Λενε οτι η ευτυχια ειναι στιγμες...
συνηθως ομως ζωντας μεσα στα προβληματα και στο αγχος ξεχναμε να ζησουμε αυτες τις στιγμες..προσκολομαστε πιο πολυ στα αρνητικα της ζωης μας.
εσεις θυμαστε προσφατα μια στιγμη ευτυχιας??
Printable View
συνηθως ομως ζωντας μεσα στα προβληματα και στο αγχος ξεχναμε να ζησουμε αυτες τις στιγμες..προσκολομαστε πιο πολυ στα αρνητικα της ζωης μας.
Extreme ευτυχια ή απλως ικανοποιημενος ή απλως περναω καλα?
Αν μιλας για extreme ευτυχια ποσο προσφατα?
Ολο ερωτησεις ειμαι λολ.
μια στιγμη προσφατη που να εχεις πει οπα εδω κατι καλο συμβαινει...
νιωθοντας ομορφα με αυτο που κανεις,νιωθοντας μια πληροτητα και ναι μια δοση ευτυχιας
προσωπικα εγω δεν μπορω να θυμιθω δεν αφηνω τον εαυτο μου να νιωσει ομορφα,ακομη και οταν αισθανθω ετσι θα βρω κατι αρνητικο σαν να μη μου αξιζει,παντα σκεφτομαι τα αρνητικα πως να τα λυσω τι να κανω και ποτε δεν νιωθω ευχαριστηση στα θετικα που υπαρχουν.
Χθες στο τσατ περασα καλα.
Οταν εκανα προσφατα κατι ερωτηματα SQL για τη σχολη μου ενοιωσα ικανοποιηση που τα καταφερα.
Επισης προσφατα οταν τελειωσα με ενα γραφειοκρατικο εφιαλτη...ενοιωσα ικανοποιηση που ξεμπερδεψα.
Αν μιλας για xtreme ευτυχια πανε μηνες.
αραγε τι ειναι αυτη η ευτυχια?το να παιρνουμε ικανοποιηση απο απλες καθημερινες στιγμες η κατι το μεγαλυτερο και δυνατοτερο?
και εαν ειναι ετσι πως θα μαθουμε στον εαυτο μας να χαιρεται την καθε ομορφη στιγμη?
δεν ξερω τι με επιασε πρωι πρωι και φιλοσοφω..λολ
Ακουω ενα τραγουδακι τωρα και με κανει να νοιωθω ομορφα...
To χαριζω...
http://www.youtube.com/watch?v=6PDmZnG8KsM
http://www.digital-camera.gr/index.php?option=photos&action=view&photo_ id=21999
η εικονα αυτη με ηρεμει και με ευχαριστει απολυτα...
τελικα ναι ισως και να υπαρχουν απλα μικρα πραγματα....
http://www.youtube.com/watch?v=5AfTl5Vg73A&feature=related
και αυτο μου θυμιζει τοσο πολυ τα παιδικα μου χρονια τις φουστιτσες και το φλερτ αλα λαμπαντα μου με ξεσηκωνει και εο χορευω σαν χαζο:)
κιπ τα ειπες ολαααααα.......
με ελιωσες τωρα :)
ποσο δικαιο εχουν αυτα τα λογια!!
ναι παντα προσπαθουμε να ανοιξουμε ξανα την πορτα ευτυχιας που εχει κλεισει και δεν κοιταμε την αλλη που μολις εχει ανοιχτει για εμας
ακριβως...........
Η ευτυχία για να βιωθεί θέλει κάποιου είδους νοητική επεξεργασία.Να την απομυθοποιήσουμε,να την ελευθερώσουμε από στεγανά και προυποθέσεις που έχουμε φτιάξει μέσα στο μυαλό μας.Για μένα δεν υπάρχει extreme ευτυχία,όπως δεν υπάρχει και extreme δυστυχία.Είναι στιγμές,μικρές και όμορφες,που όταν μπορείς να τις βλέπεις με καθαρό τρόπο,απαλλαγμένες από τον κυκεώνα των προσδοκιών σου,καταλαβαίνεις πως αυτό είναι ουσιαστικά και τίποτε περισσότερο,μία συλλογή απλών και καθημερινών πραγμάτων που σου δίνουν ικανοποίηση.
