-
Η σχέση
Η σχέση, η ερωτική σχέση, είναι όπως ένα ποτήρι αγαπημένο κοκτέιλ. Ένα πολύχρωμο, πολύγευστο κοκτέιλ. Κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε, τα τέσσερα χρωματιστά του επίπεδα. Χωρισμένα και ευδιάκριτα μόνο για αυτούς που αγαπούν τις γεύσεις της ζωής, μονό για τους γενναίους δοκιμαστές δηλητηρίων.
Το πρώτο, το πολυαγαπημένο, το επιθυμητό και προκλιτικό κρασί του θεού Διόνυσου. Το διεγερτικό και φαντασμαγορικό νέκταρ του έρωτα, με τους χιλιάδες πιστούς του οπαδούς, με την υπερκατανάλωση στις μπιραρίες και τα στέκια της αγάπης. Αυτό που σου δίνει τη δύναμη να συνουσιάζεσαι σαν σκύλος, να περπατάς χορευτικά, και να μη βλέπεις πιο μακριά απ τη μύτη του συντρόφου σου. Αυτό που ομορφαίνει και μαγεύει τους πάντες, το αιώνιο ναρκωτικό κάθε ευσυνείδητου ποιητή, και το νόημα στη ζωή κάθε επαγγελματία κοριτσοσαγηνευτή. Ανεπανάληπτο κάθε φορά, πουλώντας παραισθήσεις και όμορφα παραμύθια αιώνιας ευτυχίας σε κάθε νέο ανόητο έντομο που θα πιαστεί στον όμορφα κεντημένο του ιστό. Παραμύθια που κρατούν όσο κρατάει μια αγαπημένη ανάμνηση, και μετά χάνονται στην άβυσσο της καθημερινότητας. Αφήνοντας πίσω τους μονάχα τη γλυκύτητα στο στόμα...
Και μετά ξημερώνει μια άλλη μέρα, βγαίνει το επόμενο φεγγάρι. Το τοπίο κιτρινίζει φέρνοντας μαζί του μια όμορφη γοητευτική μελαγχολία και την οσμή της ελπίδας για την επιστροφή του κόκκινου αδερφού του. Οι ισορροπίες αλλάζουν και η μαγεία αρχίζει να φθείρεται σιγά-σιγά αφήνοντας πίσω της, πονηρό αντικαταστάτη, τη δύναμη της συνήθειας. Οι καλοί παίχτες, αυτοί που αγαπάνε πραγματικά το παιχνίδι, αυτοί που αρέσκονται να τα βγάζουν πέρα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής, βλέπουν στο κίτρινο νέους κόσμους για εξερεύνηση. Ορμάνε θαρραλέα ξανά στη τρικυμία, ψάχνοντας το άγνωστο στη ψυχή του αγαπημένου τους. Ελπίζοντας να βρουν και αυτοί το μυστικό των άλλων, αυτών που φαίνονται να νικάνε τους νόμους της φύσης και να ασπάζονται τη θεωρία της μονογαμίας. Αυτοί πάλι που δεν αγαπάν πραγματικά το παιχνίδι, αυτοί που παίζουν μονάχα για το κέρδος και την δόξα εγκαταλείπουν νωρίς- νωρίς το πλοίο φορώντας για άλλη μια φορά τη στολή του λιποτάχτη και κολυμπώντας ευθεία για τη μπιραρία του Διόνυσου. Διψώντας για την επόμενη δόση του αγαπημένου τους κρασιού. Το κίτρινο, για αυτούς που μένουν να γνωρίσουν τις χαρές του κι αυτούς που ξέρουν να παίζουν σωστά μπορεί να κρατήσει μια αιωνιότητα. Μπορεί να χαρίσει την ευδαιμονία και την αιώνια νεότητα στους τυχερούς, πραγματικά κερδισμένους της ζωής, γιατί η ομορφιά δεν βρίσκεται στο να αλλάζεις σε κάθε δυσκολία το προορισμό σου άλλα στις ρουφήχτρες και τις σειρήνες που κατάφερες να νικήσεις στη διαδρομή, γελώντας περιπαικτικά στα σαγηνευτικά τους προσωπεία ...
Πράσινη μούχλα αγκαλιάζει σιγά-σιγά τους τοίχους γύρω σου. Νιώθεις αδύναμος και χαμένος μέσα σε ένα παιχνίδι χωρίς νόημα, έχεις βαρεθεί να ξυρίζεις κάθε πρωί τα πρασινισμένα ζιζάνια που φυτρώνουν στο πρόσωπο σου. Και άραγε κάποτε σιγοτραγουδούσες καθώς ξυριζόσουνα για μπας κι ήτανε όλα αυτά το ψεσινό σου όνειρο. Και αυτή μέσα ποια είναι, αυτή η πράσινη κουράδα που ξαπλώνει στο κρεβάτι σου. Ποια να είναι άραγε;
Φοβήθηκες τότε που σουπε ο φίλος να φύγετε μαζί νύχτα, λιποτάχτες απ το καράβι του κοκτέιλ. Φοβήθηκες μη βραχείς, μην πνίγεις, μην έχει λείψει το απόθεμα στη μπιραρία του Διονύσου και μείνετε εκεί διψασμένοι και μοναχοί. Δεν πήγες, τον φώναξες δειλό, προδότη και ονειροπόλο, και δεν πήγες. Έμεινες, ελπίζοντας για την επιστροφή του κόκκινου, έμεινες, και ας είχε αρχίσει η μούχλα να σου τυλίγει τα γόνατα. Έτσι κι αλλιώς είπες το κίτρινο τοπίο δε μ άρεσε καθόλου, ίσως αυτό ναναι καλύτερο, ίσως εδώ να κρύβεται η ουσία. Και έκρυψες το φόβο σου πίσω απ το προσωπείο της σοβαρότητας και της σταθερότητας, της οικογενειακής ευτυχίας, και της επαγγελματικής επιτυχίας, και άφησες τα ζιζάνια να φυτρώνουν ελεύθερα και τη μούχλα να μεγαλώνει και να γίνεται βάλτος, πνίγοντας σε σιγά-σιγά. Πήδα όσο είναι καιρός, πήδα και μη φόβισε, δεν υπάρχει χειρότερο από εδώ, πήδα, εγκατέλειψε το πλοίο, και ας είσαι πια αδύνατος, καλύτερα να πνίγεις πάρα να μουχλιάσεις ζωντανός.
ʼνοιξες τα μάτια και δεν είδες τίποτα στην απουσία του φωτός όλα είναι μαύρα κι όμως σου πάνε ότι θα είναι μπλε... Θα είναι μπλε σου είπαν, και τους πίστεψες. Τους πίστεψες ανόητε, γιατί πως αλλιώς να σε χαρακτηρίσω αφού έμεινες να πιεις το δηλητήριο ως το πάτο. Ποτέ μην υποτιμάς τη δύναμη της άρνησης είχε πει κάποιος κάποτε .., και ποσό δίκιο είχε...
Μπλε είναι, ανόητε, να στο ξαναπώ να το καταλάβεις, για τους αποπάνω αυτούς που ρίχνουνε στο κύμα το φέρετρο σου. Πως να μπει φως εκεί μέσα...
Κλείσε τα μάτια και σώπα,
σουτ σώπα είναι πια αργά ...
Auto to vrika stin istoselida www.e-psychopoetry.net einai ena apo ta kalitera kommatia pou diavasa pote gia tin erotiki sxesi.. thelo na to valo os thema provlimatismou idiaitera auto pou leei gia to kitrino ... iparxoun arage anthropoi po exoun anakalipsei to mistiko tis monogamias.?
