Αυτο εχω τελικα!ρωτησα σημερα τον γιατρο και εμαθα!!βεβαια αυτο δεν μου λεει κατι για αυτο και απευθυνομαι σε εσας..εχετε καμια ιδεα περα απο τις κρισεις,τι στο καλο ειναι η φοβικη νευρωση?
ευχαριστω
Printable View
Αυτο εχω τελικα!ρωτησα σημερα τον γιατρο και εμαθα!!βεβαια αυτο δεν μου λεει κατι για αυτο και απευθυνομαι σε εσας..εχετε καμια ιδεα περα απο τις κρισεις,τι στο καλο ειναι η φοβικη νευρωση?
ευχαριστω
μηπως εχει σχεση με τα νευρα?παθενεις συσπασεις κλπ?εγω ναι.
γιατι το λες επειδη ειπα νευρωση?οχι καμια σχεση..
η υπερβολική φοβία χωρίς προφανή λόγο και αιτία. η φοβία στην παθολογική της κατάσταση.
αυτο που προκαλει τις κρισεις!Quote:
Originally posted by melene
ευχαριστω
μια αισθηση πανικου , ενα αγχος οτι μπορει να συμβει κατι αρνητικο , που κανει συνηθως το ατομο το οποιο αισθανεται εστι να υποφερει μεσα στο πετσι του αλλα και στο περιβαλλον του ειτε αυτο ειναι , οικογενειακο , ερωτικο , επαγγελματικο η κοινωνικο.
Αντιμετωπιζεται με φαρμακα , με υποστηριχτικη ψυχοθεραπεια αλλα πανω απο ολα ,θα ελεγα με μια καλη προσπαθεια αυτοελεγχου πανω στις σκεψεις και κυριως τα συναισθηματα που της επηρεαζουν...
και γιατι δεν της ειπε οτι πασχει απο διαταραχη πανικου σκετο?χωρις φοβικη νευρωση?
αυτο θελω να πω και εγω.εννοω οι διαταραχη πανικου τι διαφορα εχει?
να σου δωσω ενα παραδειγμα?
φαντασου τον εαυτο σου παιδακι μεσα σ\'ενα μεγαλο καταστημα να χανεις την μαμα σου!
γιατι φοβασαι? η μαλλον...τι φοβασαι? θα ελεγα τα παντα!
αν ομως ειχες στην τσεπη σου ενα κινητο τηλεφωνο με προσχηματισμενο τον αριθμο της μαμας σου και να σου ειχε εξηγησει απο πριν βγειτε απο το σπιτι οτι σε περιπτωση που χαθητε, επρεπε να πατησεις απλα το κουμπι της κλησης , το μονο που θα ειχες να κανεις ειναι να το θυμηθεις , για να την καλεσεις να ερθει να σε βρει αυτη!
η δυνατοτητα επικοινωνιας , και στο παιδακι , αλλα και σε σενα μπορει να σου θεραπευσει απο μονη της αυτο το δυσαρεστο συναισθημα , αρκει να αφησεις την ψυχη σου να νοιωσει ζεστασια εδω μεσα και να μην διστασεις να εξηγησης στους φιλους μας που συμμετεχουν
τι αισθανεσαι και τι φοβασαι....γιατι ολοι αισθανονται και ολοι φοβουνται....
ο καθε ενας ισως για διαφορετικους λογους απο τον αλλον ,
αλλα μονο μαζι , η σημασια του φοβου μειωνεται για ολους...
Φοβικη νευρωση με κρισεις πανικου
Το ενα ειναι η αρρωστια <φοβικη νευρωση> και το αλλο το αποτελεσμα οπως το ειπε <κρισεις πανικου>.
Λες και εχει καμμια σημασια...εσυ ξερεις οτι σε πιανουν κρισεις πανικου και τελος...το πολυ μπλα-μπλα...μα καλα γιατι δεν οτν ρωταγες στα ισια να σου πει λεπτομερειες που ρωτας εμας που καλλιστα μπορει να λεμε οτι μας κατεβει οπως ο γραφων:P
εγω παντως φοβαμαι μην τρελλαθω η πεθανω.
