Originally posted by keep_walking
Quote:
Βέβαια, υπό αντίθετη οπτική η \"έκθεση\" του προλόγου μπορεί να αποβεί καθοριστική και έτσι να συνδυάζουμε την κάθε είδους συμπεριφορά με την όποια πάθηση αναλογεί στο άτομο. Αυτό μάλιστα μπορεί να γίνεται και από τους ίδιους τους πάσχοντες (αυτοστιγματισμός) όμως είναι άδικο να κλείνουμε τα μάτια στα ψυχικά χαρίσματα που κρύβει ο κάθε άνθρωπος και στην θέση της αποδοχής να τραβάμε ένα Χ μετά το άκουσμα της λέξης ψύχωση, μανιοκατάθλιψη, νεύρωση ή ότι σχετικό. Δεν λέω, ξέρεις μερικές φορές σκέφτομαι πως θα δίσταζα και εγώ ο ίδιος να κάνω παρέα με έναν ψυχωτικό παρόλο που έχω περάσει ψύχωση ο ίδιος. Όσο αντιφατικό και να ακούγεται. Περισσότερο ίσως γιατί θα μου θύμιζε διαρκώς τι κρύβω και εγώ μέσα μου.
Γιατι μπορει να εχεις ψυχωση πχ και να ξερεις τον εαυτο σου,αλλα να μην εχεις γνωρισει αλλους με το ιδιο προβλημα και να λες πως διαχειριζονται αυτη μια τετοια κατασταση?...αν γνωρισεις πολλους ακομα με το ιδιο προβλημα καταλαβαινεις το οτι η ψυχωση δεν ειναι τιποτα,μπροστα στον ανθρωπο που εχεις απεναντι σου...που μπορει να ειναι καλος,κακος,ευχαριστος,δυσ� �ρεστος και χιλια μυρια αλλα...και η ψυχωση,μανικαταθλιψη ή οτιδηποτε δεν ειναι παρα κατι το αφηρημενο εντελως μπροστα στο ξεδιπλωμα του καθε ανθρωπου.
Ναι η αυτοταμπελοποιηση ειναι πολυ υπουλος εχθρος,γιατι πρεπει να καταλαβουμε οτι οι ταμπελλες μπηκαν για να περιγραψουν μια ασθενεια με κοινους παρανομαστες-προβληματα...και να την αντιμετωπισουν με καποιες συγκεκριμενες μεθοδους.
Αλλα δεν ειμαστε σε καμμια περιπτωση τα προβληματα που κουβαλαμε στην πλατη μας...ειμαστε αυτα και χιλια-δυο αλλα.
Με την αυτοταμπελοποιηση υπονοω να προσπαθουμε να δουμε τον εαυτο μας μεσα απο το πρισμα της ασθενειας...το οτι ειμαστε κατα καποιο τροπο η ασθενεια και να δικαιολογουμε-κατηγορουμε τον εαυτο μας βασει αυτης.