-
Αν υπάρχουν να απαντήσουν γρήγορα!!
-
Πολύ όμορφο το κομμάτι και πολύ παραστατικό πράγματι.
Οι σχέσεις περνούν μέσα από διάφορα στάδια, κατά τη γνώμη μου, μέσα από δοκιμασίες κι εμπόδια που οι δυο σύντροφοι καλούνται να υπερνικήσουν. Σίγουρα η διαδικασία είναι επίπονη, σε κάνει και ματώνεις, πληγώνεσαι, απογοητεύεσαι και πολλές φορές σκέφτεσαι να παραδοθείς στην φαινομενικά εύκολη λύση ενός χωρισμού και της μοναξιάς. \"Δεν αξίζει να πονάς\", \"Πόσο άραγε να προσπαθήσω ακόμη;\",\"Καλύτερα μόνος μου\", ποιος δεν τα έχει σκεφτεί έστω και για μια στιγμή ;
Όμως, μέσα από το επίπονο αυτό ταξίδι κερδίζεις εμπειρίες, μαθαίνεις τον άλλον και πάνω απ\'όλα γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου. Κι όταν καταλάβεις πως ο σύντροφός σου κι εσύ αγωνιστήκατε μαζί και νικήσατε, τότε συνειδητοποιείς πως έχει πια χαράξει, το τοπίο έχει φωτιστεί και είναι πολύχρωμο. Και μέσα στο τοπίο βρίσκεσαι εσύ κι ο σύντροφός σου, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και λειτουργείτε σαν ένα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευτυχία που μπορείς να νιώσεις μέσα σε μία σχέση, τουλάχιστον για μένα. Κι αξίζει να προσπαθήσεις για να τη γευτείς με όλο σου το είναι.
-
Πραγματικά συγκλονιστικό Βάσο...
Όμως ποια είναι η λύση; Πώς όταν αγαπάς κάποιον και αφού έχετε περάσει μαζί πάρα πολλά δε σε ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι, είσαι σίγουρος πως εσύ θα το παλέψεις, δε θα γευτείς ποτέ το πράσινο δηλητήριο και ξαφνικά έρχεται μια περίοδο της ζωής σου που το γεύεσαι; Και δεν πιστεύεις ότι έχεις αλλάξει τόσο πολύ, ότι εσύ ήσουν αυτός που θα το πάλευε, που δε θα έπεφτε στην παγίδα του κόκκινου εφήμερου νέκταρ...
Κι αν πηδήξεις από το καράβι; Και γευτείς ξανά το κόκκινο απολαυστικό νέκταρ; Δεν έχει πισωγυρίσματα. Το ίδιο καράβι δε θα σε δεχτεί ξανά. Θα το έχεις πληγώσει ανεπανόρθωτα.
Και θα έχεις πληγωθεί κι εσύ μαζί. ʼραγε υπάρχει απόθεμα στη μπυραρία του Διονύσου;
Σίγουρα υπάρχει αλλά θα είναι το ίδιο καλό όπως αυτό που είχες ζήσει και το εγκετέλειψες;
Θα πιεις κάποια στιγμή ένα κοκτέιλ που θα σε φτάσει στο κίτρινο ή θα μείνεις μια ζωή στο κόκκινο; Μήπως θα καταλήξεις ξανά με ένα νέο κοκτέιλ στο πράσινο;
Αν όμως δεν πηδήξεις από το καράβι; Το πιθανότερο είναι να συμβούν όλα αυτά που έγραψες, πράσινο και μπλε δηλητήριο θα διαποτίσουν την ψυχή σου και θα γίνεις δυστυχισμένος. Θα σε βασανίζει πάντα ένα αν...
Κάποτε μια γνωστή μου μου είπε \"ο πρώην μου ήταν καταπληκτικό παιδί, ήμασταν χρόνια μαζί, τον αγαπάω αλλά δεν μπόρεσα άλλο, είχα κουραστεί\". Πόσο επιπόλαιη μου είχε φανεί, δεν μπόρεσα τότε να την καταλάβω. Μόνο κάποιος που έχει περάσει το ίδιο λούκι μπορεί να
καταλάβει... Τώρα καταλαβαίνω απόλυτα:(
-
Paidia ego eimai sta prothira na xoriso meta apo 5 xronia sxeseis ta tessera apo ta opoia se sigkatikisi...
To polemisa .. oso mporousa.. elega kapote oti mporo na ziso me ton kathena .. mporo na siniparkso me ton kathena.
Alla ksafnika nomizo oti den tin ksero.. kai den mporo na katalabo pote teliose to kitrino kai mpika sto prasino ... kai an isos eimai idi sto mple kai den to ksero...
Thelo apantiseis.. thelo liseis ... exo mia prosopikotita kai mia emfanisi.. pou me kanoun na eimai arketa elkistikos.. varethika na dioxno anthropous pou isos mporoun na mou prosferoun tin eutixia apo dipla mou gia xari tis kai ekeini na min mou prosferei para katathlipsi kai mizeria .. thelo na figo kai olo skeftomai mipos kano lathos...
Sas parakalo autoi pou pragmatika nomizoun oti mporoun na me voithisoun na mou poun....
-
Στην ίδια θέση βρίσκομαι κι εγώ, με τη μόνη διαφορά πως εγώ είμαι παντρεμένη και έχω και ένα παιδί. Έτσι δυσκολεύομαι να πάρω κάποια απόφαση. Αν σκεφτεί κανείς πως βρίσκομαι και σε φάση κατάθλιψης, πιο δύσκολο ακόμη να αποφασίσω. Έτσι που τα λες, πάντως, καλύτερα να χωρίσεις. Επειδή μίλησες για μιζέρια. Όταν λες να σου προσφέρει κατάθλιψη τι εννοείς ακριβώς?
-
Βάσο κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Μακάρι να σου δίναμε τη σωστή απάντηση όπως μακάρι να μας την έδινε κάποιος και σε μας...
Αλλά για να σε βοηθήσουμε πες μας όπως λέει και η arktos γιατί λες ότι σου προσφέρει κατάθλιψη και μιζέρια; Εκείνη το ξέρει ότι εσύ σκέφτεσαι έτσι; Και ποιοι είναι οι λόγοι που σε κάνουν διστακτικό να φύγεις από τη σχέση;
Κι εγώ παιδιά είμαι σχεδόν 8 χρόνια στη σχέση μου και έχω αλλάξει ολοκληρωτικά. Τα θέλω μου έχουν αλλάξει εντελώς. Και είμαι πάρα πολύ διστακτική στο τι πρέπει να κάνω... Χαίρομαι τουλάχιστον που βρίσκω ανθρώπους με τους ίδιους προβληματισμούς, γιατί ούτε καν οι φίλοι δεν μπορούν να σε καταλάβουν, αφού γι\'αυτούς είναι όλα καλά \"φαινομενικά\" και άδικα τρώγεσαι με τα ρούχα σου...
Πάντως παιδιά δε βλέπω κανένα να απαντάει που να έχει βρει το μυστικό της μονογαμίας, προς το παρόν τουλάχιστον! Οπότε απαντήστε!
-
Arkto μου έχεις δίκιο. Και γω που είχα στο παρελθόν κρίσεις πανικού νομίζω ότι αν μείνω μόνη μου θα με ξαναπιάσουν. Ο φόβος της μοναξιάς. Αλλά σκέφτομαι ότι δεν είναι δίκαιο για τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου να τον κρατάω για μένα, για το λόγο αυτό. Δε θέλω να τον χρησιμοποιώ.