ποναει το κορμι μου ποσες μερες τωρα ειναι τοσο αδικο...:(ειναι στο μυαλο ρε παιδια?νιωθω τα κοκαλα μου να πονανε...
πολυ σωστα και ευστοχα τα λες πανο και να σου πω την αληθεια διαβαζοντας σε ειπα και ενα ουφ!πρεπει απλα να βρω ενα κινητο,ενα μεσο να μη φοβαμαι..Quote:
Originally posted by πανος12345
φαντασου τον εαυτο σου παιδακι μεσα σ\'ενα μεγαλο καταστημα να χανεις την μαμα σου!
αν ομως ειχες στην τσεπη σου ενα κινητο τηλεφωνο με προσχηματισμενο τον αριθμο της μαμας σου και να σου ειχε εξηγησει απο πριν βγειτε απο το σπιτι οτι σε περιπτωση που χαθητε, επρεπε να πατησεις απλα το κουμπι της κλησης , το μονο που θα ειχες να κανεις ειναι να το θυμηθεις , για να την καλεσεις να ερθει να σε βρει αυτη!
η δυνατοτητα επικοινωνιας , και στο παιδακι , αλλα και σε σενα μπορει να σου θεραπευσει απο μονη της αυτο το δυσαρεστο συναισθημα , αρκει να αφησεις την ψυχη σου να νοιωσει ζεστασια εδω μεσα και να μην διστασεις να εξηγησης στους φιλους μας που συμμετεχουν
ο καθε ενας ισως για φιαφορετικους λογους απο τν αλλον αλλα μονο μαζι η σημασια του φοβου μειωνεται για ολους...
εδω μεσα αν και οι φιλοι μου λενε οτι ειναι νοσηρη η ενασχοληση μου με το φορουμ εχω βρει την \'\'υγεια\'\' μου με ολους εσας και προσπαθω να ειμαι οσο περισσοτερο ανοιχτη ωστε να μπορω να δεχομαι ολα αυτα τα καλα που μου προσφερετε.
το θεμα μου ειναι οτι και η διαταραχη πανικου εχει φοβιες με την αγοραφοβια να εχει την τιμητικη της!που εγκειται λοιπον η διαφορα?
εχω την αισθηση οτι ο γιατρος μου βιαζοταν πολυ..ντραπηκα να τον ρωτησω ασε που σκεφτηκα αμεσως α!να θα το συζητησω με τους φιλους μου απο το φορουμ;) να σου πω την αληθεια δεν εχει και μεγαλη διαφορα,ταμπελες ειναι ολα για αυτο και τοσο καιρο δεν ειχα ρωτησει τι ειναι αυτο που με ταλαιπωρει απλα επειδη αυτην την περιοδο αναζητω την καλυτερη δυνατη θεραπεια μια καλη διαγνωση-ταμπελα εχει σημασια..Quote:
Originally posted by keep_walking
Φοβικη νευρωση με κρισεις πανικου
Το ενα ειναι η αρρωστια <φοβικη νευρωση> και το αλλο το αποτελεσμα οπως το ειπε <κρισεις πανικου>.
Λες και εχει καμμια σημασια...εσυ ξερεις οτι σε πιανουν κρισεις πανικου και τελος...το πολυ μπλα-μπλα...μα καλα γιατι δεν οτν ρωταγες στα ισια να σου πει λεπτομερειες που ρωτας εμας που καλλιστα μπορει να λεμε οτι μας κατεβει οπως ο γραφων:P
εχει δικιο ο κιπ!Quote:
Originally posted by liveloula
και γιατι δεν της ειπε οτι πασχει απο διαταραχη πανικου σκετο?χωρις φοβικη νευρωση?
η φοβικη νευρωση συχνα εκδηλωνεται με κρισεις πανικου!