Το άρωμα του καφέ μου,το πρώτο πρωινό τσιγάρο μου,το παιδί μου που σήμερα με έκρινε και το βρήκα εξαιρετικό που μπορούσε να μου εκφράσει την κρίση του αυτή,το γατί μου που σκαρφάλωσε πάνω στο ψυγείο και νιαούριζε γιατί δεν μπορούσε να κατέβει,το χρώμα μιας υπέροχης ροζ-κίτρινης τουλίπας που άνθισε μέσα στον χειμώνα σαν προπομπός της άνοιξης,το να ακούω ένα τραγούδι και μέσα του να ανακαλύπτω κομμάτια του εαυτού μου,ένα καλό βιβλίο που μου αφήνει πράγματα,ένα γαργαριστό γέλιο μετά το σεξ,μία ταινία που είδα και είχε υπέροχες εικόνες,όλα αυτά είναι για μένα ευτυχία.
Νομίζω πως περιμένοντας την εξαιρετική,εξέχουσα,κραυγα λέα μορφή ευτυχίας,ένα βαρελότο ιδανικής έξαρσης και \"θεικής\"εξιδανικευμένης κατάστασης,τότε είναι που δεν μπορούμε να γευτούμε τις στιγμές ευτυχίας μας,τότε τις υποτιμάμε.Γιατί το σπάνιο και ακριβό λουλούδι που ζητάμε,δεν μπορεί να συγκριθεί με το ταπεινό χαμομηλάκι που έχουμε,συνεπώς δεν σπαταλάμε το χρόνο να διαπιστώσουμε ούτε τη γλυκιά του μυρωδιά,ούτε την εύθραυστη ευλογία της ύπαρξής του,τα ντελικάτα άσπρα πέταλα,με το όμορφο κίτρινο κέντρο.
Χάνουμε τη στιγμή.Ας μη την χάνουμε.
Κι εγώ το φιλοσόφησα πάλι,άιντε.:P
ετσι ειναι ρειν,κανω κακο στον εαυτο μ κυνηγοντας την <<εχτρεμε ευτυχια>>
δεν παιρνω ευχαριστηση απο οτι εχω καταφερει απο απλες και ομορφες στιγμες νομιζοντας οτι ειναι λιγο,οτι δεν φτανει,οτι χρειαζονται και αλλα για να νιωσω ευτυχισμενη,και ετσι δυστυχως ξεχναω να ζησω τις τοσο ομορφες απλες χαρες που εχει η ζωη.
Δεν ξερω τι λετε εσεις παντως υπαρχει xtreme ευτυχια...να σου κολλησει ενα χαμογελο στο στομα και να σαι σαν ζαβλακωμενο λολ.
Καλες και οι στιγμες δεν λεω...
Ολγάκι,αφού έφτασες να διαπιστώσεις πως το κάνεις,γι αυτό και το ερώτημά σου εξάλλου,τότε μπορείς και να το αλλάξεις.Ό,τι αρνούμαστε να δούμε δεν μπορούμε να αλλάξουμε μονάχα.Με προσπάθεια,όλα είναι δυνατά.:)
ωραια ας αρχισω την προσπαθεια τωρα..
χθες ειπα οτι απο σημερα αρχιζω περπατημα 2 χιλιομετρα.
αντι λοιπον να λεω οπως κανω τωρα οχ θα κουραστω πολυ και σχεδον το κανω αναγκαστικα
θα παω και θα χαρω αυτον τον ομορφο περιπατο!!!
ΩΧ δυο χιλιομετρα...κουραστηκα που το ακουσα, καλα μην αγχωνεσαι κιολας...αν δεν την βρισκεις με την πεζοπορια:)
http://www.youtube.com/watch?v=DeIPY6nxuM0
Χθες το βράδυ που μου είπε η κόρη μου στο τηλέφωνο.Μαμά μπες στο msn να δείς το παιδί σου.Είδα το κοριτσάκι μου που είχε ετοιμαστεί για να πάει σε πάρτυ και ήταν τόσο όμορφη που ήθελε να την δώ και να μου κάνει τα νάζια της.Αισθάνθηκα τόσο όμορφα που την είδα χαρούμενη.Για μένα είναι στιγμή ευτυχίας μετά τις δυσκολίες που πέρασε.
