Ποια ειναι τα στοιχεια που θεωρειτε πως εναν ανθρωπος πρεπει να εχει για να λεμε πως αυτος ο ανθρωπος αξιζει;
Printable View
Ποια ειναι τα στοιχεια που θεωρειτε πως εναν ανθρωπος πρεπει να εχει για να λεμε πως αυτος ο ανθρωπος αξιζει;
Quote:
Originally posted by Empneustns
Το \"αξίζει\" φαντάζομαι ότι ταυτίζεται με το \"χαρακτηριστικά που μου αρέσουν σε ένα άνθρωπο\". Φυσικά αυτά τα κριτήρια αλλάζουν για τον καθένα και για το είδος της σχέσης (π.χ. είναι κάπως διαφορετικά αν ο άνθρωπος που λέμε είναι πιθανός φίλος η πιθανός εραστής). Π.χ. αν κάποιος εκτιμάει το χιουμορ, την εξωστρέφεια, την εξωτερική εμφάνιση η/και την ευαισθησία τότε ο εγκέφαλος του θα δώσει \"περισσότερο βάρος\" σε αυτά και θα καταλήξει σε μια μεγαλύτερη εκτίμηση η συμπάθεια σε σχέση με ένα άλλο άτομο που δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.
Συνήθως τα κριτήρια που βάζουμε είναι αυτά που έχουμε και εμείς (\"birds of a feather flock together\" που λένε και οι άγγλοι) Πιστεύω ότι αν και ο καθένας θα έχει τα δικά του κριτήρια, οι άνθρωποι που γενικά σχετίζονται με αλτρουιστικές συμπεριφορές εκτιμούνται γενικότερα από όλους, άλλωστε αυτές οι συμπεριφορές ταυτίζονται συνήθως με την έκφραση \"καλός άνθρωπος\" (και οι αντίθετες με το \"κακός\").
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που ανέφερες Petran,πως βάζουμε τα κριτήρια σύμφωνα με ποιότητες που έχουμε εμείς.Για να δούμε λοιπόν,μια και είμαι τόσο σεμνή πόσα καλά θα βρω να γράψω για μένα,λολ:P:P:P
Ειλικρίνεια
Ήθος,ατομικό,όχι ετεροκαθοριζόμενο
Αυθορμητισμός
Καλλιέργεια
Τσαμπουκάς
Αμεσότητα
Εξυπνάδα
Χιούμορ
Αυτά σε αυτόματη γραφή,για να δοκιμάσω αυτό που έλεγες με τα πούπουλα.:P
Η σειρά παίζει ρόλο άραγε,ή τα πούπουλα μόνο;Xμ,παίζει πιστεύω.:P
Αξιζει αυτος που μπορεις να τον εμπιστευτεις,ειδικα οταν δεν εχει προσωπικο οφελος σε αυτο που τον εμπιστευεσαι...
Αναλόγως σε τι θέμα να αξίζει εμπ....Δουλειά, συναισθηματικά, φιλία...τι?
ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΑ Κ ΝΑ ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟς...........ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ,ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟς,ΧΙΟΥΜΟΡ ,ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ Κ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ,ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ,ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΑς................................ ...........ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟς ΓΙΑΤΙ ΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΙΣς ΜΕΡΕς ΜΑς Κ ΟΧΙ ΓΝΗΣΙΟΥς ΑΝΘΡΩΠΟΥς ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΑΝΘΡΩΠΟΥς................:cool:;);)
Αυτο που στο τελος παιρνει ο καθενας ειναι μια τρυπα 1*2 στο χωμα ασχετα τι αξιζει...
