν το κείμενο βγήκε τεράστιο. Ελπίζω να είστε καλα...