Ολγάκι τι ωραία φωτογραφία!!!!Quote:
Originally posted by olgaki82
http://www.digital-camera.gr/index.php?option=photos&action=view&photo_ id=21999
Όσο για στιγμές ευτυχίας...τόσο κοντά μας,μπροστά στα μάτια μας αλλά μερικές φορές αγνοούμε την αξία τους.Τελευταία φορά που ένιωσα έντονα στιγμές ευτυχίας ήταν πριν 2-3 μέρες με τη συνειδητοποίηση αυτού ακριβώς.Ότι είναι μπροστά μου και παντού αρκεί να μην τις γυρίζω την πλάτη.Δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο,όλα ήταν ίδια απλά εγώ τα έβλεπα με διαφορετική ματιά.
χαίρομαι με πολλές μικρές \"βλακειούλες\". πχ βραδιά επιτραπεζίων με φίλους, ή όταν βρίσκω το τέλειο μπλουζάκι, ή με έναν ωραίο ξάστερο ουρανό τη νύχτα, όταν χαιδεύω τον γάτο μου, όταν τελειώνω ένα ωραίο βιβλίο. ακόμα και όταν πάω για τρέξιμο, νιώθω μια ικανοποίηση και μια χαρά...
Προχτες ήταν μια πολύ καλή στιγμή ευτυχίας για μένα. Πήρα τα πρώτα μου λεφτά από μια δουλειά που έχω λατρέψει και έχω δώσει σημαντικά κομμάτια του εαυτού μου.
Έχω και άλλες στιγμές, προσωπικές, αλλά πάνε μήνες.....
αααα, κι αυτό πολύ σημαντικό, να κάνεις μια δουλειά με όρεξη και να αναγνωρίζεται κιόλας αυτό!Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Προχτες ήταν μια πολύ καλή στιγμή ευτυχίας για μένα. Πήρα τα πρώτα μου λεφτά από μια δουλειά που έχω λατρέψει και έχω δώσει σημαντικά κομμάτια του εαυτού μου.
Εγώ δεν μπορώ ν\'απαντήσω σ\'αυτό το forum γιατί ακόμα δεν έχω γνωρίσει την ευτυχία στη ζωή μου.Δυστυχώς.Μακάρι να ήξερα πως είναι να είναι κανεις ευτυχισμένος.Η ζωή δεν προσφέρει την ευτυχία σε όλους.
Δε μιλάμε να είναι κάποιος ευτυχισμένος(μεγάλη λέξη όντος!)αλλά για στιγμές ευτυχίας.Δε μπορεί κάποιες στιγμές ευτυχίας θα είχες κι εσύ έτσι δεν είναι?Quote:
Originally posted by Paolo_1
Μακάρι να ήξερα πως είναι να είναι κανεις ευτυχισμένος
όταν χτες έβαλα στο utube το mauthausen του θεοδωράκη να ακούσω και ήρθε παρέα και ο γάτος μου και άρχισε να γουργουρίζει! μάλλον του αρέσει η μουσική!
δε νομίζω να γίνεται να είμαστε μονίμως ευτυχισμένοι. φιλοσοφικά δε στέκει δηλαδή.
πηγα για περπατημα στο γυρισμο με επιασε και βροχη ηταν ομορφα γελασα με τη ψυxh μου ετσι παπακι που εγινα!
τωρα θα φτιαξω και το αγαπημενο μου γλυκο του σαββατου σουφλεδακια σοκολατας,αυτο και αν ειναι στιγμη ευτυχιας η μυρωδια της σοκολατας που ψηνεται και σου γαργαλαει τη μυτη...
νομιζω πώς ολα χαρακτηριζονται απο μια ενταση, μια κλιμακωση, απο καποια γνωρισματα...τί νοημα λοιπον θα ειχε αν ολα ειχαν την ιδια ενταση ή την ιδια αποχρωση, αν τα παντα αφηναν την ιδια γευση κ προκαλουσαν ενα επαναλαμβανομενο συναισθημα?Quote:
Originally posted by lucifer
δε νομίζω να γίνεται να είμαστε μονίμως ευτυχισμένοι. φιλοσοφικά δε στέκει δηλαδή.
