Συγνώμη αν θεωρείτε την ερώτησή μου χαζή
Printable View
Συγνώμη αν θεωρείτε την ερώτησή μου χαζή
Με λιγα λογια \"ναι\".
Το μυαλό είναι μηχάνημα, άμα δεν το φροντίζεις μετά χαλάει.
ναι υπαρχει
και τι γίνεται μετά μπορεί να ξαναεπανέρθει;
να γίνει δηλαδή και πάλι έξυπνος;
Πιστεύεις ότι έχεις \"χαζέψει\"? Η ο φίλος σου που έλεγες? Τι σημαίνει το \"να είσαι χαζός\" για σένα?
γιατί τετοια ερωτηση;
τι σε νοιάζει για ποιον πρόκειται;
Δεν είναι για το αν πρόκειται για σένα η για άλλον. Είναι γιά πιο λόγο επαναλαμβάνεις αυτό το θέμα. Σου έκανα αυτή την ερώτηση για να καταλάβω τι προσπαθείς να κερδίσεις η να κατανοήσεις από αυτό.
απαντηση:
ναι.
ναι και στις δυο ή μονο στην μία;Quote:
Originally posted by Boltseed
απαντηση:
ναι.
Quote:
Originally posted by PETRAN
Δεν είναι για το αν πρόκειται για σένα η για άλλον. Είναι γιά πιο λόγο επαναλαμβάνεις αυτό το θέμα. Σου έκανα αυτή την ερώτηση για να καταλάβω τι προσπαθείς να κερδίσεις η να κατανοήσεις από αυτό.
αν αυτός που ήταν έξυπνος μικρός μπορει να χαζεψει και αν χαζεψει μπορεί να ξανα γίνει έξυπνος;
Quote:
Originally posted by keep_walking
Με λιγα λογια \"ναι\".
Keep_walking και αν χαζέψει ξανα στρώνει ή μένει για πάντα χαζός;
τι εννοεις να χαζεψει?
οπως ισως καταλαβες, αλλα ισως και οχι
ο καθενας σου απανταει με αυτο που του περναει απο το μυαλο διαβαζοντας την συντομη και γενικολογη ερωτηση σου.
το τι καταλαβαινεις εσυ απο τις απαντησεις αυτες, ειναι επισης αξιο αποριας..
αν δεν εξηγησεις ακριβως τις συνθηκες που σε κανουν να πιστευεις οτι καποιος ηταν καποτε εξυπνος και καποτε αυτος ο εξυπνος χαζεψε, δεν προκειται να παρεις καμια απαντηση για να ταυτισεις με αυτο που ρωτας...
αν σαν παιδί ήταν σαν τα άλλα και μεγαλώνοντας έμεινε πίσω
πισω απο ποιον?
πισω σε τι εννοω δηλαδη...
το πισω ειναι επισης σχετικο...αν το μπρος ειναι για σενα το να κανει κανεις οικογενεια στα 20, για μενα ειναι πισω, ας πουμε..
πισω σε μορφωση, στην δουλεια, σε σχεσεις???
αυτα ειναι και θεματα επιλογων, δεν καταλαβαινω την συνδεση με την εξυπναδα,γινε λιγο πιο επεξηγηματικη...
Δηλαδή που έμεινε πίσω? Σε ποιους τομείς?
μάλλον δεν μπορώ να εκφράσω σωστά αυτό που θέλω να πω
πχ αν σαν παιδί ήταν αγαπητό κοινωνικό με παρέες και μεγαλώνοντας έγινε ακριβώς το αντίθετο;
αν σαν παιδί είχε πολλές ενασχολήσεις και μεγαλώνοντας δεν έχει καμία σχεδον κλπ
ναι αυτο που περιγραφεις δεν εχει σχεση με το χαζεμα σαλιν.δηλαδη ενας ανθρωπος αντικοινωνικος ειναι και χαζος?
Quote:
Originally posted by salin
μάλλον δεν μπορώ να εκφράσω σωστά αυτό που θέλω να πω
πχ αν σαν παιδί ήταν αγαπητό κοινωνικό με παρέες και μεγαλώνοντας έγινε ακριβώς το αντίθετο;
αν σαν παιδί είχε πολλές ενασχολήσεις και μεγαλώνοντας δεν έχει καμία σχεδον κλπ
Ναι αλλά αυτό δεν έχει γίνει απαραίτητα λόγω χαμηλής νοημοσύνης. Ένα άτομο μπορεί να απομονωθεί για τον χ,ψ, ζ λόγο. Π.χ. να πάθει κατάθλιψη και να απομονωθεί. Η νοημοσύνη έχει να κάνει με την αποτελεσματική χρήση των νοητικών (γνωστικών) λειτουργιών. Πόσο καλός είναι κάποιος δηλαδή στο χρησιμοποιεί την γλώσσα, την αρίθμηση,, το να έχει καλή βραχυπρόθεσμη μνήμη, οπτικο-χωρική επιδεξιότητα,λογική ακολουθία, να συνάγει κανόνες από παραδείγματα, κλπ. αυτό που μετράνε τα IQ τεστ δηλαδή. Κάποιος μπορεί να απομονωθεί και να μην μπορεί να επικοινωνήσει άλλους, αλλά να έχει ακέραιη νοημοσύνη. Δηλαδή το πρόβλημα μπορεί να είναι συναισθηματικό και όχι νοητικό (νοημοσύνη/εξυπνάδα πες το όπως θες).
