Originally Posted by
wanderer010
Αν πας μόνος σου σε εφημερεύον, να ξέρεις πως θα φας ΠΟΛΛΗ αναμονή, γιατί περνάνε πρώτα τα εισαγγελικά, ότι ώρα και να έρθουν, περνάνε μπροστά από εσένα. Με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαααλη πιθανότητα, όταν φτάσουν επιτέλους σε εσένα, να μην υπάρχουν κλίνες.
*Όσες φορές έχω πάει εκούσια, δεν με κράτησαν ποτέ ακόμη κι όταν πήγα και τους είπα ότι φοβάμαι πως είμαι επικίνδυνη για τους άλλους (απλά με είπαν υπερβολική και ενοχική) και για τον εαυτό μου (δεν τους ένοιαζε ποτέ). Μόνο με εισαγγελικές αναγκάζονται να με κρατήσουν, γιατί τους το επιβάλει ο νόμος.
**Στην τελευταία εισαγγελική, πέρασα από 3! νοσοκομεία εφημερεύοντα γιατί γέμιζαν οι κλίνες πριν έρθει η δική μου σειρά. Και φαντάσου ήμουν με αστυνομικούς. Απλά με μετέφεραν με το περιπολικό από το ένα μέχρι να τελειώσει η εφημερία, στο άλλο. (Υπάρχουν πάρα πολλές εισαγγελικές καθημερινά.)
***Όσες φορές πήγα από μόνη μου στα επείγοντα, περίμενα πάντα πάνω από 12 ώρες, και ποτέ δεν υπήρχαν κρεβάτια.
****10 το πρωί ειμασταν 30 εισαγγελικά και είχαν μείνει 2 κρεβάτια μόνο. Εκείνη τη μέρα, όχι μόνο ο εκούσιος δεν είχε ελπίδα για ελπίδα, αλλά ούτε καν τα εισαγγελικά δεν είχαν ελπίδα.
***** Μια φορά μου έκαναν εισαγγελική από το ίδιο το νοσοκομείο (ενώ είχα πάει εκούσια μόνη μου), για να μπορέσω να βρω κρεβάτι σε άλλο νοσοκομείο σε άλλη εφημερία την επόμενη μέρα.
Είναι τεράστια ταλαιπωρία, δεν το προτείνω.