φιλια στον φιλομουσο γατο σου:) (αν κ εχω αδυναμια στα σκυλια:))
μιας και μιλαμε για στιγμες ευτυχιας και οχι για το αν ειμαστε ευτυχισμενοι, να προσθεσω την δικια μου στιγμη ευτυχιας σημερα....(καθε ανθρωπος εχει στην διαρκεια μιας μερας τετοιες στιγμες, αρκει να αφηνει τον εαυτο του να τις βλεπει και να τις νιωθει/η εστω μια...)
1. ξυπνησα μονη μου το πρωι/ παρολο που ειχα βγει χτες και ημουν εξω ως πριν λιγο
2. ενιωσα πληροτητα μεσω της δρασης μου
3. την μεγαλυτερη στιγμη ευτυχιας σημερα παντως την ενιωσα τρωγοντας ενα μηλο καθως περιμενα το μετρο...κρατησε μερικα λεπτα και δεν υπηρχε ουσιαστικα λογος...αλλα ηταν τελεια...το θεμα ειναι να αφηνεις τον εαυτο σου να νιωθεις...
Ναι, αυτο είναι ευλογία, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει πάντα...:(Quote:
Originally posted by claire
αααα, κι αυτό πολύ σημαντικό, να κάνεις μια δουλειά με όρεξη και να αναγνωρίζεται κιόλας αυτό!Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Νομίζω πως υπάρχουν συνέχεια στιγμές ευτυχίας αρκεί να εξασκηθείς στο να τις παρατηρείς ίσως ανορθόδοξο αλλά αποτελεσματικό σε εμένα ξεκινάω απο το τέλος αγνοώ τα αρνητικά η τα απορρίπτω και αρα τι μένει ?Quote:
Originally posted by olgaki82
νομιζω οτι οταν ζεις καθε στιγμη εντονα μαθαινεις να ξεχωριζεις τις ευτυχισμενες....νομιζω...
Καποτε ελεγα οτι η ευτυχια ειναι στιγμες..μικρες στιγμες που μας δινουν τοσα εντονα συναισθηματα.Καθε μερα που περνα το νιωθω και το αντιλαμβανομαι.Επισης αντιληφθηκα οτι ακομη και ο πονος και η θλιψη ειναι και αυτα στιγμες.Και οπως ολα περνανε ετσι περνανε και αυτα..απλα εμεις τους δινουμε τροφη και μεγαλωνουν.
Θα ηταν υπεροχο να μπορουσαμε ολοι να δουμε και να νιωσουμε πως η ευτυχια χαριζεται σε αυτες τις μικρες στιγμες
Το παιδί μου να εχει λατρέψει την συναρμολόγηση ενός παιχνιδιού,βόλτες στο δάσος με τη σκυλίτσα ,να νιώθω το δροσερό αεράκι στο προσωπο,εχτές ημουν εξω με δυο φίλες και απόλαυσα την παρεούλα χωρίς αγχος,γέλασα με την καρδιά μου..
Εγώ ειχα χασει αυτή την δυνατότητα.Να βρίσκεις λιιιιιγη ευτυχία μεσα στα απλα καθημερινά πράγματα..νομίζω πως περνάω σε μια καλύτερη φάση ,έχοντας αναγνωρίσει πως μόνοι μας βρίσκουμε την ευτυχία.Με μικρές πολυ μικρές διορθώσεις στην ματια που εχουμε για τη ζωή!!!
Αν για κάποιους το ότι πήγαν για τρέξιμο ή περπάτημα θεωρείται στιγμή ευτυχίας τότε τί να πω;Μάλλον εγώ αντιλαμβάνομαι αλλιώς την έννοια ευτυχία γι\'αυτό και έγραψα πιο πάνω ότι δεν έχω νιώσει ποτέ ευτυχισμένος.Εγώ που πηγαίνω καθημερινά για τρέξιμο έπρεπε να είμαι μες στη χαρά τώρα.Αλλά...
Μάλλον δίνω στην ευτυχία βαθύτερη έννοια απ\'ότι εσεις.
χαχα, καλό...
Quote:
Αν για κάποιους το ότι πήγαν για τρέξιμο ή περπάτημα θεωρείται στιγμή ευτυχίας τότε τί να πω;Μάλλον εγώ αντιλαμβάνομαι αλλιώς την έννοια ευτυχία γι\'αυτό και έγραψα πιο πάνω ότι δεν έχω νιώσει ποτέ ευτυχισμένος.Εγώ που πηγαίνω καθημερινά για τρέξιμο έπρεπε να είμαι μες στη χαρά τώρα.Αλλά...
