Originally Posted by
Joanna8
Σε αυτό έχει δίκιο ο αχλάδης, ότι δηλαδή η γνώμη των άλλων για το αν είσαι χρήσιμος ή όχι δε μετράει. Το κοινωνικό άγχος και το ότι δεν μπορείς να αρθρώσεις μια πρόταση, είναι χαρακτηριστικό ανθρώπων που έχουν απομονωθεί. Θάρρος και αυτοπεποίθηση αποκτάς μέσα από την εξάσκηση στην καθημερινή επαφή. Και τότε η γλώσσα θα πηγαίνει ροδάνι.
Αυτό που λέει η Γκαμόρα είναι πολύ σωστό ότι πρώτα πρέπει να βελτιωθεί λίγο η ψυχική σου υγεία και μετά να βγεις στην αγορά εργασίας. Όμως παράλληλα μπορείς να κοιτάς να χτίσεις βιογραφικό. Αν δεν έχεις σπουδάσει, υπάρχουν και οι σχολές του ΟΑΕΔ. Σε τελική ανάλυση υπάρχουν και διαγωνισμοί του Δημοσίου, που σαφώς έχουν λιγότερο άγχος. Ειδικά αν είσαι διατεθειμένος να πας οπουδήποτε, ακόμα και σε παραμεθόριο.
Η οικογένειά σου δεν έχει κανένα θείο, συγγενή τίποτα με μια μικρή επιχείρηση ή αγροτικά που να χρειάζεται βοηθό, ώστε να πας να κάνεις κάποια μεροκάματα part-time;