εκει που μαλλον δεν καταλαβε ο κιπ , ειναι το ποσο σημαντικο ειναι για την ιδια και τον καθε ενα ,
να μπορει να συζηταει αυτο που αισθανεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
και εγω θα ρωτησω τον γιατρο στα ισια τι στο διαολο εχω.δεν ξερω τι μου γινεται πλεον.τι ειμαι?γιατι ειμαι?ειμαι η δεν ειμαι?
έχουν σχέση αιτίου-αιτιατού. οι πολλές φοβίες (δηλαδή η υπερβολική αντίδραση σε μη προφανή και δικαιολογημένα αίτια) και η αδυναμία ελέγχου τους οδηγεί στην κρίση πανικού.
για αυτο και αμεσως σκεφτηκα εσας!Quote:
εχει δικιο ο κιπ!Quote:
εκει που μαλλον δεν καταλαβε ο κιπ , ειναι το ποσο σημαντικο ειναι για την ιδια και τον καθε ενα ,
η φοβικη αυτη διαταραχη μηπως ξερετε κιολας τι σχεση εχει με την υστερια?
εχω ξεχασει να σας πω πως σας ευχαριστω ολους που μου απαντατε!
μα ειναι η φυσικη συνεχεια της ιδιας νευρωσης μιλενα!Quote:
πολυ σωστα και ευστοχα τα λες πανο και να σου πω την αληθεια διαβαζοντας σε ειπα και ενα ουφ!πρεπει απλα να βρω ενα κινητο,ενα μεσο να μη φοβαμαι..Quote:
ο καθε ενας ισως για φιαφορετικους λογους απο τν αλλον αλλα μονο μαζι η σημασια του φοβου μειωνεται για ολους...
εδω μεσα αν και οι φιλοι μου λενε οτι ειναι νοσηρη η ενασχοληση μου με το φορουμ εχω βρει την \'\'υγεια\'\' μου με ολους εσας και προσπαθω να ειμαι οσο περισσοτερο ανοιχτη ωστε να μπορω να δεχομαι ολα αυτα τα καλα που μου προσφερετε.
το θεμα μου ειναι οτι και η διαταραχη πανικου εχει φοβιες με την αγοραφοβια να εχει την τιμητικη της!που εγκειται λοιπον η διαφορα?
αν καποιος νοιωθει πανικο τι κανει? κρυβεται ετσι? που θα βρει μια ανησυχη ψυχη πιο σιγουρη φωλιτσα απο τον χωρο της που τον ξερει και τον ελεγχει? η αγοραφοβια ειναι μια λογικοτατη συνεπεια ενος ανθρωπου που εχει αγχος ....
Εγω πχ , με 2 διαφορετικα αντιαγχωτικα χαπια καθε μερα , καθε φορα που βρισκομαι μεσα σε πληθος νοιωθω ασχημα!
Εκτος και αν εχω βαλει στο μυαλο μου οτι θα περασω καλα!
πχ ανη ημουνα σημερα στην Αθηνα θα πηγαινα στην συγκεντρωση να ακουσω τον ΓΑΠ!
Δεν θα με ενοχλουσε καθολου ο κοσμος γιατι η προσοχη μου θα ηταν στραμμενη στην ομιλια !
Η αγοραφοβια δηλαδη , δεν ειναι ασχετη με το συναισθημα μας !
Ολα Μιλενα ξεκινουν απο το μυαλο μας και τελειωνουν στο μυαλο μας !
και φυσικα...μιλαμε για αιτιο-αιτιο-αιτιατο γιατι οι φοβιες προκαλουν κρισεις πανικου στην συγκεριμενη περιπτωση αλλα τι προκαλει τις φοβιες?
Τρεχαγυρευοπουλος.
Ετσι για να συνεχισω την κουβεντα:)
μελενε σε πιανει υστερια ποταν εχεις κρηση?