Όλα σχετικά είναι. Ο εγκέφαλος σου συγκρίνει και σύμφωνα με τις συγκρίσεις βγάζει τις αποφάσεις δεν υπάρχει αντικειμενικός ορισμός της ευτυχίας. Και εγώ τώρα που είμαι στο στρατό νοιώθω ευτυχισμένος κάθε φορά που περνάω την πύλη για να βγω έξω χωρίς να έχω να κάνω κάτι το ιδιαίτερο έξω.Άλλοι που είναι αιχμάλωτοι πολέμου ελευθερώνονται και νιώθουν την απόλυτη ευτυχία ενώ άλλοι που παθαίνουν μεγάλα ατυχήματα και μένουν με διάφορες αναπηρίες μπορεί να νιώσουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου και να θεωρήσουν το ατύχημα τους θεόσταλτο (ενώ για σένα μπορεί να είναι οι πιο δυστυχισμένοι).
Άλλωστε σε μεγάλα και δύσκολα γεγονότα ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει αυτό που λέμε \"ψυχο-ανοσοποιητικό σύστημα\" το οποίο αμύνεται στα τραυματικά γεγονότα και αναθεωρεί τις υπάρχουσες απόψεις, ένα σύστημα που καταρρέι στην κατάθλιψη και δεν λειτουργεί στα μικρά γεγονότα, οδηγώντας σε άπειρη κρεβατομουρμούρα και αφορμές χωρισμών για ψύλλου πηδημα. Το συναίσθημα της΄δυστυχίας δημιουργείται όταν οταν ο νους εκτιμά ότι \"έχασε κάτι\", ενώ της ευτυχίας όταν \"κέρδισε κάτι\". Αυτά που χάνονται και κερδίζονται και το βάρος που τους δείνεται είναι διαφορετικά για τον καθένα. Η κατάθλιψη δημιουργείται εν μέρη γιατί μερικοί άνθρωποι βάζουν υπερβολικό \"βάρος\" μόνο σε ένα πράγμα/στόχο και όλο το self-concept είναι γύρω από αυτό. Άν λοιπόν αυτό το πράγμα για τον α η β λόγο χαθεί, τότε ουσιαστικά χάνεται όλη η σημασία η ο σκοπός της ύπαρξης τους (το άτομο δεν έχει κάτι να \"πολεμήσει\"). Αν δεν έχει και άλλους στόχους/πράγματα ΄τότε είναι πολύ πιθανό να πέσει σε κατάθλιψη αφού δεν θα έχει από που να πιαστεί. Επίσης άτομα που αναπτύσουν χαμηλή διάθεση και νευρώσεις βάζουν υπερβολικούς στόχους η έχουν μια διαστρεβλωμένη (προκατειλημμένη)αντίληψη για τα πράγματα που κυμαίνεται σε απολυτότητες και γενικεύσεις (π.χ. \"πρέπει να είμαι ο καλύτερος\", \"πρέπει να βρω την απόλυτη ευτυχία\", \"όλοι οι άλλοι είναι ευτυχισμένοι εκτός από εμένα\" κλπ.) Όλα είναι ζήτημα συγκρίσεων και ερμηνειών. Οπότε ναι, ένα τρέξιμο για κάποιον (που μπορεί να έχει στερηθεί τα πιο βασικά) μπορεί να είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή.
έπρεπε! άσκηση=σεροτονίνη baby! :DQuote:
το ερώτημα είναι, αν δεν μπορείς να νιώσεις έστω και λίγη χαρά με μερικά απλά καθημερινά πράγματα, δεν είσαι μονίμως μέσα στη μιζέρια? οκ, προφανώς το να πας πχ ένα ταξίδι ή να βγάλεις τα χοντρά φράγκα είναι πολύ πιο thrilling από το να βγεις για shopping therapy με τις φιλενάδες ή από το να πας για yoga αλλά δεν πρέπει και αυτά να μας γεμίζουν? να μας βγάζουν από τη ρουτίνα και να μας κάνουν να νιώθουμε χαρά?
μήπως αυτή η ικανότητα να χαζοχαίρεσαι και να νιώθεις πληρότητα και με πιο απλά πράγματα ( μπύρες στο παγκάκι με τον κολητό πχ) χάνεται με την πάροδο των χρόνων?