Ίσως τελικά αν ελευθερώσει κανείς τον εαυτό του εκφράζοντας θαρραλέα τα θέλω του που καταπιέζει χρόνια να γιατρευτεί η ψυχή του και όχι το αντίθετο όπως φοβόμαστε...
-
Paidia tha ta po etsi opos ta exo mesa sto mialo mou sigxismena kai asafi...
Arxika tha diloso oti imoun kai isos eksakoloutho na eimai trella eroteumenos mazi tis.. Einai mia ekpliktika omorfi kopella einai mia kopella pou gia xari tis aparnithika xiles protaseis allon ginaikon pou pote den pisteua oti tha evriska tin dinami na to kano... Auto to leo gia na katalavaite eseis oi antres..!
Telospanton spoudazame kai sigkatikousame .. prin ena xrono teleiosame kai eno arxika epistrepsame sta spitia mas me ta ego vrika ena koutsodouli kai noikiasa spiti ... auti omos den irthe na meinei mazi mou kai paremeine me tous goneis tis... telospanton arxisame na apomakrinomaste .. erxotan kai den milouse... mia mera tsakothikame ...mou eipe oti den einai eroteumeni mazi mou oti me varietai .. oti den tin erethizo seksoualika pia.. meta otan ta ksanavrikame mou eipe oti ta elegge apla gia na me pligosei epeidi tis eixa pei kai ego oti egine san oles tis xliares ginaikes pou oi antres tous tous exoun gomeno kai autes pera vrexei...
tin perasmeni vdomada prosflifthika se mia poli kali douleia kai ekeini anti na xari arxise na mou dimiourgei provlimata.. na mou kelinei to tilefono legontas oti me varietai ktl...
Ego tis eipa na xorisoume kai auti arxise ta s agapo kai panta s agapousa ktl.. ksero pia oti an ta ksanapiaso mazi tis pali tha arxisei ta idia .. thelo na xoriso alla tin agapo... isos pio poli apo tin zoi mou tin agapo... isos ipoferei apo katathlipsi epeidi den exei vrei douleia kai sto spiti tis exoun para polla provlimata... isos apla goustarei na me vasanizei...
boithiste me ...
-
fili afroditi se euxaristo pou vrikes ton xrono na apantisis ...
tis eipa na vrei ton eauto tis.. na paei se enan eidiko... mou eipe na xorisoume .. tora mou stelnei pali kathe ligo kai ligaki minimata me agapes ktl...
o mpampas tis leei oti thelei na mas pntrepsi.. irthe spiti mou tis proalles kai arxise ta peri eisaste ston aera kai tha prepei na pantrefteite ktl... den mas ftanei pou eimaste etsi exoume kai autona..
to pio parakseno ap ola itan pou eno alla mou leei emena se ekeinon edixne to spiti kai tou elege edo tha einai i krevatokamara mas edo i kouzina ktl... Ego apla den milousa...
i ego eimai trellos i olos o ipolipos kosmos...
Exo gnorisei 2 sinadelfises pou me flertaroun.. einai omorfes kai eksipnes kopelles.. exo ginei mia matsa sigxisi den ksero ti na kano...
fovamai oti an minoume xorismeni tha tin do me allon kai tha trellatho.. fovamai oti an minoume mazi tha poname o enas ton allo sinexos..
pos mporo na sinexiso meta apo auta pou mou eipe.. ?????
pos mporo na apodoso stin douleia me ola auta sto kefali mou..???
-
Βάσο απ\' ότι κατάλαβα και η φίλη σου έχει κάποια κοινά συναισθήματα με σένα. Για κάποιο λόγο θέλει να διακόψετε αλλά μόλις σε χάνει δεν αντέχει και σε θέλει πάλι πίσω... Ίσως και αυτή δεν αντέχει στην ιδέα να σε δει κάποια μέρα με άλλη δίπλα σου...
Όλα αυτά άρχισαν όταν αφήσατε το κοινό σας σπίτι; Πριν δηλαδή δεν είχε τέτοιες μεταπτώσεις; Επειδή δεν ξέρει κανένας από τους δυο σας ακόμα ποιο είναι το καλύτερο για σας καλύτερα να απομακρυνθείτε για λίγο, να συμφωνήσετε ότι θα μείνετε χώρια για να σκεφτείτε πιο καθαρά. Έτσι κι εκείνη θα ξεδιαλύνει καλύτερα το κουβάρι των σκέψεών της αλλά και εσύ θα δεις τι πραγματικά θέλεις και τι είναι διατεθειμένη να σου προσφέρει.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα που φοβάσαι να απομακρυνθείτε για λίγο καιρό μήπως βρει άλλον, είναι απόλυτα φυσιολογικό, το ίδιο νιώθω κι εγώ. Αλλά επειδή στους άλλους συνήθως δίνουμε καλύτερες συνβουλές απ\' ότι στον εαυτό μας (γκου χου γκου χου :) ), πιστεύω ότι θα πρέπει να μείνετε για λίγο χώρια για να κατασταλλάξουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα στο μυαλό σας.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά!
-
Pao douleia kai paizo oti eimai kala erxomai spiti kai klaio san moro paidi... Fovamai.. den ksero pia tipota einai les kai extiza xronia sto tipota.. einai les kai osa ekana mexri tora eksafanistikan apo mprosta mou kai emeina monos sto xaos..
Tipota den sozei pia auti tin sxesi kai tipota den sozei emena apo tin epistrofi stin katathlipsi.. arxisa pali na akouo apo to proi os to bradi diafana krina .. poto .. tsigaro kai agios o theos...
thelo na tin misisio .. thelo na ksexaso.. thelo na krifto se mia tripa kai na meino ekei mesa gia panta...
-
Katerina mou kai prin tsakonomastan alla allo na se sto idio spiti.. allo na eisai foititis kai na exeis olo ton xrono diko sou .. allo na ksaploneis to vradi sto idio krevati...
-
Exoun stamatisei oi kliseis sto kinito mou .. grafo minimata gia na ta sbiso protou ta steilo.. pernane xilia dio apo tomialo mou... thelo na tis fonakso ela piso s agapo... den mporo na katalavo giati xorisa eno prin 2 meres iksera akrivos giati.. fovamai oti an tis to zitiso den tha erthei piso.. thelo na tin zitiso se gamo.. eimai mia matsa anasfalies ... skeftomai oti isos vgainei me allon kai kano emeto...
pos ksanampainei kapoios ston rolo tou ergeni... pos mporei na koimatai kathe nixta xoris kaneis na tou leei kalinixta....
-
Tha sinexiso na ta grafo mpas kai bgalei kaneis akri.. giaiti ego den mporo katholou na bgalo.. me pire til prin 2 meres mou eipe oti einai eroteumeni me kapoion pou den mporei na exei mellon kai thelei tin voitheia mou epeidi den exei kapoion allon na tis stathei.. tis eklisa to til.. tis eipa na min kasana epikoinonisei.. vgika to idio vradi me kapoian .. den egine tipota.. to allo proi apofasisa na tin piaso kai na tin voithiso.. apofasisa na skotoso to eauto.. afou to thelei tha to kano.. tis eisigithika na ton piasei kai na tou to pei .. na tou prosferi to kormi tis kai na ton de;leasei me auto.. eipe tha to skeftei.. ekleisa to tilefono kai arxisa na pino... pino kathe mera .. mono auto me voitha.... tora kathome pali spiti monos.. den mporo na milo me kanenan oti mou poun me ekneurizei...
