Καλημέρα!θα ήθελα τη βοήθεια σας!!Εδω και 3
χρόνια πάσχω απο συγκεκριμένη ιδεοληψία!Απο μικρή πάντα με κάτι κόλαγα τα 3
τελευταία χρόνια η εμμονή μου είναι η επιδερμίδα μου την οποία κοντεύω να καταστρέψω τελείως!στην αρχή πήγαινα σε δερματολόγο συνέχεια μπορεί και κάθε εβδομάδα!Αυτός μου έδωσε μια κρέμα με ρετινόλη τον ένα χρόνο!!Το προβλήμα μου βέβαια δεν λύθηκε γιατί ασχολιόμουν συνέχεια με το πρόσωπο μου.Αθελα μου έκανα και κάνω συγκεκριμένες μυικές κινήσεις στο πρόσωπο μου που μου προκαλούν σκίσιμο στο δέρμα!Η ιστορία αυτή συνέχησε και για δεύτερο χρόνο όπου ο δερματολόγος μου έδωσε και άλλη κρέμα ρετινόλης την οποία έβαλα 2 με 3
φορές για ένα διάστημα δεν χρησιμοποίησα αντιλιακή!Απο τότε μου έχει γίνει έμονη ιδέα ότι έχω καταστρέψει το δέρμα μου και τισ στιβάδες μου.
Απο τα τραβίγματα ίσως και απο τον ήλιο εχω δημιουρήσει στο πρόσωπο μου μικρές ευρυαγγείες ένω κάτω απο τα μάτια μου φαίνονται οι φλεβες μου γιατί το δέρμα έχει λεπτύνει πάρα πολύ!!!!Οι κινήσεις οι οποίες κάνω είναι συνεχόμενες και μου δημιουργουν λεπτημα της επιδερμίδας μου!!
Μπορεί να σας φαίνονται γελοία όλα αυτα το ξέρω!Καί έγω αντιλαμβάνομαι τη τρέλλα της κατάστασης μου αλλα δεν μπορώ να το σταματήσω!!!Κατέληξα σε ψυχίατρο δινοντάς μου ladose!Tο θέμα όμωσ είναι οτι τα διέκοψα γιατί ειχα γίνει μπαλάκι του νευρολόγου μου!!Κάποτε έπασχα απο επιληπτικές κρίσεις φωτοευαισθησίας.Με τη λήψη φαρμάκων κινδύνευα να ξανακάνω κρίσεις έτσι έπρεπε να αρχισω να παίρνω τα χάπια της επιληψίας και να ξαναμπώ σε μια διαδικάσια τρελλή!Για να μην σας κουράζω κατέληξα σε ομοιοπαθητικό του οποίου τα χάπια με έχουν βοηθήσει όπωσ και του ψυχιάτρου!Οχι τελείως αλλά μέχρι ένα σημείο...
Τα τραβήγματα στο πρόσωπο μου τα κάνω ακόμα, έχω ξεπεράσει το καθρεφτάκι όμως!!!Έχω ξεκίνησει και κάνω και επισκέψεις σε ψυχολόγο!Επειδή κάτι ανάλογο το έχω ξαναπεράσει με άλλο ιδεοψυχαναγκαστικό σύνδρομο που είχα και κατέληξε να με ηρεμήσει γυναικολόγος μήπως γνωρίζει κανεις κανένα δερματολόγο καλό ομιλητικό να μου εξηγήσει καποια πραγματα!!Κατα καιρούς έχω δώσει απίστευτα χρήματα σε δερματολόγους δεν μπορεσε κανείς να μου μιλήσει όμως την ανάλογη ώρα και να μου εξηγήσει κάποαι πράγματα!Εδω θα ήθελα να αναφέρω ότι μετα απο ορμονολογικές εξετάσεις που έκανα βρήκα ότι έχω κάτι ορμονικές διαταραχές και ένα μικρό όζο στο θυροειδη!!Και τρέχω και για αυτό σε γιατρούς γιατί θα ήθελα να αποκλεισω το ενδεχόμενο ότι όλα αυτα μου τ αδημιουργει ο θυροειδης μου!Επίσης καποιοι γιατροί απο όλους αυτούς που έχω γυρήσει μου έχουν πεί ότι ο ιδεοψυχαναγκασμός μπορεί να οφείλεται και στο ότι έχω κόψει τα χάπια της επιληψίας!!Ισως είναι και αυτό δεν ξέρω!!!Νομίζω ότι ένας καλός δερματολόγος ομιλειτικός θα με βοήθαγε πολύ!!!Θα ήθελα να μου απαντήσει στις φοβίες μου ότι κατέστρεψα τις στιβάδες του δέρματος μου με τον ήλιο και γενικά ότι αλλο τρελλό αλλα και μοναδίκο μου έρχεται στο μυαλό!!!
Εξάλλου το πρόβλημα του καθενος είναι ξεχωριστό όσο και βλαμένο νά είναι!Η ψυχολόγος νομίζω οτι θα με βοηθήσει πάρα πολύ αλλά σταδιακά!!