εμενα μου συνεβει το εξης.τρομαζω υπερβολικα με θορυβους εκεινη την ωρα εχω αργα αντανακλαστικα και χεζομαι επανα μου απο φοβο αν δω καποιον αποτομα και πολες φορες τον μικρο π ερχετε κοντα μου .
ναι ομως το μυαλο απο τι αποτελειται?πως το οριζουμε?πως το πειθαρχουμε?προσωπικα δεν μπορω καθολου..εμμονες ιδεες..με αυτες τι κανουμε?θυμωνω μαζι μου και λεω οτι οχι εγω ειμαι δυνατη και καπατσα τιποτα δεν θα με ριξει,τιποτα δεν θα με ξεπερασει ομως πολλες φορες πεφτω τοσο πολυ,κολλαω τοσο σε αχρηστες ιδεες..
Ο ορος \"υστερια \" πριν την ανακαλυψη της ψυχαναλυσης απο τον Φρουντ , σημαινε απλα ψυχικα ασθενης !Quote:
για αυτο και αμεσως σκεφτηκα εσας!Quote:
εχει δικιο ο κιπ!Quote:
η φοβικη αυτη διαταραχη μηπως ξερετε κιολας τι σχεση εχει με την υστερια?
εχω ξεχασει να σας πω πως σας ευχαριστω ολους που μου απαντατε!
Η νευρωση ειναι μια ελαφριας μορφης , ψυχικη νοσος,
στο μετρο που , ενω υποφερει πολυ ο αρρωστος , συχνα πολυ περισσοτερο απο καποιον που εχει μια ψυχωση , εντουτοις θεωρειται ελαφρια , γιατι επικοινωνει με τον γιατρο του και μπορει να περιγραψει καλυτερα αυτο που τον προβληματιζει με αποτελεσμα να ειναι πολυ ευκολοτερο να ωφεληθεί απο αυτον!
τα παντα!αν δε κλεισει μια πορτα..αστα να πανε..Quote:
μελενε σε πιανει υστερια ποταν εχεις κρηση?
εμενα μου συνεβει το εξης.τρομαζω υπερβολικα με θορυβους εκεινη την ωρα εχω αργα αντανακλαστικα και χεζομαι επανα μου απο φοβο αν δω καποιον αποτομα και πολες φορες τον μικρο π ερχετε κοντα μου .
υστερια χμμ..δεν μου ειναι και τοσο αγνωστη και ναι βεβαια στην φαση του πανικου η υστερια ειναι στο μεγαλειο της!
o keep το πάει πολύ καλά!
οι φοβίες λοιπόν. από ανασφάλεια? από λανθασμένη (εξαρτημένη) μάθηση της παιδικής ηλικίας σε καταστάσεις που μας δίδαξαν και που προφανώς είναι αναποτελεσματικές?
It is generally accepted that phobias arise from a combination of external events and internal predispositions. In a famous experiment, Martin Seligman used classical conditioning to establish phobias of snakes and flowers. The results of the experiment showed that it took far fewer shocks to create an adverse response to a picture of a snake than to a picture of a flower, leading to the conclusion that certain objects may have a genetic predisposition to being associated with fear.[3] Many specific phobias can be traced back to a specific triggering event, usually a traumatic experience at an early age. Social phobias and agoraphobia have more complex causes that are not entirely known at this time. It is believed that heredity, genetics, and brain chemistry combined with life-experiences play a major role in the development of anxiety disorders, phobias and panic attacks
http://en.wikipedia.org/wiki/Phobia
Απλως ενα αρθρο απο wiki.
εγω γιατι δεν καταλαβενω τι ενοειτε?ειμαι κοτοπουλο λεμε.:P
ναι κιπ δεν ειμαιστε και καθηγητες αγγλικων.μεταφρασμενο το θελουμε :P
Εχει ενδιαφερον η συζητηση αλλα πρεπει να παω για ψωνια...τα λεμε το βραδακι...ευχαριστω agkat για τα καλα λογια:)
κεπ παρε μου κατι και μενα.σοκολατα.