-
euxaristo afroditi,
simmera eimai kalitera .. isos na voithise auto pou mou eipe.. skotose etsi kai tin teleutaia elpida pou eixa oti tha ta ksanavroume kai me ekane na do mprosta... min tin perneis me kako mati einai pou me empisteuetai kai pou me thaumazei pou nomizei oti mporo na tis statho akomi kai tora... einai kali kopella..
apofasisa na ta paro arga ta pragmata.. tha sinexiso na kano parea me tis 2 sinadelfises alla mono parea.. tha afiso ton eauto mou na iremisei protou mplexto se nees peripeties..
-
Αχ Βάσο,
τελικά όταν αγαπάμε κάποιον και είμαστε σε μια μακροχρόνια σχέση από τη μία κουραζόμαστε και φθειρόμαστε και όταν φτάσει η ώρα της κρίσεως αμφιβάλλουμε για το αν μπορούμε να ξαναείμαστε και πάλι μόνοι, χωρίς την καληνύχτα του αγαπημένου μας...Ειδικά και αν έχουν περάσει πολλά χρόνια, οπότε έχουμε ξεχάσει πως είναι να είσαι μόνος...
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ έχω ξεχάσει και φοβάμαι να το ξαναζήσω...Εκμεταλλεύσου τη μοναξιά σου όμως.
Κι εγώ δε θεωρώ έντιμο αυτό που σου έκανε. ¨οσο καλός και να είσαι δε γίνεται λίγες μέρες από ένα δύσκολο χωρισμό να ζητάς από τον πρώην σου συμβουλές για κάποιον άλλο. Είμαι σίγουρη ότι την αγαπάς πολύ για να τη δικαιολογείς. Αυτό όμως είναι αδικαιολόγητο.
Ίσως και να σε δοκιμάζει, πόσο αντέχεις χωρίς εκείνη; Βέβαια αυτό είναι πολύ εγωιστικό. Αλλά σκέψου κάθε εμπόδιο για καλό είναι. Είμαι σίγουρη ότι κάτι εκεί έξω υπάρχει, κάτι καλύτερο, κάποια κοπέλα που να σου αξίζει...και ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι να τη γνωρίσεις! Αλλά δε χρειάζονται βιασύνες. Είναι φυσιολογικό να πονάς και να καταφεύγεις σε κάποιες καταχρήσεις αλλά μην το παρακάνεις! Πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου γιατί πρέπει να τον αγαπάς! Δε γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να το ξεπεράσεις, είναι αδύνατο. Αλλά πρόσεχε να μη ξεφεύγεις από κάποια όρια. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. ¨οσο περνάει, τόσο καλύτερα θα νιώθεις.
-
ta pigaina mia xara eixe 5 meres na epikoinonisei kai eixa arxisei an tin apovallo apo to sistima mou ... simera tsoup arxisane ta minimata....ti ginetai ktl.. me rotise kiolas an imoun eroteumenos me kapoian? tis apantisa stamata na me vasanizeis.. kai mou apanta giati den niotheis pio oraia tora pou eisai eleutheros... tin pira til tis eipa na min ksanaenoxlisi kai to ekleisa... pino pali.. telika poso tiflos imoun? oute pou fainetai na aisthanetai kati .. oute misi stala pono.. kai epimenei na paizei mazi mou...
mou exei mpei kai mia ilithia idea oti apo tin mera pou xorisame arxisa na xano malia.. se ena seimio exo kai tripa... skeftomai sovara min exo pathei kanena psixosiko epeisodio... lete?
Exo vrei ena tropo na min tin skeftomai .. epikoinono sinexos me mia alli kopellla kai exoume kanonisei na vgoume to savato.. skeftomai omos min einai apo antidrasi pou to kano kai tin pligoso sto telos...
Gamo to mialo mou gamo .. ola limpa einai edo mesa.....
-
Γεια σου Βασο,
βασανιζεσαι πολυ! Και δεν ξερω τελικα αν αξιζει τον κοπο ολο αυτο.
Και στο λεω εγω που εφτασα στον πατο και ακομα πιο κατω αν εχει, προσπαθωντας να κρατησω μια σχεση μονο και μονο γιατι δεν ημουν σε θεση να παραδεχτω καποια πραγματα. Τι να σου πω που οδηγηθηκα...σε κρισεις πανικου, σε καταθλιψη, σε βουλιμια...Τι να πω δηλαδη!
Βασο μου, απο τη στιγμη που ραγιζει το γυαλι, καλε μου, κακα τα ψεμματα δεν ξανακολλα και αν ξανακολλησει θα φαινεται παντα το ραγισμα. Καταλαβαινεις καλα τι εννοω...
Δεν αμφιβαλλω πως τοσο εσυ οσο και εκεινη καποτε ερωτευθηκατε ο ενας τον αλλον και φανταζομαι θα ζησατε το ονειρο, οπως και ο καθενας απο εμας στον ερωτα του, η συγκατοικιση των τοσων χρονων το νιωθω πως στο κανει πιο δυσκολο, αλλα αν αυτο τελειωσε και δεν εχει αλλο,τι πρεπει να γινει τωρα Βασο;
Kαταλαβαινω ποσο δυσκολο ειναι στην πραξη και ποσο ευκολο στα λογια, ομως ξεκινα σιγα σιγα, με μικρα βηματα στην αρχη, να αρχιζεις να συνηθιζεις στην ιδεα οτι ισως να μη μπορειτε πια να ειστε μαζι. Σιγουρα πρεπει να πιαστεις απο καπου τον πρωτο καιρο, και λυση δεν ειναι το ποτο. Θα σου φερει και αλλα προβληματα αυτο. Οπως πολυ σωστα ειπε και μια αλλη φιλη παραπανω, αντεδρασε θετικα προς εσενα και οχι αρνητικα. Θετικα: βγες οσο γινεται εξω, παρολο που μπορει να μην εχεις ορεξη και ειναι λογικο αυτο, με φιλους, με παρεα, δουλεψε περισσοτερο για ενα διαστημα(η εργασιοθεραπεια βοηθαει πολυ σε τετοιες περιπτωσεις), ασχολεισου με καποιο χομπι που ισως να εχεις, συζητα με μας και με αλλους που μπορουν να σε νιωσουν. Α Ν Τ Ε Δ Ρ Α Σ Ε , αλλα θετικα.
Τιποτα επαναλαμβανω δεν ειναι ευκολο, αλλα παρε δυναμη απο οτι μπορει να στη δωσει (οχι ομως απο το ποτο,αυτο αφαιρει δυναμη δεν προσθετει) και παλεψε το. Επισης, ενεργειες απο το μερους της κοπελλας, οπως μηνυματα, εκκληση για να τις λυσεις τα προβληματα της κ.τ.λ., μην αφηνεις να εισβαλλουν σ αυτη σου την προσπαθεια και να σε πανε παλι πισω.
Πρωτα ξεκαθαρισε με τον εαυτο σου για το τελος αυτης της σχεσης, αν τελικα αυτο εχει γινει και μετα βοηθησε και εκεινη να καταλαβει πως η σχεση τελειωσε και να μη σε ξαναγυριζει σε αυτην μονο και μονο γιατι και η κοπελλα με τη σειρα της δεν μπορει να παραδεχτει απο τη δικη της πλευρα καποια πραγματα που εφταιξαν σ αυτη την καταληξη, αλλα πρωτα ξεκαθαρισε εσυ μεσα σου.
