Quote:
Originally posted by RainAndWind
Knoulp,όλα τα κακοποιημένα παιδιά έχουν βιώσει αυτή την κοσμική μοναξιά.Η πραγματικότητά τους στα παιδικά χρόνια ήταν τόσο επώδυνη,που καθώς τα χρόνια περνούσαν βρήκαν τρόπους να \"φεύγουν\"από τον πόνο.Όταν ο πόνος για πολλά χρόνια ταυτίζεται με τις μέρες σου,τον θεωρείς αναπόσπαστό σου κομμάτι.Με ποιον τρόπο \"έφευγες\"εσύ;Προφανώς με την αποπροσωποποίηση,έβγαινες από το πετσί σου που πονούσε και έκανες μία αποστασιοποίηση,ένα δικό σου προσωπικό ταξίδι αλλού,σ\'ένα τοπίο λιγότερο απειλητικό,σ\'ένα μέρος που μπορούσες να αναπνεύσεις.Γιατί φοβόμασταν τόσο πολύ...Εφευρίσκαμε τρόπους επιβίωσης καλέ μου,με τη φαντασία μας πετάγαμε αλλού,επειδή δεν μας έπαιρνε κανένας άλλος μακριά για να μας προστατέψει.Με θυμάμαι να φαντάζομαι πως δεν ήμουν εγώ,ήταν τόσος ο πόνος,ο θυμός,που για να αντέξω με κουβάλαγα αλλού.Αλλά ποτέ δεν αρκούσε.Ο πόνος την άλλη μέρα επανερχόταν.Και ξανά.Και ξανά.Και ξανά.
Αυτό που έζησες,την σεξουαλική κακοποίηση,τη βαναυσότερη μορφή του πόνου και της προδοσίας,αυτό μάτια μου ισοπεδώνει.Αλλοτριώνει.Σε αλλάζει από μέσα,μπαίνει στο αίμα σου.Το δηλητήριο του θυμού και του φόβου σε μπολιάζει,το κουβαλάς.Τότε δεν μπορούσες να βγάλεις το θυμό σου.Τώρα πρέπει να τον βγάλεις.Και να επανέρθεις στο σώμα σου,που για καιρό το τιμωρούσες για κάτι που δεν έφταιξες.Μπορεί οι άλλοι να βλέπουνε μόνο την επιφάνεια,να σε βλέπουν λειτουργικό και εντάξει,αλλά εσύ πονάς ακόμη.Στα παιδικά μας χρόνια πιστεύαμε πως για να μας τιμωρούν τόσο,ήμασταν κακά παιδιά.Αυτή την πεποίθηση την εκλογικεύσαμε μεγαλώνοντας,αλλά υποσυνείδητα,μας καθοδηγεί στην αυτοτιμωρία μας.Η δική σου αποστασιοποίηση είναι μία αυτοτιμωρία.Όταν φεύγεις σε τιμωρείς και τιμωρείς και όσους σε πόνεσαν.Δεν είμαι εδώ,δεν με έχετε ολόκληρο,φεύγω.Δραπετεύω.Τ� � σκάω από εσάς.Δεν σας εμπιστεύομαι.
Γιατί επειδή κάποιοι δεν ήξεραν αλλιώς,εσύ να χάνεις αυτό που σου αξίζει να ζεις ολόκληρο,γιατί να σου στερούν έστω και το ένα απειροελάχιστο κομματάκι του τώρα σου;
Το περίεργο σε όλη την υπόθεση είναι ότι στο μυαλό μου έχουν σβηστεί εντελώς οι εικόνες που παιδικού μου τραύματος.