μελεν εσυ εχεις και αγοραφοβια ε?δεν εχεις ακταθλυψη?εγω δε εχω αγοραφοβια μονο καταθλυψη.περιεργαα ολα αυτα
mel δεν μπορεις δηλαδη κανενα μερος που να χει πολυ κοσμο?σουπερμαρκετ,τραπεζε ς,συνεστιασεις,καφε με πολυ κοσμο,ολα αυτα σε αγχωνουν σε τρομερο βαθμο?
Φοβικές αγχώδεις διαταραχές
Πρόκειται για μια ομάδα διαταραχών στις οποίες το άγχος προκαλείται μόνον ή κυρίως σε ορισμένες σαφώς καθοριζόμενες καταστάσεις, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν είναι επικίνδυνες. Ως αποτέλεσμα, ο ασθενής φροντίζει να αποφεύγει αυτές τις καταστάσεις
ή τις αντιμετωπίζει με φόβο. Το ενδιαφέρον του ασθενούς επικεντρώνεται στα συμπτώματα που εμφανίζει, όπως αίσθημα παλμών ή λιποθυμικές τάσεις και συχνά σχετίζεται με δευτερογενείς φόβους θανάτου, απώλειας του ελέγχου ή τρέλας.
Η αναγνώριση της εισόδου του στη φοβική κατάσταση συνήθως επιτείνει το άγχος του. Η φοβική αγχώδης νεύρωση και η φοβική κατάθλιψη συχνά συνυπάρχουν. Αν πρόκειται για δύο ξεχωριστές διαταραχές ή για μία εξαρτάται από το χρόνο εμφάνισης
των δύο αυτών καταστάσεων και τις θεραπευτικές επιλογές κατά το χρόνο επίσκεψης στον ειδικό
Πρόκειται για μια καλά καθορισμένη ομάδα φοβιών, που περιλαμβάνει το φόβο εξόδου από το σπίτι, εισόδου σε καταστήματα, παρουσίας σε δημόσιους χώρους ή ανάμεσα σε πλήθος, ή μετακίνησης του ατόμου μόνον του με τρένα, λεωφορεία ή αεροπλάνα.
Η διαταραχή πανικού αποτελεί σύνηθες χαρακτηριστικό τόσο για τα παρόντα όσο και για τα παρελθόντα επεισόδια. Ο ασθενής συχνά διακατέχεται από καταθλιπτικές ή έμμονες ιδέες ή κοινωνική φοβία και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τις καταστάσεις
που του προξενούν φόβο, έτσι ώστε πολλοί αγοραφοβικοί κατορθώνουν να βιώνουν ελάχιστο άγχος.
http://www.nut.uoa.gr/Greek/index.asp?page=108&kef=1&cat=5&chcat=& amp;chdg=
βρηκα αυτο απο το site της ιατρικης σχολης.δεν καταλαβαινω ποια ειναι η διαφορα μεταξυ αυτης της διαταραχης της διαταραχη ςπανικου και της διαταραχης αγχους
μπορω αρκει να ξερω οτι οποτε θελω μπορω να φυγω να μη νιωθω δηλαδη καταπιεση.δεν μπορω να ταξιδεψω ευκολα να απομακρυνθω απο την αθηνα.θα παω τελικα αλλα θα χρειαστει μερικα λεξοτανυλ στην τσεπη για ασφαλεια..το χειροτερο ειναι το εξωτερικο ε εκει ουτε να το σκεφτομαι και μονο η ιδεα με κανει και τρεμω..Quote:
Originally posted by olgaki82
mel δεν μπορεις δηλαδη κανενα μερος που να χει πολυ κοσμο?σουπερμαρκετ,τραπεζε ς,συνεστιασεις,καφε με πολυ κοσμο,ολα αυτα σε αγχωνουν σε τρομερο βαθμο?