Απο τη στιγμη που φοβασαι οτι αυτη η τοσο αγχωδης και πιεσμενη κατασταση αρχισε να φαινεται και στον οργανισμο σου, λες για καποια πτωση μαλλιων, τοτε αγαπητε μου Βασο,ειναι ωρα να δρασεις. Αρχισαν να χτυπανε προειδοποιητικα καμπανακια...
Δεν ειναι ασχημη κινηση να βγεις με καποια αλλη κοπελλα εξω, αλλα μη βιαστεις, παντα κατα τη γνωμη μου, ουτε να κανεις κατι πιο σοβαρο, ουτε να υποσχεθεις κατι. Γιατι αν μεσα σου ακομα δεν εχεις ξεπερασει την προηγουμενη κατασταση και δεν εχεις αποδεχτει πως τελειωσε, υπαρχει ο κινδυνος να γινει αυτο που πολυ σωστα ειπες, να πληγωσεις τη καινουργια κοπελλα.
Ότι ειπα το ειπα με την καλυτερη προθεση και παντα βασιζομενη στα δικα μου βιωματα. Ελπιζω ολα να σου πανε καλα και εδω ειμαστε να τα ξαναπουμε οποτε το θελησεις.
Καλο κουραγιο και προσεχε τον εαυτο σου, ειναι στην τελικη, Βασο, ο μονος που εχουμε!
-
euxaristo dr .... exeis dikaio oti den prpei na viasto.. auto me tin douleia to prospathisa .. den mporeis na fantasteis posa pragmata exo analabei tautoxronos ... to thema einai oti kapote erxetai to apogeuma kai kapote to vradi.. kai tote einai pou oi vrikolakes arxizoun na perpatane pano kato sto kefali mou.. auto to mipos . to giati to pote egine to lathos...
exo ginei kai piestikos me tin alli kopella les kai mou xrostaei kati i kaimeni.. vasika prospatho na metafero tis sinithies pou eixa stin sxesi mou pano tis.. na mou leei kalinixta klp... poli malakas stin teliki... kai den thelo na ginomai etsi den mou paei kai den eimai auto...
exo xompi .. to provlima einai oti einai xompi energitika.. xompi pou xreiazontai dinami gia na ginoun kai ego auti tin stigmi den tin exo...
Oso gia to poto.. isos na ipervallo perasa kapote apo fasi toksikoeksartisis kai ksero ti einai ta xeirotera.. den me vlepo na ftano ekei.. apla einai pou grafo edo tis stigmes pou thelo na fonakso voitheia kai mou vgainei etsi...
Genika thelo kapou na le ton pono mou kai ego.. einai to epagelma mou tetoio pou mazeuo kai ton pono olon ton allon oli mera kai brika esas na ton apeleutherono.. elpizo na me anexteite akomi ligaki...
Anti paidia .. tin agapi mou kai kalo savatokiriako...
-
Γεια σου Βασο,
δυστυχως καλε μου ο επομενος/η που ερχεται παντα μετα απο μια τοσο δυνατη σχεση, οσο αυτη που περασες, ειναι αναποφευκτο να επωμιστει ολο αυτο το \"μετα\".Σιγουρα δεν φταιει σε τιποτα και ειδικα τον πρωτο καιρο δεν πολυκαταλαβαινει γιατι \"εκεινο\", γιατι το \"αλλο\", αν και λιγο \"υποψιασμενη\" να ειναι θα μπορεσει να αισθανθει τι εχει γινει(στην περιπτωση που δεν της εχεις ηδη πει) και να σου σταθει δειχνοντας κατανοηση αλλα και να σε βοηθησει να σταθεις το γρηγοροτερο στα ποδια σου.
Εχω βρεθει και εγω στο ρολο της \"μετα\" και ξερω πως ειναι, βεβαια εμενα με βοηθησε και η αρκετα υπομονετικη φυση μου τοσο στο να δεχτω καποια πραγματα οσο και στο να σταθω διπλα στον αλλον.Ελπιζω και εκεινη να το μπορεσει.
Εχεις δικηο οτι και εσυ ακους τοσα ολη μερα λογω της δουλειας σου και καπου πρεπει να μιλησεις και για το δικο σου ψυχικο βαρος,αλλωστε για αυτο ειμαστε στο site, να τα λεμε Βασο, γιατι ειστε ανθρωποι και εσεις οι ειδικοι, και οπως ολοι εμεις οι υπολοιποι το ιδιο πονατε και το ιδιο λυγιζετε.
Για αυτο θα χαρω να τα ξαναπουμε, και να ακουσω πως νιωθεις καλυτερα!
Καλο σαββατοκυριακο και σε σενα.
-
Arxisa kai sinithizo tin monaxia mou... telika isos na min einai kai toso kako na eisai monos... toksera vevaia oti den einai alla pali ... itan diskolo na to dexto...
Exo alla provlimata tora... pos zitas ena rantevou gia tis 14 flevari??? tosa xronia aproponisia mou peftei ligaki diskolo na ksanampo sto paixnidi....
dr to kaloskeftika kai eipa na apeleutheroso tin kopella tis eipa na mou dosei ena diastima na ksanavro ton eauto mou.. an perimenei kalos an oxi makjari nanai kala...
-
Καλησπερα Βασο,
το mauroaspros με μπερδεψε λιγο αλλα καταλαβα πως εισαι εσυ.
Ναι, εχεις δικηο η γιορτη των ερωτευμενων αυριο...Και οταν εχεις καιρο βγει απο το παιχνιδι,δισταζεις λιγο ομως ο ερωτας, Βασο,οπως και το παιχνιδι του δεν ξεχνιεται \"ειναι σαν το ποδηλατο\" που λενε...Κουραγιο και αν υπαρχει καποια κοπελλα που θελεις να την βγαλεις εξω αυριο, κανε το!
Όσο για την κοπελλα που την \"απελευθερωσες\", εκανες καλα, εκανες τιμια.
Όλα θελουν τον χρονο τους και οταν θα εισαι ετοιμος και ειναι και εκεινη ακομα διαθεσιμη, σιγουρα θα τα ξαναπειτε.
Να σαι καλα Βασο και ευχομαι να κανεις την προταση σου αυριο...
Εδω ειμαστε και τα ξαναλεμε,
-
bgika ena poli romantiko rantevou stis 15... kala den imoun kai sta kalitera alla i texni tou flert arxise na epanerxete... Eixa omos enan poli paranoiko efialti tin nixta gia tin kopella pou eixa vgei.. tin evlepa me gymna podia kai stis patouses itan i kolotripida sta gonata to aidio me dontia anthropina gia xeili kai ekei pou prepei na einai kanonika to aidio itan monaxa to trixoma tiligmeno me ena plastiko kalimma... ksipnisa gematos fovo... fainetai oti to iposeinidito mou den exei akomi apodextei tin katastasi.. i apla me fovizoun ipervolika ola auta...
.. kata ta alla ola vainoun kalos...
-
kala.. exo mpei se fasi efialton ..... xtes evlepa tin proin mou na mou kanei nazia .. meta tin evlepa na feugei apo to aerodromio kratontas apo to xeri enan poli kalo mou filo... pali den koimithika kala...