Quote:
Originally posted by RainAndWind
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που ανέφερες Petran,πως βάζουμε τα κριτήρια σύμφωνα με ποιότητες που έχουμε εμείς.Για να δούμε λοιπόν,μια και είμαι τόσο σεμνή πόσα καλά θα βρω να γράψω για μένα,λολ:P:P:P
Ειλικρίνεια
Ήθος,ατομικό,όχι ετεροκαθοριζόμενο
Αυθορμητισμός
Καλλιέργεια
Τσαμπουκάς
Αμεσότητα
Εξυπνάδα
Χιούμορ
Αυτά σε αυτόματη γραφή,για να δοκιμάσω αυτό που έλεγες με τα πούπουλα.:P
RainAndWind...(είσαι γυναίκα έτσι?) αν όντως πάντως έχεις αυτά τα κριτήρια σε έντονο βαθμό, δεν είσαι γυναίκα...είσαι η χθεσινοβραδινή μου ονείρωξη λολ...(βέβαια αυτή έμοιαζε και σαν 19χρονη σουηδέζα εχμ...:P)
Αν τα γραψες αυθόρμητα και αυτόματα (μάλιστα αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται και επίσημα σε παρόμοιες έρευνες)... τότε είναι όντως πολύ πιθανό αυτή η σειρά να αντικατοπτρίζει ένα είδους \"ιεραρχίας χαρακτηριστικών που χαίρουν εκτίμησης\" από σένα ο \"αυθορμητισμός\" και ο \"τσαμπουκάς\" (!:mad:) πάνω από την \"εξυπνάδα\" και το \"χιουμορ\"? Μου φαίνεται πως αυτό αντικατοπτρίζει γενικά αυτό που θέλουν οι γυναίκες λολ...φυσικά οι ανώτερες αλτρουιστικές-κοινωνικές έννοιες όπως η \"ειλικρίνεια\" και το \"\'ήθος\" (που όπως δείχνουν νεώτερες έρευνες από τον τομέα της \"εξελικτικής ψυχολογίας\" δεν έιναι καθόλου κοινωνικές αλλά έχουν πολύ ισχυρή γενετική βάση λόγου του \"εξελικτικού αβανταζ\" που έχουν αυτές οι συμπεριφορές για την επιβίωση του είδους) είναι \"by-default\" πρώτες πάντα στις λίστες/ιεραρχίες όλων, αφού όπως είπα και στο πρώτο ποστ, αυτές οι έννοιες ταυτίζονται πάντα \"με τον καλό άνθρωπο\" και χαίρουν πάντα μέγιστης-πρωταρχικής εκτίμησης από όλους, άσχετα αν σχεδόν ποτέ δεν εκτιμούνται με μεγάλο βάρος στην επιλογή π.χ. ερωτικού συντρόφου...με άσχημα αποτελέσματα όταν ποια είναι ήδη αργά...:P:P
RainAndWind πρέπει να βρίσκεσαι στον μέσο όρο ακριβώς! λολ
το μήνυμα διαγράφηκε από την ομαδα διαχειρισης για παραβίαση των όρων χρήσης.
Ρε παιδιά ηρεμήστε!!!!δε μπορείται να μιλήσετε λίγο πιο cool?????
PETRAN, την ειρωνία δεν τη δέχεται κανείς.μόνο αυτό έχω να σου πω.
έχεις σπουδάσει ψυχολογία, ναι?έτσι προσεγγίζεις έναν άνθρωπο που έχει καταθέσει τη ψυχή του εδώ μέσα?
μπορεί να έχω χάσει επεισόδια και να έχεις κάνει προσπάθειες.
δώσε σημασία στη πρώτη φράση μου τότε.
Γουινστον.....έχεις καταλάβει πως τον τελευταίο καιρό μπαίνεις στο φόρουμ μόνο για να απελπίζεις/βρίσεις/απαξιώσεις θέματα?
Κάτσε και σκέψου το λίγο και μετά απάντησε σαν ώριμος άνθρωπος όταν σου απευθύνουν το λόγο και όχι σαν κατατρεγμένη Μάρθα Βούρτση που της πήρε η ζωή ότι πολυτιμότερο είχε.
Απο κει και πέρα, μάθε να καταλαβαίνεις πότε σου κάνει ο άλλος πλάκα και τι δικαίωμα έδωσες εσύ να σου κάνει....
