νεο μελος... πολυ απελπισμενο...
Καλησπερα σε ολους και σε ολες εδω στο φορουμ.
Σας διαβαζω εδω και μερικες μερες και μπορω να πω πως βρισκω αρκετη βοηθεια διαβαζοντας τις προσωπικες σας ιστοριες και τους αγωνες σας για τα διαφορα προβληματα που αντιμετωπιζετε.
Ετσι αποφασισα να γραψω (με πολυ δυσκολια βεβαια) και για το δικο μου αγωνα και προβληματα που αντιμετωπιζω εδω και αρκετα χρονια και ξεροντας πως θα με καταλαβετε πολυ καλυτερα απο οποιονδηποτε αλλο.
Ειμαι 32 χρονων και τα ψυχολογικα μου προβληματα ξεκινησαν οταν ημουν περιπου 20 χρονων.
Πρωτη διαγνωση "ψυχαναγκαστικη διαταραχη" με αρκετα φαρμακα και διαφορους ψυχιατρους γιατι δεν μπορουσα να απαλλαγω απο το προβλημα και πολλες φορες που απελπιζομουν τα παρατουσα ολα, φαρμακα και γιατρους.
Καποια στιγμη μπορεσα να απαλλαγω τελικα απο αυτη τη διαταραχη αλλα στα 23 μου και μετα απο μια μεγαλη και σοβαρη εγχειρηση που εκανα, επαθα καταθλιψη και ετσι ξεκινησα παλι τα ψυχοφαρμακα.
Ευτυχως αρκετα συντομα με τη φαρμακευτικη αγωγη μπορεσα να ξεπερασω τη καταθλιψη ομως λιγο καιρο μετα με επισκεφθηκαν και παλι οι ψυχαναγκαστικες διαταραχες οποτε και το ιδιο μοτιβο, παλι φαρμακα παλι γιατροι.
Ολα αυτα μεχρι τα 28 μου χρονια γιατι απο εκει και περα αρχιζω να ειμαι πολυ καλα, να τα εχω ξεπερασει σχεδον ολα και απλα να συνεχιζω να παιρνω τα φαρμακα μεχρι τα 32 που ειμαι τωρα.
Ομως πριν κανα 8μηνο σκεπτομενος οτι ειναι αρκετος ο καιρος που παιρνω φαρμακα και νιωθωντας οτι ειμαι πληρως καλα αρχισα τη σταδιακη μειωση και πριν απο κανα 4μηνο τα εκοψα εντελως.
Δυστυχως ομως πριν απο ενα μηνα ξαφνικα μαυρισαν ολα μεσα μου, αρχισα παλι να τα βλεπω ολα μαυρα, να νιωθω απελπισια, να κλαιω , να φοβαμαι για το αυριο και πως αυτο θα εξελιχθει. Να μην εχω ορεξη να μιλησω σε κανενα, να μη θελω να κανω τιποτε, να μη θελω να βγω απο το σπιτι ( και τωρα που σας γραφω εχω να βγω 2 ημερες εξω απο το σπιτι) και γενικα να νιωθω οτι δεν εχω κουραγιο να κανω ουτε και τα πιο απλα πραγματα.
Ξυπναω και κοιμαμαι με χιλιες δυο σκεψεις που δε σταματουν σχεδον ποτε. Πριν λιγες μερες επισκεφθηκα ξανα ενα ψυχιατρο οπου δε θυμαμαι ακριβως τη διαγνωση που εκανε γιατι μου ειπε εκτος απο τη καταθλιψη και κατι για συναισθηματικες διαταραχες, αν θυμαμαι καλα. Μου ειπε να ξαναξεκινησω τα ιδια φαρμακα που επαιρνα δηλαδη zoloft και tavor και μου συνεστησε και ψυχοθεραπεια για μονιμα αποτελεσματα. Μεχρι στιγμης βεβαια δεν εχω δει διαφορα με τα φαρμακα αν και ξερω πως χρειαζονται μερικες εβδομαδες για να δρασουν.
Αυτα εν ολιγοις με μενα... θα ηθελα να γραψω πολλα ακομα που εχω μεσα μου και με βασανιζουν αλλα δε θελω να γινω και κουραστικος.
Το τελευταιο που θελω να πω ειναι οτι κοιταζοντας τη ζωη μου μεχρι τωρα ειναι ολα χαλια. Δεν εχω κανει τιποτα αξιολογο στη ζωη μου και σχεδον παντα οτι και να κανω, μετα απο καποιο διαστημα το μετανιωνω και απογοητευομαι, δεν εχω παρει ποτε μου μια αποφαση σταθερη .
Παντα οτι και αν κανω, οποια αποφαση και αν παρω μετα απο λιγο καιρο απογοητευομαι,απελπιζομαι και τα παραταω.
Αυτος ισως ειναι και ο λογος που ζω μεσα στο πονο και στη μοναξια...
Συγνωμη για το μεγαλο κειμενο αλλα ειναι πολλα αυτα που με βασανιζουν και νιωθω την αναγκη να τα πω εδω γιατι ξερω πως πολλοι απο εσας θα μπορεσετε, εστω και λιγο, να με καταλαβετε και αυτο ειναι για μενα μια ανακουφιση.
Ευχαριστω ολους προκαταβολικα που θα εχουν την υπομονη να με διαβασουν!