και οσο για καταθλιψη δεν εχω καθολου ο ψυχολογος ελεγε χαρακτηριστικα οτι ειναι κατι πολυ μακρυνο απο εμενα
οι φοβιες ειναι αρνητικες σκεψεις που προκαλουνται απο το συναισθημα μας , με στοχο την εγρηγορση του για αυτοπροστασια ....συνηθως κοιμουνται ησυχες στο ασυνειδητο μας , μεχρι που να βρουν προσφορο εδαφος , συνηθως λογω μιας συγκρουσης εσωτερικης αναμεσα σε κοινωνικα στερεοτυπα [υπερ -εγω] και σεξουαλικα ενστικτα η αλλες παρορμησεις ,οποτε μετατρεπονται σε κρισεις πανικου , οταν το εγω μας δηλαδη η συνειδηση δεν μπορει να τις αποθησει , αφηνοντας τες να καταλαβουν ζωικο χωρο σε βαρος καθε λογικης διαδικασιας ...Quote:
Originally posted by keep_walking
και φυσικα...μιλαμε για αιτιο-αιτιο-αιτιατο γιατι οι φοβιες προκαλουν κρισεις πανικου στην συγκεριμενη περιπτωση αλλα τι προκαλει τις φοβιες?
Τρεχαγυρευοπουλος.
Ετσι για να συνεχισω την κουβεντα:)
φοβαμαι τα φαντασματα το βραδυ , οχι γιατι μπορω να αποδειξω οτι υπαρχουν, αλλα το οτι δεν υπαρχουν!
η λογικη δηλαδη \"παιζει το παιχνιδι της φοβιας \"και δεν μπορει να επιβαλει καμμια διαδικασια ελεγχου στις παρορμησεις και τα συναισθηματα...
δηλαδη πρωτα δημιουργειτε η φοβια κ κατ επεηταση ερχεται η κριση πανικου η το αντιστροφο?μπερδευτηκα:)
η φοβια δεν δημιουργειται αλλα προυπαρχει απο τοτε που ο ανθρωπος ηταν ακομα ενα ανθρωποειδες που θυμιζε περισσοτερο πιθηκο η χιμπατζη! απλα οσο εξελισεται το ειδος μας , ολα αυτα τα υλικα αποθουνται στο ασυνειδητο και κληρονομουνται ισωςQuote:
Originally posted by olgaki82
δηλαδη πρωτα δημιουργειτε η φοβια κ κατ επεηταση ερχεται η κριση πανικου η το αντιστροφο?μπερδευτηκα:)
μεσω του Ντι Εν Ει...
μου ειπε και εμενα ο γιατρος οτι τις περισσοτερες φορες υπαρχει το υποβαθρο η μαλλον η προθιαθεση λογω κληρονομικοτητας.ενα παραδειγμα που μου ερχεται ειναι ενας καπνιστης ο οποιος εχει στο ιστορικο της οικογενειας του καρκινο του πνευμονα δηλαδη το σχετικο υποβαρθρο και με το καπνισμα το υποβοηθα να εκδηλωθει,αντιστοιχα τα βιωματα της παιδικηγς καιο εφηβικης ηλικιας τελικα επιτρεπουν την εμφανιση τετοιου ειδους νευρωσεων
emena παντως η πρωτη κριση πανικου μ ηρθε 5 χρονια με τη μοναδικη και γαμημενη φορα που εκανα <<μαυρο>> και ετσι αρχισε η διαταραχη πανικου και οι φοβιες.
το σκεφτομαι συνεχεια και δεν μπορω να βρω ακρη,ειναι δθνατον με μια φορα που εκανα να δημιουργηθηκε ολο αυτο?βεβαια οταν ειχε γινει αυτο νομιζα οτι θα πεθαινα και ειχα βγαλει μια απιστευτη φοβια το βραδυ εκεινο οτι διαβαζουν το μυαλο μ και οτι θα με σκοτωναν.ελεος
τι ειναι το μαυρο?
χασις