Θεοφανια δεν εχω καμια ορεξη να σε \"στολισω\" το λεω ειλικρινα. Φιλικη συμβουλη σου δινω και μην το παρεξηγησεις: ΚΑΤΣΕ ΣΤΑΥΓΑ ΣΟΥ. Αυτο ειναι μεταξυ εμου και του αγαπητου Παντογνωστη ψυχοκολου Πετραν.Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Γουινστον.....έχεις καταλάβει πως τον τελευταίο καιρό μπαίνεις στο φόρουμ μόνο για να απελπίζεις/βρίσεις/απαξιώσεις θέματα?
Κάτσε και σκέψου το λίγο και μετά απάντησε σαν ώριμος άνθρωπος όταν σου απευθύνουν το λόγο και όχι σαν κατατρεγμένη Μάρθα Βούρτση που της πήρε η ζωή ότι πολυτιμότερο είχε.
Απο κει και πέρα, μάθε να καταλαβαίνεις πότε σου κάνει ο άλλος πλάκα και τι δικαίωμα έδωσες εσύ να σου κάνει....
λολ Θεοφανία \"κάτσε στα αυγά σου\" μην αγριέψει και με σένα!
winston δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα. αφου ετσι και αλλιως θα σου σβησει τα ποστ η celia που ειναι online γιατι δεν το κανεις εσυ πρωτος ως δειγμα ανωτεροτητας;
προφανως η κοντρα σας ειναι παλια και δεν μπορω να παρω θεση γιατι δεν ξερω τι ειχε συμβει παλιοτερα
Quote:
Originally posted by Winston_man
Θεοφανια δεν εχω καμια ορεξη να σε \"στολισω\" το λεω ειλικρινα. Φιλικη συμβουλη σου δινω και μην το παρεξηγησεις: ΚΑΤΣΕ ΣΤΑΥΓΑ ΣΟΥ. Αυτο ειναι μεταξυ εμου και του αγαπητου Παντογνωστη ψυχοκολου Πετραν.Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Γουινστιν.....για τον μονο λόγο που δεν θα σου απαντήσω είναι για να μη γίνει άλλη μια φορά μπουρδέλο το φόρουμ όπως τείνεις να το κάνεις με τη συμπεριφορά σου.
Πίστεψε με, η παιδική σου απειλή πως θα με στολίσεις δεν ιδρωσε καθόλου το μπιρμπιλωτό αυτί μου.
Είναι γνωστό άλλωστε πως στο στόλισμα έχω ταλέντο, οπότε ας το λήξουμε εδω.
Θεωρώ πως αυτός ο χώρος σου έχει δώσει, (και μας δωσει), πολλά, οπότε καλό είναι να σταματήσουμε ΟΛΟΙ εδω.
Θενκς.
Μπιρμπιλωτα ειναι τα ματια βρε, οχι τα αυτια :P
Ο_Ε_Δ προσωπικα δεν προκειται να σβησω κανενα ποστ μου.
Quote:
Originally posted by PETRAN
Quote:
Originally posted by arktos
PETRAN, την ειρωνία δεν τη δέχεται κανείς.μόνο αυτό έχω να σου πω.
έχεις σπουδάσει ψυχολογία, ναι?έτσι προσεγγίζεις έναν άνθρωπο που έχει καταθέσει τη ψυχή του εδώ μέσα?
μπορεί να έχω χάσει επεισόδια και να έχεις κάνει προσπάθειες.
δώσε σημασία στη πρώτη φράση μου τότε.
αλλά το \"****** από όλες τις τρύπες το δέχεται\"?
Και τι σημασία που έχω πτυχίο ψυχολογίας μπορεί να ασχολούμαι με έρευνα π.χ. που έχει να κάνει με την σχέση των ενδορφίνων και την αναγνώριση της τροφής στους πιθήκους...η να ήμουν ψυχολόγος επιχειρήσεων, η απλά DJ στο cafe-bar της γειτονιάς...τι επειδή έχω πτυχίο ψυχολογίας πάει να πει ότι θα πρέπει να είμαι και ο \"κατά-τα-στερεότυπα\" καθως-πρέπει συμβουλος του καθενώς?
