Quote:
Originally posted by redemptor
λοιπόν, διάβασα το μύνημα αυτό και παρεμβαίνω γιατί μου φαίνεται ότι οδηγούμε τα πράγματα στα άκρα δίχως λόγο
πρώτον, είναι φυσικό σε τέτοιες ηλικίες να υπάρχει γενικότερα ένας σεξουαλικός πειραματισμός και διαμέσου αυτού το άτομο αντιλαμβάνεται σιγά σιγά ποιος είναι ο σεξουαλικός του προσανατολισμός
περα από αυτό εγω προσωπικά πιστεύω ότο η σεξουαλικότητα δεν είναι 100% ομοφυλοφυλία και 100% ετεροφυλοφιλία
υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις
εναπόκειται στο κάθε άτομο ξεχωριστά να πάρει την απόφαση που τον ικανοποιεί και τον εκφράζει περισσότερο
στη δική μου παρέα, είμαστε πέντε άνδρες που τα λέμε συχνά πυκνά, ας πούμε κολλητοί και ένα από τα παιδιά είναι ομοφυλόφιλος και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα
κι ούτε μας το ανέφερε από την αρχή
απλώς με τον καιρό διαπιστώσαμε ότι δεν έχει κάποια κοπέλα όπως εμείς
κι ούτε ακούστηκε ποτέ να έχει σχέση με κάποιο κορίτσι από τη σχολή μας
αυτός ο φίλος μου σε συζητήσεις που κάναμε μου λέει ότι ακόμα και στα 18 δεν ήταν ακόμη σίγουρος για το ποιες είναι οι προτιμήσεις του
κι ούτε ανέφερε ποτέ κάτι στους γονείς του
πρώτον: γιατί να υποχρεωθείς να πεις κάτι που δε θέλεις, και άπτεται της δικής σου σεξουαλικότητας; Δηλαδή ένας ετεροφυλόφιλος, κάθεται και λέει \"μαμά, μπαμπά, είμαι ετεροφυλόφιλος?\"
δεύτερον: γενικά, εμένα προσωπικά μου είναι άβολο να μιλάω με συγγενείς, πολύ περισσότερο σε γονείς για σεξουαλικά, πες με συντηρητικό
και ένα δικό μου θεματάκι που έχω ψυχολογικό
προτίμησα να το γράψω εδώ, παρά να κάνω ατέρμονες συζητήσεις με φίλους και γονείς
και ξέρεις και κάτι άλλο,
δε μου αρέσει που πιέζεις τόσο πολύ τον αδερφό σου
άστον λίγο να ηρεμήσει και να δει τα πράγματα πιο ρηλαξάτα
μη του γίνεσαι κι εσύ εξτρά βάρος
οπότε η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να σεβαστείς τις σεξουαλικές προτιμήσεις του αδελφού σου και να τον αφήσεις ελεύθερο να πράξει ότι ο ίδιος επιθυμεί
σίγουρα σα μεγαλύτερος αδερφός θα είναι καλή κίνηση αν τους πεις ότι τον εμπιστεύεσαι και ενδιαφέρεσαι να είναι αυτός ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος ως άνθρωπος, ανεξάρτητα σεξουαλικού προσανατολισμού
δηλαδή του αρέσουν τα αγόρια, ε και τι; στον 21 αιώνα είμαστε, 2009 μχ
είδαμε κι εμείς που μας αρέσουν τα κορίτσια τι τραβάμε...
λοιπόν , αυτά έχω να σου πω
και επειδή έχω κι εγώ μεγαλύτερο αδερφό και γενικά με έπρηζε όταν ήμουνα μικρός
και ξέρω από καταπίεση, σου λέω να τον αφήσεις τον αδελφό σου μόνο του να αποφασίσει ο ίδιος για τη ζωή του, να χαρεί την εφηβεία και τα νεανικά του χρόνια δίχως πίεση και συναισθηματικούς εκβιασμούς
ρεντ....συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και αυτός ήταν ο λόγος που έλεγα απ την αρχή στον μπερδεμένο να μιλήσουν στους γονείς τους.