Me tin alli tin kopella vgikame pali to savato.. me olous tous filous tis.. nomizo oti thelei na paiksei kai ego etsi opos eimai den eimai gia paixnidia.. pou na kserei i kaimeni...
klaio liges ores kathe ligo kai ligaki kai iremo kapos ....
to thema einai oti arxisa na vlepo tin zoi mou poli aniari.. routina oli tin vdomada... exo kai kapoies skepseis na stamatiso tin kainourgia douleia.. poli psixofthoro re paidi mou... tha eimai sigoura epireasmenos apo ton xorismo.. palimpaido taxitata...
kai den exo kai oreksi na energopoiitho na kano kanena xompi...
kai diapistosa kati gia proti fora.. to na eisai eleutheros einai pio polieksodo apo to na exeis spiti kai logariasmous.. pos xreonoun etsi re paidi mou ta nixterina kentra.. fonos... poulane elpida gia desmeusi kai xrisonoun ... a re kaimeni koinonia...
-
Μαυρόασπρε και Βάσο, θα σας παρακαλούσα θερμά να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.
Τους συνηθίζουμε εδώ.
Ευχαριστώ.
-
Εκανα την μαλακια και πηρα τηλ την πρωην μου.... Εχει παει για εξετασεις στην πολη που σπουδαζει... της ειπα καλη επιτυχια, καλο διαβασμα , κανε τη ζωη σου και μην σκεφτεσαι τον κοσμο... μου ειπε απλα ευχαριστω.... ωραια τωρα δεν μπορω να κοιμηθω.. το στομαχι μου δενεται κομπους...και εχω και δουλεια αυριο πρωι-πρωι.... τελικα ισως να εχω μια ταση αυτοκαταστροφης..ή ισως απλα θελω να πονεσω να κλαψω και αλλο μηπως και το βγαλω απο μεσα μου....δεν ξερω.... ειναι και αυτα τα ονειρα που με βασανιζουν και οι εικονες που φερνω στο μυαλο μου.. η κατασταση μου θυμιζει λιγο τοτε που πεθανε μια φιλη ... καλα το ξερω οτι η διαδικασια του πενθους ειναι σχεδον η ιδια αλλα παλι πιστευω οτι οταν θαυβεις καποιον ζωντανο ειναι χειροτερα...
Και σκεψου να καταφερω να την θαψω και μετα να την δω καπου....Εχω αρχισει να αμφιβαλλω για τις αποφασεις μου αν ηταν ορθες .. αυτο μου κανει μεγαλη ζημια στη δουλεια.....δεν γινεται να κανεις αυτη τη δουλεια και να εχεις αμφιβολιες για τον εαυτο σου...
Τωρα γιατι τα γραφω.. τα γραφω για να μπαινω μετα και να αναλυω αυτον που τα γραφει..!!!
-
Vaso, afise ligo to hrono na deixei ti prokeitai na simvei metaxi sas. Ego eimai tis apopsis oti den prepei na haneis tis elpides sou. Omos afise ti ligo na noiosei tin elipsi sou. Astin na noiosei ti apousia sou. Isos me to hrono na katalavei...... apo tin alli kai esy frontise na gemiseis to hrono sou gia na xehniesai. Grapsou se ena gymnastirio. An eheis filous, frontise na vgeis mazi tous, pigaine cinema kane pragmata pou tha se kanoun na xehniesai. An pali den eheis oute ti diathesi gia gym alla kai diathesimous filous.. ti na sou po, pare na diavaseis vivlia, des tainies sto dvd. Alla frontise na min epikoinoniseis mazi tis.
Se katalavaino pos tora noitheis oti eirthe to telos tou kosmou. Eisai monos..... kai epidi xero poly kala ti pernas, giati tighanei na vriskomai se poly heiroteri thesi afti ti stigmi, dostis hrono. !!! Diaforetika e katastasi tha ftasei se tetoio simeio pou tha sihathite o enas ton allon. An thes na ti gkerdiseis meine makria tis gia ena diastima. An ontos sagapaei alithina, den tha xehasei......... polla filia kai mi me parexigeis giati ego ekana poly heirotera pragmata ( akrivos ta antitheta apo oti se simvoulepsa)
-
εφιαλτων συνεχεια .... Εβλεπα την πρωην μου και εμενα.. ειμασταν λεει κουβανοι στην κουβα και της εγινε προταση απο το καμπαρε τροπικανα και την αποδεχτηκε... οτι και να ελεγα εγω αυτη δεν ακουε...και καθομουν και παρακολουθουσα... τους χορους ... και μετα τις βιζιτες ...και αυτη να γελαει και να ειναι ευτυχισμενη...
Μετα αλλαζει αυτοματα η σκηνη και βρισκομαστε στο σαλονι του πατρικου μου ολη η οικογενεια εκει.. γονεις αδελφος και αδελφη , εγω και η πρωην μου..μιλανε με την αδελφη μου για το ποσο καλη δουλεια εχει βρει για τους χορους.. ακουνε ολοι γεματοι συγκεντρωση και θαυμασμο...
Εγω να φωναζω χωρις να μου δινουν σημμασια.
- Σου αρεσουν οι βιζιτες;
-Ποσα παει η ωρα ;
-Εχω ενα φιλο που θελει να σε επισκευτει, του ειπα οτι εχεις ωραιο κρεβατι, πες μου ποσα παει ;;
Και γυρναει και μου λεει
-Εξαρτατε αλλες τιμες για τους εξω και αλλες για τους γνωστους... και μου ριχνει και ενα χαμογελο ολο γλυκα...
Ξυπνησα παλι...
Αχχχ και εχω ενα πονοκεφαλο .... αρχισα να μισω τα σαβατοκυριακα... αυτο ειναι σιγουρο σημαδι καταθλιψης....
-
Λοιπον σημερα θα κλειναμε 5 χρονια με την πια πρωην φιλη μου, πρωην συντροφο πρωην συνταξιδιωτη στη ζωη.. το εχει η επετειος να θυμασαι ποτε και πως γνωριστηκες, ποτε και πως αγαπησες και αγαπηθηκες...
Δεν θα την παρω τηλ... και δεν νομιζω να με παρει.. και ας χανομαι μεσα σε δηλητηρια πικρων αναμνησεων που θυμιζουν φως ... που φωναζουν βοηθεια.. που θυμιζουν το χαος.. τοτε που φορεσε το καρο μου πουκαμισο.. τοτε που μου ειπε σ αγαπω.. τοτε που ολα εγιναν οπως τα ηθελα και δεν μπορουσα να το πιστεψω, που νομιζα οτι κοιμαμε και βλεπω το πιο ομορφο ονειρο.. τοτε.. μοιαζει να ηταν χιλιαδες χρονια προηγουμενως .. Και ναμαι εδω να κανω αυτα που τοσα χρονια κοροιδευα.. να ξημεροβραδυαζομαι στη δουλεια, να σερφαρω στο διαδυκτιο με τις ωρες, να εχω φιλους διαδυκτιακους...ακουσων, ακουσων..
Να ζηταω βοηθεια, να ζηταω αγαπη.. εγω ο ποιητης της ανηδιοτελους αγαπης,,,, εγω να εχω ελλειψη απο αγκαλιες.. εγω ο επαγγελματιας κοριτσοσαγηνευτης,.... εγω ο φφιλοσοφος και ο σωτηρας....
Συλληπηθητε με .. σημερα θαβω ενα κομματι της ζωης μου.. σημερα θαβω την αγαπη μου, σημερα εχω μνημοσυνο....
Συλληπηθητε με και ευχηθητε να μου να θυμαμε , να ποναω και να αγαπαω...
-
Vaso mou , loipamai pragmatika kai pistepse me eimai stin idia fasi me sena........ mono pou e epetios perase ...........
Kouragio
-
Καλησπέρα σε όλους σας,
ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ το πρόβλημά μου μαζί σας και να ακούσω πολλές απόψεις.