αν όμως και για κάποιο λόγο και οι νοητικές του λειτουργίες έχουν μειωθεί πχ ξεχνάει λέει άλλα αντι άλλων
κουράζεται πιο εύκολα; Και δεν είναι και τόσο λογικός πχ νομίζει ότι οι άλλοι θέλουν το κακό του;
Quote:
Originally posted by salin
αν όμως και για κάποιο λόγο και οι νοητικές του λειτουργίες έχουν μειωθεί πχ ξεχνάει λέει άλλα αντι άλλων
κουράζεται πιο εύκολα; Και δεν είναι και τόσο λογικός πχ νομίζει ότι οι άλλοι θέλουν το κακό του;
Αυτό ίσως να είναι και ψύχωση. Μπορεί να επανέλθει με τα κατάλληλα φάρμακα (αντι-ψυχωσικά).
κοίτα, αν εννοείς αν ήταν πρώτο ξουράφι μέχρι τα 70 του και μετά έπαθε ένα alzheimer και γεροντική άνοια και αν γίνεται να ξαναεπανελθει η απάντηση είναι:
μάλλον όχι.
μου έρχεται στο μυαλό ένα παράδειγμα σε ένα βιβλίο που διάβασα μερικώς, του ίρβιν yalom, \"αντιμετωπίζοντας τον τρόμο του θανάτου\", που αναφέρει έναν καθηγητή του που ήταν top ξουράφι, καθηγητής σε κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο, και τα τελευταία χρονια της ζωής του είχε πάθει άνοια και είχε απώλεια μνήμης και δεν θυμόταν σχεδόν τίποτα και τελειωσε τη ζωή του σε ένα γηροκομείο. E, λοιπόν, αυτός δεν επανήλθε.
Σου γράφω αυτό το παράδειγμα για να καταλάβεις ότι αν δεν δίνεις πληροφορίες και ρωτάς τόσο γενικόλογα, εξίσου γενικόλογες απαντήσεις θα πάρεις. ή εξίσου off topic απαντήσεις.
Εαν ρωτας για καποιον αλλο τοτε ειναι καποιος μεσα σε 6000000000 κοσμο...δεν ξερουμε για ποιον ρωτας και ουτε μας νοιαζει να μαθουμε.
Εαν ρωτας για τον εαυτο σου τοτε ξερουμε οτι εισαι η Salin μια κοπελλα (μαλλον) που εκανε την εγγραφη της πριν 5 ημερες στο φορουμ...δεν ξερουμε ουτε προκειται να μαθουμε τιποτα περισσοτερο για σενα αν δεν μας το πεις εσυ.
Οποτε ως προς τι ο τοσος μυστικισμος?
Οσο πιο ξεκαθαρη η ερωτηση τοσο πιο ξεκαθαρη η απαντηση.
Αγαπημένε μου Κeep_walking,
που νομίζω ότι είσαι αγόρι και μάλιστα αρκετά έξυπνο από τον τρόπο που απαντάς στις ερωτήσεις.
Δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο απλά είναι μία αίσθηση που έχω τον τελευταίο καιρό εγώ για τον εαυτό μου και έχει να κάνει πιο πολύ με τον τρόπο που με αντιμετωπίζουν οι άλλοι.
Χμ εννοεις real life παντα ε?
Κοιτα μπορει να εχεις δικιο, δηλαδη να ειναι σωστη η αισθηση γιατι ισως να εχεις αντισυμβατικο τροπο σκεψης, αλλα μπορει και να ειναι λανθασμενη η αισθηση και να οφειλεται σε ανασφαλεια δικη σου.
Ή μπορει η αληθεια να ειναι καπου στη μεση δηλαδη να ισχυουν και τα δυο.
Μπορει παλι να μην κανεις τις σωστες παρεες.
Το σημαντικο ειναι οτι αισθανεσαι εσυ μειονεκτικα και ξερεις το να προσπαθεις να αποδειξεις στους αλλους οτι εισαι εξυπνος ειναι μεγαλη παγιδα...οδηγει σε λαθος αποτελεσματα.
