Η εξαθλίωση της διαφορετικότητας της προσωπικότητας στον βωμό του ανταγωνισμού
Θεωρείτε πως η κοινωνία είναι φτιαγμένη για όλους η για λίγους?
Αν η προσωπικότητα μου δεν είναι αποδεκτή από τους φίλους μου σημαίνει πως δεν δικαιούμαι να έχω φίλους?
Όταν νιώθω μοναξιά είναι αδυναμία να νιώθω την ανάγκη για επικοινωνία?
Τι σημαίνει επικοινωνώ? Εξυπηρετώ τους δικούς μου κώδικες ή μήπως αναλογίζομαι πόσα κοινά σημεία έχω χάσει στην πορεία με τους φίλους μου επειδή αποδείχθηκα αν ικανός να κερδίσω την συμπάθεια τους?
Πόσο άδικο είναι να καταγράφονται ως υπερήλικες άνθρωποι που βρίσκονται στην ακμή της νιότης τους?
Μήπως θα έπρεπε να καθιερώσουμε τον ηθικό κώδικα του συστήματος ως εξής: όποιος δεν έχει ευτυχία μπορεί να αποκτήσει τύχη για να επιβιώσει στην κόλαση.
Τι είναι κόλαση? Κατάσταση του νου? Πόσους κύκλους έχει ο αριθμός οκτώ? Γιατί κάποια στοιχεία σαν βρεθούν σε λάθος χέρια γίνονται επικίνδυνα για όλους? Γιατί μπόρεσα στο παρελθόν να αγαπήσω τα μαθηματικά και απέτυχα να κερδίσω μέσω των συναισθημάτων μου? Θα με βοηθούσε τελικά η ψυχοθεραπεία η να συνεχίζω να σκορπάω τις σκέψεις μου σαν στάλες στον ωκεανό της γνώσης?
Γιατί κολλάω σε ασυναρτησίες? Γιατί στην πορεία ξέφυγα με αποτέλεσμα να φανερωθώ στον κοινωνικό μου κύκλο? Γιατί να υπάρχουν τόσο κουτοί άνθρωποι σε ένα φορουμ για ψυχολογικά ευαίσθητους ανθρώπους?
Γιατί μετάνιωσα που κάποτε θαύμαζα από εδώ μέσα κάποια μέλη για την δημιουργικότητα τους και την ευαισθησία τους? Γιατί είναι όλα μέρος ενός ενιαίου ελεγκτικού ματιού και δεν αποδεχόμαστε την μικρότητα μας ως το χειρότερο είδος του ζωικού βασιλείου?
Πόσο άδικο είναι να τιμωρώ τον εαυτό μου και να το κάνω ανοίγοντας ένα μέρος του δικού μου κόσμου φανερωμένο γυμνό μπροστά σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα.
Κάτι ακόμα. Δεν είναι απαράδεκτο να διαβάζουν τα κατορθώματα μας ανήλικοι και να αισθάνονται ότι έμαθαν? Ντροπή. Αισθάνομαι μικρός μπροστά στο θηρίο της πραγματικότητας.