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο εξωτερικό για μτπχ. Είμαι 27ετών.
Στην Ελλάδα όμως άφησα 1 σχέση, 1 σχέση 3,5 χρόνων. Πίστευα ότι τίποτα δε θα άλλαζε, ότι θα προχωρούσαμε κανονικά όπως και πριν.
Τα Χριστούγεννα όταν γύρισα στην Ελλάδα είδα κάποια μικρά συννεφάκια και προσπάθησα να ανοίξω κουβέντα. Ας σημειωθεί ότι ποτέ στη ζωή μου δεν ένιωθα τόσο όμορφη,τόσο δημιουργική, τόσο ΓΥΝΑΙΚΑ. Δυστυχώς όμως το αγόρι μου είχε αλλάξει, δεν ήταν εκείνος που ήξερα και για να γίνω πιο συγκεκριμένη θα σας πω το εξής.
Πάντα με στήριζε, με αγαπούσε, ήταν ερωτευμένος μαζί μου κια τα έδειχνε...τώρα κάτι δεν πήγαινε καλά...μέσα από συζήτηση μου είπε ότι και εκείνος έχει αλλάξει, -σπουδάζει+δουλεύει μαζί- και θα ήθελε λίγο χρόνο. Εγώ άρχιζα να κλαίω και επειδή δεν ήθελε να με στενοχωρέσει αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Έτσι μείναμε στην ενδιάμεση κατάσταση...
Τις προάλλες είχαμε 1συζήτηση. κατάλαβα ότι η σχέση μας δεν πάει καλά και έτσι του έδωσα το χρόνο που χρειάζεται. Στη συζήτηση που είχαμε κάνει τα Χριστούγεννα τον ρώτησα αν υπάρχει κάποια άλλη, καθώς με τις σπουδές του γνώρισε και καινούριο κόσμο. Κατόπιν δικής μου καθημερινής πίεσης και σε τελειώς χαλαρή φάση μου είπε ότι 1 κοπέλα έδειξε το ενδιαφέρον της για κείνον και μου είπε ότι της έδειξε ότι δεν είναι διαθέσιμος.
Θα ήθελα βέβαια να σας πω ότι δεν ήταν ο τυπος του να φλερτάρει άλλες κοπέλες και ήταν πολύ συνειδητοποιημένος μέσα στη σχέση μας.
Για μένα βέβαια δεν ήταν και πολύ ευχάριστο αυτό και το είχα διαρκώς στο μυαλό μου. Στα μηνύματα που ανταλλάσσαμε πρώτα εγώ του έλεγα σ\'αγαπώ εκείνός ποτέ 1ος. Η τηελεφωνική μας επικοινωνία ήταν πολύ συχνή, 5με 6 τηέλφωνα την ημέρα και μηνύματα.
Εγω από μεριά μου προσπάθησα να του πω για να ανοιχτεί ότι δεν είναι καλό να νιώθει πιεσμένος για κάτι και ότι καλό θα ήταν να σκεφτεί. Όταν τον ρώτησα που έφταιξα μου είπε ότι απλά εκέινος αλλάζει, ότι εκείνος χαλάρωσε....
ειλικρινά δεν ξέρω...
Ξέρω ότι μ\'αγαπάει και μάλλον δεν είναι πια ερωτευμένος μαζί μου. Ξέρω ότι θέλει το καλό μου όπως και εγώ το δικό του.
...βέβαια πονάω...και τον θέλω πολύ στη ζωή μου...αυτόν αγαπώ και με αυτόν θέλω να κάνω οικογένεια...δεν ξέρω αν με άλλον άνθρωπο θα δεθώ πιο πολύ...
Νιώθω ήδη 1κομμάτι της ζωής μου να φεύγει...
θέλω να το παλέψω και ας χάσω...εκείνος ξεκίνησε για να είμαστε μαζί πριν 3,5 χρόνια, ήταν ο τρελά ερωτευμένος...εγώ πολύ χλιαρά...με έκανε να τον αγαπήσω και να τον ερωτευτώ. Και τώρα αυτό που θέλω είναι να κρατήσω αυτή τη σχέση...
θα ήθελα να μου είπε τη γνώμη σας...και συμβουλές για το πώς και αν πιστευετε ότι υπάρχει πιθανότητα να είμαστε μαζί...
-
nomiza oti mou eixe perasei.. imoun kai arketa kala kai ksafnika eida mia gnosti pou eixe to onoma tis proin mou.. kai anagkastika na to profero... kai arxisan oi eikones tis na emfanizontai kai ta sinaisthimata na me katavaloun.. irtha spiti kai anoiksa na do tis fotografies mas .. kai taksidepsa sto perivoli tou ponou.. kai esteila apelpismena minimata.. den peira apantisi... kai namai pali na kalio kai na odirome.......
-
Ωχ, φαντάζομαι..
Και εμένα που μου φαίνεται ότι μου έχει περάσει, λες όταν συναντήσω τον πρώην μου το καλοκαίρι να μου ρθουν και μένα οι αναμνήσεις και να...νιώσω γενικά κάπως, που τον ξαναβλέπω;Και να αρχίσω πάλι να τον επιθυμώ; Δεν πρέπει!!
Δεν έχω διαβάσει ακόμα τα προηγούμενα posts σου αλλά μετά από αυτή την σχέση, δεν βρέθηκε κάποια άλλη κοπέλα στη ζωή σου;
-
Καταρχάς να ευχομαι καλή Ανάσταση σε όλους !!!!
Βάσω έχουμε περάσει και βιώνουμε μια παρόμοια εμπειρία. Την εμπειρία του χωρισμού και της απόριψης. Πιστεύω ότι το μόνο που καταφέρνουμε τελικά είναι να τονώνουμε το εγώ του /της συντρόφου μας.
Ξέρω ότι δεν την έχεις βγάλει απο το μυαλό σου,και ότι νοιώθεις άσχημα που δεν πήρες απάντηση απο εκείνη. Θα σου πώ όμως ότι κι εγώ εκανα το ιδιο και πήρα μια τυπική απάντηση..........
΄Προχώρα στη ζωή και αν τελικά μας θέλουν πίσω , ξέρουν που θα μας βρούν.
-
Oraia ... fainetai oti osi gnosi kai na exeis giro apo ton an8ropo tis anthropines sxeseis otan ftasei h mera gia na dokimasteis panta niotheis gimnos mprosta sto xaos. arxika prepei na omologiso oti eimai telika enas poli megalos xesths. Eimai xesths epeidi eno panta mporousa na tin vgazo pio kala monos kai panta mporousa na analiso sosta ton eauto mou auti tin fora diliasa kai ganzothika pano se entelos akatallilous anthropous gia na ksanavro tin autopepoithisi mou kai auto telika me erikse akomi pio xamila. Stin ilithia auti 3 mini poreia mou egina ola osa koroideua.. geutika pseutikes sxeseis kai anilikrinis noimata kai iponooumena. Dextika na me xrisimoppoiisoun kai na xrisimopoiiso... kratithika me ta nixia kai me ta dontia apo mataies katastaseis mono kai mono gia na min paradexto oti pono kai pentho kai thlibomai. Daskale pou didaskes... kai to xeirotero ap ola einai oti gia proti fora fovithika na afetho na peso xamila na gino patoma kai apo ekei na ksanarxiso... Einai toso parakseno auto pou mou simvainei ... exo piasei ton eauto mou na exei tin idia anasfaleia pou eixa san efivos kai na girnaei kai sta idia stekia... prospathisa fainetai na gino anesthitos kai coolatos.. na prospoiitho oti den exo sinaisthimata, na kano to elafro amerikanaki pou vlepei ti zoi allios ksero go... Apotelesma .. egina to koroido xeiristikon elafromialon ginaikon... efaga giro sta 3000 euro se kentra diaskedasis{oxi pornia} kai egina ena anasfali mikro anthropaki.... Telos loipon .... ksero ti prepei na psakso mesa mou na vro... o ippotis tou kokkinou ponou.. o spondos filos mou prepei na erthei na me parei apo to xeri kai mazi na taksidepsoume stin aviso tou tipota kai na kolimpisoume mesa sti melana xoli .. na dialithoume .. kai na eksagnistoume... na ginoume patoma kai otan erthei to pliroma tou xronou na sikothoume kai na ksanarxisoume..