Βλεπεις και εσυ μερικους που προσπαθουν να το παιζουν συνηθως εξυπνοι real life τι αντιπαθητικοι ειναι.
Προσπαθησε να καταπολεμησεις αυτο που σου δημιουργει αυτες τις σκεψεις, ωστε να βρεις το χαμογελο σου, το χιουμορ σου τα οποια ειναι δυο προσοντα που μετρανε πολυ περισσοτερο απο το ποσο εξυπνη εισαι πχ στα μαθηματικα ή οπουδηποτε.
Δεν μπορω να δωσω λυσεις εισαι μονη σου σε αυτο αλλα ενας ειδικος ισως να μπορουσε να σε βοηθησει να κανεις καποια βηματα.
Ενας που γραφει στο φορουμ δεν μπορει να κανει πολλα πραγματα.
Εχω και εγω καποια θεματακια με την \"νοημοσυνη μου\" και τον τροπο αντιμετωπισης απο τους αλλους και τα παλευω ακομα δεν ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα το ξερω...μονο στα λογια ειναι ευκολα ολα.
Το πως εκλαμβανεις την αντιμετωπιση απο τους αλλους,πιστευω οτι εχει να κανει το ποσο δυνατη/τος αισθανεσαι εσυ μεσα σου.
@ MELINA10:
μάλλον έχεις δίκαιο. Αν δεν έχεις δύναμη πώς την αποκτάς;
Δεν παλευεις να αποκτησεις δυναμη μεσα σου παλευεις να αποκτησεις ισορροπιες.
Quote:
Originally posted by keep_walking
Δεν παλευεις να αποκτησεις δυναμη μεσα σου παλευεις να αποκτησεις ισορροπιες.
δηλαδή; αν και νομίζω ότι είναι το ίδιο. να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου;
Αν είμαι σε έναν χώρο που κακώς βέβαια αλλά αισθάνομαι μειονεκτικά παρατηρώ ότι όλοι οι άλλοι αντι να αδιαφορήσουν προσπαθούνε να με μειώσουν περισσότερο λένε ότι αυτή είναι ευάλωτη και το εκμεταλλέύονται εις βάρος μου σαν να θέλουν να παίξουμε η γάτα με το ποντίκι ενώ ξέρω άτομα που είναι στην ίδια κατάσταση με εμένα και αντιμετωπίζουν διαφορετικά αυτές τις καταστάσεις ή αδιαφορούν ή προσπαθούν να προωθήσουν τον εαυτό τους και να αναδείξουν τα χαρίσματά τους για να τους αποδείξουν ότι είναι ανώτεροι από αυτούς και το πετυχαίνουν. Εκεί που προσπαθούσανε να τους μειώσουνε μετά τους θαύμαζαν. Για μένα η μόνη λύση είναι η φυγή και αναρωτιέμαι αν είναι λύση σωστή αυτή. Μπορώ να μάθω την γνώμη σας;
ςΠιστευω, χωρις να τα εχω καταφερει απολυτα και γω ,σιγα, σιγα,κανοντας πραγματα που υα σε δυναμωνουν μεσα σου καθε μερα ,πχ ,αρχισα να κατεβαζω ρολλα,σε οτι με ενοχλει και προσπαθω να ασχολουμε με πραγματα πιο επικοδομητικα και θετικα για μενα ,προσπαθω να κοιταω εμενα και οχι να κοιταω τους γυρω.Δεν ειναι παντα εφικτο γιατι μερικες φορες πραγματα παγιωνονται μεσα μας.
Ο εαυτος σου δεν ειναι το κεντρο του συμπαντος...οπως πολυ λαθεμενα πιστευουν πολλοι... δεν ξερω ποια αυτο το \"καλα με τον εαυτο σου\" ειναι καπως καραμελλα.Quote:
δηλαδή; αν και νομίζω ότι είναι το ίδιο. να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου;
Δηλαδη δεν μπορεις να τα εχεις καλα με τον εαυτο σου κατα καποιο τροπο αν δεν μπορεις να προσαρμοστεις στον κοινωνικο σου περιγυρο...οχι αδυνατο αλλα μαλλον απιθανο.
Ουτε οτι το να τα εχεις καλα με τον εαυτο σου σημαινει οτι θα προσαρμοστεις και αυτοματα με το κοινωνικο σου περιγυρο.
Χρειαζεται πολυ προσπαθεια και ελιγμοι , χρειαζονται αποκτηση δεξιοτητων και χιλια μυρια αλλα.