επειδή έχεις σπουδάσει ψυχολογία θα έπρεπε να είχες ένα λόγο παραπάνω να κατανοείς ορισμένες καταστάσεις.
αυτό είπα απλά.
δεν απαίτησα να κάνεις τον ψυχολόγο σε κανέναν από εμάς.άλλωστε απαγορεύεται.το γνωρίζουμε.
όσο για την ειρωνία προηγήθηκε από το βρισίδι.
ήθελα ακόμη να σου πω πως όταν χρησιμοποείς στοιχεία που έχουν ειπωθεί στο φόρουμ, για να μειώσεις κάποιον, υποβιβάζεις τον ευατό σου.
κι όλα αυτά σε ένα θέμα με τίτλο : τί αξίζει σε έναν άνθρωπο?
Παιδακια,
Κατα την γνωμη μου ... ενα μελος θετει, ενα κατα την γνωμη μου, ενα σημαντικο θεμα ... αντι σεβασμου .... εισπρατει τι???
Περιμενω γνωμες
Φιλικα
Μαργαριτα
Καλησπέρα Μαργαρίτα.Quote:
Originally posted by just_40
Παιδακια,
Κατα την γνωμη μου ... ενα μελος θετει, ενα κατα την γνωμη μου, ενα σημαντικο θεμα ... αντι σεβασμου .... εισπρατει τι???
Περιμενω γνωμες
Φιλικα
Μαργαριτα
Θες να ξεχάσουμε αυτό που έγινε και να μιλήσουμε για το θέμα του Εμπ?
Ηταν πολύ πιο ενδιαφέρον....
Αυτό που αξίζει, είναι αυτό που χάνεται. Το ποτάμι κυλά, ξεδιψά μα και στερεύει. Σα την ανθρώπινη φύση που πάτησε τον όρκο της. Όταν δω νερό ποταμίσιο εμφιαλωμένο σε μπουκάλια, τα πάντα θά \'χουνε χαθεί...
(... ωραίο θέμα Εμπ...)
:)
αυτο το φορουμ, μετα λυπης μου λεω,
οτι εκτος που εχει σταματησει να ειναι υποστηριξης,
αρχιζει να μετατρεπεται σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο αυτο,
χαρακτηρισμους μπορει να βαλει ο καθενας οποιους νομιζει.
Εχω πλεον επιβεβαιωσει σε διαφορες φασεις τους λογους που σταματησα να γραφω,
διαβαζω ομως που και που.
Απο περιεργια και μονο, θελω να δω αν θα υπαρξει καινουρια αλιεν.
Καληνυχτα.
ΥΓ....... σε κανενα ανθρωπο, δεν αξιζει να διαβαζει αυτα που γραφονται.
Θεοφανια,
Εαν και βρισκομε στην κοψη του ξιραφιου...συγνωμη για τα ορθογραφικα...
Γιατι το λες αυτό? Γραφεις μια χαρα...θα πούμε κάτι για το θέμα του Εμπ?Quote:
Θεοφανια,
Εαν και βρισκομε στην κοψη του ξιραφιου...συγνωμη για τα ορθογραφικα...
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι παρεκτραπηκε το θεμα...εχει καποιος να πει κατι?
Quote:
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι παρεκτραπηκε το θεμα...εχει καποιος να πει κατι?
Το θέμα τελείωσε και δεν υπάρχει τίποτα να πούμε...
Εσύ γιατί ασχολείσαι ακόμη με αυτό και όχι με το θέμα που έβαλε ο Εμπ?
λοιπον...ο εμπνευστης...δηλωνει παρων? για να υπαρχει κουβεντα...η\' να παμε σε τσατ?