-
Αγαπητέ Βάσω , χρονια πολλά. Εδω θέλω να σου πώ ότι αυτό που συνέβει σε μένα είναι πολυ πιθανό να προκύψει και στη δική σου περίπτωση απο εκει και περά όμως δεν ξέρω αν θα αντιμετωπίσεις με τον ίδιο τροπο τη κατάσταση.
Λοιπόν ο \"καλός\" μου μετα απο 3 μηνες θυμήθηκε να με πάρει τηλεφωνο την ημέρα της Ανάστασης να μου ευχηθει. Αρχικα τρελαθηκα απο τη χαρά μου μπορω να σας πώ ότι πεταξα στα συννεφα. Στη συνέχεια άρχισα τα σενάρια......... δεν χρειαζεται να τα αναφέρω. Τη κυριακή του Πασχα, εγώ ήμουν εκείνη που του έστειλα ενα πολυ γλυκό μηνυμα και δεν μου απάντησε . Αλλα το βράδυ της ίδιας μερας με πηρε τηλέφωνο. Και σαν να μη τρέχει τιποτα μου είπε συγνώμη που δεν απαντησα αλλα ήμουν με το σόι . και του απάντησα, εγω συγνώμη για το μήνυμα. Μου λεεί γιατι ζητας συγνώμη >?? τεσπα να μη πολυλογο μια εβδομαδα πρίν του ειχα ζητησει να παμε για καφε και μου ειχε αρνηθει ευγενικά. Τη κυριακή τπυ Πασχα όμως μου ειπε ¨ΠΟτε θα πάμε για καφέ ? του απάντησα . Εμένα ρωτάς ? μου λεεί ε μεσα στην εβδομαδα να τα πουμε απο κοντά. Οκ του λεω πάρε με. Για τι στα λεώ όλα αυτά.
Γιατι γλυκέ μου δεν έχει πάρει τηλέφωνο, παίζει μαζί μου, τονώνεται ο εγωισμός του που ασχολούμαι. Και αυτη τη στιγμή διαπιστώνω ότι αυτός ο άνθρωπος αν ενδιαφερόταν θα είχε κινήσει τα νημάτα........... εχουν περάσει πολλές μέρες όσο δουλεία κια αν είχε θα εκανε τουμπες για να με δει. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Μια μέρα εκεί που δεν το περιμένεις , μπορεί εκείνη να γυρίσει........... αλλα πρέπει να σκεφτείς αν πραγματικά είναι αυτό που θες !!! Φιλια και ακουσέ με, πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο και τι αξίζουμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει στη δική μου περίπτωση αλλά παραδέχομαι οτι ο τυπος έπεσε στα μάτια μου. Αυτό μπορει να βοηθήσει κι εσένα. Φιλιά
-
Λοιπον εχει περασει ενας χρονος και κατι απο τοτε που χωρισα.. θυμηθηκα οτι εδω εβγαζα την πικρα μου και ειπα να ανοιξω να δω πως ημουν τοτε.. τρομαξα..
Ας κανω ομως μια επανατροφοδωτηση σε οσα δεν εγραψα εδω.. λοιπον τον περασμενο ιουνη και ενω ημουν χωρισμενος για 6 μηνες ... εβγαινα μαλιστα και με μια υπεροχη κοπελλα που μυριστηκε οτι ημουν αλλου και με εδιωξε .... πηγα λοιπον μολις χωρισα την επομενη και αγορασα ενα δακτυλιδι και πηγα κατευθυαν στο σπιτι της... αχ τα γραφω και ντρεπομαι... πηγα σπιτι της ηταν η μανα και ο αδελφος της... εκεινη ηταν στην επαρχια με τον γκομενο.. αφησα το δακτυλιδι και εφυγα με πηρε την επομενη και μου ειπε οτι το ηξερα οτι θα ελεγε οχι και οτι το εκανα για να την μισησω.. αληθεια εν μερη αυτο.. το εκανα για να φερω την κατασταση στο τελος .. ενα ναι ή ενα οχι, αυτο δεν ειναι το δακτυλιδι... μου ειπε λοιπον δεν σ αγαπω και δεν θελω να γινω γυναικα σου... το ενιωσα μεσα μου το σπασιμο... μετα χαθηκα για 6 μηνες.. ζουσα στο αυτοματο.. δουλεια, ζωγραφικη, θεατρο, γραψιμο.. και χορους.. το προγραμμα μου γεματο ... σιγα-σιγα αρχισα να ειμαι πιο καλα με τον εαυτο μου αρχισα να συνηθιζω να ειμαι μονος.. Πηγα και ενα ταξιδακι στο Παρισι ενα μηνα ... με βοηθησε αρκετα.... αν και καθε φορα που επικοινωνουσε ξαναπεφτα.. καλα ελεγες Λαουρα για τον εγωισμο της το εκανε.... Τωρα βγαινω με καποιαν αλλη .. δεν την αγαπω.. ισως να αγαπω ακομη εκεινην.. δεν ξερω.. ειμαι ομως ειλικρινης με τον εαυτο μου και με την συντροφο μου.. αφηνω να κοιλησει ο καιρος... το πιο μεγαλο μου προβλημα ειναι τελικα το εξωτερικο πακετο.. βλεπεται εκεινη ηταν φωτομοντελο και δυσκολευομαι τωρα να βρω καποια με τα δικα της προσοντα.. οχι δεν ψαχνω την ιδια σε αλλες.. το εχω αναλυσει και αυτο.. απλα ελκυομαι απο το προτυπο της κοινωνιας μας για την υποτιθεμενη ομορφια.. ο Κουντερα θα ελεγε οτι το προσωπο ειναι απλα ενας πινακας αισθητιριων οργανων και το σωμα ενα οργανο για να εκτελουμαι τις λειτουργιες και τις εντολες του εγκεφαλου .. δεν ειναι ομως τοσο απλο... προσπαθησα να ερωτευτω τον εσσωτερικο κοσμο την τωρινης μου συντροφου... παω ομως μεχρι ενα σημειο και μετα δεν μπορω... εχω ακομη flashback κατα καιρους... και δεν εχω ακομη νιωσει ερωτευμενος .. το πολεμω ομως... ακομη δεν ξερω ποσο εφταιξα.. αρνηθηκε να με συναντησει για να μιλησουμε ειλικρινα ... τελοσπαντων... σημερα θα ειχαμε επετειο .... μακαρι να ειναι καλα και ευτυχισμενη.. μακαρι ολα τα οντα σε ετουτο τον κοσμο να ζουν σε ισορροπια με τον εαυτο και τις αναγκες τους... μακαρι να εισαστε ολοι καλα.
-
Συγνωμη για τα ορθογραφικα..