Ενας ειδικος μπορει να βοηθησει σιγουρα, θα δει τι χρειαζεται, ειναι απλως αρνητικες σκεψεις, ειναι κατι που πρεπει να δουλευτει στις κοινωνικες συναναστροφες...κλπ.
Οπως ειπα δεν υπαρχουν ευκολες λυσεις.
........με λίγα λογια αυτό είναι το θέμα που με απασχολεί και με κάνει να αισθάνομαι χαζή
οσο πιο καλα εισαι με τον εαυτο σου συνεπαγεται ,για μενα μιλαω, αυτοπεποιθηση, ισων ισορροπια,ισων δυναμη να μην σε ακουμπανε πραγματα και καταστασεις που σε χαλανε. οσο πιο καλα εισαι τοσο ανουσιοι ειναι για σενα θα ειναι για σενα αυτοι ,που για καποιους δικους τους λογους βγαζουν απωθημενα πανω σου,και σενα για καποιο λογο σε ακουμπανε,εγω απλος ρωταω γιατι σε ακουμπανε??? (σορυ πηρα φορα)
Εντελως λαθος Μελινα...δεν νομιζω οτι ο κοσμος εχει κατι εναντιον της Σαλιν αν και δεν ειναι αγγελικα πλασμενος.Quote:
οσο πιο καλα εισαι με τον εαυτο σου συνεπαγεται ,για μενα μιλαω, αυτοπεποιθηση, ισων ισορροπια,ισων δυναμη να μην σε ακουμπανε πραγματα και καταστασεις που σε χαλανε. οσο πιο καλα εισαι τοσο ανουσιοι ειναι για σενα θα ειναι για σενα αυτοι ,που για καποιους δικους τους λογους βγαζουν απωθημενα πανω σου,και σενα για καποιο λογο σε ακουμπανε,εγω απλος ρωταω γιατι σε ακουμπανε??? (σορυ πηρα φορα
Υπαρχουν και τα \"φρουτα\" ,εννοω οι κακοι ανθρωποι.
Απο αυτην ξεκινανε τα περισσοτερα.
Και λεω πες ενα ατομο ειναι υπερκοινωνικο αλλα λογω της συμπεριφορας το τον αποβαλλει το κοινωνικο περιγυρο.
Τοτε θα ειναι ευτυχισμενο?
Μπορει να τα εχει καλα με τον εαυτο του αν γινει μοναχικο...δηλαδη να αλλαξει την υφη της υπαρξης του?
Απο την αλλη δεν μπορει να προσαρμοστει και στα θελω των αλλων.
Εξου και ειναι λεπτες οι ισορροπιες.
Κοινωνικες δεξιοτητες ειναι το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο, χωρις να αναιρω οτι μπορει να προκειται απλως για μαυρες σκεψεις.
συμφωνω αλλά ενα άτομο αν δεν μπορεί τωρα να ανταπεξέλθει και παλιότερα μπορούσε περισσότερο σημαίνει κάτι;
dεν ενοουσα οτι ο κοσμος εχει κατι εναντιον της ... αλλα νομιζω οτι ειπε οτι η ιδια εχει την εντυπωση οτι ο κοσμος εχει κατι προς σ αυτην ... μπορει να μην καταλαβα καλα ασ με διορθωση.
όχι MELINA1O δεν έχει ο κόσμος κάτι προς εμενά και προς σε κανέναν μεμονωμένα ο κόσμος παντα τα έχει με αυτόν που είναι πιο αδύναμος που δεν έχει μεγάλη κοινωνική δεξιότητα και πάλι δεν τα έχει ακριβώς πχ ορισμένοι κοροϊδεύουν καποιον που αισθάνεται αμηχανία ή αλλοι πάλι ανταγωνιζονται και προσπαθ ούν να σε μειώσουν αλλα δεν το κάνουν μόνο σε σένα αυτό το κάνουν σε όλουςQuote:
Originally posted by ΜΕΛΙΝΑ10
dεν ενοουσα οτι ο κοσμος εχει κατι εναντιον της ... αλλα νομιζω οτι ειπε οτι η ιδια εχει την εντυπωση οτι ο κοσμος εχει κατι προς σ αυτην ... μπορει να μην καταλαβα καλα ασ με διορθωση.
αυτο που ειπε η sallin pio panv einai οτι οταν ειναι σε ενα χωρο,για καποιους λογους αισθανεται μειονεκτικα. μπαινω μεσα αυτοματα με χαμηλη αυτοπεποιθηση,..........Οτι λενε ισωσ το ενοουν για εμενα. Δεν ειναι μαυρες σκεψεις ειναι το πως το αντιλαμβανεσαι νομιζω,παντα μιλωντας απο δικες μου εμπειριες...ισως δεν το καταλαβα σωστα