Αν φανερώναμε όλα όσα είμαστε, πιστεύαμε κ νιώθαμε, τον εαυτό μας, το πρόσωπό μας, αυτό που πραγματικά είμαστε, πόσοι πιστεύετε πως θα έμεναν πραγματικά δίπλα μας;
Printable View
Αν φανερώναμε όλα όσα είμαστε, πιστεύαμε κ νιώθαμε, τον εαυτό μας, το πρόσωπό μας, αυτό που πραγματικά είμαστε, πόσοι πιστεύετε πως θα έμεναν πραγματικά δίπλα μας;
Οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, ένα ταίρι που μας επέλεξε γι αυτό που είμαστε και φίλοι που ταιριάζουν τα χνώτα μας. Το θέμα είναι να σεβόμαστε ο ένας τον χώρο του άλλου.
Έχω αρχίσει να αμφιβάλω. Ακόμη κ εμείς οι ίδιοι δεν αντέχουμε τον εαυτό μας κάποιες φορές. Δεν τον αναγνωρίζουμε.
Εεεμμμ... Τι εννοείς; Μιλάς για κάποια προσωπικά σου βιώματα που σε προβληματίζουν ή θέτεις ένα φιλοσοφικό ερώτημα;
Σκέφτομαι κάτι που έγινε κ διαπιστώνω πόσο απόμακρη, αλλοπρόσαλη κ παράξενη μπορώ να γίνω.Και για να μην το δείξω στον άλλο επιλέγω να κρύβομαι. Επιλέγω να φύγω όταν ζοριστώ παρά να μείνω κ να το φανερώσω.
Ότι και όπως και να είσαι στα δύσκολα φαίνονται οι ανθρωποι
Μεγάλη κατάκτηση η αποδοχή εαυτού. Ειδικά όταν πρέπει να απαλλαγείς ταυτόχρονα από την ανάγκη της αποδοχής των άλλων.
Κ τι γίνεται όταν το «όποιος μείνει» έρχεται αντιμέτωπο με τον φόβο της μοναξιάς;;
Μπορεί να είναι και καλύτερη η μοναξιά από τους δήθεν που είναι δίπλα σ
το να μην τα λες ολα, παντου, δεν ειναι ιδιο με το να λες ψεματα...
μπορεις να εισαι επιφυλακτικη μεχρι να βεβαιωθεις οτι ενα ατομο αξιζει την εμπιστοσυνη σου ή οτι δεν θα σε κρινει αν πεις την αληθεια. ΕΙΔΙΚΑ αν η αληθεια αυτη δεν τον αφορα, αλλα ειναι κατι δικο σου.
Είπες δύο σημαντικές λέξεις. Εμπιστοσύνη κ κρίση.
Να εμπιστεύεσαι γιατί δεν θα κριθείς.
Τι γίνεται όμως με την αμφισβήτηση; Όταν έχεις αμφισβητηθεί τόσο πολύ. Είναι σαν λεκές στα γυαλιά σου. Πως είναι δυνατόν να μην αδικήσεις κ αυτούς που αξίζουν να μείνουν; Δεν βλέπεις σωστά.
Και στις πόσες φορές σταματάς; Στις πόσες συζητήσεις; Μια; Δύο; Τρίτη κ φαρμακερη;
Ένας φίλος μου με είχε ρωτήσει έχεις πάρει ποτέ χάπια. Είπα ψέματα ότι δεν έχω πάρει ποτέ, διστάζω να πω την αλήθεια.
Γιατί; σε βοήθησαν;
Νομίζω από κάτι τέτοια πρέπει να απαλλαγούμε!
Η γνώμη των άλλων! Αχ αυτή η γνώμη των άλλων. Μη τυχόν κ δεν μας αποδεχτούν. Σε 7 δις κόσμου κανείς δεν υπάρχει να ταιριάξουμε;;
Είναι το απρόσωπο, που σε απελευθερώνει κ μιλάς..
μου άρεσε αυτό με τον λεκέ στα γυαλιά.
να σου πω; δεν με νοιάζει. μακάρι να είχαμε την τόλμη και το θάρρος να ήμασταν οι εαυτοί μας, η καλή μας εκδοχή, και η ατσούμπαλη, αλλά πού, δύσκολο σπορ. κι ας μην έμενε κανείς αυτό είναι αλήθεια. θα βρίσκαμε καινούργιους ανθρώπους στο δρόμο
Κάπου εκεί καταλήγω κ εγώ.
ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, καταλαβαίνω ότι δεν έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου. Αυτό που έγραψες στην αρχή, πόσοι θα έμεναν εαν δείχναμε τον πραγματικό μας εαυτό, σκέψου το ανάποδο, θα μπορούσες να είσαι με κάποιον και να προσποιείσαι κάτι άλλο απ' αυτό που είσαι? Και για πόσο θα μπορούσες να το κάνεις για μήνες, χρόνια, όλη σου τη ζωή ? Λες ότι φοβάσαι τη μοναξιά, δεν φοβάσαι όμως ότι με το να προσπαθείς να είσαι κάτι άλλο? Έτσι θα χάσεις τον εαυτό σου και μελλοντικά τη ψυχική σου υγεία. 'Ολοι έχουμε ελαττώματα, κανείς δεν είναι τέλειος. Και εγώ έχω ανασφάλειες, όταν ήμουν μικρότερη είχα περισσότερες, τώρα το παλεύω κάπως..θα βρεις κάποιον που θα σε αγαπήσει και για τα ελαττώματα σου :-)
Το «ολα οσα ειμαστε» ουτε εμεις οι ιδιοι δεν το ξερουμε για τον εαυτο μας και ενδεχεται να μην το μαθουμε και ποτε πληρως. Γενικα δεν υπαρχει λογος να δειχνουμε ολα οσα ειμαστε σε ολους, αρκει ομως αυτα που δειχνουμε να ειναι κοντα σε αυτο που αληθεια ειμαστε, να μην προσποιουμαστε δηλαδη κατι αλλο. Ετσι γλιτωνεις δρομο, μενουν κοντα σου οι σωστοι άνθρωποι, αυτοι που ταιριαζετε και αυτοι που σε θελουν οπως εισαι. Ετσι κι αλλιως αργα η γρηγορα αμα προσποιεισαι κατι που δεν εισαι, αυτο θα βγει στην επιφανεια οποτε δε γλιτωνεις κατι, θα το βρεις μπροστα σου αυτο..